Κατασκευή Δημοτικού Κτηνιατρείου δρομολογεί ο Πελετίδης!

Δράσεις και για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς!

Ο Δήμος Πατρέων  θα υπογράψει με κτηνιάτρους της πόλης νέα σύμβαση που αφορά τη στείρωση, σήμανση, εμβολιασμό των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Σύμφωνα με το δήμο, το 2018 πραγματοποιήθηκε το 1ο πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων στην πόλη, όπως επίσης και στειρώσεις από το δήμο και τον Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Σύλλογο.

Συνολικά πάνω από 200 ζώα στειρώθηκαν, σημάνθηκαν και εμβολιάστηκαν. 

Ταυτόχρονα προχωρούν οι διαδικασίες για την προμήθεια τροφής για τα ζώα, ώστε να στηριχθεί η προσπάθεια που γίνεται από τα φιλοζωικά σωματεία της πόλης.

Αντίστοιχα το επόμενο διάστημα θα τοποθετηθούν ταΐστρες σε διάφορα σημεία. Ταυτόχρονα είναι σε εξέλιξη καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς.

Κατασκευή Δημοτικού Κτηνιατρείου δρομολογεί ο ΠελετίδηςΣτην Πάτρα λειτουργούσε για χρόνια ο Σταθμός της Μέριμνας των Ζώων στο Πανεπιστήμιο ο οποίος έκλεισε το 2015 με απόφαση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Ο δήμος διεκδίκησε να του παραχωρηθεί ο χώρος, καθώς είναι ο πλέον κατάλληλος για να στεγάσει μία μόνιμη δομή για τα αδέσποτα, με το κόστος συντήρησης και λειτουργίας να βαραίνουν το δήμο.

Οι απαντήσεις του Πανεπιστημίου στα επανειλημμένα αιτήματα του δήμου ήταν αρνητικές.

Οι υπηρεσίες του δήμου αναζητούν ήδη κατάλληλο χώρο που να πληροί όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την κατασκευή Δημοτικού Κτηνιατρείου, ενώ έχει ήδη γίνει πρόβλεψη στον προϋπολογισμό του 2019.

Είναι γνωστό ότι η διαχείριση των αδέσποτων ζώων μετακυλήθηκε από τις κυβερνήσεις στους δήμους χωρίς την αναγκαία χρηματοδότηση και προσωπικό.

Η χρηματοδότηση σήμερα είναι ελάχιστη, ενώ δεν δίνεται η δυνατότητα να γίνουν προσλήψεις του απαραίτητου επιστημονικά εξειδικευμένου προσωπικού.

«Διεκδικούμε από την κυβέρνηση επαρκή χρηματοδότηση και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού (κτηνίατροι, διοικητικοί υπάλληλοι, φύλακες κ.ά.), ώστε τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς να έχουν την περίθαλψη που χρειάζονται για να έχουν αξιοπρεπείς όρους ευζωίας»

τονίζει ο Δήμος Πατρέων.

Κατασκευή Δημοτικού Κτηνιατρείου δρομολογεί ο ΠελετίδηςΑκόμη  μια πλατεία και μάλιστα με οικονομικό τρόπο
διαμόρφωσε ο Δήμος Πατρέων

Οι εργαζόμενοι στον τομέα Πρασίνου του δήμου, με υλικά που είχαν χρησιμοποιηθεί για να στηθεί η χριστουγεννιάτικη πλατεία Γεωργίου, διαμόρφωσαν άλλη μια πλατεία της πόλης, αυτή που βρίσκεται στα Συχαινά και συγκεκριμένα κοντά στο «Ολύμπιον».

Ειδικότερα, τοποθέτησαν στην πλατεία χλοοτάπητα, δέντρα και κυκλάμινα.

Πηγή: 902.gr

 

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 282 times, 1 visits today)
Back2Top