Print Friendly, PDF & Email

Αναστολή κατεδάφισης αυθαιρέτων έως και 40 χρόνια!

Ήτανε δίκαιο κι έγινε πράξη
Χωρίς ντροπή συνεχίζεται η εμπρηστική πολιτική και από τη Συριζανέλ

Όλοι θυμόμαστε τι έλεγε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μετά τις καταστροφές σε Μάνδρα και Μάτι για το απαράδεκτο καθεστώς των αυθαιρέτων, που το εμφάνιζαν ως μία από τις βασικές αιτίες των καταστροφών.

Πως να ξεχάσουμε το θράσος με το οποίο ο Πάνος Καμμένος έριχνε την ευθύνη για την απίστευτη καταστροφή  στα ίδια τα θύματα και στους συγγενείς τους, με το που πάτησε το πόδι του στον τόπο της τραγωδίας.

Αναστολή κατεδάφισης αυθαιρέτων έως και 40 χρόνιαΔεν ξεχνάμε ούτε την περίφημη δήλωσή του σε ξένο μέσο (Το πολεμικό ναυτικό περίμενε την έγκριση του ΝΑΤΟ για να προστρέξει στην διάσωση) για να δικαιολογήσει την καθυστέρηση εμπλοκής του πολεμικού ναυτικού στη διάσωση

και τους εκατοντάδες των ανθρώπων που κολυμπούσαν στη θάλασσα για περισσότερες από 5 ώρες (!!) και αρκετοί από αυτούς να πνιγούν.

Θυμόμαστε πολύ καλά την απέλπιδα προσπάθεια των συριζοτρόλ (κι όχι μόνο) να δαιμονοποιήσουν μια μάντρα που έφραζε ένα οικόπεδο η οποία προστάτευε από πιθανή πτώση στον …γκρεμό (!!)

και τους διαδικτυακούς κανίβαλους να ζητάνε ουσιαστικά το …κεφάλι του ιδιοκτήτη και να τον διαπομπεύουν δημοσίως.

Με αυτόν τον τρόπο η συγκυβέρνηση «φωτογράφιζε» ως βασικό υπεύθυνο «την τελευταία τρύπα της φλογέρας», τον κάθε μεροκαματιάρη ή μικροαστό που έχτισε ένα σπίτι όπως – όπως για να στεγάσει την οικογένειά του,

τσουβαλιάζοντάς τον με τους κατ’ εξοχήν καταπατητές δασών και αιγιαλού, τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, που κάνουν τρελές δουλειές στο πλαίσιο της πολιτικής εμπορευματοποίησης της γης.

Αναστολή κατεδάφισης αυθαιρέτων έως και 40 χρόνιαΔεν πέρασαν όμως ούτε 5 μήνες από τα τραγικά γεγονότα και οι μάσκες έπεσαν.

Βλέπετε η συγκυβέρνηση θεώρησε ότι το γεγονός έχει πια ξεχαστεί κι έτσι μόλις την περασμένη Πέμπτη ανακοίνωσε την αναστολή κατεδάφισης αυθαιρέτων για 25 έως 40 χρόνια.

Η ρύθμιση περιλαμβάνει ακόμα και τα αυθαίρετα που βρίσκονται εντός δασικών εκτάσεων, ενώ ταυτόχρονα -ναι, σωστά μαντέψατε- ανακοίνωσαν μία δέσμη εισπρακτικών μέτρων για τους ιδιοκτήτες.

Ακριβώς τα ίδια δηλαδή με όσα έκαναν κατά καιρούς όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις και φυσικά κι η ίδια!

Έτσι, και αυτή η συγκυβέρνηση διατηρεί σε καθεστώς άγριας ομηρίας δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, πατώντας πάνω στην ανάγκη τους για στέγη…

Βέβαια, στην επόμενη καταστροφή δεν αποκλείεται να τους ξαναρίξει την ευθύνη, αφού η ξεδιαντροπιά του ΣΥΡΙΖΑ είναι πιο επικίνδυνη κι από τις φυσικές καταστροφές!

Αναστολή κατεδάφισης αυθαιρέτων έως και 40 χρόνιαΗ συγκυβέρνηση όμως κρατούσε ακόμα ένα «δωράκι» για το κεφάλαιο και την εργοδοσία:

Γονείς και παππούδες θα πληρώνουν τους εργοδότες των παιδιών – εγγονών τους!

Ο λόγος για την τροπολογία που κατατέθηκε και αφορά την πληρωμή από το κράτος των εργοδοτικών εισφορών για την ασφάλιση των νέων κάτω των 25 ετών.

Η κυβέρνηση όχι μόνο συνεχίζει «επάξια», στα βήματα του αίσχους του «υποκατώτατου» μισθού για τους νέους, αλλά πάει και παραπέρα, αφού ούτε λίγο ούτε πολύ βάζει τους γονείς και παππούδες να πληρώνουν την εργοδοσία, για να δουλεύουν τα παιδιά και τα εγγόνια τους.

Αυτό και άλλα αντίστοιχα μέτρα παρουσιάζει με θράσος ως δήθεν «αντίμετρα» στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής που φορτώνει στις πλάτες παλιών και νέων εργαζομένων.

Το αντεργατικό «πουλόβερ», με τους πάνω από 700 μνημονιακούς και άλλους νόμους που μετατρέπουν τους χώρους δουλειάς σε γκέτο της εργοδοσίας, όχι μόνο δεν «ξηλώνεται» στη «μεταμνημονιακή εποχή» πόντο – πόντο, όπως λέει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ,

Αναστολή κατεδάφισης αυθαιρέτων έως και 40 χρόνιααλλά αντίθετα γίνεται «κουβέρτα» ολόκληρη για να θωρακιστεί η κερδοφορία του κεφαλαίου.

Με πληροφορίες από τον Ριζοσπάστη

Ροβεσπιέρος

(Visited 162 times, 1 visits today)