Print Friendly, PDF & Email

Περίμεναν την άδεια του ΝΑΤΟ για να αρχίσουν τη διάσωση (vid)

Μια δήλωση Καμμένου που εκθέτει ανεπανόρθωτα κυβέρνηση και ΝΑΤΟ «κουκουλώθηκε» από τον (εχθρικό) Σκάϊ!

Η χτεσινή δήλωση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, στον δημοσιογράφο του BBC Gavin Lee, αποκάλυψε την πραγματική αιτία της τεράστιας καθυστέρησης των ενόπλων δυνάμεων για τη διάσωση όσων είχαν πέσει στο νερό για να γλιτώσουν!

Περίμεναν την άδεια του ΝΑΤΟ για να αρχίσουν τη διάσωσηΟ Υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος πάνω στο πανικό του να δικαιολογήσει τις εγκληματικές ευθύνες τις κυβέρνησης και την απαράδεκτη καθυστέρηση της επέμβασης διάσωσης από το Ναυτικό, αναγκάστηκε να παραδεχτεί μια φριχτή όσο και τραγελαφική αλήθεια.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για την καθυστέρηση της επέμβασης του κρατικού μηχανισμού απάντησε ως εξής:

«Οι ένοπλες δυνάμεις ήταν σε ετοιμότητα από την πρώτη μέρα! Είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθούμε το επιχειρησιακό σχέδιο του ΝΑΤΟ. Δεν μας επιτρέπεται να επιχειρούμε ταυτόχρονα με τις δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας!»

Στην τελευταία φράση κρύβεται όλη η ουσία καθώς ο υπουργός άμυνας παραδέχτηκε πως για να ξεκινήσουν τις προσπάθειες διάσωσης έπρεπε προφανώς να ζητήσουν την άδεια (;) του ΝΑΤΟ κατά παράβαση μάλιστα του επιχειριασιακού του σχεδιασμού!

Προκύπτει λοιπόν, τεράστιο ζήτημα που εκθέτει όχι μόνο την κυβέρνηση αλλά κι όσους είναι υποστηρικτές ή έστω ανέχονται την εμπλοκή της χώρας στο ΝΑΤΟ και την ολοένα και πιο δυναμική διείσδυσή του στην ευρύτερη περιοχή.

Τη λύση στο πρόβλημα ήρθε όμως να δώσει ο δήθεν «εχθρικός» για την κυβέρνηση Συριζανέλ Σκάϊ που όχι μόνο «κουκούκλωσε» τη δήλωση αλλά αντέστρεψε πλήρως το περιεχόμενο της κατά την μετάφραση, όπως πολύ εύκολα μπορεί να διαπιστώσει κανείς στο παρακάτω βίντεο:

Η επίμαχη φράση λοιπόν του Καμμένου (μετά το 1ο λεπτό):

«Δεν μας επιτρέπεται να επιχειρούμε ταυτόχρονα με τις δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας!» («We are not allow (allowed or alone? Ποιος ξέρει τι θέλει να πει? Όταν κάνεις παρέα με τον Τσίπρα μαθαίνεις και τα «αγγλικά» του!) to operate in the same time with civil services»)!

Μεταφράστηκε από τον Σκάϊ ως:

«Δε λειτουργούμε ανεξάρτητα από τις δυνάμεις πολιτικής προστασίας!»

Ο υποτιτλισμός των δηλώσεων δεν ήταν ένα απλό «λάθος» του Σκάϊ. Έγινε εσκεμμένα! Απόδειξη για αυτό είναι πως ακόμη και σήμερα αυτό το «λάθος», δεν έχει διορθωθεί!

Κι όλα αυτά γίναν για να καλύψουν τον εγκληματικό ρόλο του ΝΑΤΟ και τις συνέπειες που προκύπτουν – ακόμα και σε συνθήκες διάσωσης εντός των συνόρων μιας χώρας-μέλους του – από την ολοένα και βαθύτερη εμπλοκή μας στους Νατοϊκού Σχεδιασμούς!

Κι επειδή σίγουρα θα βγουν κάποιοι «υπερ-μπατριώτες» να υποστηρίξουν πως ο Καμμένος τα είπε αυτά για να κρυφτεί πίσω από τους ξένους, καλό θα είναι να ξαναδούν το βίντεο όπου ο δημοσιογράφος του BBC (η Βρετανία μετέχει ενεργά στο ΝΑΤΟ) με τις κινήσεις του κεφαλιού του ουσιαστικά επιβεβαιώνει αυτό που λέει ο υπουργός Άμυνας.

Για αυτό άλλωστε κι ο δημοσιογράφος δεν επιμένει και δίνει τη σκυτάλη στον Π. Κάμμένο για να πάει την κουβέντα εκεί όπου βολεύει φιλελέδες και συριζόπληκτους αλλά και «μπατριώτες»:

Ό,τι δηλαδή για την εγκληματική καταστροφή φταίνε τα… αυθαίρετα και για την εκατόμβη των νεκρών να καταλογιστούν ευθύνες στα ίδια τα θύματα.

Με τόσους νεκρούς στην πλάτη δεν είναι δυνατόν να το πάρουμε για αστείο: Είναι απλά τραγικό!

Περίμεναν την άδεια του ΝΑΤΟ για να αρχίσουν τη διάσωσηΤο ΝΑΤΟ ουσιαστικά εμπόδισε την άμεση παρέμβαση των ενόπλεων δυνάμεων και του ναυτικού για να διασωθούν άμεσα όσοι καιγόντουσαν ή έπεφταν απελπισμένοι στη θάλασσα!

Υπεθνυμίζουμε πως επέμβαση του ναυτικού άρχισε με καθυστέρηση τουλάχιστον 3 (!!!) ωρών, διάστημα κατά το οποίο όσοι έπεσαν στη θάλασσα για να αποφύγουν τις φλόγες και τους πυκνούς καπνούς, αναγκάστηκαν να κολυμπούν συνεχώς επί 4 ώρες!!

Κι είναι γνωστό πως η φρεγάτα «Έλλη» F450 έφτασε στην περιοχή της Ραφήνας μόλις στις 03.00 τα ξημερώματα ενώ μια μικρή ειδική ομάδα των βατραχανθρώπων της Ζ’ Μοίρας Αμφίβιων Καταστροφών ξεκίνησε προσπάθειες διάσωσης μετά τις 11.20 τη νύχτα!

Μετά από αυτό το νέο αποκαλυπτικό στοιχείο μερικοί καλά θα κάνουν να αναθεωρήσουν τη στάση τους που κρατάνε – τουλάχιστον – σε ότι αφορά το ρόλο του ΝΑΤΟ, γιατί εδώ μιλάμε για ένα ακόμη έγκλημα που φέρει φαρδιά – πλατιά και την δική του υπογραφή!

Ροβεσπιέρος

(Visited 523 times, 1 visits today)