Print Friendly, PDF & Email

Ο αντιεμβολιασμός σκοτώνει – 110 χιλιάδες νεκροί από ιλαρά!

Παγκόσμια αύξηση 300% των κρουσμάτων ιλαράς σε ένα μόλις έτος!

Παγκόσμια έκρηξη κρουσμάτων ιλαράς παρατηρείται και στο πρώτο τρίμηνο του 2019, σημειώνοντας αύξηση κατά 300% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Unicef και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

«Μέχρι να τελειώσετε το διάβασμα του κειμένου, εκτιμούμε πως τουλάχιστον 40 άνθρωποι, κυρίως παιδιά, θα έχουν μολυνθεί από αυτή την πολύ μεταδοτική, απειλητική για τη ζωή ασθένεια»,

δήλωσαν αξιωματούχοι των δύο οργανισμών.

Ο αντιεμβολιασμός σκοτώνει - 110 χιλιάδες νεκροί από ιλαρά

Η διάδοση του αντιεμβολιαστικού κινήματος απειλεί να αντιστρέψει τα αποτελέσματα δεκαετιών έρευνας και πρόληψης, που σε πολλές χώρες είχε πρακτικά αφανίσει την ιλαρά.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, η πτώση του εμβολιασμού οφείλεται σε παραπληροφόρηση, εφησυχασμό, αλλά και διάφορες συγκρούσεις, που ταλανίζουν κυρίως τις αναπτυσσόμενες χώρες.

Μεταξύ των αναπτυγμένων κρατών, συναγερμός έχει σημάνει στις ΗΠΑ, που καταγράφουν το μεγαλύτερο ξέσπασμα της αρρώστειας από το 2000, ενώ στη Νέα Υόρκη την περασμένη βδομάδα η διάδοση του ιού προκάλεσε την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης στη δημόσια υγεία.

Τη χειρότερη κρίση της δεκαετίας αντιμετωπίζει και η Ιαπωνία, όπου από την αρχή του χρόνο έχουν διαγνωστεί 170 περιπτώσεις ιλαράς.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η μεγαλύτερη αύξηση παρουσιάζεται στην Αφρική με 700%, ενώ ακολουθεί:

  • η Ευρώπη με 300%,
  • η Ανατολική Μεσόγειος με 100%,
  • η αμερικανική ήπειρος με 60% και
  • η νοτιανατολική Ασία με 40%.

Αν και τα στοιχεία είναι προσωρινά και όχι πλήρη, δείχνουν μια σαφή και παγκόσμια αυξητική τάση του ιού.
Περιοχές που βρίσκονται σε κατάσταση πολεμικών διενέξεων ή είναι πολύ αποκομμένες από ιατροφαρμακευτική περίθαλψη γνωρίζουν όπως είναι αναμενόμενο τα περισσότερα κρούσματα του ιού, όπως το Κονγκό, η Αιθιοπία, το Σουδάν, η Μαδαγασκάρη, η Ταϊλάνδη, η Ουκρανία και οι Φιλιππίνες.

Ο αντιεμβολιασμός σκοτώνει - 110 χιλιάδες νεκροί από ιλαρά

Αποτέλεσμα είναι πολλοί θάνατοι, ιδίως μεταξύ παιδιών.

Σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα δεδομένα, μόνο το 2017 σημειώθηκαν 110.000 θάνατοι από ιλαρά, ενώ εκτιμάται πως και μεταξύ όσων επιζούν, ένας στους τέσσερις υφίσταται σοβαρή αναπηρία, όπως εγκεφαλική βλάβη, απώλεια ακοής ή τύφλωση.

Όλα αυτά τη στιγμή που αρκούν δυο δόσεις εμβολίων για να αποτρέψουν την ασθένεια σχεδόν στο 100% των περιπτώσεων.

Σε ό,τι αφορά την πρώτη δόση του εμβολίου, η παγκόσμια πληθυσμιακή κάλυψη τα τελευταία χρόνια δεν ξεπερνά το 85%, 10% κάτω από το όριο ασφαλείας για τον έλεγχο της ασθένειας, ενώ σε ό,τι αφορά τη δεύτερη δόση η εικόνα παρουσιάζεται πιο ζοφερή, καθώς αφορά μόνο το 67% του πληθυσμού.

Η ευκολία των μετακινήσεων σημαίνει πως ο αντιεμβολιασμός μπορεί να επηρεάσει και χώρες στις οποίες το «κίνημα» δεν έχει προς το παρόν ιδιαίτερη απήχηση.

Αυτό συνέβη στην Κόστα Ρίκα τον περασμένο Φλεβάρη, όταν ένα ανεμβολίαστο – κατ’ επιλογή των γονιών του – αγόρι από τη Γαλλία, επανεισήγαγε την ασθένεια στη χώρα, πέντε χρόνια μετά το τελευταίο καταγεγραμμένο κρούσμα.

Ο αντιεμβολιασμός σκοτώνει - 110 χιλιάδες νεκροί από ιλαρά
Ο αντιεμβολιασμός σκοτώνει – 110 χιλιάδες νεκροί από ιλαρά!

Την ίδια στιγμή, ένας από τους δημοφιλέστερους μύθους των αντιεμβολιαστών, ότι τα εμβόλια «σχετίζονται» με τον αυτισμό, καταρρίπτεται:

Σύμφωνα με έρευνα όλων των παιδιών που γεννήθηκαν στη Δανία από το 1999 ως το 2010,δε βρέθηκε καμία σχέση μεταξύ αυτισμού και του τριπλού εμβολίου MMR, που προφυλάσσει από ιλαρά, μαγουλάδες και ερυθρά.

Με πληροφορίες από telesur

Πηγή: Κατιούσα

(Visited 287 times, 1 visits today)