Αστυνομικοί σκότωσαν με 10 σφαίρες Αφροαμερικανό με ψυχολογικά προβλήματα στη Φιλαδέλφεια (vid)

Φρίκη και οργή προκαλεί η νέα δολοφονία Αφροαμερικανού στις ΗΠΑ, που έρχεται να προστεθεί στο μακρύ κατάλογο αστυνομικής βίας στη χώρα, με «προνομιακά» θύματα τους μαύρους, τα άτομα με ψυχικές ασθένειες και τους φτωχούς.

Ιδιότητες που για κακή του τύχη συγκέντρωνε συνολικά στο πρόσωπό του ο 27χρονος Walter Wallace τζούνιορ στη Φιλαδέλφεια, που έπεσε νεκρός από 10 σφαίρες αστυνομικών καταμεσής του δρόμου μπροστά στην οικογένειά του.

Η ανατριχιαστική σκηνή καταγράφηκε σε βίντεο, όπου οι αστυνομικοί εμφανίζονται με προτεταμένα τα όπλα κατά ενός άντρα που εμφανίζεται ανάμεσα από παρκαρισμένα αυτοκίνητα.

Αστυνομικοί σκότωσαν με 10 σφαίρες Αφροαμερικανό με ψυχολογικά προβλήματα στη Φιλαδέλφεια
Αστυνομικοί σκότωσαν με 10 σφαίρες Αφροαμερικανό με ψυχολογικά προβλήματα στη Φιλαδέλφεια!

Λίγο μετά, ανοίγουν πυρ εναντίον του ρίχνοντας τον νεκρό στο έδαφος, ανάμεσα στα ουρλιαχτά όσων παρακολουθούσαν, ενώ ένας άντρας ακούγεται να φωνάζει:

«Γιατί έπρεπε να του ρίξετε τόσες φορές;»

Μια ομάδα περικυκλώνει τους αστυνομικούς και μια γυναίκα χτυπιέται και φωνάζει εναντίον τους.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο άντρας κρατούσε μαχαίρι και δεν υπάκουσε στις εντολές των αστυνομικών να το ρίξει κάτω.

Ωστόσο από το βίντεο, όπως σημειώνει και ο δικηγόρος Μπεν Κραμπ δε φαίνεται καμία απόπειρα αποκλιμάκωσης της κατάστασης από τα όργανα της τάξης, ενώ σύμφωνα με τον πατέρα του θύματος, ο γιος του αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα.

Είναι η πολλοστή φορά φέτος που άτομα με διάφορες ψυχικές ή διανοητικές παθήσεις χάνουν τη ζωή τους μετά την αστυνομική επέμβαση, καθώς οι πυροβολισμοί κρίνονται μάλλον αποτελεσματικότεροι και φτηνότεροι από την παροχή εξειδικευμένης ιατρικής βοήθειας που χρήζουν αυτοί οι άνθρωποι.

Μετά τη δολοφονία, 150 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο πάρκο Malcolm X για να διαμαρτυρηθούν για τη νέα έξαρση αστυνομικής βίας, με το σύνθημα:

«Κανένας μπάτσος καλός σε ένα ρατσιστικό σύστημα».

Σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια και ένα περιπολικό πυρπολήθηκε, πριν το πλήθος διαλυθεί λίγες ώρες μετά κι αφού οι τοπικές αρχές είχαν υποσχεθεί την «πλήρη εξιχνίαση» του περιστατικού.

Αστυνομικοί σκότωσαν με 10 σφαίρες Αφροαμερικανό με ψυχολογικά προβλήματα στη Φιλαδέλφεια (vid)

Πηγή: Κατιούσα

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 106 times, 1 visits today)
Back2Top