Αθώωσαν τον εργοδότη που γρονθοκόπησε συνδικαλίστρια!

Καταδίκασαν μάλιστα το θύμα!

«Η Δικαιοσύνη δεν είναι τυφλή και ανεξάρτητη, αλλά αστική και ανοιχτομάτα»,

έλεγε μια παλιά ανακοίνωση του ΠΑΜΕ.

Κάθε άλλο παρά «τυφλή» είναι λοιπόν η δικαιοσύνη και το αποδεικνύει η ίδια με τις αποφάσεις της.

Την περίοδο που πολλά δικαστήρια κρίνουν παράνομες τις απεργίες των εργαζομένων, μια απόφαση δικαστηρίου έρχεται στην ουσία να τιμωρήσει τη συνδικαλιστική δράση.

Αθώωσαν τον εργοδότη που γρονθοκόπησε συνδικαλίστρια

Όπως καταγγέλλει η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, το δικαστήριο κάνοντας χρήση της νέας νομοθεσίας αθώωσε τον εργοδότη που γρονθοκόπησε συνδικαλίστρια στο κεφάλι και στο σώμα, μέσα στο γραφείο του επιθεωρητή Εργασίας και έκρινε ένοχη την παθούσα συνδικαλίστρια για «απειλή», επιβάλλοντάς της ποινή φυλάκισης 3 μηνών!

«Καλούμε την εργατική τάξη του νομού μας, αλλά και ολόκληρης της χώρας, να καταδικάσει τέτοιου είδους περιστατικά, να μην επιτρέψουμε ούτε στην κυβέρνηση, ούτε στα αστικά δικαστήρια να αφήσουν ελεύθερους τους εργοδότες να αλωνίζουν μέσα στους χώρους δουλειάς, μετατρέποντας τους σε σύγχρονες γαλέρες, καταδικάζοντας κάθε τίμιο εργαζόμενο που σηκώνει κεφάλι»

σημειώνει στην ανακοίνωσή της η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Στις 17/10/2019 στα δικαστήρια Ηρακλείου εκδικάστηκε η υπόθεση χειροδικίας εργοδότη σε γυναίκα, εκλεγμένο μέλος του ΔΣ του σωματείου μας.

Υπενθυμίζουμε, το πρωί της 12/01/2017 η εκλεγμένη στο ΔΣ του σωματείου μας, βρέθηκε στα γραφεία του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας Ηρακλείου όπου είχε καλεστεί τριμερής συνάντηση προκειμένου να απολογηθεί ο εκπρόσωπος της εταιρίας για την μη καταβολή δώρων και επιδομάτων.

Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης είχε έρθει στη συνάντηση έτοιμος για καυγά από ότι φάνηκε… καθώς κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ο εργοδότης επιτέθηκε στην εκλεγμένη συνδικαλίστρια μέσα στο γραφείο του επιθεωρητή με γροθιές στο κεφάλι και το σώμα.

Ευτυχώς με την παρέμβαση των επιθεωρητών ο εργοδότης ακινητοποιήθηκε, έως ότου η αστυνομία τον οδηγήσει στο αυτόφωρο.

Σε αυτή την υπόθεση η Ελληνική δικαιοσύνη έκρινε τον εργοδότη αθώο (!!) για την κατηγορία της χειροδικίας, καθώς όπως μας ενημέρωσαν θεωρείται πταίσμα και με βάση τη νέα νομοθεσία παραγράφεται μετά το πέρας του ενός έτους…

Αθώωσαν τον εργοδότη που γρονθοκόπησε συνδικαλίστρια
Αθώωσαν τον εργοδότη που γρονθοκόπησε συνδικαλίστρια!

Ταυτόχρονα όμως έκρινε ένοχη την παθούσα συνδικαλίστρια για «απειλή» και της επέβαλε ποινή φυλάκισης 3 μηνών!

Όσο και αν φαίνεται σκηνή βγαλμένη από ελληνική κωμική ταινία του παρελθόντος, η υπόθεση είναι πολύ σοβαρή καθώς όχι μόνο τιμωρεί μια αθώα εργαζόμενη συνδικαλίστρια που δέχτηκε άνανδρη επίθεση υπερασπιζόμενη τα συμφέροντα συναδέλφων της, αλλά ανοίγει περαιτέρω τους ασκούς του Αιόλου για κορύφωση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας και ασυδοσίας.

Τεράστιες είναι και οι ευθύνες της κυβέρνησης ΝΔ αλλά και διαδοχικά όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων που διαμόρφωσαν το νομικό και νομοθετικό πλαίσιο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των εργοδοτών και των συμφερόντων τους.

Αυτή η τουλάχιστον προκλητική απόφαση του Δικαστηρίου βγήκε την ίδια περίοδο που δεκάδες τέτοιες αποφάσεις έχουν βγάλει παράνομες τις απεργίες των εργαζομένων, την συνδικαλιστική δράση των πρωτοπόρων εργατών και πανελλαδικά και στον νομό μας.

Την ίδια περίοδο η κυβέρνηση της ΝΔ έφερε και ψήφισε το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο, συνεχίζοντας στον ίδιο αντεργατικό δρόμο που της είχε στρώσει η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας μεταξύ άλλων πως:

«Το ηλεκτρονικό μητρώο των σωματείων καθώς και η ηλεκτρονική ψηφοφορία θα φέρουν τον εκδημοκρατισμό, την πραγματική δημοκρατία για τους εργαζόμενους…»

Στην πραγματικότητα με αυτόν τον τρόπο απλοποιείται και νομοθετικά πλέον η δυνατότητα, ο εργοδότης να φακελώνει αγωνιστές εργαζόμενους, να προστατεύει τα κέρδη του.

Αθώωσαν τον εργοδότη που γρονθοκόπησε συνδικαλίστρια

Καλούμε την εργατική τάξη του νομού μας, αλλά και ολόκληρης της χώρας, να καταδικάσει τέτοιου είδους περιστατικά, να μην επιτρέψουμε ούτε στην κυβέρνηση, ούτε στα αστικά δικαστήρια να αφήσουν ελεύθερους τους εργοδότες να αλωνίζουν μέσα στους χώρους δουλειάς, μετατρέποντας τους σε σύγχρονες γαλέρες, καταδικάζοντας κάθε τίμιο εργαζόμενο που σηκώνει κεφάλι.

Ο αγώνας μας μπορεί και πρέπει να επιβάλλει να μην εφαρμοστούν στην ζωή αυτοί οι κατάπτυστοι, βαθιά αντιλαϊκοί- αντεργατικοί νόμοι.

Δούλοι στον 21ο αιώνα δε θα γίνουμε!».

Πηγές: 902.gr και Κατιούσα

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 459 times, 1 visits today)
Back2Top