Print Friendly, PDF & Email

«Τσε Γκεβάρα: Ο Άνθρωπος πίσω απ’ την εικόνα»

Η Κινηματογραφική Λέσχη Καισαριανής «Σκοπευτήριο» με αφορμή την συμπλήρωση των 90 χρόνων από τη γέννηση που μεγάλου επαναστάτη θα προβάλει τρεις ταινίες από τα μέσα μέχρι τα τέλη Νοέμβρη με ελεύθερη συνεισφορά 2€.

«Τσε Γκεβάρα: Ο Άνθρωπος πίσω απ' την εικόνα»Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ξεκινάμε τις προβολές της χειμερινής περιόδου με το αφιέρωμα:

«Τσε Γκεβάρα: Ο Άνθρωπος πίσω απ’ την εικόνα»

90 χρόνια απ’ την γέννηση και 51 χρόνια απ’ τον θάνατο του Τσε Γκεβαρα.

Μια νηφάλια σπονδή απ’ την Κινηματογραφική Λέσχη Καισαριανής στον χθόνιο θεό της κοινωνικής δικαιοσύνης, της ισότητας , της επαναστατικής κατάκτησης.

Δυο ανεξάρτητες παραγωγές μια ιστορικής αναγκαιότητας τριλογία.

Μέσα από αυτό το αφιέρωμα αναδεικνύονται η πραγματική προσωπικότητα του Τσε, η συνειδητή δράση του στην επαναστατική του πορεία.

Οι ταινίες που θα προβληθούν είναι:

1. Παρασκευή 23 Νοεμβρίου

«Τσε Γκεβάρα: Ο Άνθρωπος πίσω απ' την εικόνα»

Ημερολόγια Μοτοσικλέτας (The Motorcycle Diaries)
του Walter Salles

Παραγωγή: 2004 / Διάρκεια 128′

Με τους: Gael Garcia Bernal, Rodrigo de la Serna, Mia Maestro, Mercedes Moran, Susana Lanteri.

Δύο νεαροί φίλοι ξεκινούν με λίγα υπάρχοντα, πάνω σε μια μοτοσικλέτα, ένα ταξίδι απ’ άκρου εις άκρον της Λατινικής Αμερικής.

Ένα νοσταλγικό ταξίδι δύο ανέμελων νέων, που θέλησαν μέσα σε δύσκολες συνθήκες να διανύσουν την Νότια Αμερική.

Το κυρίως θέμα που προσεγγίζει το φιλμ είναι το πώς μετεξελίχθηκε μέσα από το δίχρονο αυτό ταξίδι αναζήτησης, ο χαρακτήρας ενός νεαρού φοιτητή της ιατρικής, σε έναν από τους Ήρωες που έβαλαν φαρδιά πλατιά την ματωμένη υπογραφή τους στα επαναστατικά πεδία μαχών του 20ου αιώνα.

2. Παρασκευή 23 Νοεμβρίου

«Τσε Γκεβάρα: Ο Άνθρωπος πίσω απ' την εικόνα»Τσε: Ο Αργεντίνος 1ο Μερος
του Στίβεν Σόντερμπεργκ
Παραγωγή: 2008 / Διάρκεια 135′

Με τους: Μπενίσιο Ντελ Τόρο (Βραβείο ανδρικής ερμηνείας στο Φεστιβάλ Κανών το 2008), Ροντρίγκο Σαντόρο, Ντέμιαν Μπισίρ, Καταλίνα Σαντίνο Μορένο.

Στο πρώτο μέρος η ταινία καταπιάνεται με τη περίοδο της Κουβανικής Επανάστασης και πιο συγκεκριμένα από τη πρώτη συνάντηση του νεαρού γιατρού Ernesto Guevara με τον Fidel Castro το 1955 στο Μεξικό

και φτάνει μέχρι τη καθοριστική νίκη των επαναστατικών δυνάμεων στη πόλη της Santa Clara που οδήγησε και στην φυγή του Προέδρου Batista από τη χώρα το 1959.

Με την κατάκτηση της Σάντα Κλάρα, ο δρόμος για την πρωτεύουσα Αβάνα ήταν πλέον ελεύθερος. Ακολούθησαν και άλλες σημαντικές πολεμικές συγκρούσεις, πριν την τελική επικράτηση των ανταρτών.

3. Παρασκευή 30 Νοεμβρίου

«Τσε Γκεβάρα: Ο Άνθρωπος πίσω απ' την εικόνα»Τσε: Ο Επαναστάτης 2ο Μέρος
του Στίβεν Σόντερμπεργκ
Παραγωγή: 2008 / Διάρκεια 135′

Με τους: Μπενίσιο Ντελ Τόρο (Βραβείο ανδρικής ερμηνείας στο Φεστιβάλ Κανών το 2008), Ροντρίγκο Σαντόρο, Ντέμιαν Μπισίρ, Καταλίνα Σαντίνο Μορένο.

Στο 2ο Μέρος η δράση μας πάει στην Βολιβία όπου κατέφτασε ο Τσε το 1966 αφού παραιτήθηκε από κάθε του πολιτικό αξίωμα στη Κούβα, για να οργανώσει την αντίσταση κατά του Προέδρου Barrientos.

Θα οργανώσει μια μικρή ομάδα από Κουβανούς συντρόφους και Βολιβιανούς νεοσύλλεκτους με σκοπό να ξεκινήσουν τη μεγάλη επανάσταση της Λατινικής Αμερικής.

Η Βολιβιανή επιχείρηση είναι μια ιστορία θυσίας και ιδεαλισμού. Ένας ανταρτοπόλεμος που καταλήγει σε αποτυχία και οδηγεί τον Τσε στον θάνατο.

Οι προβολές θα γίνουν στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Καισαριανής (Βρυούλων & Κλαζομενών)

«Τσε Γκεβάρα: Ο Άνθρωπος πίσω απ' την εικόνα»Ώρα Έναρξης: 7,30 μ.μ.
Είσοδος: Ελεύθερη συνεισφορά 2 €

Σας περιμένουμε»

Ροβεσπιέρος

(Visited 456 times, 1 visits today)