Print Friendly, PDF & Email

Δεν θα μείνουμε άλλο θεατές στα «δυστυχήματα» των συναδέλφων μας!

Νεκρός ένας ακόμα διανομέας! Κσταγγελία του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών – Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης – Πιερίας – Χαλκιδικής

Τα μεσάνυχτα του Σαββάτου ένας ακόμα νεκρός διανομέας προστέθηκε στη ήδη μακρά λίστα των συναδέλφων που χάθηκαν στην άσφαλτο.

Ηταν ο τρίτος εργάτης που έχασε σε λίγες μέρες τη ζωή του, μετά τον διανομέα στην Καλλιθέα και τον λιμενεργάτη στον Πειραιά.

Ως Συνδικάτο εκφράζουμε στην οικογένειά του, τους οικείους του την βαθειά μας θλίψη και τα συλλυπητήριά μας. Ζητάμε να διερευνηθούν τα αίτια του δυστυχήματος.

Δεν θα μείνουμε άλλο θεατές στα «δυστυχήματα» των συναδέλφων μας

Σε κάθε περίπτωση επιβεβαιώνεται ότι η δουλειά του διανομέα είναι άκρως επικίνδυνη, με απρόβλεπτα περιστατικά κατά τη διάρκεια της βάρδιας.

Ειδικά στις περιπτώσεις που συνάδελφοι διανομείς δουλεύουν δεκάωρα και δωδεκάωρα, ή με την πίεση της παράδοσης της παραγγελίας αυτά από μόνα τους δημιουργούν περαιτέρω κινδύνους για τον εργαζόμενο.

Είναι όμως μόνο οι κίνδυνοι που κρύβουν οι δρόμοι η αιτία του κακού;

Δεν είναι η κακιά στιγμή, ούτε το ριζικό μας.

Το αίμα των 40 νεκρών δε αυτό το επεισόδιο, ο Χριστόφορος Ζαραλίκος μας συμβουλεύει: μην αλλάξτε ώρα, αλλάξτε χώρα. Αυτήν που προστατεύει ο θεός της κωμωδίας, αλλά ας πάρουμε καλού-κακού 10 εκατομμύρια αλεξίσφαιρα γιλέκα, καθώς στην αστική δημοκρατία, περνάς καλά αν είσαι λεφτάς, αλλά είναι πρόβλημα αν είσαι μπατίρης ή εργάτης. Γιατί για το αστικό κράτος οι ζωές των εργατών δε μετράνε. Και η Αστυνομία είναι ξεκάθαρα μέρος του προβλήματος και ούτε λίγο της λύσης -εκτός και αν μιλάμε για την Ελληνική Λύση του Βελόπουλου και άλλους παρόμοιους.

Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος γελάει με τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο που άνοιξε ο Βαρουφάκης εναντίον του Ζούκερμπεργκ, γιατί… “του κλέβει τις ιδέες” -go back re! Εξηγεί ότι οι αστυνομικοί είναι πολύ καλά εκπαιδευμένοι γιατί ξέρουν πώς να καλύψουν τα ίχνη τους. Καλωσορίζει τον Τάκη Θεοδωρικάκο στη χώρα της κωμωδίας και αναρωτιέται πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις ορμόνες των Πραιτοριανών του.

Βάζει την εικόνα του να κλαίει με μύξες από τα γέλια, για το βραβείο που έλαβε ο Κικίλιας για την… προσφορά του ενάντια στην πανδημία. Αναρωτιέται αν τελικά το αυτοκίνητο είναι φονικό εργαλείο ή όχι. Προτείνει να καθιερωθούν τα reunion με τη Μέρκελ, και να μας έρχεται κάθε 5η Ιουλίου, για να βλέπει τον Αλέξη. Ζητά την ενίσχυσή μας για να προσλάβει τον Πορτοσάλτε ως λεκάνη τουαλέτας στο κανάλι του.

Και κλείνει με μια απορία προς τους απανταχού φιλελέδες: αφού οι εργάτες δε χρειάζονται, παρά μόνο οι επενδυτές με τα λεφτά, γιατί δεν πάτε εσείς να κουβαλήστε τώρα τα κοντέινερ από τον Πειραιά; Για κοπιάστε…ιανομέων την τελευταία πενταετία στην άσφαλτο «φωνάζει» την έλλειψη μέτρων προστασίας και ασφάλειας, για την απουσία ελέγχων στους χώρους δουλειάς, για τα βαρέα και ανθυγιεινά που είναι άμεση ανάγκη να επανέρθουν και για την ειδικότητα του διανομέα.

Οι ευθύνες είναι τεράστιες για τις κυβερνήσεις που σιωπούν και γυρίζουν την πλάτη στις εργατικές απαιτήσεις τόσα χρόνια.

Είναι τεράστιες οι ευθύνες και για τους εργοδότες που στο όνομα της κοινωνικής συναίνεσης και του κέρδους τους έχουν μετατρέψει τους διανομείς σε σύγχρονους δούλους, πετώντας τους ένα ξεροκόματο κι αφήνοντάς τους έκθετους σε κάθε κίνδυνο, φυσικό και ανθρώπινο.

Δε θα επιτρέψουμε άλλο αυτήν την κατάσταση!
Δε θα μείνουμε άλλο θεατές στα «δυστυχήματα» των συναδέλφων μας.

Απαιτούμε:

Μέτρα προστασίας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Επαναφορά των Βαρέων και Ανθυγιεινών.

Καμία διανομή σε ακραίες καιρικές συνθήκες.

Κάλυψη των εξόδων της μοτοσικλέτας από τον εργοδότη.

Κατάλληλη προστατευτική ενδυμασία με έξοδα του εργοδότη.

Τακτικοί έλεγχοι από την Τεχνική Επιθεώρηση.

5μερο-7ωρο.

Κάλυψη του εισοδήματος του διανομέα σε περίπτωση ατυχήματος.

Δεν θα μείνουμε άλλο θεατές στα «δυστυχήματα» των συναδέλφων μας!
Δεν θα μείνουμε άλλο θεατές στα «δυστυχήματα» των συναδέλφων μας!

Καλούμε κάθε συνάδελφο διανομέα να έρθει σε επαφή με το Συνδικάτο σε περίπτωση που είναι θύμα ή μάρτυρας τροχαίου ατυχήματος με συνάδελφο. Να οργανωθεί στο ΣΕΤΕΠΕ για να παλέψουμε για τα δικαιώματά μας.

Ολοι στη μηχανοκίνητη πορεία την Δευτέρα 1 Νοεμβρίου στις 11:00 στο εργατικό κέντρο.

Την Τρίτη στις 19:00 όλοι στη Γενική μας Συνέλευση στο εργατικό κέντρο να συζητήσουμε για τα προβλήματα του κλάδου, να οργανώσουμε τη δράση μας

Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο των σωματείων την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου στις 19:00 στο άγαλμα Βενιζέλου.

Κλιμακώνουμε με απεργία στον κλάδο την Τρίτη 9 Νοεμβρίου με συγκέντρωση στις 10:30 στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης

Κανένας μόνος! Κανένας φόβος!
Οργανώσου στο Συνδικάτο σου!

Πηγή: Κατιούσα

(Visited 216 times, 1 visits today)