Print Friendly, PDF & Email

Διεθνές Κάλεσμα για την απελευθέρωση του Αχμάντ Σααντάτ!

Από το Δίκτυο Αλληλεγγύης Παλαιστίνιων Κρατουμένων
Διεθνή Εβδομάδα Δράσης – Από 15 έως 22 Ιανουαρίου 2019

«Ο παλαιστινιακός λαός είναι αποφασισμένος να συνεχίσει την ιντιφάντα για όλα τα εθνικά δικαιώματα των ανθρώπων μας.

Φυσικά, αυτή η θέση είναι συνεπής με τον αγώνα όλων των προοδευτικών δυνάμεων του κόσμου που αντιμετωπίζουν την παγκόσμια αυτοκρατορική αλαζονεία, που αγωνίζονται για ανεξαρτησία, αυτοδιάθεση και απελευθέρωση, για κοινωνική δικαιοσύνη, ισότητα και σοσιαλισμό,

Διεθνές Κάλεσμα για την απελευθέρωση του Αχμάντ Σααντάτ
Σκίτσο του Latuff (2009)

στη βάση μιας δίκαιης κατανομής του πλούτου και των ανθρώπινων αρχών της ειρήνης, την απόρριψη του πολέμου, του ιμπεριαλισμού κι όλες τις μορφές καταπίεσης κι εκμετάλλευσης…»

Αχμάντ Σααντάτ

«Σήμερα, θυμόμαστε τη 10η επέτειο της ισραηλινής καταδίκης του αριστερού ηγέτη Αχμάντ Σααντάτ (Ahmad Sa’adat), Γενικού Γραμματέα του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP).

Σας καλούμε να συμμετάσχετε μαζί μας σε μια Διεθνή Εβδομάδα Δράσης μεταξύ 15 και 22 Ιανουαρίου 2019 για την απελευθέρωση του Αχμάντ Σααντάτ και όλων των παλαιστίνιων κρατούμενων!

Στις 15 Ιανουαρίου 2019, σηματοδοτούμε την 17η επέτειο της σύλληψης του Σααντάτ από την Παλαιστινιακή Αρχή στο πλαίσιο της «συνεργασίας για την ασφάλεια» με την ισραηλινή κατοχή.

Ο Σααντάτ καταδικάστηκε σε 30 χρόνια φυλάκισης από ισραηλινό στρατοδκείο με τις κατηγορίες της καθοδήγησης παράνομης οργάνωσης και της «υποκίνησης».

Είχε προηγηθεί η βίαιη ισραηλινή επίθεση στη φυλακή της Παλαιστινιακής Αρχής της Ιεριχούς το 2006, όπου ο Σααντάτ κρατούνταν από αμερικανούς και Βρετανούς φρουρούς.

Ο Σααντάτ είναι ο ηγέτης του κινήματος των Παλαιστίνιων κρατουμένων και του κινήματος  εθνικής απελευθέρωσης της Παλαιστίνης.

Διεθνές Κάλεσμα για την απελευθέρωση του Αχμάντ ΣααντάτΕίναι μια φιγούρα διεθνούς σημασίας και πολιτικής καθαρότητας και η στοχοποίηση μέσω της φυλάκισής του αποτελεί απόπειρα να απομονωθεί από τον πολιτικό του ρόλο.

Στέκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την απελευθέρωση μαζί με τους περίπου 6.000 Παλαιστίνιους πολιτικούς κρατούμενους των ισραηλινών φυλακών.

Ως εκ τούτου, αποτελεί σύμβολο της παλαιστινιακής, της αραβικής και της διεθνούς αντίστασης στον καπιταλισμό, τον ρατσισμό, το Άπαρτχαϊντ και τον αποικισμό.

Η περίπτωση του Αχμάντ Σααντάτ κάνει επίσης εμφανή την συνενοχή των διεθνών δυνάμεων στην κατοχή και τον αποικισμό της Παλαιστίνης.

Εκείνος και οι σύντροφοί του κρατούνταν για χρόνια από Αμερικανούς και Βρετανούς φρουρούς σε φυλακή της Παλαιστινιακής Αρχής – και ύστερα από συνεννόηση οι φύλακες αυτοί απομακρύνθηκαν για να επιτρέψουν στον ισραηλινό στρατό κατοχής να επιτεθεί στη φυλακή της Ιεριχούς το 2006.

Διεθνές Κάλεσμα για την απελευθέρωση του Αχμάντ ΣααντάτΗ υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών, της Βρετανίας, του Καναδά, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Αυστραλίας και άλλων στο αποικιακό σχέδιο του Ισραήλ διαιωνίζει την ατιμωρησία, καθώς εκείνο συνεχίζει:

  • τις κατασχέσεις γης,
  • τις κατεδαφίσεις σπιτιών,
  • τις μαζικές φυλακίσεις,
  • τις εξωδικαστικές εκτελέσεις,
  • την εθνοκάθαρση της Ιερουσαλήμ,
  • την πολιορκία της Γάζας

και άλλα εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Η Παλαιστινιακή Αρχή απήγαγε τον Σααντάτ κάτω από ψεύτικα προσχήματα και τον φυλάκισε για 4 χρόνια προτού η φυλακή δεχτεί επίθεση από την ισραηλινή κατοχή.

Αυτό αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτικής του «συντονισμού ασφάλειας» που οδήγησε στην επανειλημμένη φυλάκιση Παλαιστινίων για την πολιτική τους συμμετοχή από την Παλαιστινιακή Αρχή.

Παρά τα επικριτικά λόγια, η πολιτική παραμένει σταθερή – με καταστροφικές και θανάσιμες συνέπειες για τους Παλαιστίνιους, όπως αποδεικνύεται και στην περίπτωση του Μπασίλ αλ Αράζ (Basil al-Araj).

Στις 15-22 Ιανουαρίου 2019, ενωθείτε μαζί μας στο συλλογικό κάλεσμα για την απελευθέρωση του Αχμάντ Σααντάτ και όλων των Παλαιστίνιων κρατουμένων.

Ελάτε μαζί μας να οικοδομήσουμε την παγκόσμια εκστρατεία κοινωνικής βάσης για το μποϊκοτάζ, την εκποίηση και τις κυρώσεις (BDS) ενάντια στο Ισραήλ και τις εταιρίες που συνεργάζονται μαζί του.

Διεθνές Κάλεσμα για την απελευθέρωση του Αχμάντ ΣααντάτΕλάτε μαζί μας για να αγωνιστούμε για τον τερματισμό της βοήθειας και της υποστήριξης της ισραηλινής κατοχής, η οποία έχει κατασχέσει εδάφη και ζωές περισσότερο από 70 χρόνια.

Σας καλούμε να οργανώσετε εκδηλώσεις, δράσεις και διαμαρτυρίες σε πόλεις, πανεπιστημιουπόλεις, κοινότητες και σε κάθε δημόσιο χώρο.

Υψώνοντας τη φωνή μας, μπορούμε να σπάσουμε την απομόνωση του Αχμάντ Σααντάτ και των Παλαιστίνιων συγκρατούμενων του, που έχει επιβάλει το Ισραήλ.

Λευτεριά στον Αχμάντ Σααντάτ!
Λευτεριά σε όλους τους Παλαιστίνιους κρατούμενους!
Λευτεριά στην Παλαιστίνη!»

Πηγή: Δίκτυο Αλληλεγγύης Παλαιστίνιων Κρατουμένων (Samidoun.net)

Μετάφραση: Ροβεσπιέρος

(Visited 165 times, 1 visits today)