Print Friendly, PDF & Email

Είναι ικανοί να καταδικάσουν ακόμα και τον Παύλο Φύσσα!

Δικαστήριο στη θεσαλονίκη καταδίκασε (!) τρία θύματα δολοφονικής επίθεσης, σε 12μηνη φυλάκιση, επειδή προσπάθησαν να αμυνθούν!

Το μήνυμα της απαράδεκτης απόφασης είναι πλέον ξεκάθαρο στον οποιονδήποτε:

«Οταν οι φασίστες έρχονται να σας σπάσουν το κεφάλι και να σας μαχαιρώσουν, μην αμύνεστε! Μην αντιδράτε! Δεχτείτε στωϊκά τα δολοφονικά χτυπήματα και σαν καλοί χριστιανοί προσφέρετε και το άλλο μάγουλο! Κι αν τυχόν επιζήσετε από αυτά να τους ευχαριστήσετε για το «μάθημα» γιατί ως γνωστό «το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο»!

Σύμφωνα λοιπόν με την «λογική» τους οι «δικαστές» είναι ικανοί να καταδικάσουν ακόμα και τον Παύλο Φύσσα εάν αυτός δεν είχε υποκύψει στα θανάσιμα τραύματά του.

Μετά από αυτή την «μνημειώδη απόφαση» ανοίγει ορθάνοιχτα η πόρτα για να καταδικαστούν ΟΛΑ τα θύματα των φασιστών που έχουν προβεί σε μηνύσεις με πρώτους και κύριους τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, εναρμονίζοντας και στην πράξη τη θεωρία των «δύο άκρων» που επιτάσσει η γνωστή για τις «δημοκρατικές ευαισθησίες» Ευρωπαϊκή Ενωση.

Είναι ικανοί να καταδικάσουν ακόμα και τον Παύλο Φύσσα

Η Αστική δικαιοσύνη είναι αλλήθωρη λοιπόν κι όχι τυφλή. Κι αλληθωρίζει πάντα προς την ίδια κατεύθυνση.

Αναλυτικά τα γεγονότα

Τη λογική των «δύο άκρων» υιοθέτησαν δικαστής κι εισαγγελέας, στη διάρκεια της δίκης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο Β’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης για την δολοφονική επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής, στις 7 Νοέμβρη του 2012, σε βάρος μελών της ΚΝΕ που μοίραζαν ανακοινώσεις έξω από το ΕΠΑΛ Λαγκαδά στο πλαίσιο 48ωρης απεργίας και σε εργάτες που έτρεξαν να τους βοηθήσουν.

Το δικαστήριο καταδίκασε τους δύο χρυσαυγίτες σε 21 μήνες φυλάκιση για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών κι οπλοχρησία, όμως καταδίκασε και σε 12 μήνες φυλάκιση και τα τρία θύματα της επίθεσης τους, επειδή αμύνθηκαν και προσπάθησαν να τους αφοπλίσουν.

Η δικογραφία για αυτή τη δίκη έχει συσχετιστεί με τη γνωστή δίκη της Χρυσής Αυγής που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, η δικηγόρος των θυμάτων που παρέστη ως πολιτική αγωγή, ανέδειξε ότι η επίθεση που δέχθηκαν ήταν εξαιρετικά βίαιη κατά τη γνωστή τακτική των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής.

Και τόνισε ότι το κίνητρο της επίθεσης στα μέλη της ΚΝΕ και του ΠΑΜΕ, ήταν πολιτικό. Τα μέλη της Χρυσής Αυγής ενοχλήθηκαν από την εξόρμηση της ΚΝΕ και την αφίσα που είχαν κολλήσει για καταδίκη κι απομόνωση της εγκληματικής συμμορίας.

Ο συνήγορος υπεράσπισης των χρυσαυγιτών προσπάθησε να παρουσιάσει το γεγονός ως μια απλή συμπλοκή δύο πλευρών χωρίς πολιτικό κίνητρο, λέγοντας ότι «δεν υπάρχει Χρυσή Αυγή και ΚΝΕ, έχουμε έναν απλό ξυλοδαρμό».

Το δικαστήριο απέρριψε τον ισχυρισμό της άμυνας για τα θύματα και προσέγγισε τα γεγονότα στη λογική της συμπλοκής δύο πλευρών με «εκατέρωθεν χτυπήματα» (!!) κι επέβαλε ποινή φυλάκισης ποινή φυλάκισης 12 μηνών στον έναν τραυματία και σε άλλους δύο εργαζόμενους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ,

που από διπλανό εργοστάσιο είχαν σπεύσει σε συμπαράσταση των μαθητών, ενώ στους χρυσαυγίτες, που ως κατηγορούμενοι ούτε καν εμφανίστηκαν και δεν παρουσιάστηκε κανένας μάρτυρας για την υπεράσπισή τους, το δικαστήριο τους επέβαλε ποινή 21 μηνών.

Το ιστορικό της δολοφονικής επίθεσης χρυσαυγιτών σε μαθητές κι απεργούς

Το πρωί της 7ης Νοέμβρη του 2012, – ημέρα πανεργατικής απεργίας – τραμπούκοι της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν σε μαθητές μέλη της ΚΝΕ που πραγματοποιούσαν εξόρμηση έξω από το ΕΠΑΛ του Λαγκαδά, για να καλέσουν μαθητές και εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία και τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

Είναι ικανοί να καταδικάσουν ακόμα και τον Παύλο Φύσσα

Την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η εξόρμηση, δύο τοπικά γνωστά στελέχη της «Χρυσής Αυγής», οι Διχταπανίδης (ιδιοκτήτης σχολής καράτε) και Παναγιωτίδης, έβρισαν τους μαθητές και τους επιτέθηκαν με ρόπαλα, απειλώντας τους ότι θα τους σκοτώσουν, αν εμφανιστούν ξανά έξω από το σχολείο.

Σε βοήθεια των μαθητών της ΚΝΕ έσπευσαν απεργοί εργάτες από την ΑΓΝΟ στο Λαγκαδά, που συμμετείχαν στην περιφρούρηση της απεργίας στο εργοστάσιο. Οι «χρυσαυγίτες» επιτέθηκαν με δολοφονικές διαθέσεις κι εναντίον τους.

Οι εργαζόμενοι κατάφεραν και πήραν από τους μπράβους της «Χρυσής Αυγής» τα ρόπαλα, δύο ξύλινα και ένα μηχανικό. Πριν τραπούν σε φυγή, οι χρυσαυγίτες επιχείρησαν να επιτεθούν και με μαχαίρια.

Από την επίθεση των τραμπούκων της «Χρυσής Αυγής» τραυματίστηκαν ένας απεργός εργάτης της ΑΓΝΟ και ένας νεολαίος της ΚΝΕ, ο οποίος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης με τραύματα στο κεφάλι.

Αμέσως μετά τη δολοφονική επίθεση, κλιμάκιο της Κομματικής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ πραγματοποίησε παρέμβαση στο Αστυνομικό Τμήμα Λαγκαδά, που επισήμανε ότι η Αστυνομία έχει ευθύνη αν δεν πάρει μέτρα για τη σύλληψή τους εντός των ορίων του αυτοφώρου, καθώς κι αν επιτρέψει να επαναληφθούν τέτοιες επιθέσεις.

Μέλη του ΠΑΜΕ που ήταν παρόντα στην επίθεση, έδωσαν μαρτυρικές καταθέσεις κι υποβλήθηκαν μηνύσεις σε βάρος των τραμπούκων της «Χρυσής Αυγής», από τους τραυματίες. Μέχρι και τη λήξη του αυτόφωρου τα δύο στελέχη της «Χρυσής Αυγής» δεν είχαν συλληφθεί.

ΚΚΕ: Να βγουν συμπεράσματα από την απαράδεκτη απόφαση του Δικαστηρίου για την επίθεση της Χρυσής Αυγής σε μέλη της ΚΝΕ

KKE

Σε ανακοίνωσή του για την απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης για την επίθεση της Χρυσής Αυγής σε μαθητές και μέλη της ΚΝΕ, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, αναφέρει:

«Κατάπληξη και μεγάλα ερωτηματικά προκαλεί η σημερινή απόφαση του μονομελούς πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, σχετικά με την επίθεση της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής έξω από το ΕΠΑΛ Λαγκαδά, το Νοέμβρη του 2012, όπου δύο μέλη της, εξοπλισμένοι με λοστούς, γκλομπς και μαχαίρια, είχαν επιτεθεί σε μαθητές και μέλη της ΚΝΕ κι είχαν τραυματίσει έναν μαθητή κι έναν φοιτητή, οι οποίοι καλούσαν σε 48ωρη απεργία, σύμφωνα και με την απόφαση που είχε πάρει το 15μελές μαθητικό συμβούλιο του σχολείου.

Το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 21 μηνών στους χρυσαυγίτες (που μάλιστα δεν εμφανίστηκαν ούτε οι ίδιοι ούτε καν μάρτυρες υπεράσπισής τους), αλλά και ποινή φυλάκισης 12 μηνών στον έναν τραυματία και σε άλλους δύο εργαζόμενους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, που από διπλανό εργοστάσιο έσπευσαν σε συμπαράσταση των μαθητών.

Το δικαστήριο έκρινε ότι υπήρχε συμπλοκή ανάμεσα σε δύο ομάδες και όχι δολοφονική επίθεση και εξίσωσε τους θύτες με τους εργαζόμενους, που προσέτρεξαν να υπερασπισθούν τους ανήλικους μαθητές.

Η απαράδεκτη αυτή απόφαση, λίγες μόνο μέρες μετά την άγρια επίθεση των χρυσαυγιτών σε βάρος της δικηγόρου, μέλους της ομάδας των συνηγόρων της πολιτικής αγωγής στη δίκη της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης, καθώς και μιας άλλης γυναίκας, έξω από το Εφετείο της Αθήνας,

επιχειρεί να σταλεί μήνυμα στο εργατικό και λαϊκό κίνημα, να μην περιφρουρεί τους αγώνες του, να υποτάσσεται στη βία και τον τραμπουκισμό, να μην απαντά, να μην καταγγέλλει και να μην αποκαλύπτει τους ναζί της Χρυσής Αυγής.

Είναι ικανοί να καταδικάσουν ακόμα και τον Παύλο Φύσσα! Οι εργαζόμενοι να βγάλουν τα συμπεράσματά τους

Είναι ικανοί να καταδικάσουν ακόμα και τον Παύλο Φύσσα

Με μεγαλύτερη ορμή και μαχητικότητα να οργανώσουν τους αγώνες τους ενάντια στις αντεργατικές κι αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης και του κεφαλαίου.

Να αποκαλύψουν και να απομονώσουν αποφασιστικά την εγκληματική ναζιστική Χρυσή Αυγή και τις δολοφονικές της πρακτικές».

Η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, την Κυριακή 12 Νοέμβρη στις 11.30 π.μ. οργανώνει πικετοφορία στην πλατεία του Λαγκαδά, καταγγέλλοντας την απαράδεκτη απόφαση.

Με πληροφορίες από 902.gr

Ροβεσπιέρος

(Visited 428 times, 1 visits today)