Print Friendly, PDF & Email

Ιωσήφ Στάλιν: «Αυτό πια δεν είναι κουρελόχαρτο» (vid)

Διάγγελμα προς τον Σοβιετικό λαό στις 9 Μάη του 1945

Η 9η Μάη, η Μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης εξακολουθεί να συγκινεί τους λαούς όλου του κόσμου, γιατί είναι το σύμβολο της μεγάλης εποποιίας του Κόκκινου Στρατού και του λαού της Σοβιετικής Ενωσης, που με απίστευτες θυσίες και ηρωϊσμό τσάκισε τα ναζιστικά στρατεύματα.

Ιωσήφ Στάλιν: «Αυτό πια δεν είναι κουρελόχαρτο»
Ο Στρατηγός Γκεόργκι Ζούκοφ κατά την υπογραφή της παράδοσης της Γερμανίας

Στη διαστρέβλωση της Ιστορίας, στη συκοφάντηση του σοβιετικού λαού ρόλο εμπροσθοφυλακής έχει αναλάβει, εδώ και χρόνια, η ΕΕ, που βάφτισε την 9η Μάη ως «Μέρα της Ευρώπης» στο πλαίσιο της στρατηγικής της για ταύτιση του κομμουνισμού με τον φασισμό και του Ιωσήφ Στάλιν με τον Χίτλερ.

Μάλιστα, σε κράτη – μέλη της ΕΕ αποκαθίστανται οι ναζί, τα στελέχη των SS ενώ ταυτόχρονα ξηλώνονται ακόμα και μνημεία της Αντιφασιστικής Νίκης.

Η λάσπη και η κακοποίηση της Ιστορίας έχουν εξήγηση:

Ο καπιταλισμός δεν μπόρεσε ποτέ να ανεχτεί ότι η νίκη της Σοβιετικής Ενωσης επί του φασισμού διαμόρφωσε έναν διαφορετικό συσχετισμό δυνάμεων διεθνώς.

Η ΕΣΣΔ κατάφερε όχι μόνο να επιβιώσει, δεχόμενη ουσιαστικά μόνη της όλο το βάρος της φασιστικής επίθεσης, αλλά αναδείχθηκε απελευθερώτρια των ευρωπαϊκών λαών, ανεξαρτήτως της κατάληξης που προήλθε από τις αντεπαναστατικές ανατροπές της δεκαετίας του ’90.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως κατά την έναρξη του πολέμου, ένας από τους βασικούς στόχους των καπιταλιστών – «Δημοκρατικών» και Φασιστικών – ήταν η καταστροφή της ΕΣΣΔ.

Το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου όμως, έφερε την οικοδόμηση του σοσιαλισμού και την εξάπλωσή του στο 1/3 του πλανήτη, που παρά τα λάθη και τις αδυναμίες του, που έφεραν τελικά τις αντεπαναστατικές ανατροπές του 1990, το όραμα ενός νέου κόσμου, η οικοδόμηση μιας άλλης κοινωνίας, δίχως εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο παραμένει φωτεινή…

Ζούκοφ - Βερολίνο
Ο Στρατηγός Ζούκοφ έξω από το καταληφθέν Γερμανικό Κοινοβούλιο (Ράϊχσταγκ)

Κι αυτός είναι ένας ακόμα λόγος που επιβάλλει στα αστικά επιτελεία να διαστρεβλώνουν την αληθινή, ηρωική Ιστορία της 9ης Μάη και του Κόκκινου Στρατού.

Ξέρουν καλά ότι τα μοναδικά επιτεύγματα του σοβιετικού λαού σε όλους τους τομείς, αλλά και στην υπεράσπιση της σοσιαλιστικής πατρίδας του, φέρουν την υπογραφή του συστήματος που οικοδόμησε:

Της κοινωνικοποίησης των μέσων παραγωγής, του κεντρικού – επιστημονικού σχεδιασμού της οικονομίας, του εργατικού ελέγχου, της εξουσίας δηλαδή που ασκούνταν από την εργατική τάξη.

Οι κατακτήσεις αυτές φέρουν το αποτύπωμα του πρωταγωνιστικού ρόλου των λαϊκών μαζών, με ηγέτιδα δύναμη την εργατική τάξη και εμπροσθοφυλακή την επαναστατική πρωτοπορία της, το Κομμουνιστικό Κόμμα.

Αυτήν την πατρίδα υπερασπίστηκαν τα εκατομμύρια των Σοβιετικών ηρώων.

Επομένως, η επίθεση στη Αντιφασιστική Νίκη στοχεύει καταρχάς στην ακύρωση της ανωτερότητας του σοσιαλιστικού κοινωνικοοικονομικού σχηματισμού.

Σε αυτή την παραχάραξη δεν είναι αμέτοχη κι η καπιταλιστική Ρωσία του Πούτιν, που συστηματικά προσπαθεί να αξιοποιήσει για δικούς της λόγους, την αίγλη της ΕΣΣΔ και τον ρόλο της στην απελευθέρωση των λαών από το φασισμό, ενώ ταυτόχρονα στην επετειακή παρέλαση στην κόκκινη πλατεία σκαρφίζεται –κάθε χρονιά και πιο προκλητικά– δημιουργούν κάποιο «εφέ» για να βγάλουν έξω από το κάδρο των πανηγυρισμών το επιβλητικό μαυσωλείο του Λένιν.

Ιωσήφ Στάλιν: «Αυτό πια δεν είναι κουρελόχαρτο»
Ιωσήφ Στάλιν: «Αυτό πια δεν είναι κουρελόχαρτο»

Με βάση τα παραπάνω παραθέτουμε αυτούσιο το διάγγελμα που απεύθυνε ο Ιωσήφ Στάλιν προς το σοβιετικό λαό, ανακοινώνοντας με τον πιο επίσημο τρόπο, την πολυπόθητη Νίκη και το οριστικό Τέλος του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου.

Γνωρίζοντας πως αυτό το κείμενο θα «ενοχλήσει» πολλούς «δημοκράτες» που έχουν πέσει θύματα της χυδαίας αντικομμουνιστικής υστερίας, ελπίζουμε να διατηρήσουν ανοιχτό μυαλό και τους καλούμε να ξεκινήσουν το διάβασμα παραμερίζοντας τις αστικές πηγές.

Θα βρεθούν όμως και ορισμένοι «αριστεροί» κάποιοι εκ των οποίων μάλιστα δηλώνουν με θράσος …«κομμουνιστές», που έχουν μασήσει την αστική προπαγάνδα σαν καραμέλα με «αριστερό» περιτύλιγμα.

Στους τελευταίους το μόνο που μπορούμε να ευχηθούμε, σήμερα 9η του Μάη, είναι καλή ανάρρωση, αν και η κατάστασή τους συνήθως είναι ανίατη.

Ο λόγος λοιπόν στον Στάλιν:

Ιωσήφ Στάλιν: «Αυτό πια δεν είναι κουρελόχαρτο»

«Σύντροφοι! Πατριώτες και πατριώτισσες!

Εφτασε η μεγάλη μέρα της νίκης ενάντια στη Γερμανία. Η φασιστική Γερμανία, γονατισμένη από τον Κόκκινο Στρατό και τα στρατεύματα των συμμάχων μας, αναγνώρισε πως είναι ηττημένη και δέχτηκε να συνθηκολογήσει δίχως όρους.

Στις 7 του Μάη στην πόλη Ρέϊμς υπογράφτηκε το προκαταρκτικό πρωτόκολλο συνθηκολόγησης.

Στις 8 του Μάη οι αντιπρόσωποι της Γερμανικής Ανώτατης Διοίκησης, μπροστά στους αντιπροσώπους της Ανώτατης Διοίκησης των Συμμαχικών στρατευμάτων και της Ανώτατης Διοίκησης των Σοβιετικών στρατευμάτων, υπέγραψαν στο Βερολίνο το τελικό έγγραφο της συνθηκολόγησης, που η εφαρμογή του άρχισε από την 24η ώρα της 8 του Μάη.

Ιωσήφ Στάλιν: «Αυτό πια δεν είναι κουρελόχαρτο»
Ο εορτασμό της Αντιφασιστική Νίκης στη Μόσχα – 9 Μάη 1945

Ξέροντας τη συνήθεια των Γερμανών λύκων να θεωρούν κουρελόχαρτα τα σύμφωνα και τις συνθήκες, δεν έχουμε καμιά βάση να πιστεύουμε στο λόγο τους.

Ωστόσο, σήμερα από το πρωί, τα γερμανικά στρατεύματα, σε εκτέλεση της πράξης της συνθηκολόγησης, άρχισαν να καταθέτουν τα όπλα κατά μάζες και να παραδίνονται αιχμάλωτα στα στρατεύματά μας.

Αυτό πια δεν είναι κουρελόχαρτο. Είναι η πραγματική συνθηκολόγηση των ενόπλων δυνάμεων της Γερμανίας.

Είναι αλήθεια πως μια ομάδα γερμανικά στρατεύματα στην περιοχή της Τσεχοσλοβακίας αρνείται ακόμα τη συνθηκολόγηση.

Αλλά ελπίζω πως ο Κόκκινος Στρατός θα κατορθώσει να τους κάνει να συνέλθουν.

Τώρα μπορούμε να δηλώσουμε με πεποίθηση, πως έφτασε η ιστορική μέρα της τελικής συντριβής της Γερμανίας, μέρα της μεγάλης νίκης του λαού μας ενάντια στο γερμανικό ιμπεριαλισμό.

Οι μεγάλες θυσίες που προσφέραμε για την ελευθερία και την ανεξαρτησία της πατρίδας μας, οι αμέτρητες στερήσεις και βάσανα που πέρασε ο λαός μας στο διάστημα του πολέμου, η γεμάτη υπερένταση εργασία στα μετόπισθεν και στο μέτωπο, που προσφέρθηκαν στο βωμό της πατρίδας, δεν πήγαν χαμένα και στεφανώθηκαν με την πλέρια νίκη πάνω στον εχθρό.

Η προαιώνια πάλη των σλαβικών λαών για την ύπαρξή τους και την ανεξαρτησία τους, τέλειωσε με τη νίκη πάνω στους Γερμανούς επιδρομείς και στη γερμανική τυραννία.

Από δω και μπρος πάνω στην Ευρώπη θα κυματίζει η μεγάλη σημαία της ελευθερίας των λαών και της ειρήνης ανάμεσα στους λαούς.

Πριν από τρία χρόνια ο Χίτλερ δήλωσε δημόσια, πως μέσα στα καθήκοντά του περιλαμβάνεται και ο διαμελισμός της Σοβιετικής Ένωσης και η απόσπαση από αυτήν του Καυκάσου, της Ουκρανίας, της Λευκορωσίας, των Βαλτικών και άλλων περιοχών.

Δήλωσε ξεκάθαρα:

«Θα εξοντώσουμε τη Ρωσία ώστε να μην μπορέσει ποτέ πια να σηκωθεί».

Σφυροδρέπανο ράιχσταγκ
Η Κόκκινη Σημαία με το Σφυροδρέπανο καρφωμένη στην καρδιά του τέρατος θα πονά για πάντα τους αστούς

Αυτά ήταν πριν τρία χρόνια. Δεν ήταν όμως τυχερό να πραγματοποιηθούν οι παράφρονες ιδέες του Χίτλερ, η πορεία του πολέμου τις εξανέμισε.

Στην πραγματικότητα, έγινε κάτι εντελώς αντίθετο από αυτό που έλεγαν μέσα στο παραλήρημά τους οι χιτλερικοί. Η Γερμανία τσακίστηκε κατακέφαλα. Τα γερμανικά στρατεύματα συνθηκολογούν.

Η Σοβιετική Ένωση πανηγυρίζει τη νίκη, αν και δεν ετοιμάζεται ούτε να διαμελίσει, ούτε να εκμηδενίσει τη Γερμανία.

Σύντροφοι! Ο μεγάλος πόλεμος για την πατρίδα τελείωσε με την πλέρια νίκη μας. Η περίοδος του πολέμου στην Ευρώπη τελείωσε. Αρχισε η περίοδος της ειρηνικής εξέλιξης.

Σας συγχαίρω για τη νίκη σας, αγαπητοί μου πατριώτες και πατριώτισσες!

Δόξα στον ηρωικό Κόκκινο Στρατό μας, που υπεράσπισε την ανεξαρτησία της πατρίδας μας και κατάκτησε τη νίκη πάνω στον εχθρό!

Δόξα στο μεγάλο μας λαό, το λαό – νικητή!

Αιώνια δόξα στους ήρωες που έπεσαν στις μάχες ενάντια στον εχθρό και έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία και την ευτυχία του λαού μας!»

Ο Ριζοσπάστης για το τέλος του πολέμου (εικ)

Σήμερα η εργατική τάξη και οι σύμμαχοί της, οπλισμένοι σήμερα με τα διδάγματα της Ιστορίας, πρέπει όσο το δυνατόν ταχύτερα να ανασυντάξουν το κίνημά τους και να περάσουν στην αντεπίθεση.

Ο οργανωμένος λαός, που κάνει κουμάντο στον τόπο του, έχει ανεξάντλητες δυνάμεις και μπορεί να συγκρουστεί με τον όποιο αντίπαλο, όσο ισχυρός ή ανίκητος κι αν σήμερα δείχνει.

Ιωσήφ Στάλιν: «Αυτό πια δεν είναι κουρελόχαρτο» (vid)

Υ/Γ.: Το παρακάτω τραγουδάκι το οποίο έχει λογοκριθεί από το YouTube αφιερώνεται εξαιρετικά στα φιδάκια που εξακολουθούν να κυκλοφορούν χωρίς ανάμεσά μας…

Του Αδόλφου τα εγγόνια – Η σαπίλα του ντουνιά (vid)

Ροβεσπιέρος

(Visited 4.821 times, 1 visits today)