Print Friendly, PDF & Email

«Ξεκινήστε από τη Wikipedia κύριε Βερέμη» (vid)

Απλά μαθήματα νεοελληνικής ιστορίας

Ο Θάνος Βερέμης αγνοούσε πως ο Κόκκινος Στρατός κι η Αντίσταση των λαών επέφεραν τα 4/5 των στρατιωτικών απωλειών των Ναζί κι ισχυρίστηκε πως ο κόσμος του μόχθου τη δεκαετία του ’40 ήταν μόνο ένα 5%.

«Ξεκινήστε από τη Wikipedia κύριε Βερέμη»

του απάντησε ο Γ. Μαργαρίτης.

«Ξεκινήστε από τη Wikipedia κύριε Βερέμη»

Εσείς γνωρίζατε πως οι συντριπτικά μεγαλύτερες απώλειες των Ναζί ήταν στο Ανατολικό Μέτωπο, από τα χτυπήματα του Κόκκινου Στρατού και την Αντίσταση των λαών στις κατεχόμενες χώρες; Πιθανότατα ναι.

Γνωρίζατε όμως ότι στον πόλεμο με την Ιταλία – και στο βουνό γενικότερα – πολέμησαν αστοί όπως ο Λάμπρος Κωνσταντάρας, ενώ ο κόσμος του μόχθου ήταν ένα μικρό ποσοστό της τάξης του 5%; (Απολαύστε τον στο 10:45)

Ο Θάνος Βερέμης στην ιστορική αναφορά του Γιώργου Μαργαρίτη ότι οι σοβιετικοί μαζί με τους λαούς της ανατολικής Ευρώπης που κάνανε αντίσταση κατέστρεψαν το 80% των ναζιστικών στρατευμάτων όχι μόνο αντέδρασε χλευαστικά αλλά με ύφος χιλιών καρδιναλίων ρωτούσε και ξαναρωτούσε τον συνομιλητή του:

«Με ποιες στατιστικές; Με ποια στατιστική;»

Ο Γ. Μαργαρίτης, εμφανώς ξαφνιασμένος από την ποταπότητα της ερώτησης, απαντά πως:

«Ολες οι βιβλιογραφίες αυτό γράφουν».

Κι ο Βερέμης απτόητος:

«Αααα! Ολες οι βιβλιογραφίες αυτό λένε! Με φωτίσατε κύριε! Τώρα φωτίστηκα! Αμα μου λέτε όλες…»

Χάλασε τη «σούπα» της Βουλής ο Γιώργος Μαργαρίτης
Ο καθηγητής Ιστορίας Γιώργος Μαργαρίτης

Ο Μαργαρίτης, που δεν είναι και χτεσινός, μετά το αρχικό ξάφνιασμα, απάντησε στην καφρίλα του «συναδέλφου» του αναλόγως:

«Ξεκινήστε από τη Wikipedia κύριε Βερέμη, αφού δυσκολεύεστε στα υπόλοιπα…»

Εμείς όμως θα επισυνάψουμε στον κύριο Βερέμη ένα άρθρο του «Guardian» που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Καθημερινή, που είναι πασίγνωστη για τη… φιλοκομμουνιστική και φιλοσοβιετική στάση της:

«Πόσοι Ευρωπαίοι ή Αμερικανοί πολιτικοί, πολλώ μάλλον σχολικά βιβλία, παραδέχονται ότι ο Κόκκινος Στρατός κατάφερε το 80% των απωλειών της ναζιστικής πολεμικής μηχανής ή ότι στην απόβαση στη Νορμανδία οι συμμαχικές δυνάμεις βρέθηκαν αντιμέτωπες με 58 γερμανικές μεραρχίες στη Δύση, ενώ οι Σοβιετικές δυνάμεις αναγκάσθηκαν να αντιμετωπίσουν 228 μεραρχίες κατά την προέλασή τους στο Βερολίνο;» (8 Μαϊου 2005)

Οσοι έζησαν τα γεγονότα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου αναγνώριζαν, τον καθοριστικό ρόλο που διαδραμάτισε ο Κόκκινος Στρατός κι η Σοβιετική Ένωση στην συντριβή της πολεμικής μηχανής του Άξονα.

Αν δεν του φτάνει το παραπάνω άρθρο του κυρίου Βερέμη ας διαβάσει τα συγχαρητήρια μηνύματα που έστειλαν στον ηγέτη της ΕΣΣΔ και αρχιστράτηγο της Νίκης, Ιωσήφ Στάλιν, οι ηγέτες της Μ. Βρετανίας και των ΗΠΑ, στις 9 Μαΐου του 1945.

«Ξεκινήστε από τη Wikipedia κύριε Βερέμη»
«Ξεκινήστε από τη Wikipedia κύριε Βερέμη»

Ο βρετανός πρωθυπουργός Ουίνστον Τσώρτσιλ έγραφε προς τον Σοβιετικό ηγέτη:

«Σας διαβιβάζω εγκάρδιον χαιρετισμόν με την ευκαιρίαν της λαμπράς νίκης που εσημειώσατε εκδιώξαντες τους επιδρομείς από το έδαφός σας και συντρίψαντες την ναζιστικήν τυραννίαν».

Στο δικό του μήνυμα ο αμερικανός πρόεδρος Χ. Τρούμαν σημείωνε:

«Τώρα που τα σοβιετο – αγγλο – αμερικανικά στρατεύματα εξηνάγκασαν τας στρατιάς των φασιστών επιδρομέων να συνθηκολογήσουν άνευ όρων, επιθυμώ να μεταδώσω προς Σας και δι’ Υμών προς τας ηρωικάς σας στρατιάς τα θερμά συγχαρητήρια του λαού μας και της Κυβερνήσεώς του.

Εκτιμώμεν μεγάλως την μεγαλειώδη συμβολήν της πανισχύρου Σοβιετικής Ενώσεως εις την υπόθεσιν του πολιτισμού και της ελευθερίας. Διαδηλώσετε την ικανότητα ενός φιλελευθέρου και εις ύψιστον βαθμόν ανδρείου λαού να συντρίψη τας κακάς δυνάμεις της βαρβαρότητος, οσονδήποτε ισχυραί και αν είναι αύται.

Επ’ ευκαιρία της κοινής μας νίκης χαιρετίζομεν τον λαόν και τας στρατιάς της Σοβιετικής Ενώσεως και την ανυπέρβλητον ηγεσίαν τους».

Και να ήταν μόνο αυτό;

Στην ιστορική αναφορά του Γ. Μαργαρίτη ότι οι σοβιετικοί δεν βομβάρδισαν αμάχους όπως κάνανε οι «σύμμαχοι» σε Δρέσδη και Χιροσίμα, Ναγκασάκι, ο Θ. Βερέμης προκλητικός βάζοντας μάλιστα και τα γέλια τον διέκοψε φωνάζοντας:

«Δεν είχανε βομβαρδιστικά για να βομβαρδίσουν… Δεν είχαν βομβαρδιστικά! Που να τα βρουν τα βομβαρδιστικά…» (16ο λεπτό)

Ο Γιώργος Μαργαρίτης έκανε μια μικρή παύση –εμφανώς σαστισμένος από τη νέα κοτσάνα που εκτόξευσε ο «συνάδελφός» του– κι αμέσως μετά ειρωνικά του απάντησε:

«Και δεν μπορούσαν τα φτιάξουν οι… καημένοι ε; Ναι, γιατί ήταν ένας …πρωτόγονος λαός οι Ρώσοι, δεν… ήξερε να φτιάχνει αεροπλάνα κτλ».

«Ξεκινήστε από τη Wikipedia κύριε Βερέμη» (vid)

Εμπνευση μας, πέρα από τις σαχλαμάρες του Βερέμη, στάθηκε το άρθρο της Κατιούσα

Ροβεσπιέρος

(Visited 1.964 times, 1 visits today)