Print Friendly, PDF & Email

«Οδηγός επιβίωσης» στο Ναζιστικό Κίεβο! (vid)

Ανακοίνωση – προειδοποίηση του Ολυμπιακού προς τους εκδρομείς που θα τον ακολουθήσουν στη Ουκρανία και ο «Λευκός στρατός» της Δυναμό

Την Πέμπτη το βράδυ στο «NSK Olimpiyskiy» του Κιέβου η Δυναμό και ο Ολυμπιακός θα διεκδικήσουν την πρόκριση στους 16 του Europa League.

«Οδηγός επιβίωσης» στο Ναζιστικό Κίεβο
100% Λευκοί

Ο αγώνας έχει χαρακτηριστεί από την UEFA «High Risk» (Yψηλού Κινδύνου) κι έχει φέρει μεγάλη ανησυχία στους κόλπους της ευρωπαϊκή ομοσπονδίας, εξαιτίας κυρίως της πολιτικής κατάστασης που επικρατεί στην Ουκρανία (με τις ευλογίες και της Ευρωπαϊκής Ένωσης)

μετά τα γεγονότα στην Πλατεία Μαϊντάν το 2014 και το φασιστικό πραξικόπημα κατά του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς με την κατάληψη της κυβερνητικής εξουσίας από τον Πέτρο Ποροσένκο και την ναζιστική παρέα του.

Τέτοιες ακροδεξιές ομάδες είναι λογικό να έχουν διεισδύσει και στους πυρήνες των οπαδών της Δυναμό Κιέβου καθώς κι άλλων ομάδων (όπως στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες), μόνο που στην Ουκρανία η αποδοχή των φιλοναζιστικών απόψεων όχι μόνο είναι κανόνας αλλά και παροτρύνεται από το επίσημο κράτος.

«Οδηγός επιβίωσης» στο Ναζιστικό Κίεβο
Κίεβο – Εμπορικό κέντρο Gorodok: Σε κεντρική σκάλα του κτιρίου η σημαία των ναζί

Όλα αυτά συνδυάζονται με τον οξυμένο αντισοβιετισμό (τώρα αντι-ρωσισμό) και τον χρόνιο αντικομμουνισμό, όπως έχουμε αναδείξει πολλές φορές στο πρόσφατο παρελθόν.

Είναι τέτοια η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην Ουκρανία, που για πρώτη φορά αναγκάζει μια φιλοξενούμενη ομάδα (Ολυμπιακός) να εκδώσει ιδιαίτερες οδηγίες προς τους οπαδούς που θα ταξιδέψουν στο παγωμένο Κίεβο.

Οδηγίες που περισσότερο μοιάζουν σαν «οδηγός επιβίωσης» αφού περιλαμβάνουν εκτενείς αναφορές για όλα όσα θα πρέπει να αποφύγουν οι φίλοι του Ολυμπιακού κατά το διάστημα της παραμονής τους στο Κίεβο.

Παραθέτουμε ορισμένα χαρακτηριστικά αποσπάσματα από την ενημέρωση:

«Πληροφορίες προς τους φιλάθλους της φιλοξενούμενης ομάδας»

«Οδηγός επιβίωσης» στο Ναζιστικό Κίεβο«Κατόπιν διαβουλεύσεων με τις αστυνομικές αρχές της Ουκρανίας, σας ενημερώνουμε για τα κάτωθι:

16. Με βάση τις πληροφορίες και την αξιολόγηση κινδύνου, η αναμέτρηση δηλώνεται ως Υψηλού Κινδύνου (HIGH RISK).

17. Συνιστούμε στους φιλάθλους του Ολυμπιακού να αποφύγουν τη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς, ιδίως την ημέρα της αναμέτρησης. Προτείνεται εντόνως η χρήση ταξί. […]

20. Συνιστάται ιδιαιτέρως στα στελέχη της ΠΑΕ Ολυμπιακός να μεταβούν στο σημείο συνάντησης με ταξί. […]

29. Θα εφαρμοστεί η διαδικασία «καθυστερημένης εξόδου» (hold back). Η διάρκεια της παραμονής στις κερκίδες μετά τη λήξη της αναμέτρησης θα αποφασιστεί από τον Αστυνομικό Διοικητή με βάση την αξιολόγηση κινδύνου. […]

30. Για λόγους ασφαλείας, οι φίλαθλοι θα επιστρέψουν στην πόλη (ξενοδοχεία) με λεωφορεία. Είναι σημαντικό να ενημερώσουν, κατά τη διάρκεια τη αναμέτρησης, τα στελέχη της DIALOGUE POLICE για τα ονόματα των ξενοδοχείων τους.

«Οδηγός επιβίωσης» στο Ναζιστικό ΚίεβοΝα αποφευχθούν

1. Συζητήσεις πολιτικής φύσης, ιδίως σχετικά με τον πόλεμο στην Ανατολική Ουκρανία.

2. Η χρήση της σημαίας ή άλλων συμβόλων της Ρωσικής Ομοσπονδίας. […]

4. Σημαίες και άλλα σύμβολα της ΕΣΣΔ καθόσον βρίσκονται στο δρόμο.

5. Στοιχεία ένδυσης και σύμβολα της Σπαρτάκ Μόσχας καθόσον βρίσκονται στο δρόμο.

6. «Κομμουνιστικά» σύμβολα».

Ο «Λευκός στρατός» της Δυναμό

Οι οπαδοί της Δυναμό Κιέβου είναι μεταξύ των πιο σκληροπυρηνικών του κόσμου.

Με τον οργανωμένο πυρήνα, τον επονομαζόμενο και «Ο Λευκός Στρατός» που πέρα από το ρατσιστικό υπόβαθρο, παραπέμπει και στους «Λευκούς» που πολεμούσαν τους Μπολσεβίκους, μετά το ξέσπασμα της μεγάλης Οκτωβριανής Επανάστασης του 1917 και την ιμπεριαλιστική εισβολή 14 κρατών (μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα), που ακολούθησε.

«Όποιος δεν είναι μαζί μας, είναι εναντίον μας. Όποιος δεν είναι λευκός, είναι κατώτερος από εμάς».

Αυτές οι απόψεις εκφράζουν την πλειοψηφία των σκληροπυρηνικών οπαδών της, που αποτελούν ντροπή και «στίγμα» για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο!

Κουκούλες της Κου Κλουξ Κλαν (ΚΚΚ), σβάστικες, μίσος κατά των έγχρωμων ποδοσφαιριστών και οπαδών, ακόμα και των δικών τους.

Η «100% λευκή κερκίδα» είναι το μότο τους και όποιος είναι αντίθετος σε αυτό, θεωρείται εχθρός χωρίς κουβέντα!

Για να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος του προβλήματος, το 2015, οι υπεύθυνοι του γηπέδου της Δυναμό Κιέβου, για να «λύσουν» τα φαινόμενα ρατσισμού στο γήπεδό τους,

συζητήθηκε στα σοβαρά η σκέψη να δημιουργηθεί μια εξέδρα (ο «Μαύρος Τομέας») μόνο για τους μαύρους οπαδούς της Δυναμό, σε μια λογική που θυμίζει έντονα «απαρτχάϊντ».

Επεισόδια σαν αυτά που έγιναν στο παιχνίδι με την Τσέλσι για το Champions League, όπου υπήρξαν προπηλακισμοί και χτυπήματα σε μαύρους οπαδούς της… ομάδας!

Τελικά αυτή η… φαεινή ιδέα έμεινε στα συρτάρια και δεν υλοποιήθηκε (τουλάχιστον για την ώρα).

«Οδηγός επιβίωσης» στο Ναζιστικό Κίεβο

1942 – Όταν οι ναζί εκτέλεσαν 11 ποδοσφαιριστές της Ντιναμό Κιέβου

Το τραγικό είναι πως τα παραπάνω συμβαίνουν σε μια ομάδα που έχει μείνει στην ιστορία με την πράξη αντίστασης των ποδοσφαιριστών της στους Ναζί κατακτητές και το μυθικό παχνίδι που οδήγησε 11 ποδοσφαιριστές της στην εκτέλεση.

Το 1942 κι ενώ μαινόταν ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος πραγματοποιήθηκε ένας αγώνας, προς τιμήν του Φύρερ, ανάμεσα στην Δυναμό Κιέβου, που οι ποδοσφαιριστές της ήταν κρατούμενοι και είχε μετονομαστεί αναγκαστικά σε «Σταρτ», με μια ομάδα επίλεκτων της Βέρμαχτ.

«Οδηγός επιβίωσης» στο Ναζιστικό ΚίεβοΟι παίκτες της Δυναμό παρά τις «νουθεσίες» αρνήθηκαν να χάσουν και στο 85′, ο διαιτητής έληξε άρον-άρον το παιχνίδι για να μην συντριβούν οι ναζί κι ενώ το σκορ ήταν 5-3 υπέρ της Ουκρανικής ομάδας.

Αυτή η ανυπακοή τιμωρήθηκε σκληρά από τους ναζί.

Το αποτέλεσμα ήταν να στηθούν στο απόσπασμα ή να πεθάνουν από κακουχίες στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και οι 11 βασικοί παίκτες της Ουκρανικής ομάδας.

Με πληροφορίες από RT και sport24

Ροβεσπιέρος

(Visited 2.835 times, 1 visits today)