Print Friendly, PDF & Email

Δηλώσεις 10 Ισραηλινών που προκαλούν ανατριχίλα – Επίλογος

«Ο τρόπος για να αντιμετωπίσεις τους Παλαιστίνιους είναι να τους χτυπήσεις τόσο ώστε ο πόνος να τους γίνει αβάσταχτος»

Πριν λίγες μέρες είχαμε ξεκινήσει την παρουσίαση δηλώσεων που έχουν κάνει κατά καιρούς μια σειρά από στελέχη κι υπουργοί των τελευταίων κυβερνήσεων του Ισραήλ και που είχαν δημοσιευτεί – σχολιαστεί σε ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, την τελευταία 20ετία.

Μαζέψαμε λοιπόν τις δηλώσεις που μπορέσαμε να διασταυρώσουμε και σήμερα ολοκληρώνουμε το Τοπ 10. Ως επίλογο θα έχουμε και μερικά συμπέρασματα.

#6. «Σε 92.000 οικογένειες ο ένας παρτενέρ δεν είναι εβραίος – Έχουμε ένα πραγματικό πρόβλημα που πρέπει να λύσουμε»

Τη παραπάνω επισήμανση θα μπορούσε να είχε κάνει ο Μένγκελε ή κάποιος «άριος» στη Ναζιστική Γερμανία τη δεκαετία του 1930.

Δηλώσεις 10 Ισραηλινών που προκαλούν ανατριχίλα - Επίλογος
Πίσω από το όμορφο χαμόγελο κρύβεται ένα τέρας.

Την έχει κάνει όμως η Tzipi Hotovely, μέσα στο… Ισραηλινό Κοινοβούλιο ως βουλετής που από το 2015 έχει τη θέση της αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών στην Κυβέρνηση Νετανιάχου.

Συγκεκριμένα, τον Φεβουάριο του 2011, η επιτροπή της Ισραηλινής Βουλής για τη «Θέση των Γυναικών» συγκάλεσε για συζήτηση σχετικά με την «αφομοίωση».

Η πρόεδρος αυτής της Επιτροπής ήταν η Tzipi Hotovely, η οποία παρουσιάζοντας κάποια τα στατιστικά στοιχεία από την «Επιτροπή Έρευνας» του κοινοβουλίου δήλωσε:

«Μιλάμε για 92.000 οικογένειες στο Ισραήλ στις οποίες ένας από τους εταίρους δεν είναι Εβραίος. Εχουμε ένα πραγματικό πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε».

Αν δεν καταλάβατε, το θέμα της συζήτησης ήταν η «αφομοίωση» των εβραίων γυναικών  από τον Αραβικό – Μουσουλμανικό πληθυσμό, το οποίο για την επιτροπή (κι όχι μόνο) είναι μέγα ζήτημα γιατί σύμφωνα με την νυν υπουργό εξωτερικών, είναι πρόβλημα τόσες χιλιάδες εβραίες να παντρεύονται μουσουλμάνους άραβες και να «αφομοιώνονται» αυτές και τα παιδιά τους.

Με δύο λόγια, συνεδρίασε ολόκληρη επιτροπή, για να προτείνουν μέτρα προς την κυβέρνηση για μην «αφομοιωθεί» ο εβραϊκός πολιτισμός.

Σας θυμίζει κάτι αυτό;

Κι «αφομοίωση» δηλαδή από ποιούς; Από έναν λαό καταπιεσμένο που με την εγκληματική πολιτική που ακολουθεί το ισραήλ έχει καταντήσει ο ίδιος μειοψηφία – μέσα στην ίδια του τη χώρα – την Παλαιστίνη. Μάλιστα!!

Υπευνθυμίζω, πως δύο χρόνια πριν κάνει αυτή τη δήλωση, η Tzipi Hotovely είχε πρωτοεκλεγεί βουλευτής, με το κόμμα Likud του Νετανιάχου, κι ήταν η νεαρότερη βουλευτής της ισραηλινής βουλής.

Τι άλλο χρειάζεται για να καταλάβει κανείς πως το να είναι κάποιος πολύ νέος κι στην πολιτική ζωή δεν είναι αρκετό ούτε και στέκεται εμπόδιο στο να φέρνει στο προσκήνιο ότι πιο σάπιο κι απάνθρωπο και να εκφράζει τις πιο οπισθοδρομικές ιδέες, δημοσίως.

Το θέμα που προκύπτει πίσω από αυτή την δήλωση είναι τόσο μεγάλο… που δεν μπορεί να «χωρέσει» στο παρών και το έχω δημοσιεύσει αναλυτικά εδώ.

#7. «Η παλαιστινιακή απειλή μοιάζει με καρκίνο που πρέπει να διαχωριστεί […] για την ώρα εγώ εφαρμόζω χημειοθεραπεία»

Δηλώσεις 10 Ισραηλινών που προκαλούν ανατριχίλα - Επίλογος
Δηλώσεις 10 Ισραηλινών που προκαλούν ανατριχίλα

Η αντιπαράθεση με τους Παλαιστινίους είναι μια υπαρξιακή, κακοήθη απειλή για το Ισραήλ, σύμφωνα με τον Αρχηγό του Ισραηλινού Επιτελείου Στρατού.

Στην πρώτη συνέντευξή του από τότε που ανέλαβε αυτή τη θέση, ο Moshe Yaalon επιτέθηκε σε όσους εβραίους κατηγορούν το Ισραήλ για χρήση υπερβολικής βίας κατά των παλαιστινίων επικρίνοντας ταυτόχρονα τη στάση των Ισραηλινών ΜΜΕ.

Ως επικεφαλής του Ισραηλινού Στρατού κατά την διάρκεια των ισραηλινών πολεμικών επιχειρήσεων κατά των Παλαιστινίων (2η Ιντιφάντα), δέχτηκε την παρακάτω ερώτηση:

«Ποια από όλες τις απειλές που περιβάλλουν το κράτος του Ισραήλ, σας ενοχλεί περισσότερο; Υπάρχει κάποια από τις απειλές με υπαρξιακό χαρακτήρα;» (σ.σ.: για το κράτος του ισραήλ).

Ο νυν, πλέον, υπουργός Άμυνας της Κυβέρνησης Νετανιάχου, έδωσε την εξής απάντηση:

«Η παλαιστινιακή απειλή φιλοξενεί χαρακτηριστικά που μοιάζουν με καρκίνο και που πρέπει να διαχωριστεί. Υπάρχουν λύσεις παντός είδους για τον καρκίνο. Κάποιοι λένε ότι είναι απαραίτητο να ακρωτηριάσουν όργανα ή μέλη αλλά για την ώρα εγώ εφαρμόζω χημειοθεραπεία».

Με λίγα λόγια… αυτός είναι αρκετά «μετριοπαθής» συγκρινόμενους με κάποιους άλλους στρατηγούς που ζητούν πιο δραστικά μέτρα κατά του… «παλαιστινακού καρκίνου».

#8. «Έχω σκοτώσει πολλούς Άραβες στην ζωή μου και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με αυτό»

Αυτή η φράση ειπώθηκε από τον Naftali Bennett, κατά την διάρκεια ενός ισραηλινού υπουργικού συμβουλίου τον Ιούλιο του 2013 συζητώντας το θέμα της απελευθέρωσης παλαιστινίων κρατουμένων.

Η συνομιλία καταγράφηκε από δημοσιογράφο που ήταν ήταν παρών και μετά την δημοσίευσή της ο Bennett προσπάθησε να την διαψεύσει, αλλά ανεπτυχώς.

Ο Naftali Bennet κατέχει μέχρι σήμερα τη θέση του Υπουργού …Παιδείας του Ισραήλ και μετά την παραίτησή του από το κόμμα του Νετανιάχου εντάχθηκε στο ακροδεξιό εποικιστικό θρησκευτικό κόμμα «The Jewish Home» («To Εβραϊκό Σπίτι») που συμμετέχει στην κυβέρνηση συνασπισμού του Νετανιάχου. Λίγο μετά την ένταξή του στο «The Jewish Home» ανέλαβε και την αρχηγία του.

Δηλώσεις 10 Ισραηλινών που προκαλούν ανατριχίλα – Επίλογος (vid)

Kατά την διάρκεια, λοιπόν, του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης καταγράφηκε η παρακάτω στιχομυθία, μεταξύ του Bennett και ενός μέλους του κόμματός του, που συμμετέχει στην κυβέρνηση Νετανιάχου, τον Yaakov Amidror:

– Bennett: «Αν πιάσεις τρομοκράτες, πρέπει απλά να τους σκοτώσεις».

– Amidror: «Άκουσε, αυτό δεν είναι νόμιμο».

– Bennett: «Έχω σκοτώσει πολλούς Άραβες στην ζωή μου και δεν έχω κανένα πρόβλημα με αυτό».

Δηλώσεις 10 Ισραηλινών που προκαλούν ανατριχίλα - Επίλογος
Ενώ έχει δηλώσει αρκετές φορές την εναντίωσή του για την Ίδρυση ανεξάρτητου Παλαιστιναικού κράτους λέγοντας χαρακτηριστικά πως:

«Δεν θα υπάρξει ποτέ ένα ειρηνευτικό σχέδιο με τους παλαιστίνιους. […] Θα κάνω ότι περνά από το χέρι μου ώστε να εξασφαλιστεί ότι δεν θα αποκτήσουν κράτος ποτέ…».

Ο Naftali Bennett μας είχε απασχολήσει και λίγους μήνες πριν – κατά την διάρκεια της σύλληψης της Αχέντ Ταμίμι και της μητέρας της και πριν την 8μηνη καταδίκη τους είχε εκφράσει δημόσια την «δημοκρατική» άποψη:

«Αυτή πρέπει να πεθάνει στη φυλακή».

Ο Bennett – που παλιότερα υπηρετούσε στις Ειδικές Δυνάμεις του Ισραήλ – είναι από τους συνιδρυτές (μαζί με την ακροδεξιά Ayelet Shaked) του «My Israel» («Το Ισραήλ μου»), ενός εξωκοινοβουλευτικού εθνικιστικού «κινήματος», που έχει ως διακηρυγμένο στόχο την εξάπλωση της σιωνιστικής προπαγάνδας, κυρίως μέσω διαδικτύου, καθώς και την οργάνωση διαδηλώσεων κατά των αντισιωνιστών.

Αυτό το «φρούτο» επέλεξε ο Νετανιάχου για τη θέση του Υπουργού …Παιδείας! Αφού δεν επέλεξε  και τον Moshe Feiglin πάλι καλά να λέμε.

#9. «Ο τρόπος για να αντιμετωπίσεις τους Παλαιστίνιους είναι να τους χτυπήσεις τόσο ώστε ο πόνος να τους γίνει αβάσταχτος»

Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου, σημερινός Πρωθυπουργός του Ισραήλ, το 2001 δύο μόλις χρόνια μετά την αποχώρησή του από την πρωθυπουργία, συζητώντας με μια μικρή ομάδα ισραηλινών θυμάτων τρομοκρατίας στον οικισμό της Οφρα στην Δυτική όχθη, δεν ξέρει πως οι κάμερες είναι ανοιχτές.

Έτσι στο βίντεο εμφανίζεται αραχτός κι αφού αρχικά υποστήριξε πως ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης της Παλαιστινιακής Αρχής είναι με μια μεγάλης κλίμακας επίθεση ενταντίον τους, ο Νετανιάχου ρωτήθηκε από έναν από τους συμμετέχοντες εάν οι ΗΠΑ θα επέτρεπαν μια τέτοια επίθεση.

Δηλώσεις 10 Ισραηλινών που προκαλούν ανατριχίλα - Επίλογος
Δηλώσεις 10 Ισραηλινών που προκαλούν ανατριχίλα

Η απάντηση που έδωσε ήταν η εξής:

«Ξέρω τι είναι η Αμερική. Η Αμερική είναι ένα πράγμα που μπορείτε να μετακινήσετε πολύ εύκολα, προς τη σωστή κατεύθυνση. Δεν θα σταθούν εμπόδιο».

Αφού χαρακτήρισε τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, «εξτρεμιστή φιλο-Παλαιστίνιο» στη συνέχεια χαρακτήρισε τις Συμφωνίες Ειρήνης του Όσλο ως ευάλωτες για χειραγώγηση.
Δεδομένου ότι οι συμφωνίες αναφέρουν ότι θα επιτραπεί στο Ισραήλ να παραμείνει σε προκαθορισμένες στρατιωτικές ζώνες στη Δυτική Όχθη, ο Νετανιάχου είπε πως θα μπορούσε να τορπίσει τις συμφωνίες, ανακηρύσοντας τεράστιες εκτάσεις Παλασιτιναικής Γης ως εβραϊκές.

Και κλείνοντας ανάμεσα σε άλλα είπε και το εξής:

«Ο τρόπος για να αντιμετωπίσεις τους Παλαιστίνιους είναι να τους χτυπήσεις, όχι μια φορά αλλά επαναλαμβανόμενα. Να τους χτυπήσεις ώστε να πονέσουν τόσο πολύ μέχρι να τους γίνει αβάσταχτο».

Δηλώσεις 10 Ισραηλινών που προκαλούν ανατριχίλα – Επίλογος (vid)

Σύμφωνα με τον Gideon Levy από το Ισραηλινό ειδησεογραφικό περιοδικό Haaretz, το συγκεκριμένο βίντεο (που δυστυχώς δεν έχει αγγλικούς υποτίτλους) θα πρέπει να:

«Απαγορευτεί η προβολή του σε παιδιά ώστε να μην τους διαφθείρει και να διανεμηθεί σε ολόκληρη τη χώρα και στον κόσμο έτσι ώστε όλοι να μάθουν ποιος καθοδηγεί την κυβέρνηση του Ισραήλ».

#10. «Με μια σφαίρα δύο σκοτωμοί»

Ολοκληρώνουμε το άρθρο με ένα δίλεπτο βίντεο που όμως αυτή τη φορά δεν αφορά κάποια δήλωση, αλλά αναδεικνύει την γενική πολιτική κατεύθυνση της κυβέρνησης που Ισραήλ.

Είναι γνωστό πια ότι έχει λάβει τη μορφή επιδημίας μια νέα μόδα στο Ισραήλ, σχετικά με την πώληση T-shirt του ισραηλινού στρατού όπου πάνω τους απεικονίζονται σχέδια και φράσεις που παραπέμπουν σε ναζιστικό «χιούμορ», της δεκαετίας του 1930, που προκαλούν ανατριχίλα.
T – Shirt και μπλουζάκια σαν αυτά πωλούνται από επίσημα καταστήματα στο Ισραήλ και δεν υπάρχει κάποιος να τους μαζέψει.

Δηλώσεις 10 Ισραηλινών που προκαλούν ανατριχίλα - Επίλογος
Αριστερά: «Με ένα πυροβολισμό 2 νεκροί» – Δεξιά: «Όσο μικρότερο τόσο δυσκολότερο» (να το πετύχεις)

Το ρεπορτάζ έχει γίνει από το «Al Jazeera» και δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψει κανείς το φασιστικό δηλητήριο που έχει διεισδήσει στον λαό του Ισραήλ από τις ακροδεξιές κυβερνήσεις των τελευταίων 20 ετών.

Στο βίντεο επισημαίνεται πως:

«Ο ισραηλινός πόλεμος στη Γάζα απεικονίζεται σε μπλουζάκια ισραηλινών στρατιωτών που πήραν μέρος σε αυτόν. Εξαιρετικά ενοχλητικές εικόνες που αντανακλούν την συμπεριφορά και την δράση μερικών ισραηλινών στρατιωτών».

Ενώ μια ισραηλινή κοινωνιολόγος εξηγεί πως δεν πρόκειται απλά για μεμονομένο περιστατικό αλλά εκφράζει μια γενικότερη κουλτούρα που καλλιεργείται σκόπιμα επικρίνοντας την εθνικιστική πολιτική πίσω από αυτή.

Χαρακτηριστικό είναι και το γεγονός πως όταν πήγαν οι ρεπόρτερ με κάμερα σε ένα από τα σημεία πώλησης, οι ιδιοκτήτες κάλεσαν την αστυνομία κι αυτή αντί να συλλάβει τους ρατσιστές που διαδίδουν το μίσος προπαγανδίζοντας τον φόνο μικρών παιδιών και εγκύων γυναικών… έκαναν συστάσεις στους… δημοσιογράφους να αποχωρήσουν!

Δηλώσεις 10 Ισραηλινών που προκαλούν ανατριχίλα – Συμπεράσματα

Με βάση όσα είδαμε και στο 1ο μέρος του άρθρου με τις δεκάδες δηλώσεις στελεχών των κομάτων που απαρτίζουν την κυβέρνηση συνασπισμού του Νετανιάχου καταλήξαμε σε κάποια όσο το δυνατόν πιο αντικειμενικά συμπεράσματα.

Είναι φανερό πως τα τελευταία 20 χρόνια η επιθετικότητα του Ισραήλ κατά των παλαιστινίων έχει πάρει διαστάσεις αληθινής γενοκτονίας, ειδικά μετά το 1995 και την δολοφονία του μετριοπαθή πρωθυπουργού του Ισραήλ, Γιτζάκ Ράμπιν από ισραηλινούς σιωνιστές – εθνικιστές επειδή διαφωνούσαν με τις ειρηνευτικές συνομιλίες.

Τα ηνία της χώρας πέρασαν μετέπειτα σε ακροδεξιά κόμματα και κυβερνήσεις όπως του Αριέλ Σαρόν και του Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Η προσπάθεια λοιπόν που γίνεται ώστε να περάσει η αντι-αραβική προπαγάνδα εντός του ισραηλινού λαού έχει ενταθεί και δεν μπορούμε ξέρουμε το μέγεθος της επιτυχίας της. Το σίγουρο όμως είναι πως έχει γίνει μεγάλη ζημιά στις εργατικές και στις νεανικές συνειδήσεις.

Η «Τελική Λύση» για τη Γάζα σε 6 (φασιστικά) βήματα

Αυτό βέβαια απέχει πάρα πολύ από την άποψη που εκφράζουν ορισμένοι αριστεριστές πως όλοι οι ισραηλινοί είναι σιωνιστές ή ότι δεν υπάρχει καθόλου δημοκρατία στο Ισραήλ.

Αυτοί οι ισχυρισμοί εκτός από άκρως επικίνδυνοι επειδή ρίχνουν νερό στον μύλο του αντισημιτισμού επιπλέον είναι και τελείως αβάσιμοι.

Από το περιεχόμενο των δηλώσεων που ανέφερα παραπάνω επισημαίνεται αρκετές φορές πως αυτές ξεσήσκωσαν μεγάλες αντιδράσεις εντός του Ισραήλ. Αντιδράσεις που κάλυψαν και ανέδειξαν ακόμα και ειδησεογραφικά κανάλια του ισραήλ.

Αυτό δείχνει ότι υπάρχουν φίλτρα ενεργοποιημένα μέσα στον εβραϊκό λαό και μάλιστα φαίνεται πως διαθέτουν ισχυρά αντανακλαστικά.

Αυτό από μόνο του είναι αρκετό για να καταλάβει κανείς πως δεν έχουμε να κάνουμε με ένα φασιστικό λαό αλλά με μια φασιστική ηγεσία που χρησιμοποιεί κάθε μέσο για να εκφράσει μέχρι και ναζιστικά ιδεολογήματα.

Υπάρχει η ελευθερία της άποψης και της έκφρασης και μάλιστα φαίνεται πως οι φωνές που εναντιωνονται σε αυτή την πολιτική δεν είναι λίγες και βρίσκουν τον τρόπο ακόμα να εκφράζονται όπως ακριβώς συμβαίνει κι εδώ και γενικά σε όλες τις καπιταλιστικές χώρες.

Εκστρατεία για ιατρική βοήθεια στη Γάζα, από το ΚΚ Ισραήλ
Αφίσα του ΚΚ ισραήλ για παροχή ανρθωπιστικής και ιατρικής βοήθειας στη Γάζα

Η πάλη για μια δίκαιη λύση του παλαιστινιακού ζητήματος δεν πρέπει να συγχέεται με αντισημιτισμό ούτε φυσικά και με την δαιμονοποίηση  ολόκληρου του εβραϊκού λαού, αλλά να στοχεύει μόνο στην ηγεσία του κράτους- δολοφόνου και στο σύστημα που αυτή υπηρετεί που δεν είναι άλλο από τον καπιταλισμό σε βαθιά σήψη, δηλαδή τον Ιμπεριαλισμό.

Η ανάδειξη λοιπόν παραδειγμάτων από ισραηλινούς και οι πρωτοβουλίες ισραηλινών κομμάτων που καταγγέλουν την σφαγή του Παλαιστινιακού λαού όπως κάνει εδώ και χρόνια το ΚΚ ισραήλ είναι χρέος κάθε υποστηρικτή μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης μεταξύ των δύο λαών.

Τις επόμενες μέρες έχουμε ένα άρθρο όπου θα περιλαμβάνει αρκετές από τις φιλοπαλαιστιναικές εκδηλώσεις και δράσεις που έχουν κάνει οι ισραηλινοί εντός κι εκτός του Ισραήλ.

Ροβεσπιέρος

(Visited 1.180 times, 1 visits today)