Print Friendly, PDF & Email

Νέα συνάντηση Ελλάδας – Κύπρου και Ισραήλ στην Λευκωσία!

Την ώρα που οι δολοφονίες άοπλων Παλαιστινίων συνεχίζονται!

Νέα συνάντηση Ελλάδας - Κύπρου και Ισραήλ στην ΛευκωσίαΜετά την επισημοποίηση της συμφωνίας για τον Αγωγό Φυσικού Αερίου Ανατολικής Μεσογείου (East Med) πέρυσι στην Θεσσαλονίκη,

οι Πρωθυπουργοί Ελλάδας και Κύπρου θα συναντηθούν ξανά με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ και σφαγέα του Παλαιστινιακού λαού, Μπ. Νετανιάχου.

Οι Τσίπρας – Αναστασιάδης και Νετανιάχου θα διαπραγματευτούν, ο καθένας για λογαριασμό της αστικής τάξης της χώρας του, εκτός από τα ενεργειακά κι άλλα θέματα,

στο φόντο των καυτών εξελίξων της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου, στα πλαίσια της ενίσχυσης της  μεταξύ τους συμμαχίας, εμπλέκοντας την Ελλάδα και την Κύπρο στα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ, ΕΕ και Ισραήλ.

Στη νέα τριμερής συνάντηση που θα γίνει στην Λευκωσία την Τρίτη 8 Μαΐου 2018  θα συζητήσουν και για τις λεπτομέρειες της επέκτασης της ηλεκτρικής διασύνδεσης του Ισραήλ με την ΕΕ μέσω του Euroasia Interconnector.

ΝετανιάχουΣύμφωνα με δηλώσεις του Νετανιάχου στο υπουργικό του συμβούλιο, που φιλοξενούνται στα διεθνή μέσα:

Η προοπτική διασύνδεσης του ηλεκτρικού δικτύου του Ισραήλ με το ηλεκτρικό δίκτυο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (μέσω Ελλάδας και Κύπρου) θεωρείται σημαντική,

επειδή θα προσφέρει στο Ισραήλ έναν εναλλακτικό παροχέα ενέργειας σε περίπτωση που το Ισραηλινό ηλεκτρικό δίκτυο επιβαρυνθεί αρκετά ή υποστεί κάποιο σοβαρό τεχνικό πρόβλημα.

Ο Νετανιάχου είπε επίσης πως στην συνάντηση στην Λευκωσία θα συζητήσει πρωτίστως τη δυνατότητα της δημιουργίας ενός κοινού αγωγού φυσικού αερίου Ισραήλ – Κύπρου – Ελλάδας προς την Ιταλία σημειώνοντας πως:

«Η εξαγωγή «ισραηλινού» αερίου στη Δυτική Ευρώπη θα μπορούσε να συμβάλει σημαντικά στην οικονομία του Ισραήλ.»

Νέα συνάντηση Ελλάδας – Κύπρου και Ισραήλ στην Λευκωσία! Την Παρασκευή θα πάει κι ο Κοτζιάς!

ΚοτζιάςΟ Ν. Κοτζιάς θα επισκεφθεί την Παρασκευή την Κύπρο, όπου θα συναντηθεί με τον ομόλογο του, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Οι συζητήσεις θα εστιάσουν στο Κυπριακό, σε «περιφερειακά» ζητήματα, με έμφαση στις «εξελίξεις»  στα δυτικά Βαλκάνια και την ανατολική Μεσόγειο,

καθώς και στις τριμερείς συνεργασίες που έχουν αναπτύξει από κοινού οι δύο χώρες.

Η διασύνδεση της Κύπρου και του Ισραήλ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διασύνδεση της Κύπρου στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας της ΕΕ, ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση επιδιώκει να διασυνδέσει το Ισραήλ στο δίκτυο της μέσω υποθαλάσσιου καλωδίου που θα ξεκινά από τον σταθμό ηλεκτροπαραγωγής Χαντέρα, νότια της Χάιφα διασχίζοντας Κύπρο κι Ελλάδα.

Νέα συνάντηση Ελλάδας - Κύπρου και Ισραήλ στην Λευκωσία

Το έργο θα υλοποιηθεί με πόντιση υποθαλάσσιου καλωδίου που θα ξεκινά από το τα Κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη, θα φθάνει στην Κύπρο, μετά στην Κρήτη κι από εκεί στην υπειρωτική Ελλάδα. Το συνολικό μήκος της γραμμής διασύνδεσης θα είναι περίπου 540 ναυτικά μίλια και θα τοποθετηθεί σε βάθος 2 Km. 

Το δίκτυο θα έχει την ικανότητα μεταφοράς ενέργειας 2.000  MWatt (μεγαβάτ) προς κάθε κατεύθυνση κι αναμένεται να κοστίσει περίπου 1,5 δισ. €. Τη χρηματοδότηση του έργου έχουν αναλάβει από κοινού η ΕΕ και το Ισραήλ, με συμμετοχή 67% και 33% αντίστοιχα.

Οι εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη ήδη από τις αρχές του 2018, αφού οι ελληνικές και κυπριακές ρυθμιστικές αρχές ενέκριναν το έργο τον οκτώβριο του 2017.

Νέα συνάντηση Ελλάδας - Κύπρου και Ισραήλ στην Λευκωσία
Νέα συνάντηση Ελλάδας – Κύπρου και Ισραήλ στην Λευκωσία!

Το έργο προέκυψε μετά την ανακάλυψη κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην παράκτια ζώνη της ανατολικής Μεσογείου μέσα στα χωρικά ύδατα της Κατεχόμενης Παλαιστίνης (ανήκει δηλαδή στους Παλαιστίνιους) και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Συμφωνία Κύπρου – Ισραήλ για διεθνή διαιατησία για το κοίτασμα «Αφροδίτη»

Σύμφωνα με τον Ισραηλινό υπουργό Ενέργειας, Γιούβαλ Στάινιτς,  Κύπρος και Ισραήλ, κατέληξαν σε καταρχήν συμφωνία να προσφύγουν σε διεθνή διαιτησία για την τελική κατανομή των ποσοτήτων φυσικού αερίου που υπάρχουν στο κοίτασμα «Αφροδίτη».

Η συμφωνία, σύμφωνα με το ΡΙΚ που επικαλείται την ισραηλινή εφημερίδα «Γκλόουμπς», θα συζητηθεί στο περιθώριο της τριμερούς συνάντησης Κύπρου – Ελλάδας – Ισραήλ την Τρίτη στη Λευκωσία

Νέα συνάντηση Ελλάδας - Κύπρου και Ισραήλ στην Λευκωσία
Νέα συνάντηση Ελλάδας – Κύπρου και Ισραήλ στην Λευκωσία!

και θα υποβληθεί προς επικύρωση από τις δύο κυβερνήσεις, ενώ θα γίνουν διαβουλεύσεις και με τις εταιρείες που εκμεταλλεύονται το κοίτασμα.

Ο Ισραηλινός υπουργός Ενέργειας δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Κύπρου – Ισραήλ συνεχίζονταν για χρόνια χωρίς αποτέλεσμα:

«Η σημερινή κατάληξη φαίνεται λογική για εμάς. […] Δεν επρόκειτο να εγκαταλείψουμε το σχέδιο για αξιοποίηση του δικού μας μεριδίου στο κοίτασμα «Αφροδίτη», ακόμα και αν αυτό θεωρείται μικρό».

Παλαιστίνη: Επανεκλογή Αμπάς στην PLO την ώρα που οι επιθέσεις συνεχίζονται ενώ εντείνονται οι κινητοποιήσεις στη Λωρίδα της Γάζας

Ομόφωνα επανεξελέγη, τα ξημερώματα της Παρασκευής, ο 83χρονος Παλαιστίνιος ηγέτης Μαχμούτ Αμπάς Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO), κατά την 23η Σύνοδο του Εθνικού Παλαιστινιακού Συμβουλίου στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης.

Το Παλαιστινιακό Εθνικό Συμβούλιο συγκλήθηκε και με στόχο να καταρτιστεί νέα στρατηγική, μετά την απόφαση, που ανακοίνωσε τον περασμένο Δεκέμβριο ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως την πρωτεύουσα του Ισραήλ και να μεταφέρει εκεί την πρεσβεία των ΗΠΑ.

Νέα συνάντηση Ελλάδας - Κύπρου και Ισραήλ στην Λευκωσία

Το Παλαιστινιακό Εθνικό Συμβούλιο ανέδειξε, επίσης, τα 12 μέλη της νέας Εκτελεστικής Επιτροπής, του ανώτατου οργάνου της Οργάνωσης.

Ακολούθως εξελέγησαν τα μέλη της νέας Εκτελεστικής Επιτροπής (ΕΕ) της PLO, μεταξύ των οποίων ο Σαέμπ Ερεκάτ, η Χανάν Ασράουι, ο Αζάμ αλ Αχμαντ.

Ο Πρόεδρος Αμπάς αναγόρευσε επίσης επίτιμο μέλος του Εθνικού Παλαιστινιακού Συμβουλίου την 17χρονη Παλαιστίνια αγωνίστρια μαθήτρια Αχέντ Ταμίμι, η οποία εκτίει ποινή φυλάκισης στο Ισραήλ για αντίσταση στις κατοχικές αρχές.

Ανακοίνωσε επίσης πως μένουν ακόμη τρεις θέσεις κενές στην ΕΕ της PLO προκειμένου να καλυφθούν, εάν το αποφασίσουν, από στελέχη του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης και την ισλαμική «Χαμάς» που όμως μποϋκοτάρουν ανοικτά τις εργασίες της PLO δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως:

«Δεν μετέχουν σε συμβούλια «χειροκροτητών» της πολιτικής του Αμπάς.»

Έξι μέλη της Χαμάς σκοτώθηκαν σε έκρηξη στη Λωρίδα της Γάζας

Έξι μέλη της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς σκοτώθηκαν την Κυριακή σε έκρηξη που σημειώθηκε στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η ίδια η παλαιστινιακή οργάνωση, κατηγορώντας το Ισραήλ ότι βρίσκεται πίσω από την επίθεση.

Δολοφονίες παλαιστινίων

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας, άλλοι τρεις τραυματίστηκαν από έκρηξη στην περιοχή Αζ- Ζαουαϊντα, στην καρδιά του παλαιστινιακού θύλακα.

Οι «Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ», ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, ανακοίνωσαν με δελτίο Τύπου ότι τα θύματα ήταν μέλη τους και κατηγόρησαν το Ισραήλ ότι προκάλεσε την έκρηξη, χωρίς να υπεισέλθουν σε λεπτομέρειες.

Το περιστατικό σημειώθηκε κατά τη διάρκεια μιας «περίπλοκης επιχείρησης ασφαλείας και πληροφοριών», χαρακτηρίζοντας την έκρηξη «έγκλημα» και «σοβαρό περιστατικό ασφαλείας» που σχεδιάστηκε από τον «σιωνιστή εχθρό».

Από την πλευρά του, ο ισραηλινός στρατός – κατά την πάγια τακτική του – μέσω υψηλόβαθμου εκπροσώπου του αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή:

«Οι Δυνάμεις Άμυνας του Ισραήλ (IDF) δεν εμπλέκονται σε αυτό το περιστατικό με οιοδήποτε τρόπο.»

Νέες επιθέσεις κατά άοπλων Παλαιστινίων

Την Παρασκευή χιλιάδες Παλαιστίνιοι κάτοικοι της Λωρίδας της Γάζας κατέκλυσαν για 6η βδομάδα τις περιοχές κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ διαδηλώνοντας για το δικαίωμα επιστροφής των προσφύγων στις εστίες τους.

Και αυτήν τη φορά, Ισραηλινοί στρατιώτες εν μέσω «βροχής» δακρυγόνων άνοιξαν πυρ με πραγματικά πυρά εναντίον Παλαιστίνιων διαδηλωτών τραυματίζοντας δεκάδες.

Από την έναρξη των κινητοποιήσεων στις 30 Μάρτη έως την Παρασκευή 4/5 έχουν σκοτωθεί πάνω από 50 Παλαιστίνιοι άοπλοι διαδηλωτές, ανάμεσά τους παιδιά μόλις 13 ετών, και έχουν τραυματιστεί περισσότεροι από 4.500!

Οι κινητοποιήσεις αναμένεται να κορυφωθούν στις 15 Μάη, Μέρα της Νάκμπα, της επετείου της καταστροφής, κατά την οποία οι Παλαιστίνιοι θυμούνται τον άγριο ξεριζωμό τους το 1948 από τους Ισραηλινούς.

Μία μέρα πριν, στις 14 Μάη, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντ. Τραμπ, έχει ανακοινώσει πως θα ξεκινήσει τη μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας στο Ισραήλ από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ.

Ενώ το Ισραήλ με ανοικτές απειλές προειδοποιεί τους Παλαιστίνιους να μην πλησιάζουν τον συνοριακό φράχτη στη Γάζα, ρίχνοντας με αεροπλάνο προπαγανδιστικά φυλλάδια κατά της «τρομοκρατικής» Χαμάς:

«Η τρομοκρατική οργάνωση της Χαμάς σας εκμεταλλεύεται για να πραγματοποιήσει τρομοκρατικές επιθέσεις. Οι ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις είναι προετοιμασμένες για όλα τα σενάρια. Μείνετε μακριά από τον φράκτη και μην αποπειραθείτε να του προκαλέσετε βλάβες.»

Δολοφονίες παλαιστινίων

Κολλητάρι λοιπόν, του Τσίπρα και του Αναστασιάδη γίνεται ο σφαγέας Νετανιάχου! Άμα παίζονται δισεκατομμύρια ευρώ στο τραπέζι, ξεχνάμε τα πάντα:

Και εγκλήματα και δολοφονίες αμάχων και μικρών παιδιών κι όλες τις έστω υποκριτικές «φιλοπαλαιστινιακές» εξαγγελίες!

Σιγά τώρα μην αφήσουμε τέτοιες… λεπτομέρειες να χαλάσουν τη συμμαχία με τους «δημοκράτες» της σιωνιστικής κυβέρνησης του Ισραήλ.

Κι η αστική τάξη της Κύπρου βέβαια από κοντά! Πάει και σοροπιάζει με ένα κράτος που κατέχει παράνομα εδάφη της Παλαιστίνης και μετά κλαίγεται για τα δικά της εδάφη και τον διαμελισμό που προκάλεσε η  Χούντα κι ο Αττίλας!

Αλλά εδώ η ίδια η ελληνική αστική τάξη δεν έχει ίχνος ντροπής! θα βρεθεί λέτε για τους υπηρέτες της; (δεξιούς κι αριστερούς)

Ροβεσπιέρος

(Visited 409 times, 1 visits today)