Φυλάκιση 8 μηνών στη 17χρονη Παλαιστίνια Άχεντ Ταμίμι

Ανακοίνωση της ΚΝΕ για την καταδίκη της Παλαιστίνιας

Φυλάκιση 8 μηνών στη 17χρονη Παλαιστίνια Άχεντ ΤαμίμιΤο ισραηλινό στρατοδικείο στο Οφερ της Δυτικής Οχθης καταδίκασε χτες τη 17χρονη Παλαιστίνια αγωνίστρια Άχεντ Ταμίμι 

και τη 42χρονη μητέρα της Ναριμάν σε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών και πρόστιμο 1.500 δολαρίων έκαστη.

Η Άχεντ Ταμίμι είχε χαστουκίσει Ισραηλινό στρατιώτη στο χωριό της τον περασμένο Δεκέμβρη, όταν σε επιδρομή του κατοχικού στρατού πυροβολήθηκε στο κεφάλι με σφαίρα καουτσούκ ο 15χρονος ξάδερφός της.

Σύμφωνα με παλαιστινιακά ΜΜΕ, η δικηγόρος των δύο γυναικών, Γκάμπι Λάσκι, πρότεινε στη 17χρονη να παραδεχτεί την «ενοχή» για τις κατηγορίες μεταξύ άλλων «της επίθεσης, παρακώλυσης και συμμετοχής σε βιντεοσκόπηση Ισραηλινών στρατιωτών»,

προκειμένου να αποφύγει αυστηρότερες ποινές από το μεγαλύτερο κατηγορητήριο, που περιελάμβανε και παλιότερη αντιστασιακή δράση της 17χρονης.

Η μητέρα της επίσης καταδικάστηκε για συμμετοχή σε βιντεοσκόπηση των στρατιωτών, ενώ ο πατέρας της Άχεντ, Μπασέμ, δήλωσε ότι η κόρη και η γυναίκα του:

«Δεν έκαναν τίποτε κακό, παρά μόνο παλεύουν για δικαιοσύνη και ελευθερία.»

Χτες, ο Παλαιστίνιος πρέσβης στην Ελλάδα, Μαρουάν Τουμπάσι, έκανε γενική ενημέρωση σε δημοσιογράφους γύρω από τρέχουσες εξελίξεις που αφορούν το Παλαιστινιακό και τις προσπάθειες της Παλαιστινιακής Αρχής

Φυλάκιση 8 μηνών στη 17χρονη Παλαιστίνια Άχεντ Ταμίμιγια την εξεύρεση δίκαιης λύσης στη βάση δύο ανεξάρτητων κρατών στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα της ανεξάρτητης Παλαιστίνης την Ανατολική Ιερουσαλήμ κι εξασφάλιση των δικαιωμάτων των εκατομμυρίων Παλαιστινίων προσφύγων.

Τόνισε ιδιαίτερα την υποστήριξη χωρών του Αραβικού Συνδέσμου και την αντίθεσή τους στην αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ από τον Αμερικανό Πρόεδρο Τραμπ στις αρχές του περασμένου Δεκέμβρη,

και αναφέρθηκε εκτενώς στους ιστορικούς δεσμούς ανάμεσα τους λαούς της Παλαιστίνης, της Ελλάδας και της Κύπρου.

Ανακοίνωση της ΚΝΕ για την καταδίκη της Παλαιστίνιας Άχεντ Ταμίμι

Σε ανακοίνωσή του για την απόφαση καταδίκης της Παλαιστίνιας Άχεντ Ταμίμι από το ισραηλινό στρατοδικείο, το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ τονίζει:

Φυλάκιση 8 μηνών στη 17χρονη Παλαιστίνια Άχεντ Ταμίμι«Αποτελεί πρόκληση η απόφαση του ισραηλινού στρατοδικείου να τιμωρήσει με 8μηνη φυλάκιση και πρόστιμο 1.500 δολαρίων την Παλαιστίνια αγωνίστρια Αχέντ Ταμίμι και τη μητέρα της επειδή αντιστάθηκαν στις ισραηλινές αρχές κατοχής.

Στο πρόσωπο της Ταμίμι καταδικάζουν τους νέους και τις νέες της Παλαιστίνης που δίνουν ένα δίκαιο αγώνα ενάντια σε Ισραήλ – ΗΠΑ – ΕΕ για να αποκτήσουν τη δική τους πατρίδα.

Οι νέοι της Παλαιστίνης στέκονται με περηφάνια ενάντια στις αρχές κατοχής, πληρώνουν βαρύ φόρο αίματος από τις συνεχείς επιθέσεις του ισραηλινού στρατού.

Εκατοντάδες είναι οι νεολαίοι πολιτικοί κρατούμενοι στις φυλακές γιατί αγωνίζονται άφοβα απέναντι στο κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ.

Η κατοχή, η πείνα, η τρομοκρατία, η φρίκη των ιμπεριαλιστικών πολέμων, που η φωτιά τους καίει επικίνδυνα από τη Μέση Ανατολή ως το Αιγαίο και τα Βαλκάνια, είναι ένας ακόμη λόγος για να δυναμώσει η αλληλεγγύη των λαών.

Καλούμε τους νέους και τις νέες της χώρας μας να καταδικάσουν τη βάρβαρη κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών από το ισραηλινό κράτος και να συνεχίσουν τη στήριξη στο δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού.

Φυλάκιση 8 μηνών στη 17χρονη Παλαιστίνια Άχεντ ΤαμίμιΝα δυναμώσουν τον αγώνα ενάντια στην επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που ενισχύει την πολιτική και στρατιωτική συνεργασία με το κράτος του Ισραήλ

και να απαιτήσουν την άμεση αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους στη βάση της απόφασης της Ελληνικής Βουλής το Δεκέμβρη του 2015.

Συνολικά να δυναμώσει η λαϊκή και νεανική πάλη ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τα σχέδια ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ στην περιοχή μας.

Αν νομίζουν οι φονιάδες των λαών ότι με τις φυλακές και την καταστολή θα καταπνίξουν την αντίσταση των λαών, γελιούνται.

Λευτεριά στην Παλαιστίνη – Λευτεριά στην Άχεντ Ταμίμι

Πηγή: 902.gr

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 68 times, 1 visits today)