Print Friendly, PDF & Email

Lehava – Hemla: Όταν οι εβραίοι αντιγράφουν τους Ναζί

Καταδίδουν όσους Εβραίους ενοικιάζουν σπίτια ή διαμερίσματα σε Άραβες και τις εβραίες που βγαίνουν ραντεβού με μέλη μειονοτήτων!

Η ακροδεξιά οργάνωση «Lehava» είναι γνωστή για τις έντονες αντι-«αφομοιωτικές» θέσεις της και πολλά από τα μέλη της είναι μαθητές του Αμερικανο-Ισραηλινού Ραββίνου υπερεθνικιστή, Μέϊρ Καχάνα (Meir Kahane).

Lehava - Hemla: Όταν οι εβραίοι αντιγράφουν τους Ναζί
Ο Ραββίνος υπερεθνικιστής, Μέϊρ Καχάνα

Ωστόσο, η «Hemla» (έλεος), μια ομάδα στενά συνδεδεμένη με την «Lehava», λαμβάνει κρατική χρηματοδότηση για «εργασία αποκατάστασης» σε εβραϊκές γυναίκες.

Η «Hemla» έχει καλές προθέσεις ή είναι λόγος ανησυχίας;

«Προς την αγαπημένη μου εβραία αδελφή,

Ήθελα να ζητήσω από σένα, την αδερφή μου, να μην κάνεις το δικό μου λάθος, μην αφήσεις κάποιο μέλος της μειονότητας (σ.σ: Παλαιστινίων) να σε βάλει από κάτω και να σε κάνει ακάθαρτη. Είσαι κόρη ενός Βασιλιά! Του Βασιλιά των βασιλέων!

Έχεις το προνόμιο να είσαι άγια και καθαρή. Είσαι γυναίκα Εβραία! Σε θέλει και τη στιγμή που θα ακολουθήσεις τον τρόπο του (σ.σ.: να γίνεις μουσουλμάνα) τότε θα δεις τι σημαίνει Κόλαση».[1]

Αυτό είναι ένα κείμενο που αφισοκολήθηκε στις υπερ-ορθόδοξες εβραϊκές γειτονιές της Ιερουσαλήμ και στρεφόταν κατά του supermarket «Yesh» (το εμπορικό σήμα «Haredi» της αλυσίδας «Supersol») το 2011.

Κάτω από τον τίτλο:

«Θέλετε ο εγγονός σας να ονομάζεται Ahmed ben Sarah»,

η αφίσα επιτέθηκε στην «Yesh» επειδή απασχολούσε Άραβες, υποστηρίζοντας ότι αυτό ενθαρρύνει την «αφομοίωση».

Lehava - Hemla: Όταν οι εβραίοι αντιγράφουν τους Ναζί
Lehava – Hemla: Όταν οι εβραίοι αντιγράφουν τους Ναζί (Διαδήλωση οπαδών της Lehava που θέλουν να εμποδίσουν τον γάμο μιας εβραίας με έναν Παλαιστίνιο)

Ο οργανισμός που ήταν πίσω από τις αφίσες ήταν είναι η «Lehava» (σημαίνει φλόγα αλλά είναι αρκτικόλεξο για «Πρόληψη της αφομοίωσης στην Αγία Γη»).

Eίναι υπεύθυνη για τη διάδοση της λεγόμενης «Eπιστολής των Συζύγων των Ραββίνων», η οποία καλούσε τα εβραϊκά κορίτσια να μην παντρευτούν Άραβες λέγοντας πως «οι Άραβες είναι ο εχθρός.»

Βοήθησε να οργανώσει μια διαδήλωση στο Bat Yam, στην οποία οι άνθρωποι κρατούσαν πλακάτ με το σύνθημα:

«Εβραϊκά κορίτσια για τον εβραϊκό λαό».

Η «Lehava» ταυτόχρονα έχει πάρει την πρωτοβουλία να παρέχει «πιστοποιητικά» για όσες επιχειρήσεις δεν απασχολούν Άραβες.

Τι ακριβώς είναι αυτή η οργάνωση;

Μια έρευνα του ισραηλινού περιοδικού «Haaretz» αποκαλύπτει ότι, παρόλο που η «Lehava» δεν έχει καταγραφεί ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός ή ως άλλου τύπου νόμιμου φορέα, οι κύριοι και εξέχοντες ακτιβιστές της συνδέονται με μια ΜΚΟ που ονομάζεται «Hemla», ο οποία λαμβάνει κρατική χρηματοδότηση.

Lehava - Hemla: Όταν οι εβραίοι αντιγράφουν τους Ναζί

Η «Hemla» καταχωρήθηκε το 1999 ως ΜΚΟ που λειτουργεί με σκοπό:

«Τη διανομή ειδών διατροφής σε οικογένειες που έχουν ανάγκη, χρήματα για τους άπορους για το Πάσχα, ένα ταμείο για ορφανά, φιλοξενία, δάνεια για όσους τις χρειάζονται, φιλανθρωπία που διανέμει φαγητό και ρούχα.»

Το 2002 προστέθηκαν οι ακόλουθοι στόχοι:

«Να βοηθήσουμε τα κορίτσια των διαλυμένων οικογενειών που κινδυνεύουν από «αναγκαστική μετατροπή» και να εμπλακούν σε εγκληματικές πράξεις, μέσω της αποκατάστασης σε μια κατοικία που θα τους παρασχεθεί κοινωνική και ψυχολογική υποστήριξη για την ενσωμάτωσή τους στην εβραϊκή κοινωνία».

Και επίσης:

«Βοήθεια στους ανθρώπους της Ιουδαίας και της Σαμάριας» (Δυτική Όχθη).

Η προσθήκη των στόχων αυτών βελτίωσε τη χρηματοοικονομική κατάσταση της «Hemla» και από το 2005 εισπράττει τακτικά 145.000€ – 170.000€ ετησίως, το 50% του ετήσιου προϋπολογισμού της, ύψους περίπου 290.000€, από την κυβέρνηση μέσω του Υπουργείου Κοινωνικών Υποθέσεων.

Σύμφωνα με το υπουργείο, τα χρήματα δίνονται ειδικά για «θεραπεία, υποστήριξη και προσωπική και κοινωνική αποκατάσταση» των κοριτσιών σε κίνδυνο που φροντίζονται στον ξενώνα της «Hemla».

Bentzi Gopstein
Ο Bentzi Gopstein

Οι επικεφαλής του οργανισμού είναι καθαροί Καχανιστές. Ο διευθυντής δημοσίων σχέσεων της «Hemla» είναι ο Bentzi Gopstein, ο οποίος έχει αναγνωριστεί και ως διευθυντής της «Lehava».

Ο Gopstein είναι ένας ορκισμένος μαθητής του Ραββίνου Μέϊρ Καχάνα και στο YouTube ο ίδιος αναγνωρίζεται κι ως διευθυντής του καναλιού αφιερωμένου στον ραββίνο.

Το 1990, όταν ήταν 21 ετών, ο Gopstein συνελήφθη ως ύποπτος για τη δολοφονία ενός αραβικού ζευγαριού, που πυροβολήθηκε αμέσως μετά τη δολοφονία του Καχάνα. Η δολοφονία τους δεν διελευκάνθηκε ποτέ.

Το 1994 τέθηκε υπό διοικητική κράτηση λόγω της δραστηριότητάς του στην οργάνωση «Kach», που είχε κριθεί παράνομη[2] τότε.

Ο διευθυντής δημοσίων σχέσεων της «Hemla» στο εξωτερικό, είναι ένα άλλο μέλος της «Kach», ο Levy Hazan, που είχε φυλακιστεί για τη συμμετοχή του σε πυροβολισμούς κατά ενός λεωφορείου βόρεια της Ραμάλλα, το 1984, όπου τραυματίστηκαν έξι Παλαιστίνιοι.

Το μέλος της επιτροπής παρακολούθησης της «Hemla», Yaron Adler συνελήφθη κατά τη διάρκεια της αποχώρησής του από τη Γάζα μαζί με τη σύζυγό του, αφού το ζευγάρι παραβίασε μια διοικητική εντολή που τους απαγόρευε να εγκαταλείψουν το Kiryat Arba.

Lehava - Hemla: Όταν οι εβραίοι αντιγράφουν τους Ναζί
Lehava – Hemla: Όταν οι εβραίοι αντιγράφουν τους Ναζί (Περιπολία μελών της Lehava με τον επικαφαλής της, έξω από μια χριστιανική εκκλησία τα χριστούγεννα – Κατά την διάρκεια της πορείας οι Λεχαβίτες φώναζαν: Να φύγουν οι χριστιανοί… Θέλουν να εξοντώσουν τους εβραίους με τα κηρύγματά τους!)

Ο πρόεδρος της «Hemla» είναι ο ραββίνος Yehuda Kroizer, που επίσης είναι επικεφαλής της «Yeshiva Haraayon Hayehudi» (Η εβραϊκή ιδέα) στην Ιερουσαλήμ, η οποία ιδρύθηκε το 1987 από τον Καχάνα.

Ο Elyakim Naiman, ο πρόεδρος και ταμίας της «Hemla», και η γραμματέας Matilda Harutz, συνδέονται με τη «Yeshiva». Ακόμα και το γραμματοκιβώτιο στο οποίο απευθύνονται οι δωρητές της «Hemla» είναι το ίδιο με της «Yeshiva».

Η διευθύντρια του ξενώνα, Rachel Baranes λαμβάνει ετήσιο μισθό από τη ΜΚΟ που κυμαίνεται από 24.000€ εώς 38.500€ τα τελευταία χρόνια. Είναι επίσης σε στενή επαφή με την «Lehava»:

Υπογράφει την Επιστολή των Συζύγων των Ραββίνων που ξεκίνησε από την οργάνωση και σε μία από τις αφίσες της λέει πως:

«Αφιερώνει τη ζωή της στη διάσωση εβραϊκών κοριτσιών από τα νύχια των Ισμαηλιτών».

Σε συνέντευξή της τον περασμένο Οκτώβριο στο θρησκευτικό κανάλι Hidabrut, δήλωσε ότι:

«Η «Hemla» ιδρύθηκε για να χτίσει ένα ζεστό σπίτι για να βοηθήσει τα κορίτσια – σώζοντας εβραϊκά κορίτσια από την αφομοίωση (σ.σ.: εννοεί το γάμο), είτε με ξένους εργάτες, Άραβες, άτομα που δεν έχουν καμία σχέση με τη θρησκεία μας».

Πρόσθετες αποδείξεις για τη σύνδεση μεταξύ «Lehava» και «Hemla» προέρχονται από τηλεφωνική συνομιλία στην γραμμή της «Lehava» όπου, για παράδειγμα, μπορείτε να αναφέρετε όσους Εβραίους ενοικιάζουν σπίτια ή διαμερίσματα σε Άραβες ή τις εβραίες που βγαίνουν ραντεβού με μέλη μειονοτήτων.

«Lehava» και «Hemla» Όταν οι εβραίοι αντιγράφουν τους Ναζί
Για να γίνει αυτός ο γάμος κι η δεξίωση το ζευγάρι έπρεπε να μισθώσει 14 σεκιούριτι επειδή οι λεχαβίτες μετέτρεψαν  τον γάμο μιας εβραίας κι ενός Άραβα, σε εθνικό ζήτημα. Ο εκπρόσωπος τύπου της Lehava δήλωσε: Ο Χίτλερ είχε δίκιο! Αλλά έκανε λάθος στον έθνος…

Μιλώντας σε έναν πιθανό χορηγό της «Lehava», ένας εκπρόσωπος της είπε:

«Η βάση εδώ είναι εντελώς εθελοντική, όχι οικονομική. Όταν έχω ένα συγκεκριμένο κορίτσι, τη μεταφέρω στην «Hemla», που είναι ο τόπος αποκατάστασης και αυτό είναι… Χρειάζονται πραγματικά χρήματα, είναι ένας τόπος όπου φέρνουν κορίτσια που έχουν βγει ραντεβού με Άραβες – και τα χρήματα πηγαίνουν πραγματικά για καλό σκοπό».

Lehava – Hemla: Όταν οι εβραίοι αντιγράφουν τους Ναζί – Ένα πραγματικό πρόβλημα

Ένα μήνα μετά τη δημοσίευση της Επιστολής των Συζύγων των Ραββίνων, η επιτροπή του ισραηλινού Κοινοβουλίου (Κνεσέτ) για τη «θέση των γυναικών» συγκάλεσε για συζήτηση σχετικά με την αφομοίωση.

Η πρόεδρος της επιτροπής Tzipi Hotovely παρουσίασε τα στατιστικά στοιχεία από την επιτροπή έρευνας της Κνεσέτ:

«Μιλάμε για 92.000 οικογένειες στο Ισραήλ στις οποίες ένας από τους εταίρους δεν είναι Εβραίος. Έχουμε ένα πραγματικό πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε.»

Η Alina Tzanani, εκπρόσωπος του Yad L’Achim, σημείωσε τους κινδύνους που συνδέονται με την αλλαγή των ταυτοτήτων των γυναικών από Εβραία σε Μουσουλμάνα.

«Δεν γνωρίζουν τις μεταγενέστερες συνέπειες για τα παιδιά, τα οποία μέχρι την ηλικία των 18 ετών θεωρούνται μουσουλμανικά».

Ακροδεξιοί εβραίοι

Ο Gad Barzilai, καθηγητής του δικαίου, των πολιτικών επιστημών και των διεθνών σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον, λέει ότι δεν υπάρχει νομικό πρόβλημα με κρατική υποστήριξη σε οργανώσεις όπως η «Hemla»:

«Το βασικό σημείο είναι το ηθικό, ότι το κράτος του Ισραήλ υποστηρίζει ομάδες που προκαλούν απαράδεκτο διαχωρισμό της αραβικής μειονότητας. Αν κάποιος προσπαθήσει να υποβάλει αναφορά στο Ανώτατο Δικαστήριο κατά της οικονομικής υποστήριξης ενός οργανισμού που πραγματικά θέλει να αποτρέψει τις κοινωνικές σχέσεις μεταξύ Εβραίων και Αράβων, δεν είμαι βέβαιος ότι η αναφορά δεν θα κερδιθεί. […]

Αυτό που είναι στη δημόσια ατζέντα εδώ είναι το ερώτημα: Ποια είναι τα όρια για την προώθηση της εβραϊκής ιδεολογίας στο πλαίσιο ενός δημοκρατικού καθεστώτος;»

Μια εθνική δημοκρατία

Ο Barzilai προειδοποιεί ότι οι διεθνείς εξελίξεις ενδέχεται να επιδεινώσουν τη μάχη για την ταυτότητα του κράτους ως εβραϊκού και δημοκρατικού που μπορεί να είναι η κύρια μάχη της ισραηλινής κοινωνίας:

«Ο κόσμος είναι πιθανό να αναγνωρίσει ένα παλαιστινιακό κράτος και αυτό θα ενισχύσει την ξενοφοβία εναντίον της παλαιστινιακής μειονότητας στο Ισραήλ. Οι πολύ σοβαρές σοβινιστικές τάσεις ενδέχεται να οδηγήσουν στη διεθνή απομόνωση του Ισραήλ και γι ‘αυτό η ιστορία της «Lehava» είναι σημαντική και όχι εσωτερική.

Η «Lehava» αναγγέλλει την επιθυμία να μετατραπεί το Ισραήλ σε εθνοτική δημοκρατία ενθαρρύνοντας ένα είδος καθεστώτος που είναι ήδη αντισυνταγματικό στον Δυτικό κόσμο. Η παρότρυνση προς τους Εβραίους να απομονωθούν κοινωνικά από τους Άραβες, είναι πολύ προβληματική».

Όταν ο ναζισμός αναβιώνει από τα θύματά του 80 χρόνια μετά…

Η χρήση ενός δικτύου «ρουφιάνων» για αναφορά σχετικά με τη μίσθωση διαμερισμάτων στους Άραβες και αφίσες «Lehava» που ισχυρίζονται ότι:

«Οι Άραβες παρενοχλούν εβραϊκά κορίτσια και παραβιάζουν την τιμή τους για εθνικιστικούς λόγους»,

οδήγησε τον Gush Shalom να υποβάλει καταγγελίες στον γενικό εισαγγελέα εναντίον της «Lehava» για υποκίνηση σε ρατσισμό και δολοφονία.

Διαδήλωση κατά γάμου στο ισραήλ
Lehava – Hemla: Όταν οι εβραίοι αντιγράφουν τους Ναζί (Προσπάθεια να ματαιωθεί άλλος γάμος)

Δεν έχει ακόμη ληφθεί απόφαση για την έναρξη έρευνας και το υπουργείο Δικαιοσύνης δήλωσε ότι:

«Πρόσφατα καταγγελίες παρόμοιας φύσης έχουν διαβιβαστεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης μετά τη δημοσίευση στα ΜΜΕ της επιστολής των συζύγων των ραββίνων. Ο εισαγγελέας εξετάζει όλες τις καταγγελίες και αφού αποφασίσει για μια βασική πολιτική, μπορούν να ληφθούν και κατάλληλες αποφάσεις σε μεμονωμένες περιπτώσεις».

Ο Moshe Negbi, νομικός σχολιαστής του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού του Ισραήλ, λέει ότι είναι σαφές ότι:

«Η δραστηριότητα αυτού του τύπου φαίνεται να αποτελεί έγκλημα υποκίνησης του ρατσισμού».

Η υποκίνηση στη μη απασχόληση των Αράβων από εβραϊκές επιχειρήσεις είναι κλασική ενθάρρυνση του ρατσισμού και παραβιάζει τον νόμο περί ίσων ευκαιριών απασχόλησης.

«Το πρόβλημα είναι ότι υπάρχει τρομερή αδυναμία στην επιβολή ενάντια στην υποκίνηση του ρατσισμού. Για μήνες, δεν έχει γίνει καμία ενέργεια εναντίον του ραβίνου Shmuel Eliyahu και άλλων που κάλεσαν τους ανθρώπους να αρνηθούν να νοικιάσουν διαμερίσματα σε Άραβες στο Safed.

Ο πραγματικός κίνδυνος είναι όταν γίνονται τέτοιες παροτρύνσεις από ανθρώπους που έχουν επιρροή είτε λόγω της προσωπικότητάς τους και της πνευματικής τους εξουσίας ως ραββίνοι είτε επειδή μιλούν στο όνομα της θρησκείας, που για τον πιστό είναι απόλυτη αλήθεια. Τότε αυτή η παρότρυνση είναι πολύ πιο επικίνδυνη.

Νομίζω ότι ένα από τα παγκόσμια διδάγματα για το τι συνέβη στην Ευρώπη τη δεκαετία του 1930 είναι ότι είναι επικίνδυνο να παραμείνει σιωπηλός ρατσιστική παρότρυνση, φαινομενικά στο όνομα της ελευθερίας της έκφρασης».

Και η «Hemla» παρουσιάζεται ως βοηθώντας τα κορίτσια σε κίνδυνο:

«Το γεγονός ότι μια συγκεκριμένη ομάδα παρουσιάζεται με ένα συγκεκριμένο τρόπο δεν της παρέχει ασυλία και το ερώτημα είναι αν υπάρχουν ενδείξεις υποκίνησης. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η αντίθεση στην αφομοίωση είναι μια θεμιτή θρησκευτική και ακόμη και σιωνιστική άποψη στο πλαίσιο της ελευθερίας, αλλά αν το κάνετε με υποκίνηση του ρατσισμού, με βίαια μέσα ή απειλές, τότε θα περάσει η εγκληματική γραμμή.

Νομίζω, για παράδειγμα, ότι η επιστολή των συζύγων είναι νόμιμη, επειδή μπορείτε να πείτε στους ανθρώπους ότι η θρησκεία τους απαγορεύει να παντρευτούν και το ενδιαφέρον για τη διαφύλαξη του εβραϊκού λαού απαιτεί την άσκηση πίεσης υπέρ του γάμου με τους Εβραίους, αλλά εάν γίνει με απειλές εναντίον αυτών των κοριτσιών […] τότε είναι παράνομη».[3]

Το «κοινωνικό έργο» της «Lehava» έφτασε μέχρι το BBC (vid)

Σχετικό ρεπορτάζ του BBC του 2016, κάνει λόγο για νυχτερινές περιπολίες στο κέντρο της Ιερουσαλήμ από μέλη της «Lehava» ώστε να εμποδίζονται τα εβραϊκά κορίτσια να βγαίνουν ραντεβού με τους Άραβες.

O επικεφαλής των ακροδεξιών, Bentzi Gopstein, με θράσος δηλώνει στην κάμερα πως:

«Απλά κάνουμε αυτό που σκέφτονται όλοι…»

Ευτυχώς υπάρχουν αρκετοί εβραίοι που έχουν την αντίθετη άποψη και δεν συμμερίζονται τα ναζιστικά επιχειρήματα των εβραιο-ταλιμπάν!

Γιατί ο φασισμός προυποθέτει ηλιθιότητα και θρησκευτικό κόμπλεξ!

Σημειώσεις:

[1]. Γράμμα στην ιστοσελίδα της «Lehava».

[2]. Ο Ραββίνος Meir Kahane ήταν ο ιδρυτής του «Kach», ενός πολιτικού ακροδεξιού κινήματος το οποίο απαγορεύτηκε από την κυβέρνηση το 1988 για τις ρατσιστικές του πρακτικές και έπαψε να υπάρχει το 1994, αμέσως μετά από τη σφαγή του Σπηλαίου των Πατριαρχών, όπου ένας καχανιστής σκότωσε 29 παλαιστίνιους, που είχαν πάει εκεί για προσευχή και τραυμάτισε κι άλλους 125.

[3]. Aπόσπασμα από άρθρο του Ισραηλινού Περιοδικού «Haaretz» με τίτλο: «Ένα παράξενο είδος ελέους»

Lehava – Hemla: Όταν οι εβραίοι αντιγράφουν τους Ναζί (vid)

Ροβεσπιέρος

(Visited 735 times, 1 visits today)