Print Friendly, PDF & Email

Εισαγγελείς και γνωστά ΜΜΕ γκεμπελίζουν κατά του ΚΚΕ! (vid)

Την επιχείρηση συκοφάντησής του καταγγέλλει το ΚΚΕ: «Είναι γνωστό ότι το ΚΚΕ δεν έχει καμία σχέση με υπέρογκα και «επισφαλή» δάνεια εκατοντάδων εκατομμυρίων από τράπεζες».

Σε μια συντονισμένη επιχείρηση συκοφάντησης του ΚΚΕ, για να το τσουβαλιάσουν με άλλα αστικά κόμματα σχετικά με το θέμα του δανεισμού από τράπεζες,

«δούλεψαν» χτες γνωστά δημοσιογραφικά «ρουλεμάν», μερίδα Μέσων Ενημέρωσης με παρόμοια πολιτική αφετηρία, που άφησαν να αιωρούνται υπόνοιες για τον τρόπο δανεισμού του ΚΚΕ.

Εισαγγελείς και γνωστά ΜΜΕ γκεμπελίζουν κατά του ΚΚΕ

Συγκεκριμένα, κάποια μέσα δημοσίευσαν είδηση – πληροφορία ότι:

«Εξήντα στελέχη της Εθνικής Τράπεζας και της πρώην Αγροτικής καθώς οι εκπρόσωποι των κομμάτων καλούνται από τους οικονομικούς εισαγγελείς, σχετικά με το θέμα των επισφαλών δανειοδοτήσεων των πολιτικών κομμάτων μέχρι το 2012.

Πρόκειται για τη συνέχεια της έρευνας, που είχε τεθεί στο αρχείο, και ανακινήθηκε εν νέου μετά από παραγγελία της εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου το 2017.

Επίσης, ότι θα κληθούν οι εκπρόσωποι των κομμάτων (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΚΚΕ) που ήταν υπεύθυνοι για τα οικονομικά των κομμάτων αυτών τη συγκεκριμένη περίοδο.

Τα μεν τραπεζικά στελέχη θα δώσουν εξηγήσεις για το αδίκημα της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος και τα πολιτικά στελέχη για ηθική αυτουργία σε αυτή».

Είναι προφανές ότι στα παραπάνω δημοσιεύματα υπάρχει ξεκάθαρος στόχος να συκοφαντηθεί το ΚΚΕ και να το τσουβαλιάσουν με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Το γεγονός μάλιστα ότι η «είδηση» αυτή διέρρευσε από το γραφείο της εισαγγελέα Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, σύμφωνα με δημοσιογράφους, προκαλεί εύλογες απορίες, πολλαπλασιάζοντας τα ερωτήματα.

Μένει βεβαίως το ζήτημα να διαψευστεί από την ίδια την κα εισαγγελέα.

Εισαγγελείς και γνωστά ΜΜΕ γκεμπελίζουν κατά του ΚΚΕ
Εισαγγελείς και γνωστά ΜΜΕ γκεμπελίζουν κατά του ΚΚΕ

Ποια είναι η πραγματικότητα;

1. Οι δανειοδοτήσεις προς το ΚΚΕ έγιναν με απόλυτα σύννομο τρόπο:

Με αποφάσεις των αρμόδιων οργάνων των τραπεζών και στο πλαίσιο της πιστοδοτικής πολιτικής τους, αφού λήφθηκαν υπόψη και τηρήθηκαν αυστηρά οι προβλεπόμενες διαδικασίες, τόσο από τους κανονισμούς πιστοδοτήσεών τους όσο και από το κανονιστικό πλαίσιο της Τράπεζας της Ελλάδας.

2. Οι δανειοδοτήσεις έγιναν με πλήρεις, ισχυρότατες και επαρκέστατες εξασφαλίσεις, με επιτόκια ανάλογα προς την εκάστοτε ακολουθούμενη πολιτική τους. Και όχι ασφαλώς με όρους ευνοϊκούς για το ΚΚΕ και ασύμβατους με την τραπεζική πρακτική.

3. Μάλιστα, το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής του 2017 για τα δάνεια και τα οικονομικά των κομμάτων αναφέρει μια σειρά από στοιχεία για να καταλήξει ότι:

«Αυτά διασφαλίζουν την ομαλή αποπληρωμή των δανειοδοτήσεων, που το ΚΚΕ έχει λάβει. Κατά συνέπεια, προδήλως δεν ευσταθεί καμία υπόνοια κατά του ΚΚΕ για τη χορήγηση του δανείου από την Εθνική Τράπεζα,

αφού αυτό χορηγήθηκε με πλήρη γνώση της πιστοληπτικής ικανότητας του Κόμματος εκ μέρους των τραπεζών και με πλήρη διασφάλιση των συμφερόντων τους ως δανειστριών και είναι όλα ενήμερα και εξυπηρετούνται κανονικά».

4. Επιπλέον, η Τράπεζα της Ελλάδας στην έκθεση της ειδικής έρευνάς της για το θέμα των δανείων το 2012, αναφέρει για το ΚΚΕ:

«Οι δανειακές υποχρεώσεις του ΚΚΕ εκπληρώνονται κανονικά μέχρι σήμερα και ως εκ τούτου δεν έχουν καταγγελθεί και δεν υπάρχουν στοιχεία πρόβλεψης απομείωσής τους στις τράπεζες.

Με βάση το κύριο χαρακτηριστικό των οικονομικών του ΚΚΕ εκτιμάται ότι η ομαλή αποπληρωμή των δανείων είναι εξασφαλισμένη».

Υστερα από τα παραπάνω, γίνεται καθαρό ότι η προσπάθεια σπίλωσης του ΚΚΕ δε θα περάσει, θα πέσει για άλλη μια φορά στο κενό.

Εισαγγελείς και γνωστά ΜΜΕ γκεμπελίζουν κατά του ΚΚΕ
Εισαγγελείς και γνωστά ΜΜΕ γκεμπελίζουν κατά του ΚΚΕ

Πηγή: Ριζοσπάστης

Την επιχείρηση συκοφάντησής του καταγγέλλει το ΚΚΕ

Το ΚΚΕ καταγγέλλει την επιχείρηση συκοφάντησής του και με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος υπογραμμίζει:

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει την επιχείρηση συκοφάντησής του από γνωστά ΜΜΕ, κρατικά και ιδιωτικά, που σε διατεταγμένη υπηρεσία στηρίζουν την κυβέρνηση Σύριζα – Ανέλ και που στόχο έχει να τσουβαλιαστεί το ΚΚΕ με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για τα δάνειά τους.

Αυτή η επιχείρηση δεν πραγματοποιείται τυχαία τώρα, που αποκαλύπτεται στο λαό ότι ο Σύριζα είναι άξιος συνεχιστής της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, γνήσιος υπερασπιστής του κεφαλαίου, σημαιοφόρος των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

Είναι γνωστό ότι το ΚΚΕ δεν έχει καμία σχέση με υπέρογκα και «επισφαλή» δάνεια εκατοντάδων εκατομμυρίων από τράπεζες.

Οπως είναι επίσης γνωστό ότι τα κατά καιρούς δάνειά του, για να καλυφθούν ανάγκες του Κόμματος, έχουν γίνει με όλες τις νόμιμες διαδικασίες, όχι με ειδικούς και ευνοϊκούς όρους, αλλά σύμφωνα με τους όρους που δανείζονται όλοι οι Ελληνες.

Μάλιστα, για τα δάνεια αυτά, το ΚΚΕ έχει δώσει επαρκέστατες εγγυήσεις με ακίνητά του.

Η πληρωμή των δανείων αυτών γίνεται μέχρι και σήμερα κανονικότατα και δεν υπάρχει ληξιπρόθεσμη δόση, χάρη και στην αμέριστη στήριξη από τα μέλη και τους φίλους του Κόμματος, τον εργαζόμενο λαό».

Τελευταία ενημέρωση: Mε εισαγγελικούς λειτουργούς επικοινώνησε το ΚΚΕ με αφορμή τα συκοφαντικά δημοσιεύματα – Αρνήθηκαν ανάμειξή τους

Σχετικά με τα συκοφαντικά δημοσιεύματα που επιχειρούν να «τσουβαλιάσουν» το ΚΚΕ με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αναφορικά με τη δανειοδότηση των κομμάτων, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ ενημερώνει ότι:

KKE

«Εκπρόσωπος του ΚΚΕ επικοινώνησε με τον οικονομικό εισαγγελέα κ. Δραγάτση, καθώς και με την εισαγγελέα Διαφθοράς κα Τουλουπάκη και τους έθεσε το απαράδεκτο γεγονός να προωθούνται τέτοια ζητήματα στα ΜΜΕ,

χωρίς να έχει προηγηθεί καμία ενημέρωση, τουλάχιστον ως προς το ΚΚΕ.

Με δεδομένο το γεγονός ότι οι εισαγγελείς αρνήθηκαν ανάμειξή τους, προκύπτουν εύλογα ερωτηματικά για το ποιοι κάνουν τέτοιες διαρροές στα ΜΜΕ και γιατί.

Το ΚΚΕ εξακολουθεί να ζητά εξηγήσεις, καθώς οι όροι αυτοί δεν εξυπηρετούν την αποτελεσματικότητα, που πράγματι χρειάζεται στη διερεύνηση μιας τέτοιας υπόθεσης και την αποκάλυψη της ουσιαστικής αλήθειας για το λαό.

Επαναλαμβάνει ότι δεν έχει να κρύψει τίποτα, αντίθετα είναι το κόμμα που εξυπηρετεί κανονικότατα τα δάνειά του και έχει δώσει γι’ αυτά επαρκέστατες εγγυήσεις με ακίνητά του».

Θα αποτύχει η προσπάθεια να «τσουβαλιαστεί» το ΚΚΕ με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ με αφορμή τα δημοσιεύματα για τα δάνεια των κομμάτων, σχολίασε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM».

Ανέφερε ότι οι «ποντικοί του διαδικτύου» και ΜΜΕ, έχοντας αυτή τη διαρροή, προσπάθησαν τις πρώτες ώρες -γιατί είναι γεγονός πως έχουν μαζευτεί- να εντάξουν το ΚΚΕ.

Σημείωσε ότι τα δάνεια του ΚΚΕ, όπως και του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχουν καμιά σχέση με το μέγεθος του δανεισμού και τους όρους των δανείων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Ο Ν. Σοφιανός υπογράμμισε ότι δεν είναι καινούρια η προσπάθεια να πλήξουν το ΚΚΕ με τα οικονομικά, όπως π.χ. με το σίριαλ «Γερμανός», που οι Καρατζαφέρης και Πάγκαλος πήγαν στα πολιτικά αζήτητα.

Εισαγγελείς και γνωστά ΜΜΕ γκεμπελίζουν κατά του ΚΚΕ (vid)

Πηγή: 902.gr

(Visited 542 times, 1 visits today)