Print Friendly, PDF & Email

Εκδήλωση Αλληλεγγύης για το λαό της Συρίας στη Δαμασκό

Δυναμώνουμε τον αγώνα για τη νίκη των εργαζομένων του κόσμου ενάντια στον ιμπεριαλισμό και την εκμετάλλευση

Η αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ στην εκδήλωση για τη Συρία στη Δαμασκό

Σε εκδήλωση αλληλεγγύης για  το λαό της Συρίας και τους εργαζόμενους, που διοργανώνουν η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία και η Συνομοσπονδία Εργαζομένων Συρίας, στη Δαμασκό, στις 11 και 12 Σεπτέμβρη, συμμετέχει αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ που βρίσκεται στη Συρία.

Την Κυριακή 10/9, Εκδήλωση Αλληλεγγύης για το λαό της Συρίας στη Δαμασκόη αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ συναντήθηκε με τη Συνομοσπονδία Εργαζομένων Συρίας και το Εργατικό Κέντρο Δαμασκού.

Χτες Δευτέρα, συμμετείχε στην έναρξη της Διεθνούς Συνάντησης Αλληλεγγύης με τους εργαζόμενους και το λαό της Συρίας, που διοργανώνουν η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία, η Συνομοσπονδία Εργαζομένων Συρίας και η Ένωση Αραβικών Συνδικάτων.

Στη συνάντηση μίλησαν εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ ο Γιώργος Πέρρος και εκ μέρους της ΠΣΟ ο γγ της, Γιώργος Μαυρίκος.

Η τοποθέτηση του ΠΑΜΕ στην έναρξη της εκδήλωσης έχει ως εξής:

«Εκ μέρους του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος της Ελλάδας, του ΠΑΜΕ χαιρετίζουμε τον ηρωικό, τον περήφανο λαό της Συρίας.

Χαιρετίζουμε τα αδέρφια μας της Συνομοσπονδίας της Συρίας και τους εργαζόμενους που αντιστέκονται στην τρομοκρατία των ιμπεριαλιστών.

Συγχαίρουμε το παγκόσμιο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, την Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία, την ΠΣΟ, η οποία για μια ακόμη φορά αποδεικνύει με έργα την έμπρακτη αλληλεγγύη της στο λαό της Συρίας με τη σημερινή σημαντική πρωτοβουλία.

Αδέρφια μας της Συνομοσπονδίας της Συρίας, συνάδελφοι των διεθνών αντιπροσωπειών, οι εργαζόμενοι όλου του κόσμου γινόμαστε μάρτυρες της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας που για χρόνια τώρα αιματοκυλά τη γη της Συρίας. Γινόμαστε μάρτυρες της εξάπλωσης των πολεμικών εστιών σε όλο και περισσότερες περιοχές.

Εκδήλωση Αλληλεγγύης για το λαό της Συρίας στη Δαμασκό

Οι λαοί πληρώνουν τις συνέπειες της αλλαγής συνόρων, του διαμελισμού κρατών εξαιτίας των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών που απλώνονται από την Αφρική, στη Μέση Ανατολή, στα Βαλκάνια, στην Ανατολική Ευρώπη, στην Κορέα, ακόμη και στη Βενεζουέλα.

Την ίδια ώρα που η ΕΕ ενισχύει τη στρατιωτικοποίησή της, την ίδια στιγμή τσακίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων, κλιμακώνει μια άνευ προηγουμένου αντεργατική επίθεση. Ιμπεριαλιστικός πόλεμος και αντεργατικές πολιτικές είναι οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος.

Για αυτό τα ταξικά συνδικάτα της Ελλάδας δεν μείναμε αδρανείς απέναντι στην ιμπεριαλιστική επέμβαση των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ εναντίον της χώρας σας. Το ΠΑΜΕ από την πρώτη στιγμή κινητοποιήθηκε, προχώρησε σε μια σειρά δράσεων και κινητοποιήσεων.

Αποκάλυψε την υποκρισία της κυβέρνησης της Ελλάδας, αλλά και των άλλων ευρωπαϊκών χωρών, που μιλάνε για ειρήνη, αλλά οπλίζουν, χρηματοδοτούν και στηρίζουν πολύμορφα τα σχέδια αποσταθεροποίησης της Μέσης Ανατολής.

Προχωρήσαμε σε πλατιά ενημέρωση των εργαζομένων της Ελλάδας για τις πραγματικές αιτίες της επέμβασης των ιμπεριαλιστών στη Συρία.

Ασκήσαμε και ασκούμε πίεση για να βάλουμε εμπόδια στην ελληνική κυβέρνηση που έχει παραδώσει το ελληνικό έδαφος στο ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ για να διεξάγουν τις ιμπεριαλιστικές τους επεμβάσεις.

Πήραμε μια σειρά πρωτοβουλιών για να δυναμώσει η αλληλεγγύη προς τους εργαζόμενους της Συρίας. Το Μάρτη του 2017 φιλοξενήσαμε στην Ελλάδα τον πρόεδρο της GFTU Συρίας σε μεγάλη εκδήλωση αλληλεγγύης προς το λαό της Συρίας.

Εκδήλωση Αλληλεγγύης για το λαό της Συρίας στη Δαμασκό

Τον Ιούνιο του 2017 πραγματοποιήσαμε Διήμερο Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης. Την πρώτη μέρα δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι διαδήλωσαν ενάντια στο ΝΑΤΟ, στην ΕΕ, στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις, ενώ τη δεύτερη μέρα, ενώπιον συνδικαλιστών από τα Βαλκάνια και την Ευρώπη, χαιρέτισε αντιπροσωπεία της GFTU Συρίας μεταφέροντας μήνυμα αγώνα και αντίστασης.

Σε αυτή τη συνάντηση, μαζί με συνδικάτα άλλων χωρών πήραμε απόφαση για:

  • Πανευρωπαϊκή συνάντηση στις Βρυξέλλες για το ρόλο της ΕΕ και του ΝΑΤΟ
  • Ημέρα δράσης των συνδικάτων ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, αλληλεγγύη στους λαούς της Παλαιστίνης, της Συρίας, της Κούβας.
  • Καμπάνια αλληλεγγύης στους πρόσφυγες – μετανάστες που να περιλαμβάνει κοινή αφίσα, κοινή ανακοίνωση, εκδηλώσεις σε όλες τις χώρες.

Ταυτόχρονα, στον καιρό της επέμβασης, το ΠΑΜΕ επισκέφτηκε με αντιπροσωπεία του τρεις φορές τη Δαμασκό, εκφράζοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη του. Και είμαστε ξανά σήμερα εδώ μαζί σας.

Γιατί το ΠΑΜΕ και τη συνομοσπονδία της Συρίας μας συνδέουν στενοί δεσμοί φιλίας και αδελφοσύνης που αναπτύχθηκε τον καιρό της ειρήνης και που δυνάμωσε τον καιρό του πολέμου.

Γιατί, ακόμα και σε αυτές τις δύσκολες ώρες, η Συνομοσπονδία της Συρίας ηταν σταθερά στο πλευρό των Ελλήνων εργατών, στους αγώνες τους ενάντια στις αντεργατικές πολιτικές της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων.

Γιατί για το ΠΑΜΕ το δικαίωμα του κάθε λαού να αποφασίζει μόνος του για τη ζωή του και το μέλλον του είναι δικαίωμα αδιαπραγμάτευτο και θα το υπερασπιζόμαστε με κάθε τρόπο.

Ταυτόχρονα, όμως, στεκόμαστε στο πλευρό του λαού της Συρίας, όπως και του λαού της Παλαιστίνης, του Ιράκ, του Αφγανιστάν, της Λιβύης, γιατί δέχονται την επίθεση του ιμπεριαλισμού.

Δεν μπορούμε να μένουμε αδρανείς, όταν για τα κέρδη των πολυεθνικών, για τον έλεγχο των πηγών Ενέργειας, των δρόμων μεταφοράς τους και για τον έλεγχο των αγορών, οι ιμπεριαλιστές επεμβαίνουν, βομβαρδίζουν, σκοτώνουν, προκαλούν εκατομμύρια προσφύγων.

Εκδήλωση Αλληλεγγύης για το λαό της Συρίας στη Δαμασκό

Όχι όπως οι δυνάμεις της ΣΕΣ και της ΙΤΟΥΚ, που ανοιχτά στηρίζουν τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και μετά υποκρίνονται ότι είναι αλληλέγγυοι με τους λαούς που υποφέρουν.

Είναι καθήκον των συνδικάτων, του κόσμου να ορθώσουν ανάστημα ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστών. Να καταγγείλουν τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και να οργανώσουν την αντίσταση των εργαζομένων σε αυτόν.

Τώρα να δυναμώσουμε τον αγώνα για το δικαίωμα των λαών να χτίσουν το μέλλον τους χωρίς επεμβάσεις και ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

Τώρα να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη και το διεθνισμό.

Για την νίκη των εργαζομένων του κόσμου ενάντια στον ιμπεριαλισμό και την εκμετάλλευση.

Ζήτω ο ηρωικός λαός της Συρίας.
Ζήτω η Συνομοσπονδία Συρίας.
Ζήτω η φιλία των λαών».

Πηγή: 902.gr

(Visited 311 times, 1 visits today)