Print Friendly, PDF & Email

Εκεί που λες το τερμάτισαν έρχεται η απαγόρευση μουσικής στην εστίαση

Finito la musica

Για να μιλήσουμε λίγο σοβαρά… Από τότε που πάτησε το πόδι του ο ιός στην Ελλάδα, η ελληνική κυβέρνηση έχει επιδοθεί σε έναν άτυπο διαγωνισμό ηλιθιότητας.

Το ένα ηλίθιο, ατελέσφορο, αχρείαστο, αντικοινωνικό, κατασταλτικό μέτρο διαδέχεται το άλλο.

Πέρυσι τέτοιο καιρό, σχεδόν όλη η ανθρωπότητα είχε μπει σε lockdown και γι’ αυτό δεν μας φαινόταν τόσο ηλίθιο το να στέλνουμε SMS για να πάρουμε άδεια από τον εαυτό μας για να πάμε στο σούπερ μάρκετ ή στο πάρκο της γειτονιάς.

«Κρίση πανδημίας» ή πανδημική κρίση του καπιταλισμού;

Αρχίσαμε να υποψιαζόμαστε ότι όλα αυτά που ανακοινώνονταν σε εβδομαδιαία βάση δεν έχουν καμία σχέση με την δημόσια υγεία, όταν άρχισαν οι παλινωδίες σχετικά με τη χρήση μάσκας ή όχι.

Αλλά και πάλι, η παγκόσμια έλλειψη μασκών έκανε αυτή τη συζήτηση να διεξάγεται σχεδόν παντού.

Λίγο μετά ήρθαν τα πρώτα πραγματικά ηλίθια μέτρα. Απαγόρευση της πώλησης αλκοόλ από τα περίπτερα μετά τις 12, απαγορεύσεις κυκλοφορίας σε διάφορες ώρες, περιορισμοί, υποχρεωτική η χρήση μάσκας ακόμα και στην παραλία.

Κάπου τον Οκτώβρη, κι ενώ οι παπάδες έστηναν κορωνοπάρτι στον Αγιο Δημήτριο της Θεσσαλονίκης ανενόχλητοι, ο γλυκούλης Τσιόδρας επιστρατεύεται για να μας πει ότι δεν γεννάμε λεωφορεία αυτά έχουμε και σε όποιον αρέσουν και άντε να πούμε εχθροί της πατρίδας.

Είχε προηγηθεί η γελοιότητα με τα παγουρίνα και τις μάσκες-αλεξίπτωτα η οποία συνοδεύτηκε από τα σχεδιαγράμματα του Μαγιορκίνη και το θάψιμο της είδησης ότι αυξήθηκε ο αριθμός των μαθητών ανά τάξη αντίθετα με ό,τι συμβαίνει σε όλες τις υπόλοιπες χώρες του κόσμου.

Ο χάρτης χωριζόταν σε χρώματα, μετά άλλαζαν τα επίπεδα, ξανάλλαζαν και μέτρα ανακοινώνονταν για νομούς, πόλεις, χωριά, και κανείς δεν καταλάβαινε τι συνέβαινε και ούτε οι ίδιοι που τα ανακοίνωναν δεν ήξεραν τι ίσχυε και πού.

Μέχρι που έκλεισε η εστίαση τον Οκτώβρη και το Νοέμβρη ξαναμπήκαμε σε ένα λοκντάουν στο οποίο επιτρεπόταν να συνωστίζεσαι στη δουλειά ή στο δρόμο για τη δουλειά αλλά δεν μπορούσες να περπατήσεις μόνος σου στις 21:01.

Ενδιάμεσα, το πρόστιμο πήγε στα 300 ευρώ για να φοβηθούμε και να τηρήσουμε τα μέτρα που μας έλεγαν οι λοιμωξιολόγοι και άλλοι επιστήμονες που ξεπερνούσαν σε τηλεοπτικές παρουσίες τους συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ.

Και να και οι απαγορεύσεις συγκεντρώσεων, τα χουντικά διαγγέλματα, το ξύλο σε διαδηλωτές, σε οικογένειες, σε νεαρούς, οι συλλήψεις και οι προσαγωγές, οι μπάτσοι παντού να έχουν αφορμές να τραμπουκίζουν κόσμο.

Εκεί που λες το τερμάτισαν έρχεται η απαγόρευση μουσικής στην εστίαση
Εκεί που λες το τερμάτισαν έρχεται η απαγόρευση μουσικής στην εστίαση

Και κάπου εκεί, ενώ τα μαγαζιά ανοιγοκλείνουν, ο πρωθυπουργός ανακοινώνει ότι θα αυξήσει το πρόστιμο στα 500 ευρώ για να αναθερμάνει την οικονομία.

Η κατάσταση συνεχίζει να είναι ανυπόφορη, οι πληροφορίες για εμβολιασμούς εκτός λίστας έρχονται από όλη την επικράτεια και φυσικά πνίγονται οι ειδήσεις ότι δεν πήραμε κάτι εκατομμύρια δόσεις ενός εμβολίου.

Ταυτόχρονα, ο ίδιος όλο καμάρι λέει στη Βουλή ότι δεν πήρε ένα από τα διαθέσιμα εμβόλια για να μην κάνει το χατίρι στην αντιπολίτευση και πέσει η κυβέρνηση!;!

Επίσης, θεραπείες που λαμβάνουν άλλες χώρες δεν έρχονται στην Ελλάδα και κανείς δεν ξέρει γιατί.

Λίγο νωρίτερα, ένας ατάλαντος πρώην μπασκετμπολίστας που δεν μπορεί να βάλει δυο λέξεις στη σειρά και κάνει τον υπουργό υγείας, κλαίει για τους γιατρούς μας, αλλά αρνείται να τους ενισχύσει μισθολογικά.

Μόνο ένα χτύπημα στην πλάτη. Εκτός αν είναι τίποτα συνδικαλιστές αγωνιστές γιατροί που τότε παίρνουν κάτι περισσότερο από ένα χτύπημα: Διοικητικά πρόστιμα, διώξεις ή απολύσεις.

Ο παραλογισμός συνεχίζεται αμείωτος.

Self test, άνοιγμα λιανεμπορίο και σχολείων, απαγορεύσεις διαδημοτικών μετακινήσεων, περιορισμοί ωραρίου κτλ.

Μέχρι που φτάσαμε στο σημείο να ανοίγει η χώρα για τους τουρίστες αλλά όχι για τους κατοίκους επειδή οι τουρίστες αφήνουν λεφτά! Εμείς μάλλον τα κρατάμε κάτω από το στρώμα ή τα στέλνουμε στην Ελβετία.

Και ενώ ετοιμάζονται να ανοίξουν την εστίαση συνεχίζουν να διατηρούν τα SMS, πράγμα που δε βγάζει απολύτως κανένα νόημα, ακόμα και αν δεχθούμε ότι τα SMS είχαν ποτέ νόημα.

Είναι απλά μια παραδοχή ότι τα SMS ποτέ δεν ήταν μέτρο για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης αλλά ένα από τα θεμέλια της οικοδόμησης της κουλτούρας της αστυνόμευσης.

ΟΕΝΓΕ: «Έστειλαν αστυνομικούς να μας κάνουν μαθήματα υγιεινής»

Αλλά εκεί που λες ότι δεν μπορούν να κάνουν κάτι πιο χαζό, δεν μπορούν να σκεφτούν κάτι πιο βλακώδες, δεν γίνεται να μην έχουν τερματίσει το ηλιθιόμετρο, σου έρχεται η απαγόρευση της μουσικής στην εστίαση για να σε αποτελειώσει.

Ειλικρινά, θέλω να πιστεύω ότι υπάρχει κάτι άλλο πίσω από αυτό. Oτι έστυψαν το μυαλό τους και βρήκαν ότι με αυτό τον τρόπο θα μας ελέγξουν, ότι έγινε εκτεταμένο brainstorming σχετικά με την καλλιέργεια της κουλτούρας της καταστολής και κατέληξαν σε αυτό το μέτρο.

Δεν θέλω να πιστέψω ότι αποφασίζουν για τις ζωές μας άνθρωποι υπερβολικά ηλίθιοι που πιστεύουν ότι θα περιορίσουν την μεγαλύτερη πανδημία του αιώνα απαγορεύοντας τη μουσική στις καφετέριες και στα τσιπουράδικα.

Από τη σελίδα του 2310net στο facebook

Πηγή: Κατιούσα

 

(Visited 308 times, 1 visits today)