Print Friendly, PDF & Email

Έλληνας μετανάστης αβοήθητος ξεπάγιασε στο Λονδίνο! (vid)

Επειδή τον ξέχασαν έξω από αστυνομικό τμήμα

Οργή προκαλεί η είδηση πως ένας άστεγος άνδρας, ο 63χρονος Έλληνας μετανάστης Περικλής Μαλαγκάρδης πέθανε αβοήθητος έξω από αστυνομικό τμήμα στο Λονδίνο, την ώρα που η αστυνομικός που τον πέταξε στο δρόμο έβλεπε… DVD!

Το περιστατικό έγινε πριν από περίπου 2μιση χρόνια (4 Μαρτίου 2016) αλλά επανέρχεται σήμερα στη δημοσιότητα μετά την απόφαση απόλυσης της συγκεκριμένης αστυνομικού.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Independent, ο Περικλής Μαλαγκάρδης έβρισκε καταφύγιο, τροφή και στέγη στο αεροδρόμιο Χίθροοου, όπου περνούσε τις νύχτες του.

Ο 63χρονος είχε ένα σκύλο, ράτσας Τζακ Ράσελ. Ο Ντζάνκο (το όνομα του σκύλου) είχε τοποθετηθεί σε κυνοτροφείο όταν ο Μαλαγκάρδης χρειάστηκε να νοσηλευτεί για κάποιες ημέρες εξαιτίας μιας δερματικής λοίμωξης.

Στις 4 Μαρτίου 2016 το απόγευμα κι αφού είχε πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο, ο 63χρονος άνδρας πήγε στο αστυνομικό τμήμα του Uxbridge για να παραλάβει τον σκύλο του.

Έλληνας μετανάστης αβοήθητος ξεπάγιασε στο ΛονδίνοΣύμφωνα με την έρευνα της Ανεξάρτητης Υπηρεσίας Αστυνομικής Συμπεριφοράς (IOPC), ο Έλληνας μετανάστης έφτασε στα γραφεία του σταθμού στις 16.00.

Περιμένοντας στον χώρο υποδοχής του έγιναν συστάσεις για το κάπνισμα και αρκετές αργότερα η αστυνομικός Bhupinder Kalsi κι ένα μέλος του προσωπικού τον πέταξαν έξω, κι ενώ είχαν περάσει τα μεσάνυχτα.

«Έμεινε έξω από το σταθμό όλη τη νύχτα»,

κατέληξε η έρευνα.

«Όταν έγινε ένας έλεγχος για το πως είναι από άλλους αστυνομικούς στις 05.30 τα ξημερώματα διαπιστώθηκε ό,τι ο 63χρονος δεν ανταποκρινόταν και κλήθηκε αμέσως ασθενοφόρο. Ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου ο θάνατός του ανακοινώθηκε στις 06.45».

Το θύμα υπέφερε από υποθερμία και η υπόθεση παραπέμφθηκε στην Εισαγγελική Υπηρεσία του Στέμματος (CPS) για να εξετάσει τις κατηγορίες περί ανθρωποκτονίας εξαιτίας βαρειάς αμέλειας.

Το CPS δήλωσε ότι έλαβε την παραπομπή τόσο από την κα. Kalsi όσο και από το προσωπικό που συμμετείχε, αλλά:

«Διαπιστώσαμε ότι δεν υπήρχαν επαρκή αποδεικτικά στοιχεία για τη δίωξή τους για οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη και δεν έκαναν περαιτέρω ενέργειες».

Η υπόθεση ολοκληρώθηκε με εσωτερική πειθαρχική ακρόαση από τη Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου, με αποτέλεσμα η αστυνομικός να απολυθεί δίχως προειδοποίηση.

Η επιτροπή διαπίστωσε ότι:

«Δεν έδωσε τις πληροφορίες που της ζήτηκαν από την Υπηρεσία Ασθενοφόρου του Λονδίνου σχετικά με τις ενέργειες που έγιναν για να υποστηρίξει τον κ. Malagardis και ότι απέτυχε να ακολουθήσει τις ενέργειες που απαιτούνται σε περιπτώσεις ατόμων που έχουν χάσει τις αισθήσεις τους λόγω υποθερμίας»,

αφού το θύμα βρέθηκε αναίσθητο στο πεζοδρόμιο. Και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η αστυνομικός:

«Παρακολουθούσε επίσης ένα DVD κατά τη διάρκεια των καθήκοντων της μετά τον εκδιωγμό του κ. Μαλαγκάρδη από το γραφείο και τον χώρο υποδοχής»

και ότι:

«Απέτυχε να ασκήσει εύλογη προσοχή στη θεραπεία και παρακολούθηση του θύματος μετά τον εκδιωγμό του».

Έλληνας μετανάστης αβοήθητος ξεπάγιασε στο ΛονδίνοΟ Περικλής Μαλαγκάρδης είχε μετακομίσει στο Λονδίνο το 1989 κι εργάστηκε ως ντελιβεράς για περισσότερο από μια δεκαετία πριν απολυθεί, γεγονός που τον οδήγησε να μείνει άστεγος μετά και την αποτυχία μιας σχέσης.

Το θύμα έχει περιγραφεί ως μια «γνωστή φιγούρα» στον τερματικό σταθμό 5 του αεροδρομίου του Χίθροου,

όπου οι εργαζόμενοι βοηθούσαν με κάθε τρόπο τον άστεγο φορτίζοντας την κάρτα του ώστε να μπορεί να πηγαίνει καθημερινά στο αεροδρόμιο και να περνάει εκεί τα βράδια του, ενώ του διασφάλιζαν και την σίτιση αγοράζοντάς του φαγητό.

Οι ίδιοι υπάλληλοι είχαν προσπαθήσει παλιότερα να επικοινωνήσουν με τους γιους του στην Ελλάδα ώστε να συγκεντρώσουν τα αναγκαία χρήματα για να επιστρέψει πίσω την Ελλάδα.

Τα χρήματα μαζεύτηκαν αλλά αντί για εισιτήριο επιστροφής ξοδεύτηκαν για την… κηδεία του.

Οι άστεγοι που κοιμούνται στους δρόμους του Λονδίνου χτύπησαν νέο ρεκόρ αύξησης τον περασμένο μήνα.

Μια ξεχωριστή μελέτη διαπίστωσε ότι τουλάχιστον ένας άστεγος πεθαίνει καθημερινά κατά μέσο όρο στο Ηνωμένο Βασίλειο τον τελευταίο χρόνο.

Το συμπέρασμα πίσω από την οργή και την θλίψη

Αυτό είναι το απάνθρωπο πρόσωπο ενός συστήματος που έχει μοναδική προτεραιότητα το κέρδος ενώ τον άνθρωπο (ειδικά αυτόν που βρίσκεται σε ανάγκη) τον πετάει στα σκουπίδια.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα του κρυφού ή απροκάλυπτου ρατσισμού ενάντια σε μετανάστες και πρόσφυγες οι οποίοι έχοντας χάσει τα πάντα προσπαθούν να επιβιώσουν στον «πολιτισμένο» δυτικό κόσμο.

Αυτός ο θάνατος ή καλύτερα δολοφονία πρέπει να παραδειγματίσει όλους όσους ζούμε στην Ελλάδα, για τον τρόπο που σκεφτόμαστε και την εικόνα που έχουμε για τους μετανάστες που παραμένουν εγκλωβισμένοι στην χώρα μας, (ενώ αποδεδειγμένα θέλουν να φύγουν)

και να αναρωτηθούμε πως θα αντιδρούσαμε εάν ένα αντίστοιχο περιστατικό αφορούσε όχι έναν Έλληνα αλλά έναν Σύριο ή Αφγανό μετανάστη και στη θέση της αστυνομικού βρισκόταν ένας ένστολος «μπατριώτης».

Σαν από αυτούς που λιντσάρανε τον ημιθανή Ζακ Κωστόπουλο, ή εκείνον που δήλωσε στα κανάλια με απύθμενο θράσος πως:

«Αυτή είναι η πρακτική και σε όποιον αρέσει…»

Καλώς ήλθατε στον μαγικά πλασμένο κόσμο του καπιταλισμού με ή χωρίς ευρώ…

Μετάφραση – Σχολιασμός: Ροβεσπιέρος

(Visited 528 times, 1 visits today)