Print Friendly, PDF & Email

Τα «Ελληνικά hoaxes» μετρούν νεκρούς με γηπεδικούς όρους!

Ήταν μέσα ή έξω από την περιοχή; Να δώσει ή να μην δώσει πέναλτι;
Λες και έχει καμιά σημασία εάν οι δολοφονίες από τη χούντα έγιναν στον προαύλιο χώρο του Πολυτεχνείου ή στην Πατησίων

Τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή την 45η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου,οι βρικόλακες της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής βρήκαν την ευκαιρία να ξεράσουν και πάλι τα γνωστά τους εμέσματα πως «δεν υπήρξαν νεκροί στο Πολυτεχνείο».

Στη Βουλή, σε άλλο ένα κρεσέντο χουντολαγνείας, ο υπόδικος χρυσαυγίτης Λαγός αμφισβήτησε την ύπαρξη νεκρών στα γεγονότα του Πολυτεχνείου.

Παλιά μου τέχνη κόσκινο για τα χιτλεροειδή, τους σύγχρονους ταγματασφαλίτες και τα πολιτικά τέκνα των φονιάδων υπανθρώπων Παπαδόπουλων, Ντερτιλήδων και Παττακών το ξέπλυμα της λαομίσητης Χούντας.

Τα «Ελληνικά hoaxes» μετρούν νεκρούς με γηπεδικούς όρους

Το αστικό πλυντήριο της χουντικής περιόδου όμως δεν περιλαμβάνει μόνο την Χρυσή Αυγή.

Πλάι στην εμετική προπαγάνδα των ναζί, έρχονται να προστεθούν οι «φιλελευθεροντυμένες» ορντινάτσες του αστικού πολιτικού συστήματος, έτοιμες να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο ύπουλο ξαναγράψιμο της ιστορίας.

Σε μια τέτοια – ύπουλη και πρόστυχη – επιχείρηση να «βγάλουν λάδι» το χουντικό καθεστώς προέβη πρόσφατα η, γνωστή και μη εξαιρετέα, σελίδα «Ελληνικά Hoaxes».

Ναι, καλά καταλάβατε, πρόκειται για τους ίδιους διαδικτυακούς λαδοπόντικες που, μόλις πριν λίγο καιρό, προσπαθούσαν – ανεπιτυχώς απ’ ότι αποδείχθηκε– να ξεπλύνουν την ιμπεριαλιστική ΝΑΤΟική συμμαχία.

Με περισπούδαστο ύφος και τίτλο «Μύθοι και αλήθειες για τους νεκρούς του Πολυτεχνείου» επιχείρησαν να μας διαφωτίσουν σχετικά με το αν υπήρξαν νεκροί στο Πολυτεχνείο.

Και που κατέληξαν;

Στο ότι ναι μεν υπήρξαν νεκροί στο Πολυτεχνείο αλλά – προσέξτε – όχι μέσα στο χώρο του Πολυτεχνείου!

Τα «Ελληνικά hoaxes» μετρούν νεκρούς με γηπεδικούς όρους

Προκειμένου δε να μη χρεωθούν ξέπλυμα της χουντικής βαρβαρότητας, οι κουτοπόνηροι συντάκτες των «ελληνικών hoaxes» προσθέτουν ως κατακλείδα το εξής:

«Εδώ θα θέλαμε να σημειώσουμε πως, το γεγονός ότι δεν υπήρξαν νεκροί εντός του Πολυτεχνείου, σε καμία περίπτωση δεν μειώνει τη σημασία της κινητοποίησης των φοιτητών αλλά και του απλού λαού που κατέβηκε στους δρόμους, στην προσπάθεια ανατροπής του φασιστικού καθεστώτος».

Επ’ αυτού, οφείλουμε να κάνουμε τις εξής παρατηρήσεις:

1. Τα «ελληνικά hoaxes» κάνουν επί της ουσίας ότι ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Γεωργιάδης: Αναπαράγουν την άθλια θέση της Χρυσής Αυγής με πιο εκλεπτυσμένο τρόπο.

Η αναφορά στο ότι «δεν υπήρξαν νεκροί εντός του Πολυτεχνείου» στοχεύει στο να λειάνει τις γωνίες της χουντικής θηριωδίας, να αποσυνδέσει την εξέγερση του Πολυτεχνείου από τις δολοφονίες που διέπραξε εκείνη τη μέρα η Χούντα.

Επιχειρεί ουσιαστικά να οδηγήσει τον αναγνώστη στο συμπέρασμα:

Αφού «δεν υπήρξαν νεκροί εντός του Πολυτεχνείου» τότε όσοι αναφέρονται ως νεκροί εκείνη τη μέρα ενδεχομένως να πέθαναν από άλλη αιτία: Καρδιακό, τροχαίο, εγκεφαλικό, πτώση κομήτη, ν’ άνοιξε η γη και τους κατάπιε κλπ.

Τα «Ελληνικά hoaxes» μετρούν νεκρούς με γηπεδικούς όρους

2. Η αναπαραγωγή της φράσης ότι «δεν υπήρξαν νεκροί εντός του Πολυτεχνείου», είτε εκφέρεται από τα ναζιστόμουτρα της Χρυσής Αυγής, είτε από τα φιλελεύθερα ευρωνατοικά τσολιαδάκια, αποτελεί προσπάθεια ξεπλύματος της Χούντας.

Προσπαθεί να καλλιεργήσει την πεποίθηση ότι:

«Το χουντικό καθεστώς δεν ήταν δα και τόσο βάρβαρο όσο νομίζετε»

αφού τα τεθωρακισμένα δεν έλιωσαν κάτω απ’ τις ερπύστριες τους καμιά 100αρια φοιτητές όπως ενδεχομένως θα μπορούσαν.

Ραφιναρισμένο χουντοξέπλυμα αλά «ελληνικά hoaxes»… 

3. Οι «Γεωργιάδηδες», τα «hoaxes» και οι λοιποί αναθεωρητές της ιστορίας, επιχειρούν να κρυφτούν πίσω απ’ τη μύτη τους όταν τονίζουν πως «δεν υπήρξαν νεκροί εντός του Πολυτεχνείου».

Τα «Ελληνικά hoaxes» μετρούν νεκρούς με γηπεδικούς όρους
Τα «Ελληνικά hoaxes» μετρούν νεκρούς με γηπεδικούς όρους! Ήταν μέσα ή έξω από την περιοχή; Να δώσει ή να μην δώσει πέναλτι;

Λες και έχει σημασία αν οι δολοφονίες που διέπραξε η Χούντα έγιναν μέσα στην πύλη του Πολυτεχνείου, στο απέναντι πεζοδρόμιο της Πατησίων ή λίγο παραπέρα στην πλατεία Ομονοίας.

Παίζουν, λοιπόν, με τις λέξεις, με τα «εντός, εκτός και επί τα αυτά», όσοι θέλουν να ρίξουν λάσπη στη μεγαλειώδη εξέγερση του Πολυτεχνείου και να θολώσουν το αντιφασιστικό, αντι-ιμπεριαλιστικό μήνυμα των γεγονότων του Νοέμβρη του ’73.

Να λοιπόν πώς το αστικό πολιτικό σύστημα, με τους πολυπλόκαμους μηχανισμούς του, επιχειρεί να ξαναγράψει την ιστορία και να τη φέρει στα μέτρα των συμφερόντων της άρχουσας τάξης.

Να πως πλάι στις κραυγές των χρυσαυγίτικων ναζιστικών μαντρόσκυλων έρχονται να προστεθούν διακριτικά οι σοβαροφανείς αναλύσεις των ευρωνατοϊκών πλυντηρίων («ελληνικά hoaxes», με κοινό στόχο το ξέπλυμα της χουντοφασιστικής μαυρίλας.

Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε, πως το ίδιο το χουντικό καθεστώς υπήρξε γέννημα-θρέμμα του μεταπολεμικού ελληνικού καπιταλισμού.

Οι χασάπηδες του ελληνικού λαού, οι Παπαδόπουλοι, οι Παττακοί και οι Ντερτιλήδες, δεν ήταν «άφρονες αξιωματικοί» όπως τους παρουσιάζει – με στόχο να τους εξαγνίσει- η κυρίαρχη αστική ιστοριογραφία, αλλά σάρκα από τη σάρκα του αστικού συστήματος.

Χούντα

Υ/Γ.: Σε ότι αφορά την σελίδα «Ελληνικά Hoaxes», αφού «έφαγαν τα μούτρα τους» στην προσπάθεια τους να υπερασπιστούν τους φονιάδες του ΝΑΤΟ, έδειξαν για άλλη μια φορά το αληθινό τους πρόσωπο.

Δεν μας κάνει καμία εντύπωση ούτε ο βρώμικος ρόλος που έχουν αναλάβει, ούτε η κατρακύλα τους που συνεχίζεται αμείωτη.

Αυτό οφείλουν να το προσέξουν κάτι αυτοπροσδοιοριζόμενα ως «αριστερά» σάϊτ, όπως το tvxs.gr, που τους πλέκουν εγκώμια, παρουσιάζοντας τους ως… «σταυροφόρους» ενάντια στα fake news.

Εκτός κι αν ισχύει εδώ το «Όμοιος ομοίω κι η κοπριά στα λάχανα…»

Πηγή: Ατέχνως

(Visited 766 times, 1 visits today)