Print Friendly, PDF & Email

Έβαλαν «μπράβους» να φυλάνε τις «μαϊμούδες» (vid)

Καταγγελία του ΠΑΜΕ στο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων

Σε διάλυση οδήγησαν το μεσημέρι της Κυριακής το Συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων οι εργατοπατέρες της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ και της ομάδας Βασιλόπουλου – ΣΥΡΙΖΑ.

Έβαλαν «μπράβους» να φυλάνε τις «μαϊμούδες»

Σωματεία και εργαζόμενοι έδωσαν για δυο μέρες τη μάχη ενάντια στην απροκάλυπτη ανάμειξη της μεγαλοεργοδοσίας στις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων, απαιτώντας την πραγματοποίηση Συνεδρίου των εργαζομένων και όχι των εργοδοτών, με επίκεντρο τα προβλήματα των εργαζομένων, πραγματοποιώντας και το πρωί της Κυριακής συγκέντρωση έξω από το ξενοδοχείο.

Το υποτιθέμενο Συνέδριο ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει χτες, όμως οι αντιπρόσωποι διαπίστωσαν ότι στο χώρο τους περίμεναν διάφοροι «φουσκωτοί» που λειτουργούσαν ως «πόρτα» και έλεγχαν την είσοδό τους.

«Συνδικάτα ταξικά όχι εργοδοτικά»,

ήταν το σύνθημα στη συγκέντρωση παράλληλα με τις καταγγελίες για τη μετατροπή της ΟΙΥΕ σε ΑΕ.

Έβαλαν «μπράβους» να φυλάνε τις «μαϊμούδες»Μιλώντας στους συγκεντρωμένους, ο Γιώργος Πέρρος κατήγγειλε πως ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας:

«Που χτες σουλατσάριζε και έδινε οδηγίες στους μπράβους κατέθεσε μήνυση για «παρεμπόδιση» του Συνεδρίου.

Έχουν θράσος να μιλούν αυτοί που διέλυσαν το Συνέδριο, που δεν επέτρεψαν να ξεκινήσουν καν οι εργασίες του να ζητούν και «αποζημίωση» 100.000 ευρώ. […]

Εμείς θέλαμε και θέλουμε να γίνει συνέδριο, αλλά συνέδριο εργατικό, όχι με μπράβους και νόθους».

Ο Γ. Πέρρος σημείωσε ότι με τη στάση τους τα σωματεία και οι εργαζόμενοι έστειλαν μήνυμα και μπροστά στο συνέδριο της ΓΣΕΕ, για την απάντηση που θα δοθεί αν οι εργατοπατέρες επιχειρήσουν τα ίδια.

Τις καταγγελίες της ΔΑΣ για το όργιο νοθείας και ωμής παρέμβασης της εργοδοσίας, υπενθύμισε ο Θανάσης Γκώγκος, τονίζοντας ότι η χτεσινή παρουσία των μπράβων στο χώρο ήταν αποτέλεσμα της παρέμβασης αυτής και μέσο για τη διασφάλιση της.

Στηλίτευσε ακόμα τις προσπάθειες «συμψηφισμού» της παρουσίας μπράβων με την κινητοποίηση συνδικάτων που επιχειρούν οι συνδικαλιστές της πλειοψηφίας είναι προκλητικοί.

«Η κυβέρνηση και η αστυνομία γνωρίζουν ποιοι ήταν αυτοί που ήρθαν να απειλήσουν εργαζόμενους»,

τόνισε και ξεκαθάρισε την ανάγκη για Συνέδριο με επίκεντρο τα προβλήματα των εργαζομένων.

Έβαλαν «μπράβους» να φυλάνε τις «μαϊμούδες»

Παρέμβαση στο ΑΠΕ – ΜΠΕ για απαράδεκτο «ρεπορτάζ»

Συνδικαλιστές της ΔΑΣ χθες, σε επικοινωνία με τους αρμόδιους του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων ΑΠΕ – ΜΠΕ, κατήγγειλαν το απαράδεκτο κείμενο που αναμετέδωσε το πρακτορείο και αναπαράχθηκε από σειρά μέσων,

το οποίο διαστρέβλωνε την πραγματικότητα όσων συνέβησαν στο Συνέδριο, με εντολή προφανώς του Μεγάρου Μαξίμου.

Μάλιστα όπως καταγγέλλουν οι συνδικαλιστές, στην επικοινωνία τους με το ΑΠΕ, επιβεβαίωσαν ότι δεν υπήρχε δημοσιογράφος στο χώρο του Συνεδρίου.

Στο κείμενο ήταν εξαφανισμένη η παρουσία μπράβων στο Συνέδριο, εμφανίζονταν οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι στο Συνέδριο ως «εισβολείς», ενώ με περίτεχνη κοπτοραπτική είχε προστεθεί  στο «ρεπορτάζ» ανακοίνωση της ηγεσίας της Ομοσπονδίας που είχε βγει πριν τρεις ημέρες,

θάβοντας παράλληλα το γεγονός ότι υπήρχε σειρά ανακοινώσεων – καταγγελιών από σωματεία και το ΠΑΜΕ για το όργιο νοθείας και ωμής εργοδοτικής παρέμβασης μπροστά στο Συνέδριο.

To Δελτίο τύπου του ΠΑΜΕ

Έβαλαν «μπράβους» να φυλάνε τις «μαϊμούδες»
Έβαλαν «μπράβους» να φυλάνε τις «μαϊμούδες»

Στο γεγονός ότι:

«Οι εργατοπατέρες της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ και της ομάδας Βασιλόπουλου – ΣΥΡΙΖΑ, διέλυσαν σήμερα το μεσημέρι το Συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων»,

αναφέρεται με δελτίο Τύπου το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ).

Το δελτίο τύπου αναλυτικά:

«Αντί για Συνέδριο αντιπροσώπων, εκλεγμένων από πραγματικούς εργαζόμενους που ήρθαν από όλη τη χώρα, για να συζητήσουν τα προβλήματα των εργαζομένων και την οργάνωση της πάλης τους, τα στελέχη της εργοδοσίας, που παρίσταναν τους εκλεγμένους εργαζόμενους,

όχι μόνο προσπάθησαν να νομιμοποιήσουν νόθους αντιπρόσωπους, αλλά προσπάθησαν να τους επιβάλουν με επιστράτευση ένοπλων μπράβων, ανθρώπων της νύχτας και ποινικούς, οι οποίοι δεν δίστασαν να χτυπήσουν αντιπροσώπους Συνδικάτων.

Τεράστιες είναι και οι ευθύνες της κυβέρνησης, που μετά την παρουσία των ΜΑΤ στο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης και του ασφαλίτη μέσα στο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, επιστράτευσαν αστυνομικές δυνάμεις και σε αυτό το Συνέδριο, οι οποίες μάλιστα δεν έκαναν το παραμικρό όταν καταγγέλθηκαν οι οπλοφόροι – μπράβοι.

Έβαλαν «μπράβους» να φυλάνε τις «μαϊμούδες»

Σωματεία και εργαζόμενοι έδωσαν για δυο μέρες τη μάχη ενάντια στην απροκάλυπτη ανάμειξη της μεγαλοεργοδοσίας στις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων, απαιτώντας την πραγματοποίηση Συνεδρίου των εργαζομένων και όχι των εργοδοτών, με επίκεντρο τα προβλήματα των εργαζομένων.

Τέτοιο Συνέδριο δεν ήταν στις προθέσεις όλων όσων, το προηγούμενο διάστημα, έβαλαν την ίδια την εργοδοσία μέσα στα σωματεία, με διευθυντικά στελέχη όχι μονάχα να «σέρνουν» στην κάλπη εργαζόμενους, αλλά να εκλέγονται και οι ίδιοι αντιπρόσωποι και μέλη διοικητικών συμβουλίων.

Δεν πτοούνται ούτε από το αποτέλεσμα των εκφυλιστικών πρακτικών που ζέχνουν, όπως και τα κόμματα, οι πολιτικές δυνάμεις που τους στηρίζουν. Δεν τους «καίγεται καρφάκι» αν οι μεθοδεύσεις τους απομακρύνουν τους εργαζόμενους από την οργανωμένη δράση.

Το Συνέδριο που επεδίωξαν να γίνει, είχε μόνο στόχο «να βάλουν το λύκο να φυλάει τα πρόβατα».

Δεν τους αρκεί πλέον ούτε η στήριξη μιας αντεργατικής πολιτικής που μεγαλώνει την εκμετάλλευση των εργαζομένων και τα κέρδη του κεφαλαίου.

Έβαλαν «μπράβους» να φυλάνε τις «μαϊμούδες»
Έβαλαν «μπράβους» να φυλάνε τις «μαϊμούδες»

Θέλουν τα ίδια τα αφεντικά μέσα στις συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Γι’ αυτό και πολλοί από τους εργατοπατέρες των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ έχουν οι ίδιοι πιάσει στασίδι, είναι και οι ίδιοι εργοδότες, εκπρόσωποι ΔΣ ανωνύμων εταιρειών.

Η κατάσταση είναι πλέον στα χέρια των ίδιων των εργαζόμενων, που η συμμετοχή τους στα σωματεία αποτελεί απόφασή τους και όχι προϊόν εργοδοτικών πιέσεων, εκβιασμών και απειλών.

Καλούμε όλα τα Συνδικάτα, την εργατική τάξη της χώρας, να «κόψει» την όρεξη όσων θέλουν να μετατρέψουν το εργατικό κίνημα σε παράρτημα του ΣΕΒ, των εφοπλιστών, των μεγαλοξενοδόχων, των μεγαλοεμπόρων και τραπεζιτών.

Το ΠΑΜΕ έχει ήδη καλέσει όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις σε συναγερμό!

Οι εργαζόμενοι μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να παλέψουν, πετώντας από πάνω τους ανθρώπους της εργοδοσίας και του κράτους της, αυτούς που υπονομεύουν καθημερινά τα εργατικά συμφέροντα.

Έβαλαν «μπράβους» να φυλάνε τις «μαϊμούδες»

Η συζήτηση που γίνεται ήδη μέσα στους χώρους δουλειάς για το ρόλο των εργατοπατέρων σε ΓΣΕΕ και μια σειρά Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα που ελέγχουν με τη στήριξη της κυβέρνησης και της εργοδοσίας, χρειάζεται το επόμενο διάστημα να φτάσει παντού!

Μπροστά στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ έχουν ήδη πραγματοποιηθεί και οργανώνονται περιοδείες, συσκέψεις και συνελεύσεις στην Καλαμάτα, αλλά και σε άλλες περιοχές.

  • Την Τρίτη 26 Φλεβάρη, το πρωί, θα γίνουν περιοδείες στους εργαζόμενους στο Δημαρχείο Καλαμάτας και στις 11.00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου του ΠΑΜΕ στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας.
  • Την Τετάρτη 27 Φλεβάρη θα γίνουν περιοδείες σε εμπορικά καταστήματα.
  • Την Πέμπτη 28 Φλεβάρη θα γίνουν περιοδείες στα καταστήματα των τραπεζών.
  • Την 1η Μάρτη θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση των σωματείων, με θέμα: «Συνέδριο ΓΣΕΕ στην Καλαμάτα – Η ανάγκη ανασύνταξης του εργατικού κινήματος και η αλλαγή συσχετισμών – Οι θέσεις του ΠΑΜΕ».

Έβαλαν «μπράβους» να φυλάνε τις «μαϊμούδες» (εικ)

Στις 14 Μάρτη όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Καλαμάτα!

Το ΠΑΜΕ καλεί την ημέρα έναρξης του 37ου Συνεδρίου σε συγκέντρωση έξω από το χώρο που θα πραγματοποιηθεί το Συνέδριο.

Να επικρατήσει παντού το σύνθημα:

«Έξω οι εργοδότες από τα Συνδικάτα, Συνδικάτα εργατών – Όχι των εργοδοτών. Έξω οι «μαϊμούδες» – αντιπρόσωποι».

Το ΠΑΜΕ έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο και φωτογραφίες από τη δράση μπράβων – «φουσκωτών», ανθρώπων της νύχτας που χτύπησαν εργάτες στο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας.

Έβαλαν «μπράβους» να φυλάνε τις «μαϊμούδες» (vid)

Πηγή: 902.gr

(Visited 1.758 times, 1 visits today)