Print Friendly, PDF & Email

Οι εξαγγελίες για «μόνιμους διορισμούς» κρύβουν απολύσεις!

Ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών σχετικά με τη νέα κοροϊδία της κυβέρνησης για 15.000 διορισμούς

Οιι εξαγγελίες για «μόνιμους διορισμούς» κρύβουν απολύσειςΓια «ακόμα έναν γύρο προεκλογικής κοροϊδίας για «μόνιμους διορισμούς που στο βάθος κρύβουν απολύσεις» κάνει λόγο η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών», αναφερόμενη στην κυβερνητική εξαγγελία για 15.000 διορισμούς την επόμενη τριετία.

Ο υπουργός Παιδείας, μετά τη χτεσινή συνάντηση με τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες ΟΛΜΕ και ΔΟΕ, έκανε λόγο για μόνιμους διορισμούς 4.500 εκπαιδευτικών στην Ειδική Εκπαίδευση τη σχολική χρονιά 2019 – 2020, 5.250 εκπαιδευτικών τη χρονιά 2020 – 2021 και άλλων 5.250 τη σχολική 2021 – 2022.

«Άλλος ένας υπουργός προχωρά σε εξαγγελίες διορισμών, και μάλιστα λίγο πριν το τέλος της κυβερνητικής θητείας.

Μας θυμίζει τις υποσχέσεις – εμπαιγμό για τους «10.000 συμφωνημένους με τους θεσμούς διορισμούς» της κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, και τους 20.000 «με εμπεριστατωμένη μελέτη που καταθέσαμε στην τρόικα», όπως έλεγε ο Φίλης.

Ο σημερινός υπουργός Παιδείας εξαγγέλλει τον μέσο όρο των δύο προηγούμενων! Ο εμπαιγμός και η εξαπάτηση φαίνεται πως έχουν γίνει δεύτερη φύση της κυβέρνησης!»,

τονίζει η ΑΣΕ, σημειώνοντας επίσης:

Οιι εξαγγελίες για «μόνιμους διορισμούς» κρύβουν απολύσεις«Οι εξαγγελίες αυτές αξιοποιούνται ως προπαγανδιστικό τρικ, για να κρυφτούν οι τεράστιες ανάγκες των σχολείων σε εκπαιδευτικούς, ακόμα και μετά τις «χειρουργικές» παρεμβάσεις της κυβέρνησης,

στην προσπάθειά της να περικόψει το εκπαιδευτικό προσωπικό, με τις συγχωνεύσεις – καταργήσεις τμημάτων σε ΕΠΑΛ και ΓΕΛ, την αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα (25άρια – 28άρια), τις αλλαγές στα ωρολόγια προγράμματα και στα ολοήμερα κ.λπ.

Μόνο φέτος οι προσλήψεις των αναπληρωτών έχουν φτάσει μέχρι στιγμής τις 20.000, με προοπτική να ξεπεράσουν τις 28.000.

Όλοι αυτοί είναι συνάδελφοι που «αναπληρώνουν» τον ίδιο τους τον εαυτό και που χωρίς αυτούς τα σχολεία δεν θα μπορούσαν να λειτουργήσουν.

Για όλους αυτούς τους συναδέλφους η κυβέρνηση όχι απλά δεν λέει κουβέντα, αλλά τους ανοίγει και το δρόμο της απόλυσης, της ανασφάλειας και της διαρκούς ομηρίας.

Άλλη μια φορά, όλους αυτούς τους εξαπατά.

Οιι εξαγγελίες για «μόνιμους διορισμούς» κρύβουν απολύσειςΚαι σα να μην έφτανε αυτό, ο υπουργός καλεί τις πλειοψηφίες των Ομοσπονδιών να διαλέξουν ποιοι θα δουλέψουν και ποιοι όχι, ποιοι θα κρατηθούν στους πίνακες και ποιοι θα απολυθούν.

Το υπουργείο παίζει το βρώμικο παιχνίδι της πολυδιάσπασης των συναδέλφων, ανοίγοντας την αποπροσανατολιστική συζήτηση για το σύστημα και τα κριτήρια διορισμών, «πετώντας την μπάλα στην εξέδρα» και αποπροσανατολίζοντας από το κύριο ζήτημα:

Οι 28.000 συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί, ΕΕΠ, ΕΒΠ, να αποκτήσουν μόνιμη και σταθερή θέση εργασίας. Η απόλυση έστω και ενός συμβασιούχου θα μας βρει απέναντι!

Ο υπουργός Παιδείας επιβεβαίωσε πως τα κριτήρια για τους διορισμούς θα αφορούν και τους αναπληρωτές.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι συνάδελφοι που σήμερα δουλεύουν, του χρόνου θα απολυθούν.

Ο κ. Γαβρόγλου επιδιώκει να ξαναφέρει για ψήφιση την «τροπολογία Φίλη», την οποία απέρριψε το συνδικαλιστικό κίνημα με μαζικές κινητοποιήσεις»,

σημειώνει μεταξύ άλλων η ΑΣΕ, διεκδικώντας μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στην Εκπαίδευση, με 25.000 διορισμούς εκπαιδευτικών και 3.000 ειδικού προσωπικού για να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες των σχολείων.

Οι εξαγγελίες για «μόνιμους διορισμούς» κρύβουν απολύσειςΚαλεί επίσης σε συμμετοχή στην Πανελλαδική Μέρα Δράσης την Παρασκευή 28 Σεπτέμβρη, στο πλαίσιο της οποίας περισσότερα από 40 πρωτοβάθμια σωματεία εκπαιδευτικών

  • καλούν σε κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας, στη 1.30 μμ,
  • στη Θεσσαλονίκη στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης την ίδια ώρα,
  • ενώ συγκεντρώσεις προγραμματίζονται επίσης σε Κω, Σάμο, Ικαρία, Λήμνο, Κεφαλλονιά, Πρέβεζα, Κέρκυρα, Βόλο, Λέσβο, Ηγουμενίτσα και Βέροια.

Κάλεσμα στους συλλόγους, στις Ενώσεις και στις Ομοσπονδίες Γονέων να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στην κινητοποίηση απευθύνει το ΔΣ της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας, ΑΣΓΜΕ.

Πηγή: Ριζοσπάστης

(Visited 173 times, 1 visits today)