Print Friendly, PDF & Email

Πρόεδρος ΟΛΜΕ: Το ΠΑΜΕ φταίει για την επίθεση των ΜΑΤ (vid)

Ούτε ο εκπρόσωπος του Υπ. Παιδείας δεν τόλμησε να κάνει τέτοιες δηλώσεις σαν αυτές του προέδρου της ΟΛΜΕ που είναι και στέλεχος της ΔΑΚΕ !!

Πρόεδρος ΟΛΜΕ: Το ΠΑΜΕ φταίει για την επίθεση των ΜΑΤΟι εκπαιδευτικοί που ζητούσαν μόνιμη και σταθερή δουλειά, δέχτηκαν την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ, ενώ αξιοσημείωτη είναι και η χρήση χημικών στο σώμα της συγκέντρωσης, με ξεκάθαρη πρόθεση να την διαλύσουν.

Από την επίθεση, τραυματίστηκαν δύο εκπαιδευτικοί με χτυπήματα από γκλομπ στο κεφάλι!

  • Ο Νίκος Κάτσαρος, στέλεχος του ΠΑΜΕ, στην Ζ’ ΕΛΜΕ Αθήνας
  • και ο Βασίλης Μιχαλόπουλος από τον ΣΕΠΕ Μεσσηνίας.

Και οι δύο μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στον Ερυθρό Σταυρό.

Κάτω από την επιμονή των ταξικών δυνάμεων, οι αστυνομικές δυνάμεις αποχώρησαν, οι πόρτες άνοιξαν και οι εκπαιδευτικοί μπήκαν στον εσωτερικό χώρο του υπουργείου κι αργότερα και εντός του κτηρίου.

Πρόεδρος ΟΛΜΕ: Το ΠΑΜΕ φταίει για την επίθεση των ΜΑΤΤην επίθεση της κυβέρνησης που έστειλε τα ΜΑΤ για να διαλύσει την συγκέντρωση, καταδίκασαν με ανακοινώσεις τους το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών καθώς και το ΚΚΕ

Ο Πρόεδρος της ΟΛΜΕ και στέλεχος της ΔΑΚΕ ξεπλένει την ηγεσία του Υπ. Παιδείας και κοροϊδεύει με θράσος τους εκπαιδευτικούς

Αντίθετα ο Πρόεδρος της ΟΛΜΕ και στέλεχος της ΔΑΚΕ, ξέπλυνε με τον καλύτερο τρόπο την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και την ηγεσία του Υπ. Παιδείας για την επίθεση των ΜΑΤ ενάντια στους εκπαιδευτικούς που διαδήλωναν ρίχνοντας ουσιαστικά την ευθύνη για τα γεγονότα στο οργανωμένο μπλοκ του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών και στα σωματεία που συσπειρώνονται σε αυτό.

Ούτε ο εκπρόσωπος του Υπ. Παιδείας δεν τόλμησε να κάνει τέτοιες δηλώσεις

Δεν φτάνει που η πλειοψηφία της ΟΛΜΕ έχει σαμποτάρει ανοικτά κάθε απεργιακή κινητοποίηση βάζοντας πλάτες στην αντι-εκπαιδευτική πολιτική ΚΑΙ αυτής της Κυβέρνησης, έχει το ΘΡΑΣΟΣ να συκοφαντεί τους εκπαιδευτικούς λέγοντας μάλιστα ότι το ΔΣ της ΟΛΜΕ δεν μπορούσε να συναντηθεί με εκπρόσωπο του Υπουργείου επειδή του χάλασε τη συνάντηση το… ΠΑΜΕ και οι αναπληρωτές!

Κι όλα αυτά την ίδια στιγμή που αντιπροσωπεία των διαδηλωτών συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου, Γιώργο Αγγελόπουλο κι άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες και μάλιστα πριν από την επέμβαση των ΜΑΤ στο δρόμο εκτός του χώρου του υπουργείου.

Η παραπάνω δηλώσεις του προέδρου της ΟΛΜΕ αποδεικνύουν την κατάντια του Κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Πρωτοβουλία Αναπληρωτών - Πανελλαδική βδομάδα δράσηςΑποδεικνύουν πως δεν έχει σημασία εάν στην κυβέρνηση βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ ή η ΝΔ αφού και τα δύο κόμματα εξουσίας έχουν κοινό στρατηγικό στόχο και συμπλέουν ολοένα και περισσότερο.

Δείχνουν επίσης και την κατάντια της ΟΛΜΕ, μιας ομοσπονίδας που υποτίθεται πως εκπροσωπεί τα συμφέροντα περισσότερων από 80 χιλιάδων εκπαιδευτικών, πολλοί από τους οποίους διαδήλωναν σε αρκετές πόλεις της ελλάδας και δέχτηκαν χημικά και ξύλο έξω από το υπυργείο.

Ποιος τα λέει αυτά κι εμφανίζεται κι ως υπεραστιστής των δικαιωμάτων των αναπληρωτών;

Αυτός που σε περσινές και άλλες παλιότερες εκπαιδευτικές κινητοποιήσεις στο Υπ. Παιδείας ΑΡΝΗΘΗΚΕ την παρουσία των εκπροσώπων των αναπληρωτών στις συναντήσεις τους με τον εκάστοτε υπουργό, απειλώντας μάλιστα πως θα αποχωρήσει. Τόση ξεφτίλα!

Πρόεδρος ΟΛΜΕ: Το ΠΑΜΕ φταίει για την επίθεση των ΜΑΤΓια το ποιες είναι οι θέσεις του ΠΑΜΕ και με ποιον τρόπο πρέπει να παλέψει το εκπαιδευτικό κίνημα στο αμέσως επόμενο διάστημα επισυνάπτουμε την ομιλία του προέδρου του ΣΕΠΕ «Ν.Πλουμπίδης» στην ανοικτή  Γενική Συνέλευση που έγινε στο αμφιθέατρο του Υπ. Παιδείας με τη συμμετοχή εκατοντάδων εκπαιδευτικών.

Συγκρίνετε την τοποθέτηση του Βασίλη με αυτή του προέδρου της ΟΛΜΕ και δεν θα δυσκολευτείτε να καταλάβετε ποιοι υπηρετούν τα συμφέροντα των εκπαιδευτικών και το δικαίωμα στη μόρφωση των παιδιών και ποιοι όχι.

Η τοποθέτηση του Βασίλη ΒατίσταΠρόεδρος ΟΛΜΕ: Το ΠΑΜΕ φταίει για την επίθεση των ΜΑΤ

«Η σημερινή μέρα πραγματικά θα αποτελέσει μνημείο όνειδος για την σημερινή κυβέρνηση… την αριστερή!

Θυμάμαι ανάλογες κινητοποιήσεις στο Υπ. Παιδείας για την αξιολόγηση και για άλλα θέματα, για τους διορισμούς κτλ κάποιοι από τους σημερινούς κυβερνώντες θεωρητικώς ήτανε με το κίνημα και κουνούσανε το δάκτυλο στους τότε κυβερνώντες (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΛΑΟΣ).

Σήμερα αποδεικνύεται ότι όταν επιλέγεις τον μονόδρομο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κατευθύνσεων του ΟΟΣΑ, μέσα σε αυτό το εκμεταλλευτικό σύστημα, πολύ λίγα πράγματα μπορείς να κάνεις και φαίνεται πόσο υποκριτική ήταν η τότε στήριξη.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ / ΑΝΕΛ μπαίνει στο κάδρο – ισότιμα – και με τις άλλες κυβερνήσεις. Και στα θέματα της εκπαίδευσης και γενικά σε όλα τα εργασιακά δικαιώματα όλων των εργαζομένων σε δημόσιο κι ιδιωτικό τομέα.

Εμείς ως σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης «Ν. Πλουμπίδης» όλο το προηγούμενο διάστημα αναπτύξαμε και θα συνεχίσουμε να αναπτύσουμε μια πλούσια δράση, στη λογική του κοινού βηματισμού δημόσιου κι ιδιωτικού τομέα.

Πρόεδρος ΟΛΜΕ: Το ΠΑΜΕ φταίει για την επίθεση των ΜΑΤ
Ο Νίκος Κάτσαρος μέσα στα αίματα κι ο Βασίλης Βατίστας καταγγέλουν στους δημοσιογράφους την επίθεση των ΜΑΤ κατά των εκπαιδευτικών και την απαράδεκτη συμπεριφορά του Υπ.Παιδείας απέναντί τους

Πρωτοστατήσαμε και με στάσεις εργασίας στις 12 του Γενάρη, και στην πανεργατική απεργία στις 14 Δεκέμβρη.

Θα κάνουμε νέο κύκλο Γενικών Συνελεύσεων. Προτείνουμε κλιμάκωση του αγώνα με πανεκπαιδευτική απεργία.

Για να μπει η συζήτηση σε σωστή βάση και να πιάσουν πραγματικά τόπο οι κινητοποιήσεις μας, πρέπει τα αιτήματά μας να στοχεύουν ΚΑΙ στο περιεχόμενο του σχολείου – μακριά από διχαστικές λογικές.

Γιατί εάν απομονωθούν μόνο γενικώς στο «Μαζικούς Μόνιμους Διορισμούς», θα είναι, συνάδελφοι, κενού γράμματος.

Γιατί για να υλοποιηθούν αυτοί οι μαζικοί μόνιμοι διορισμοί, πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας τα εξής:

Πρώτον, τα τελευταία χρόνια δουλεύουνε 25.000 άνθρωποι στην εκπαίδευση είτε με περισσότερη προυπηρεσία είτε με λιγότερη. Για να δουλεύουν αυτοί οι συνάδελφοι σημαίνει πως καλύπτουν πραγματικές ανάγκες των σχολείων.

Άρα είναι ΚΑΙΡΙΟ το αίτημα για:

«Μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των συμβασιούχων που εργάζονται στην εκπαίδευση»,

Πρόεδρος ΟΛΜΕ: Το ΠΑΜΕ φταίει για την επίθεση των ΜΑΤ
Ο Βασίλης Μιχαλόπουλος με δεμένο το κεφάλι

πέρα και μακριά από «κριτήρια».

ΔΕΝ θα βάλει το κίνημα τα «κριτήρια», συνάδελφοι. Τα «κριτήρια» τα βάζει το υπουργείο κι εμείς τα αντιπαλεύουμε. Αλίμονο άμα εμείς αποδεχτούμε την λογική «πρώτα αναπληρωτής και μετά μόνιμος»!

Μακριά από εμάς τέτοια λογική. Τώρα μονιμοποίηση των 25.000 συμβασιούχων που δουλεύουν στην εκπαίδευση.

Δεύτερον: Σημαντικό είναι για εμάς η εξίσωση των δικαιωμάτων μεταξύ συμβασιούχων και μονίμων εκπαιδευτικών.

Θα έχει ακούσει όλοι νομίζω, την είδηση της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που νομιμοποίησε την απόλυση εγκύου στα πλαίσια των ομαδικών απολύσεων, γιατί λέει πως η απόλυση θα είναι ομαδική κι όχι… ατομική.

Ανοίγουν συνάδελφοι πολύ επικίνδυνοι δρόμοι και στον χώρο της εκπαίδευσης, αφού οι γυναίκες αναπληρώτριες, δεν δικαιούνται σχεδόν καθόλου άδειες σε σχέση με τις μόνιμες.

Αρα πρέπει να εξισωθούν ΤΩΡΑ τα δικαιώματα των συμβασιοχων με αυτά των μονίμων συναδέλφων.

Τρίτον: Επειδή είπαμε ότι συνδέεται με το περιεχόμενο του σχολείου,  είναι και θέμα του συλλόγου διδασκόντων – αυτό που λέμε διμέτωπη μάχη κι εμείς στο σωματείο το έχουμε προμετωπίδα – τα μαθήματα των ειδικοτήτων να γίνονται από τις αντίστοιχες ειδικότητες, συνάδελφοι.

Πρόεδρος ΟΛΜΕ: Το ΠΑΜΕ φταίει για την επίθεση των ΜΑΤ

Έτσι περιφρουρείται κι ο δάσκαλος. Γιατί δυστυχώς οδηγούμαστε σε ένα σχολείο «σούπα», όπου ο δάσκαλος τα κάνει όλα και «συμφέρει», εντατικοποιείται η δουλειά του, είναι ο δάσκαλος – «πολυμηχάνημα».

Άρα τέτοιο σχολείο δεν το θέλουμε. Χιλιάδες αναπληρωτές ειδικοτήτων είναι έξω!

Πρέπει, λοιπόν, να περιφρουρήσουμε το δικαίωμα των συναδέλφων να κάνουν το μάθημα της ειδικότητάς τους και ο δάσκαλος τα μαθήματά του.

Σε ένα σχολείο διευρυμένου ωραρίου όπου θα καλύπτει τις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες των παιδιών μας.

Εμάς αυτή είναι η θέση μας και αυτή τη θέση θα παλέψουμε μέσα στο κίνημα.»

Βασίλης Βατίστας

Βίντεο μετά την αποχώρηση των ΜΑΤ και την είσοδο των εκπαιδευτικών
στο χώρο του Υπ. Παιδείας

Ροβεσπιέρος

 

 

(Visited 1.338 times, 1 visits today)