Print Friendly, PDF & Email

Ξύλο και χημικά σε εκπαιδευτικούς στο Υπ. Παιδείας (vid)

Ένας αναπληρωτής εκπαιδευτικός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με τραύμα στο κεφάλι

Με ξύλο και χημικά απάντησε η κυβέρνηση σε μία ακόμη λαϊκή κινητοποίηση. Θύματα της νέας επίδειξης του κυβερνητικού αυταρχιασμού ήταν αυτή τη φορά οι αναπληρωτές και μόνιμοι εκπαιδευτικοί, που πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το υπ. Παιδείας.

Οι εκπαιδευτικοί που ζητούσαν μόνιμη και σταθερή δουλειά, δέχτηκαν την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ, στο δρόμο έξω από το Υπουργείο, αλλά και στον προαύλειο χώρο ενώ αξιοσημείωτη είναι και η πολλαπλή χρήση χημικών στο κυρίως σώμα της συγκέντρωσης, με ξεκάθαρη πρόθεση να την διαλύσουν.

Από την απρόκλητη επίθεση, υπάρχουν τραυματίες εκπαιδευτικοί, ενώ ένας από αυτούς μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο φέροντας τραύμα στο κεφάλι.

Κάτω από την επιμονή των διαδηλωτών, οι αστυνομικές δυνάμεις αποχώρησαν και οι εκπαιδευτικοί μπήκαν στο κτίριο του υπουργείου.

Αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου, Γιώργο Αγγελόπουλο και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες.

Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε  στο πλαίσιο των σημερινών κινητοποιήσεων σε όλη τη χώρα με τις οποίες κορυφώθηκε η εβδομάδα δράσης με κεντρικά αιτήματα μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εκπαιδευτικών και εξίσωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών με αυτά των μονίμων.

Στην κινητοποίηση κάλεσε η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών – Ωρομισθίων και Ελαστικά Εργαζομένων στην Εκπαίδευση καθώς και η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, αναφέροντας μεταξύ άλλων τις επιπτώσεις της πολιτικής της αδιοριστίας και των περικοπών στις εκπαιδευτικές ανάγκες και στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών, ειδικά όσων προέρχονται από φτωχές οικογένειες.

Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ΕΛΜΕ από την Αττική αλλά και άλλες περιοχές, όπως την Εύβοια, την Κρήτη, την Πελοπόννησο, την Κέρκυρα, την Πάτρα, την Βοιωτία και αλλού, έδωσαν μαζικό «παρών» στη συγκέντρωση, ενώ στο πλευρό τους βρέθηκαν και φοιτητικοί σύλλογοι.

Τρίωρες στάσεις εργασίας για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις κήρυξαν πολλά πρωτοβάθμια σωματεία εκπαιδευτικών από πολλά μέρη της Ελλάδας, ενώ οι συμβιβασμένες πλειοψηφίες στα ΔΣ της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ προσπάθησαν μέχρι την τελευταία στιγμή να σαμποτάρουν την κινητοποίηση και μόλις προχτές κάτω από την γενική κατακραυγή – αποφάσισαν τελικά τρίωρη στάση εργασίας.

Ξύλο και χημικά σε εκπαιδευτικούς στο Υπ. ΠαιδείαςΜεταξύ των σωματείων που συμμετείχαν στην κινητοποίηση ήταν οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΕΠΕ): Ανατ. Αττικής «Ο Σωκράτης», Αργυρούπολης – Αλίμου – Ελληνικού «Ο Θουκυδίδης», Βύρωνα – Καισαριανής – Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριώτη», Ηλιούπολης «Μ. Παπαμαύρος», N. Ιωνίας – Ηρακλείου – Μεταμόρφωσης – Λυκόβρυσης «Γ. Σεφέρης», Χαϊδαρίου καθώς και η Ζ’ ΕΛΜΕ Αθήνας και η ΕΛΜΕ Πειραιά.

Επίσης οι Φοιτητικοί Σύλλογοι, Δασκάλων, Φιλοσοφικής, Ιστορικού – Αρχαιολογικού ΕΚΠΑ συμμετείχαν στην κινητοποίηση στο πλευρό των εκπαιδευτικών, διεκδικώντας μαζικούς διορισμούς καθώς και καμία απόσπαση παιδαγωγικής επάρκειας από το πτυχίο στις καθηγητικές σχολές.

Σε όλη τη διάρκειά της, μέσα από τα συνθήματα, τα πανό, τους αγωνιστικούς χαιρετισμούς που απηύθυναν πολλά πρωτοβάθμια σωματεία, κατήγγειλαν την κοροϊδία σε ό,τι αφορά τις υποσχέσεις για μόνιμους διορισμούς, απαιτούσαν να μην απολυθεί κανένας από τους χιλιάδες συμβασιούχους που τόσα χρόνια περιπλανιούνται στην Ελλάδα με μία βαλίτσα στο χέρι, χωρίς δικαιώματα,

δήλωσαν πως δεν πάει άλλο με τα κενά και την υποχρηματοδότηση, κατήγγειλαν την πολιτική που επιχειρεί να αποκρύψει τις ελλείψεις με μέτρα που υπονομεύουν το μορφωτικό δικαίωμα και που ετοιμάζεται να φέρει νέα, όπως συγχωνεύσεις σχολείων και νέες αλλαγές στο λύκειο.

Τονίστηκε ότι η διαδήλωση αυτή αποτελεί συνέχεια των κινητοποιήσεων του προηγούμενου διαστήματος και ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι την ικανοποίηση των αιτημάτων για μόνιμη και σταθερή δουλειά.

«Το δικαίωμα στη δουλειά και στη μόρφωση θα το κερδίσουμε με τους αγώνες μας», ήταν το μήνυμα που έστελνε με το πανό της η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών – Ωρομισθίων, ενώ «Κανένας συμβιβασμός με ελλείψεις – κενά – υποχρηματοδότηση, μαζικοί διορισμοί για την κάλυψη των αναγκών»

αναγραφόταν στο πανό της Πανελλαδικής Γραμματείας Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ.

Η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την άγρια καταστολή από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στην απεργιακή κινητοποίηση εκπαιδευτικών

Την άγρια καταστολή από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στην απεργιακή κινητοποίηση εκπαιδευτικών στο υπουργείο Παιδείας καταγγέλλει το ΠΑΜΕ.

Ξύλο και χημικά σε εκπαιδευτικούς στο Υπ. ΠαιδείαςΣε ανακοίνωσή του σημειώνει:

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όπως έκαναν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, υλοποιώντας τις απαιτήσεις των επιχειρηματικών συμφερόντων, της ΕΕ, χτύπησε για άλλη μια φορά απεργιακή συγκέντρωση, όπως έκανε και προχτές με την συγκέντρωση του ΠΑΜΕ ενάντια στους πλειστηριασμούς.

Με ΜΑΤ και χημικά χτύπησε απρόκλητα την απεργιακή συγκέντρωση δασκάλων και καθηγητών έξω από το Υπ. Παιδείας που απαιτούσαν καμιά απόλυση αναπληρωτή – συμβασιούχου εκπαιδευτικού, μαζικούς διορισμούς, μόνιμη δουλειά για όλους.

Το σίγουρο είναι ένα: Δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο, δείχνει πόσο καλή είναι στη βρώμικη δουλειά των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων και της κερδοφορίας τους.

Απάντηση πήρε από τους συγκεντρωμένους εκπαιδευτικούς που κατέλαβαν το προαύλιο του Υπουργείου Παιδείας και θα πάρουν νέα πιο μαζική, πιο δυναμική απάντηση απ όλους τους εργαζόμενους.

Δεν μας τρομοκρατούν. Η μαζικοποίηση του αγώνα είναι η απάντηση στον αυταρχισμό και την καταστολή.

Ξύλο και χημικά σε εκπαιδευτικούς στο Υπ. ΠαιδείαςΚαλούμε όλα τα σωματεία να καταδικάσουν την τρομοκρατία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς».

Την επίθεση καταγγέλλει και η Ομοσπονδία Εργαζομένων σε Κλωστοϋφαντουργία – Ιματισμό και Δέρμα.

Καταγγελία κι από το ΚΚΕ

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του  ΚΚΕ για την επίθεση της αστυνομίας σε διαδηλωτές στο υπ. Παιδείας, αναφέρει:

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει την απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας, έξω από το υπ. Παιδείας, σε διαδηλωτές αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, οι οποίοι στο τέλος της σχολικής χρονιάς χάνουν τη δουλειά τους και γι’ αυτό ζητούν μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών.

Η όξυνση της καταστολής και ο ζήλος της αστυνομίας σε βάρος των λαϊκών κινητοποιήσεων, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, δείχνει ποιον θεωρεί εχθρό η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και που προσανατολίζει τη δράση της αστυνομίας.»

Ξύλο και χημικά σε εκπαιδευτικούς στο Υπ. Παιδείας

Πηγή: 902.gr

(Visited 661 times, 1 visits today)