Print Friendly, PDF & Email

Έχουν δασκάλα και βιβλία αλλά δεν έχουν αίθουσα!

Ανακοίνωση – καταγγελία της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών» Καβάλας

Άστεγους θα βρει τους μαθητές της Πέμπτης Τάξης του 5ου Δημοτικού Σχολείου Χρυσούπολης Καβάλας, το «πρώτο κουδούνι», καθώς όπως φαίνεται και στη φωτογραφία που στέλνει η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» (ΑΣΕ) Καβάλας, η προκάτ αίθουσα που θα τους στεγάσει, δεν έχει ακόμη κατασκευαστεί…

Στην καταγγελία της η ΑΣΕ αναφέρει ότι:

«Στο παρά πέντε από την έναρξη της σχολικής χρονιάς ενημερωθήκαμε από τη δημοτική αρχή πως για την κατασκευή και τοποθέτηση του προκάτ χρειάζονται το λιγότερο 15 ημέρες.

Δεν υπάρχει ωστόσο καμία δικαιολογία που η τοποθέτησή της δεν προχώρησε, παρόλο που οι ενέργειες από το σχολείο είχαν δρομολογηθεί έγκαιρα από την 1η Ιούνη».

Η ΑΣΕ καταγγέλλει την ολιγωρία των υπευθύνων που δεν αξιοποίησαν το χρονικό διάστημα όσο το σχολείο ήταν κλειστό, σημειώνοντας πως «η κυβέρνηση, με πιστούς συνοδοιπόρους το Δήμο Νέστου, είναι υπόλογοι γιατί δεν δίνουν ψίχουλο παραπάνω για την κάλυψη των απαραίτητων αναγκών.

Η υποχρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών και το ζήτημα της σχολικής στέγης είναι μονάχα δύο από τις πολλές αποδείξεις για το ποιες είναι οι προτεραιότητές τους.

Έχουν δασκάλα και βιβλία αλλά δεν έχουν αίθουσα
Έχουν δασκάλα και βιβλία αλλά δεν έχουν αίθουσα! (Η δασκάλα της Ε’ Τάξης πάνω στην πλατφόρμα του κοντέινερ που όταν τοποθετηθεί θα στεγάσει την ίδια και τους μαθητές της)

Εκτός από το παραπάνω σοβαρό πρόβλημα, ερχόμαστε αντιμέτωποι με τα μεγάλα κενά σε προσωπικό καθαριότητας και εκπαιδευτικών.

Αντιλαμβάνεται, λοιπόν, ο καθένας ότι δεν εξασφαλίζονται οι όροι για τη σωστή λειτουργία των σχολείων.

Ακόμα και η τοποθέτηση προκάτ αιθουσών δεν είναι λύση που ανταποκρίνεται στην ποιότητα της εκπαίδευσης που θέλουμε για τα παιδιά μας.

Έστω και την τελευταία στιγμή, η κυβέρνηση να σταματήσει να χαρίζει δεξιά και αριστερά εκατομμύρια ευρώ και ας τα διαθέσει στην εκπαίδευση, στην υγεία του λαού και στην ανακούφιση των λαϊκών οικογενειών.

Απαιτούμε:

Να λυθεί το ζήτημα άμεσα.

Να δοθεί η απαραίτητη κρατική χρηματοδότηση για την ανέγερση όλων των σχολικών χώρων και ταυτόχρονα να διασφαλίζονται οι συνθήκες υγιεινής για όλη τη σχολική κοινότητα.

Αποφασιστική μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη, ώστε κανένα τμήμα να μην έχει πάνω από 15 μαθητές.

Ειδική μέριμνα για τη δωρεάν μετακίνηση των μαθητών που αναγκάζονται να πηγαίνουν σε σχολεία μακριά από την κατοικία τους, με επιπρόσθετα δρομολόγια για την αποφυγή του συνωστισμού σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Διεκδικούμε σύγχρονα και ασφαλή σχολικά κτίρια για όλα τα παιδιά. Διεκδικούμε το σχολείο που αξίζει στα παιδιά μας!».

Σχόλιο της Τομεακής Οργάνωσης Καβάλας της ΚΝΕ

Σε σχόλιό της για το θέμα η Τομεακή Οργάνωση Καβάλας της ΚΝΕ αναφέρει τα εξής:

«Μια νέα και καινοτόμα «λύση» φαίνεται ότι βρήκε η κυβέρνηση και το υπ. Παιδείας για την αποφυγή του συγχρωτισμού των μαθητών στα σχολεία εν μέσω δεύτερου κύματος της πανδημίας…

Έτσι, λοιπόν, χωρίς αίθουσα θα ξεκινήσουν τη νέα σχολική χρονιά οι μαθητές της Ε’ τάξης του 5ου Δημοτικού Σχολείου Χρυσούπολης Καβάλας!

Πιο συγκεκριμένα, η δημοτική αρχή του Δήμου Νέστου ανακοίνωσε πως για την κατασκευή και τοποθέτηση του προκάτ που θα στέγαζε την τάξη χρειάζονται το λιγότερο 15 μέρες ακόμα.

Έτσι, μόλις 5 μέρες πριν «το πρώτο κουδούνι» φαίνεται ότι οι μαθητές θα βρεθούν άστεγοι.

Η λέξη ντροπή είναι λίγη! Νομοθετούν προσλήψεις αναπληρωτών με τρίμηνες συμβάσεις

Η ΤΟ Καβάλας της ΚΝΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση και το Δήμο Νέστου για την ολιγωρία που έδειξαν πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Στηρίζει τα αιτήματα εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών και απαιτεί:

Να λυθεί άμεσα το πρόβλημα.

Την αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για ανέγερση νέων σχολείων.

Τη μείωση του αριθμού των μαθητών στις αίθουσες (15 ανά τμήμα).

Τη διασφάλιση των συνθηκών υγιεινής με πρόσληψη μόνιμου προσωπικού καθαρισμού για τις σχολικές μονάδες».

Πηγή: 902.gr

(Visited 189 times, 1 visits today)