Print Friendly, PDF & Email

Μπογιόπουλος: Ο φασιστάκος, η Λευκορωσία κι η διεθνής πολιτικο-μιντιακή υποκριCIA

Ο εξαναγκασμός σε προσγείωση του αεροσκάφους της «Ryanair» στο Μινσκ από πλευράς Λευκορωσίας συνιστά ενέργεια απαράδεκτη εναντίον όποιου κι αν στρέφεται.

Τώρα που το λήξαμε αυτό, πάμε να λήξουμε και μερικά ακόμα πραγματάκια:

α) Οσοι μιλούν για «πρωτοφανές περιστατικό» (όπως οι ΗΠΑ και η ΕΕ) μάλλον θέλουν –όπως και τα μιντιακά τσιράκια τους– να ξεχάσουμε ότι οι πρώτοι διδάξαντες τέτοιων… «πρωτοφανών» ενεργειών είναι οι ίδιοι.

— Αυτοί είναι, ΗΠΑ, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Αυστρία, που έφτασαν το 2013 να κατεβάσουν στην Βιένη μέχρι και το κρατικό αεροσκάφος της Βολιβίας που μετέφερε από την Μόσχα τον ίδιο τον πρόεδρο της χώρας Εβο Μοράλες για να συλλάβουν τον δήθεν επιβαίνοντα… Σνόουντεν.[1]

Μπογιόπουλος: Ο φασιστάκος, η Λευκορωσία κι η διεθνής πολιτικο-μιντιακή υποκριCIA
Μπογιόπουλος: Ο φασιστάκος, η Λευκορωσία κι η διεθνής πολιτικο-μιντιακή υποκριCIA

Αυτοί είναι που για να στηρίξουν τα ναζιστικά αποβράσματα – φιλαράκια τους στο Μαϊντάν κατέβαζαν αεροπλάνα το 2014 που κατευθύνονταν στην Ουκρανία.

Αυτοί είναι που μετέτρεψαν τους ουρανούς της Ευρώπης και του κόσμου σε «ιπτάμενα Γκουαντανάμο» για να απαγάγει η CIA και να φυλακίζει ανθρώπους από Αμπού Γκράιμπ μέχρι Αφγανιστάν με εμπλοκή τότε και της Ελλάδας.[2]

Αυτοί είναι που κρατούν επί δεκαετία φυλακισμένο τον (και δημοσιογράφο) Ασανς και δεν τον αφήνουν να σταθεί πουθενά.

β) Το σχέδιο των ΗΠΑ και της ΕΕ να παρέμβουν ωμά στα εσωτερικά της Λευκορωσίας είναι τόσο γνωστό που πάει πολύ αυτές οι δυνάμεις να παριστάνουν τους «ευαίσθητους» για τη συγκεκριμένη εξέλιξη, όταν είναι οι ίδιοι που έχουν διαμορφώσει ένα ολόκληρο θεσμικό πλαίσιο που στο όνομα της «καταπολέμησης της τρομοκρατίας» προβλέπει τέτοιες πρακτικές, τις οποίες έχουν χρησιμοποιήσει επανειλημμένα στο παρελθόν, ενώ τώρα για τα δικά τους συμφέροντα ακολουθούν την υποκριτική τακτική «δύο μέτρα και δύο σταθμά».

Πάει πολύ να πουλάνε τη γνωστή «καραμέλα» των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων» που και στο παρελθόν αποτέλεσε το πρόσχημα για δεκάδες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους.

Δεν διστάζουν μάλιστα, όπως έκαναν και στην περίπτωση της Ουκρανίας, να στηρίζουν ακόμα και νεοναζιστικές οργανώσεις που βαφτίζουν «ακτιβιστές», ενώ πρόσφατα αποκαλύφθηκαν σχέδια πραξικοπήματος στη Λευκορωσία, με την εμπλοκή στρατιωτικών δυνάμεων που έφταναν μέχρι και τη δολοφονία του εκλεγμένου προέδρου, θυμίζοντας επεμβάσεις σε χώρες της Λατινικής Αμερικής.[3]

γ) Ο φασιστάκος που συνελήφθη στο Μινσκ δεν είναι ούτε «ακτιβιστής», ούτε καλούλης «δημοσιογράφος», όπως μας βομβαρδίζουν τα διεθνή ΜΜΕ και τα εγχώρια τσίρκουλα τύπου ΣΚΑΙ, αλλά νεοναζιστομουτράκος.

Μέλος του «Νέου Μετώπου», εθνικιστικής, αντικομμουνιστικής οργάνωσης που τελεί υπό την κάλυψη της «νεολαίας του Ευρωπαικού Λαικού Κόμματος» (υπό την ομπρέλα της ΕΕ, δηλαδή) και που υπό την κάλυψη «αθλητικού σωματείου» ονόματι «Vayar» (Πολεμιστής) καλεί τα μέλη της σε εκπαίδευση στα όπλα,

ενεργό μέλος των διαδηλώσεων των ναζί στο Μαϊντάν το 2013/2014, όπου το «Νέο Μέτωπο» πορευόταν με πορτρέτα εξύμνησης των συνεργατών των ναζί στον Β’ ΠΠ, του δωσίλογου Στεπάν Μπαντέρα, του Μιχαήλ Βιτούσκα των Λευκωρώσων εθελεντών στα «SS» και του Ρόμαν Σουκιέβιτς των Ουκρανών εθελοντών στα «SS»,

μέλος της ναζιστικής συμμορίας «Pahonia» της Λευκορωσίας που έχει προχωρήσει, όπως και τα μέλη του «Vayaz» σε δράσεις μαζί με το νεοναζιστικό τάγμα «Azov» στον εμφύλιο πόλεμο της Ουκρανίας,

Μπογιόπουλος: Ο φασιστάκος, η Λευκορωσία κι η διεθνής πολιτικο-μιντιακή υποκριCIA
Μπογιόπουλος: Ο φασιστάκος, η Λευκορωσία κι η διεθνής πολιτικο-μιντιακή υποκριCIA (Εδώ οπλισμένα μέλη της «Pahonia», από το 2015)

εκλεκτή φιγούρα του «μαύρου» μπλοκ των νεοναζί που έχει δώσει το παρών και σε κάψιμο βιβλίων από εθνικιστές.[4]

δ) Η κυβέρνηση της Ελλάδας, που η πρώτη της ενέργεια ήταν να αναγνωρίσει τον πραξικοπηματία – ανδρείκελο και κατόπιν στημένη λεμονόκουπα των Αμερκάνων στην Βενεζουέλα, τον Γκουαϊδό, που το κόμμα της (ΝΔ) κάτι ξέρει για τα «ιπτάμενα Γκουαντάναμο» που περνούσαν από το 2001 από το ελληνικό έδαφος τόσο επί των ημερών της όσο και επί των ημερών του κατοπινού συνεταίρου της (ΠΑΣΟΚ), που έχει παραχωρήσει (μαζί με το ΣΥΡΙΖΑ) το ελληνικό έδαφος για τα βομβαρδιστικά των κατ’ εξοχήν κρατών – τρομοκρατών (ΗΠΑ – Ισραήλ),

που φρόντισε η εκλεκτή της Δύσης Λευκορωσίδα αντιπολιτευόμενη Σβετλάνα Τιχανόφσκαγια να γίνει δεκτή (με ποια ιδιότητα, άραγε;) πριν από 10 μέρες στην Αθήνα από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Σακελλαροπούλου και τον υπουργό Εξωτερικών Δένδια μέχρι τον δήμαρχο Αθήνας Μπακογιάννη, έχει ήδη γελοιοποιηθεί αρκετά.

Δεν χρειάζεται να το κάνει και… τσιρίζοντας περί «κρατικής αεροπειρατείας» μήπως και την ακούσει ο Πάιατ και την συγχαρεί για την ξεδιάντροπη προθυμία της.

Μπογιόπουλος: Ο φασιστάκος, η Λευκορωσία κι η διεθνής πολιτικο-μιντιακή υποκριCIA
Εδώ ένα από τα αξεσουάρ» με τα οποία κυκλοφορούν αξιωματούχοι του «Νέου Μετώπου», όπως ο εικονιζόμενος Eduard Lobau (και όχι ο Προτάσεβιτς όπως από λάθος του επιμελητή αναφερόταν στην αρχική δημοσίευση και μας υπέδειξαν οι αναγνώστες μας – ευχαριστούμε),[5] μέλος του οποίου καταγράφεται ο φασιστάκος «δημοσιογράφος».

Σημειώσεις:

[1]. Βλέπε: Πριν από την Λευκορωσία «αεροπειρατεία» είχαν διαπράξει οι ΗΠΑ και χώρες της ΕΕ.

[2]. Βλέπε: CIA, ιπτάμενα «Γκουαντάναμο» και Ελλάδα.

[3]. Βλέπε: ΚΚΕ: Το σχέδιο ΗΠΑ–ΕΕ για ωμή παρέμβαση στην Λευκορωσία δεν μπορεί να κρυφτεί από την απαράδεκτη αναγκαστική προσγείωση του αεροσκάφους.

[4]. Βλέπε: Ρομάν Προτάσεβιτς: Ο νεοναζί «ακτιβιστής» που στηρίζει η ΕΕ.

[5]. Η διόρθωση στην αρχική λεζάντα της φωτογραφίας του κειμένου, ότι δεν εικονίζεται ο Προτάσεβιτς, αλλά ο Eduard Lobau, αξιωματούχος της οργάνωσης «Νέο Μέτωπο» όπου συμμετείχε ο Προτάσεβιτς, έγινε από τον Ημεροδρόμο στις 17:50:34 (25/5/2021).

Αργότερα είδαμε τα «ellinikahoaxes» να μας εγκαλούν για κάτι που είχαμε… διορθώσει.

Εχουμε την εξής απορία: Τα «ellinikahoaxes» πότε θα εγκαλέσουν και θα διορθώσουν τα κυβερνητικά φερέφωνα και την συντριπτική πλειοψηφία των εγχώριων ΜΜΕ που εδω και τρεις μέρες (από τις 23/5) εμφανίζουν τον φασίστα –όπως αποκαλύψαμε στο δημοσίευμά μας– σαν «ακτιβιστή»;

Ποτέ; Κάποτε; Πότε;

Νίκος Μπογιόπουλος

Πηγή: Ημεροδρόμος

(Visited 846 times, 1 visits today)