Print Friendly, PDF & Email

Καταδίκασαν κομμουνιστή επειδή είπε «φασίστες» τους φασίστες!

Με απόφαση του Εφετείου Θεσσαλονίκης, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος καταδικάστηκε σε χρηματική αποζημίωση ενός νυν και δύο πρώην βουλευτών της Χρυσής Αυγής, για δήθεν «εξύβριση και ηθική βλάβη» τους

Γνωρίζατε πως όταν λέτε ένα φασίστα «φασίστα» τον πληγώνετε, τον καθυβρίζετε και τον βλάπτετε ηθικά;

Και συν τοις άλλοις κινδυνεύετε να χρεωθείτε και με το ποσό της αποζημίωσης για την ηθική βλάβη που του προκαλέσατε;

Καταδίκασαν κομμουνιστή επειδή είπε «φασίστες» τους φασίστες

Είναι απίστευτο, παρόλα αυτά αληθινό.

Το Εφετείο Θεσσαλονίκης καταδίκασε τον ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Σωτήρη Ζαριανόπουλο σε χρηματική αποζημίωση νυν και πρώην βουλευτών της χρυσής αυγής, επειδή τάχα τους εξύβρισε και τους έβλαψε ηθικά, αποκαλώντας τους σε συνέντευξη τύπου:

«Νοσταλγούς του Χίτλερ και πολιτικούς απογόνους των ντόπιων συνεργατών του, που βρωμίζουν τον τόπο και δεν έχουν θέση σε παρελάσεις και εκδηλώσεις που τιμούν την αντίσταση του λαού μας κατά των φασιστών – ναζιστών».

Πρόκειται για μια προκλητική κι άκρως επικίνδυνη απόφαση, που δίνουν πάτημα στους νεοναζί να πανηγυρίζουν και να ξεσαλώνουν έχοντας το ακαταλόγιστο, την ίδια στιγμή που αφήνονται ανενόχλητοι να τραμπουκίζουν, να χτυπάνε σα μαφιόζοι τις νύχτας μετανάστες και αγωνιστές, ακόμα και να τους δολοφονούν.

Τα αντανακλαστικά της «ανεξάρτητης» κατά τα άλλα, Αστικής Δικαιοσύνης, η ατιμωρησία κι η ουσιαστική πριμοδότηση των νεοναζί είναι το μέτρο της αστικής δημοκρατίας, της καλύτερης που είχαμε ποτέ, όπως την έχουν βαφτίσει οι δημοσιολόγοι τους.

Καταδίκασαν κομμουνιστή επειδή είπε «φασίστες» τους φασίστες

Κι αυτό δεν είναι το πρώτο κρούσμα…

Θυμίζουμε ότι πριν από λίγους μήνες δικαστήριο – πάλι της Θεσσαλονίκης – επέβαλε ποινή στα… θύματα εγκληματικής επίθεσης χρυσαυγιτών έξω από σχολείο επειδή… αμύνθηκαν!!!

Κι όλα αυτά με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

ενώ πρόσφατα ο Μητροπολίτης Καλαμβρύτων και γνωστός φασίστας, Αμβρόσιος που είχε παραινέσει τους πιστούς να φτύνουν τους ομοφιλόφυλους όπου τους βρίσκουν και στηναπολογία του εντός της δικαστικής αίθουσας έφτασε να πει πως θα τους σκότωνε κιόλας, η απόφαση του δικαστηρίου ήταν αθωωτική!

Καταδίκασαν κομμουνιστή επειδή είπε «φασίστες» τους φασίστες!

Ακολουθεί η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ:

«Με απόφαση του Εφετείου Θεσσαλονίκης, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος καταδικάστηκε σε χρηματική αποζημίωση ενός νυν και δύο πρώην βουλευτών της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, για δήθεν «εξύβριση και ηθική βλάβη» τους,

Αθώος Αμβρόσιος

όταν το 2012 σε συνέντευξη Τύπου, ως επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» του Δήμου Θεσσαλονίκης, σε απάντηση δημοσιογραφικής ερώτησης για την πρόσκληση της Χρυσής Αυγής στις παρελάσεις, για την 28η Οκτωβρίου, δήλωσε ότι:

«Οι νοσταλγοί του Χίτλερ οι πολιτικοί απόγονοι των ντόπιων συνεργατών του, βρωμίζουν τον τόπο και δεν έχουν θέση σε παρελάσεις και εκδηλώσεις που τιμούν την αντίσταση του λαού μας κατά των φασιστών – ναζιστών».

Το ΚΚΕ εκφράζει έντονη διαμαρτυρία και ανησυχία γι’ αυτή τη δικαστική απόφαση που «φουσκώνει τα πανιά» της εγκληματικής – ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής και αποδεικνύει την ανοχή προς τη Χρυσή Αυγή από τμήματα του κρατικού μηχανισμού,

την ώρα μάλιστα που εξελίσσεται η δίκη της για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, δολοφονίες, ξυλοδαρμούς κλπ. και της δίνει το δικαίωμα να πανηγυρίζει (όπως το έπραξε με την πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση κατά του Σ. Ζαριανόπουλου) και να θεωρεί παρόμοιες αποφάσεις σαν νομιμοποίηση της εγκληματικής δράσης της.

Κασιδιάρης

Καμιά παρόμοια δικαστική απόφαση, καμιά απειλή και δράση της Χρυσής Αυγής δεν πρόκειται να κάμψουν τον αγώνα των κομμουνιστών ενάντια σ’ αυτό το ναζιστικό – εγκληματικό μόρφωμα και στο σύστημα που το γέννησε και το χρησιμοποιεί σαν το μακρύ του χέρι του.»

Πηγές: 902.gr και Κατιούσα

(Visited 807 times, 1 visits today)