Print Friendly, PDF & Email

Κατάσχεσαν σκύλο από ανάπηρο και τον πούλησαν στο… ebay!

Από πολύτεκνη οικογένεια και με ανάπηρο πατέρα
λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών στη Γερμανία

Σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ, οι αρχές της πόλης Άλεν, αρχικά ήθελαν να κατασχέσουν την αναπηρική καρέκλα του ανάπηρου συζύγου της, αφού αυτή ήταν το πιο πολύτιμο αντικείμενο που εντόπισαν.

Κατάσχεσαν σκύλο από ανάπηρο και τον πούλησαν στο... ebayΑντ’ αυτού, κατάσχεσαν μια καθαρόαιμη σκυλίτσα.

Στη συνέχεια ένας από τους αξιωματούχους του δήμου ανέβασε αγγελία πώλησης της σκυλίτσας στο …eBay σε τιμή ευκαιρίας 750€! (Στο 50% από την συνηθισμένη τιμή πώλησης).

Αλλά η υπόθεση – η οποία δημοσιεύθηκε αρχικά στην τοπική εφημερίδα «Ahlener Tageblatt» – δεν είχε τελειώσει ακόμα.

Ο νέος ιδιοκτήτης της Edda είναι η Michaela Jordan, η οποία αρχικά ήταν καχύποπτη για την τόσο χαμηλή τιμή, λέγοντας ότι:

«Στην αρχή δεν πίστεψα ότι η αγγελία ήταν αληθινή».

Αφού κάλεσε τον αριθμό της αγγελίας, μίλησε σε υπάλληλο της δήμου του Άλεν, ο οποίος εξήγησε ότι ο σκύλος είχε κατασχεθεί επειδή ο ιδιοκτήτης του χρωστούσε χρήματα από δημοτικούς φόρους- συμπεριλαμβανομένου και του φόρου σκύλων.

Κι αφού την διαβεβαίωσαν πως η σκυλίτσα ήταν εμβολιασμένη και απόλυτα υγιής, η Michaela Jordan, συμφώνησε να την αγοράσει.

Τώρα, λέει ότι Edda είχε ιατρικά προβλήματα που δεν αποκαλύφθηκαν.

Από τότε που άλλαξε ιδιοκτήτες τον Δεκέμβριο, χρειάστηκε 4 επεμβάσεις λόγω προβλημάτον όρασης, συμπεριλαμβανομένης μιας έκτακτης ανάγκης κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων.

Η νέα ιδιοκτήτρια ζητά αποζημίωση από τον δήμο, να πληρωθούν όλα τα ιατρικά έξοδα συνολικού ύψους 1.800€.

Από τις αξιώσεις αυτές το θέμα πήρε έκταση τραβώντας την προσοχή της τοπικής εφημερίδας η οποία εντόπισε και την οικογένεια της Edda:

«Έτσι όπως τελείωσε αυτή η υπόθεση, δεν είναι καθόλου ΟΚι»,

δήλωσε η πρώην ιδιοκτήτρια, αν και δέχεται ότι η κατάσχεση ήταν νόμιμη!

Κατάσχεσαν σκύλο από ανάπηρο και τον πούλησαν στο... ebayΜιλώντας στην εφημερίδα είπε ότι ένας δικαστικός επιμελητής και δύο αξιωματούχοι της πόλης ήρθαν σπίτι τους τον περασμένο Νοέμβριο για να ψάξουν για τιμαλφή για την αποπληρωμή των χρεών τους.

Αρχικά, είπαν πως θα κατάσχουν την αναπηρική καρέκλα του συζύγου της, αλλά τελικά την άφησαν.

Όχι επειδή είναι τελείως απάνθρωπο και ανήθικο να στερείς από έναν ανάπηρο για λίγα χρέη ακόμα και την περιορισμένη δυνατότητα να κινηθεί – αλλά γιατί η καρέκλα δεν ήταν δική του (ανήκει σε μία ασφαλιστική).

Αυτός ο ισχυρισμός αμφισβητείται έντονα από τον εκπρόσωπο του Δήμου Frank Merschhaus που το αποκάλεσε «κακή φήμη» δηλώνοντας:

«Τα μέτρα για την εξασφάλιση της κινητικότητας των ατόμων με αναπηρίες είναι απολύτως απαλλαγμένα από την κατάσχεση ως εγγύηση – σε αντίθεση με τα κατοικίδια ζώα. Κανένας υπάλληλος επιβολής δεν θα έβγαλε την ιδέα».

Η πρώην ιδιοκτήτρια δήλωσε ανακουφισμένη επειδή γνωρίζει ότι η σκυλίτσα της βρίσκεται σε καλά χέρια τόνισε όμως ότι λείπει πολύ στα τρία της παιδιά.

Η ιστορία έκτοτε καλύφθηκε από δεκάδες ειδησεογραφικά γραφεία σε ολόκληρη τη Γερμανία.

Ο κ. Merschhaus είπε ότι η κατάσχεση του σκύλου ήταν νόμιμη

«Στο μέτρο που είναι πολύτιμο κατοικίδιο».

Παρόλα αυτά, το περιστατικό θα διερευνηθεί πλήρως, είπε – τονίζοντας ταυτόχρονα ότι δεν είχε συμβεί ποτέ μια κατάσχεση κατοικίδιων ζώων και τον «συναισθηματικά προκλητικό» χαρακτήρα των εργασιών δημοσιονομικής επιβολής.

Επίσης δήλωσε πως η χρήση ενός ιδιωτικού λογαριασμού eBay για την πώληση ενός ζωντανού πλάσματος θα εξεταστεί.

Κατάσχεσαν σκύλο από ανάπηρο και τον πούλησαν στο... ebayΚι όλα αυτά συμβαίνουν στην Γερμανία…

Σε μια προηγμένη χώρα του «δυτικού κόσμου». Στην μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, που έχει ανάπτυξη και αποτελεί πρότυπο…οργάνωσης!

Όταν ένα κοινωνικο-οικονομικό σύστημα φτάνει στο σημείο να συμπεριφέρεται με αυτό τον τρόπο σε πολύτεκνες οικογένειες, με ανάπηρους, και στα παιδιά τους καταλαβαίνουμε όλοι για ποιες «δημοκρατικές αξίες» μιλάμε.

Να λέμε δηλαδή και «πάλι καλά» που οι υπάλληλοι του δήμου βρήκαν την «λύση» του προβλήματος στην σκυλίτσα διαφορετικά ποιος ξέρει; 

Μπορεί να έβγαζαν σε πλειστηριασμό ακόμα και τα ίδια τα παιδιά!

Πηγές: BBC και Euronews 

Μετάφραση – Σχολιασμός: Ροβεσπιέρος

(Visited 267 times, 1 visits today)