Print Friendly, PDF & Email

ΚΚ Τουρκίας: Ο Τραμπ είναι λούζερ, αναιδής και ψεύτης!

«Ο τουρκικός λαός δε θα απαντήσει (στις απειλές) με τουίτ!»

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας εξέδωσε καυστική ανακοίνωση – απάντηση σε σχόλιο του Ντόναλτ Τραμπ στο twitter στις 7 Οκτώβρη ο οποίος απειλούσε πως:

«Θα καταστρέψει την Οικονομία της Τουρκίας».

ΚΚ Τουρκίας: Ο Τραμπ είναι λούζερ, αναιδής και ψεύτης

Συγκεκριμένα, για την πιθανή στρατιωτική επιχείρηση του τουρκικού στρατού στη βόρεια Συρία, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ είχε γράψει:

«Όπως έχω τονίσει έντονα παλιότερα, και απλώς να επαναλάβω, αν η Τουρκία κάνει κάτι που εγώ, με τη μεγάλη μου και ασύγκριτη σοφία, θεωρήσω ότι είναι εκτός ορίων, θα καταστρέψω ολοκληρωτικά και θα εκμηδενίσω την Οικονομία της Τουρκίας (Το έχω ξανακάνει!)».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο τουρκικός λαός δε θα απαντήσει με τουίτ!»

«Ο Τραμπ, Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, κήρυξε πόλεμο στον λαό μας μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Δεν έχει σημασία το υπόβαθρο της δήλωσης αυτού του ανθρώπου που μιλά για «καταστροφή της οικονομίας της Τουρκίας», ούτε η δικαιολόγησή του ή η πίεση από την εσωτερική πολιτική κατάσταση στις ΗΠΑ που οδήγησε σε αυτή τη δήλωση.

Αυτό που έχει σημασία είναι ότι ο Τραμπ είπε για δεύτερη φορά ότι θα καταστρέψει την οικονομία της Τουρκίας.

Κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν το ΚΚ Τουρκίας και το ΚΚΕ

Πρώτον, ο Τραμπ είναι ένας από τους πιο αναιδείς και τυραννικούς υπηρέτες του ιμπεριαλισμού των ΗΠΑ.

Προσπαθεί να κυβερνήσει ολόκληρο τον κόσμο μέσω της δύναμης των χρημάτων και των όπλων, ενώ επιχειρεί να ανακτήσει την ηγεμονία των ΗΠΑ που έχει καταρρεύσει σε διεθνές επίπεδο.

Δεύτερον, ο Τραμπ είναι και loorer (χαμένος ή ηττοπαθής). Κάθε ώρα είναι αναγκασμένος να κάνει νέες κινήσεις τόσο στην διεθνή όσο και στην εσωτερική πολιτική σκηνή για την προσωπική του σωτηρία.

Τρίτον, ο Τραμπ είναι και ψεύτης.

Είπε ψέματα σε όλους, σε ολόκληρο τον κόσμο, στον λαό του και στους φίλους του αν έχει κανέναν. Επιπλέον, ο Τραμπ σκαρφίζεται πράγματα.

Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η τουρκική οικονομία δεν προέρχονται μόνο από τις παρεμβάσεις των ΗΠΑ, αλλά κυρίως προκαλούνται από τα δομικά προβλήματα του τουρκικού καπιταλισμού τα οποία παίζουν καθοριστικό ρόλο στις αδυναμίες της τουρκικής οικονομίας.

Ωστόσο, το πρόβλημα δεν είναι ο Τραμπ.

Σε τελική ανάλυση, αυτός λειτουργεί σε αρμονία με τα συμφέροντα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού. Οι εσωτερικές αντιφάσεις στις ΗΠΑ δεν αλλάζουν ποτέ αυτή την αλήθεια.

Ως εκ τούτου, αυτός που απειλεί να καταστρέψει την τουρκική οικονομία δεν είναι μόνο ο Τραμπ, αλλά ολόκληρη η αστική τάξη των ΗΠΑ.

Τούτου λεχθέντος, ποιος θα επηρεαστεί από τις πιθανές κυρώσεις των ΗΠΑ;

ΚΚ Τουρκίας: Ο Τραμπ είναι λούζερ, αναιδής και ψεύτης
ΚΚ Τουρκίας: Ο Τραμπ είναι λούζερ, αναιδής και ψεύτης!

Η αστική τάξη της Τουρκίας, τα αφεντικά, θα μεταφέρουν το βάρος αυτών των κυρώσεων στους ώμους των εργαζόμενων, όπως γινόταν πάντα και πριν.

Νέες αυξήσεις στις τιμές, με άλλα λόγια, υψηλότερο κόστος διαβίωσης, περικοπές μισθών, απολύσεις, επιπλέον φόροι για τους μισθωτούς…

Και θα παραδώσουν ότι θα απομείνει στην χώρα μας στα διεθνή μονοπώλια για ακόμα μεγαλύτερη εκμετάλλευση.

Ως εκ τούτου, οι απειλές του Τραμπ στην πραγματικότητα απευθύνονται στο λαό μας που αναγκάζεται να πληρώσει την οικονομική κρίση.

Είναι ο λαός μας που έχει καταπιεστεί για χρόνια από τις πολιτικές δυνάμεις στη χώρα μας, οι οποίες πραγματοποίησαν συζητήσεις φιλίας με τους Αμερικανούς και τους Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές.

Είναι ο λαός μας που καταδικάστηκε στο σκοτάδι του AKP (σ.σ.: του κόμματος του Ερντογάν), η δύναμη όπου καυχιόταν ότι ήταν «στρατηγικός εταίρος» με τις ΗΠΑ προτού ξεκινήσει η διαμάχη με τον Τραμπ και η δύναμη που οφείλει την άνοδό της στην κυβέρνηση στην υποστήριξη των ΗΠΑ για πολλά χρόνια.

Ο λαός μας δεν έχει πρόβλημα με το λαό των ΗΠΑ ή άλλων χωρών.

Ο λαός μας έχει πρόβλημα με τους εκμεταλλευτές, τους φανατικούς, τους ιμπεριαλιστές.

Συνέντευξη του ΓΓ του ΚΚ Τουρκίας, Κεμάλ Οκουγιάν

Έτσι τώρα είναι η ώρα να φωνάξουμε δυνατά:

Βγείτε έξω από το ΝΑΤΟ!

Κλείστε τη βάση του Ιντσιρλίκ, απελάστε όλο το αμερικανικό στρατιωτικό προσωπικό!

Αντί για διαπραγματεύσεις, πίσω από κλειστές πόρτες, με ΗΠΑ και Ρωσία για τη Συρία, να δημιουργηθεί μια σχέση με τη συριακή κυβέρνηση και να εγκαταληφθεί αμέσως κάθε σιωπηρή ή ρητή πολιτική προσάρτησης συριακού εδάφους!

Η Κεντρική Επιτροπή του
Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας»

Πηγή: news.org.tr.sol

Μετάφραση: Ροβεσπιέρος

(Visited 333 times, 1 visits today)