Print Friendly, PDF & Email

ΚΚΕ: Για την ίδρυση χώρων εποπτευόμενης χρήσης ναρκωτικών!

Στο κέντρο της Αθήνας

ΚΚΕ: Για την ίδρυση χώρων εποπτευόμενης χρήσης ναρκωτικώνΤο Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση σχετικά με τα σχέδια της κυβέρνησης για ίδρυση χώρων εποπτευόμενης χρήσης ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας:

«Ως αναζήτηση συνενόχων και μόνο μπορεί να αντιληφθεί κανείς την πρόσκληση του υπουργού Υγείας προς τα κόμματα, αλλά και ΜΚΟ (!), για την εκπόνηση, όπως λέει, σχεδίου δράσης για την:

«Aντιμετώπιση των συνεπειών, που προκαλεί η χρήση ψυχότροπων ουσιών στο κέντρο της Αθήνας και άλλες περιοχές της πρωτεύουσας».

Ως τέτοια λύση προκρίνει τη δημιουργία χώρων εποπτευόμενης χρήσης.

Το ΚΚΕ, λοιπόν, δεν έχει να πει τίποτα σε κανέναν υπουργό, σε καμιά κυβέρνηση, που προσπαθεί νέους ανθρώπους να τους μεταχειριστεί σαν σκουπίδια και να τους βάλει κάτω από το βρώμικο χαλί του καπιταλιστικού κέρδους.

Το ΚΚΕ έχει να πει μόνο στον εργαζόμενο λαό, στους κατοίκους της Αθήνας, στους νέους και τις νέες τις θέσεις του, που μαχητικά υπερασπίζεται πάντα.

ΚΚΕ: Για την ίδρυση χώρων εποπτευόμενης χρήσης ναρκωτικών
ΚΚΕ: Για την ίδρυση χώρων εποπτευόμενης χρήσης ναρκωτικών!

Θέσεις που έχουν απήχηση στην κοινωνία, που ξέρει ότι τα ναρκωτικά είναι πρώτα απ’ όλα αυτό που σημαίνουν:

Η διαχείριση της τοξικομανίας, με ανάλγητο και εγκληματικό τρόπο, τόσο από την παρούσα κυβέρνηση, όσο και τις προηγούμενες, κατ’ εφαρμογή των κατευθύνσεων της ΕΕ, δείχνει τα τραγικά αποτελέσματά της.

Παρ’ όλα αυτά η κυβέρνηση επιμένει να ψάχνει λύσεις για τις συνέπειες, με πρώτη εκείνη της δημιουργίας χώρων εποπτευόμενης χρήσης, για τις οποίες ζητάει συναίνεση.

Γίνεται, λοιπόν, αντιληπτό ότι η «αγωνία» για τις συνέπειες δεν αφορά την υγεία των χρηστών ή τη ζωή των κατοίκων στο κέντρο ή τη δουλειά των μικροεπαγγελματιών.

ΚΚΕ: Για την ίδρυση χώρων εποπτευόμενης χρήσης ναρκωτικών

Αφορά τις συνέπειες για τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα που επενδύουν στον τουρισμό και η εικόνα των χρηστών χαλάει τη βιτρίνα.

Έτσι, δεν ενδιαφέρει την κυβέρνηση αν ένας νέος κάνει χρήση, αν αργοπεθαίνει, αν καταστρέφεται, αν δεν έχει ζωή, αλλά το πού κάνει τη χρήση.

Η χρήση επιτρέπεται με εποπτεία, δηλαδή ο χρήστης να φέρνει τη δόση, που έχει πάρει από το ναρκέμπορο και σε κρατικό χώρο να τρυπιέται, αρκεί να μη βλέπουν το θέαμα οι τουρίστες!

Έτσι η Αθήνα θα γίνει ξανά ειδυλλιακή…

Θα βρεθεί άραγε γιατρός να εποπτεύσει έναν άνθρωπο να τρυπάει τις φλέβες του, όταν ο ρόλος του είναι να γιατρεύει τους ανθρώπους;

ΚΚΕ: Για την ίδρυση χώρων εποπτευόμενης χρήσης ναρκωτικώνΕίναι μεγάλη η ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που 4 χρόνια τώρα ύπουλα, αλλά σταθερά, αθωώνει την κάνναβη, γενικεύει την υποκατάσταση, συρρικνώνει την πρόληψη και τα στεγνά προγράμματα.

Το ΚΚΕ καλεί όλο το λαό να αντιδράσει μαχητικά και να χαλάσει τα σχέδια της κυβέρνησης και δημοτικών αρχών για ουσιαστική νομιμοποίηση των ναρκωτικών.

Να βροντοφωνάξει όχι σε όλα τα ναρκωτικά, ζωή ολόκληρη, όχι σε δόσεις!

Να διεκδικήσει:

  • Εφαρμογή προγραμμάτων πρωτογενούς πρόληψης και αγωγής υγείας σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης και ιδιαίτερα τα πρώτα χρόνια του Γυμνασίου.
  • Ανάπτυξη προγραμμάτων έγκαιρης παρέμβασης, που στοχεύουν στους νέους που πειραματίζονται με τα ναρκωτικά, αλλά δεν έχουν ακόμη αναπτύξει εξάρτηση από αυτά.
  • Περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου των στεγνών θεραπευτικών προγραμμάτων, με στόχο τη δημιουργία ενός στεγνού προγράμματος σε κάθε νομό της χώρας.
  • Ιδιαίτερα για την Αττική απαιτείται η δημιουργία ολοκληρωμένου φάσματος υπηρεσιών απεξάρτησης, που θα περιλαμβάνει ικανό αριθμό κέντρων ενημέρωσης και θεραπευτικών κοινοτήτων, καθώς και πολλαπλασιασμό των προγραμμάτων street work, ώστε να καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες.
  • Συνεργασία των δημόσιων υγειονομικών μονάδων για την αντιμετώπιση των ιατρικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι χρήστες (ηπατίτιδα κ.ά.).
  • Δημιουργία μονάδων σωματικής απεξάρτησης για τους χρόνιους χρήστες, ενταγμένες στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας.
  • Μέτρα για την καταπολέμηση του ρατσισμού και των προκαταλήψεων.

ΚΚΕ: Για την ίδρυση χώρων εποπτευόμενης χρήσης ναρκωτικών

Το ΚΚΕ καλεί συνδικάτα, Συλλόγους Γονέων, επιστήμονες να αντιταχθούν σθεναρά στα σχέδια της κυβέρνησης.

Να αδιαφορήσουν για τις δήθεν εκκλήσεις για συμμετοχή – συνενοχή στα σχέδιά της.

Καλεί τη νεολαία να απαντήσει μαχητικά: Τα όνειρά μας δεν χωράνε στη σαπίλα του καπιταλισμού, θα αλλάξουμε τον κόσμο».

Πηγή: 902.gr

(Visited 346 times, 1 visits today)