Print Friendly, PDF & Email

Κουνούν το δάχτυλο στο λαό γιατί έκανε αμαρτία και μας ψήφισε!

Συνέντευξη Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη στην εφημερίδα «Γνώμη»

Πριν λίγες μέρες (14/1/2019) ο κομμουνιστής δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης παραχώρησε συνέντευξη στην τοπική εφημερίδα «Γνώμη».

Απάντησε σε όλα τα ζητήματα αναδεικνύοντας το σπουδαίο έργο της Δημοτικής Αρχής όπου κυριολεκτικά μέσα σε 4μιση χρόνια έχει βάλει τις βάσεις ώστε να γίνει η Πάτρα σε μια  πόλη κόσμημα.

Κουνούν το δάχτυλο στο λαό γιατί έκανε αμαρτία και μας ψήφισεΚαθώς οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές πλησιάζουν τα συμπεράσματα που έχει βγάλει ο λαός της Πάτρας όπως και οι δημότες που έχουν κομμουνιστή δήμαρχο (Καισαριανή, Πετρούπολη, Χαϊδάρι και Ικαρία), πρέπει να γίνουν κτήμα του λαού συνολικότερα.

Ο Πελετίδης στην Πάτρα δεν πρέπει να μείνει στην ιστορία ως μια εξαίρεση. Είναι στο χέρι του λαού να γίνει ο κανόνας, στηρίζοντας παντού τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Ακολουθεί ολόκληρη τη συνέντευξη:

– Πώς θα χαρακτηρίζατε τη δημοτική σας θητεία; Είστε ικανοποιημένος από το έργο που παρήχθη αυτά τα χρόνια;

Πιστεύουμε ότι στη θητεία μας έγινε από το Δήμο ένα πολύ σημαντικό έργο, αντιληπτό από τον κάθε καλόπιστο δημότη.

Όταν αναλάβαμε δεσμευτήκαμε ότι θα είμαστε λαϊκή αντιπολίτευση. Αυτό κάνουμε μέχρι σήμερα.

Εναντιωθήκαμε στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής. Δεν ήμασταν του χεριού των κυβερνήσεων, του κεφαλαίου και των εχθρών του λαού.

Αμφισβητήσαμε με κάθε ευκαιρία τα πλαίσια και τις αντιδραστικές πολιτικές κράτους – κυβερνήσεων – Ευρωπαϊκής Ένωσης – Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, αποκαλύψαμε  τι και ποιον υπηρετούν. Δεν διστάσαμε να απειθαρχήσουμε, εν γνώσει των συνεπειών.

Κουνούν το δάχτυλο στο λαό γιατί έκανε αμαρτία και μας ψήφισεΠήραμε μέτρα ανακούφισης των λαϊκών νοικοκυριών και υλοποιήσαμε έργα απαραίτητα για την καθημερινή ζωή.  Αξιοποιήσαμε  κάθε δυνατότητα χρηματοδότησης χωρίς να  σταματήσουμε να διεκδικούμε από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Χωρίς να αποσπόμαστε από την καθημερινότητα που βιώνει ο πατραϊκός λαός, που τα προβλήματα περισσεύουν, αξιοποιήσαμε όσες δυνατότητες είχαμε για να πάρει ανάσα η λαϊκή οικογένεια.

– Στο επίκεντρο της πολιτικής σας ήταν ο άνθρωπος και οι ανάγκες των λαϊκών νοικοκυριών. Η διαχείριση της καθημερινότητας όμως μήπως ήταν σε βάρος του συνολικού οφέλους της πόλης;

Εμείς δεν περιοριστήκαμε στην καθημερινότητα, αλλά και δεν την υποτιμήσαμε. Λειτουργήσαμε με ξεχωριστή επάρκεια τις υπηρεσίες του δήμου, στεκόμαστε δίπλα σε όσους έχουν κάθε είδους ανάγκη. Ιδιαίτερα σε αυτούς που ήταν με την πλάτη στον τοίχο.

Αυτό καθόλου δεν μας εμπόδισε να χαράξουμε δρόμους και να επιλυθούν μερικά σοβαρά θέματα υποδομών που αφορούν το λαό  της πόλης μας.

Συγκεκριμένα τα ζητήματα των ελεύθερων χώρων, Νότιο Πάρκο, απόδοση παραλιακού μετώπου, Πλατανόδασος, Πλαζ, Κόκκινος Μύλος, των υποδομών που αφορούν τα παιδιά και τη νεολαία, παιδικοί σταθμοί, παιδικές κατασκηνώσεις σε πλαζ και Ροΐτικα, παιδικές χαρές, σχολεία, αθλητικοί χώροι και γήπεδα.

Αστικές υποδομές, όπως νέες πλατείες, παιδικοί – βρεφικοί σταθμοί όπως Μανιακίου και στο Κάστρο (παλιά ΔΕΠΑΠ), ανάπλαση ιστορικού κέντρου Άνω και Κάτω πόλης , σκάλες ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ.

Κουνούν το δάχτυλο στο λαό γιατί έκανε αμαρτία και μας ψήφισεΑνάπλαση έλους Αγυιάς, ανάπλαση Ζαρουχλεΐκων, Γούβας, Καντριάνικα , Άνω Συχαινά, Αγία Αλεξιώτισσα, συνοικισμός Αγίας Αικατερίνης.

Εμβληματικά και άλλα κτίρια, Αρσάκειο, Παλαιό Νοσοκομείο, Παλαιά Σφαγεία, Λαδόπουλου, Εργοστάσιο Τέχνης, ανοιχτό θέατρο Κρήνης, αποθήκες ΑΣΟ στις Ιτιές, αθλητικά κτίρια και χώροι, Παμπελοποννησακό στάδιο, γήπεδο Πετρωτού, Σαραβάλι, Ροΐτικα.

Πρόγραμμα συντήρησης δρόμων ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ και νέων δρόμων όπως προς τον Αρχαιολογικό χώρο Βούντενης. Έργα ύδρευσης – αποχέτευσης – βιολογικού καθαρισμού της ΔΕΥΑΠ προϋπολογισμού 75 εκατομμυρίων ευρώ.

Τα παραπάνω και άλλα μικρότερα σαν σύνολο βελτιώνουν ριζικά τη λειτουργία και την όψη της Πάτρας και έγιναν με προγραμματισμό και χάριν της αγωνιστικής διεκδίκησης του πατραϊκού λαού και της ιδιαίτερα μεγάλης προσπάθειας των υπηρεσιών του Δήμου.

Όσο και αν φαίνεται περιττό αισθάνομαι την ανάγκη για άλλη μια φορά να ευχαριστήσω το σύνολο των εργαζόμενων του Δήμου για αυτό το έργο.

Κουνούν το δάχτυλο στο λαό γιατί έκανε αμαρτία και μας ψήφισεΕμείς θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να πασχίζουμε για το όφελος όχι γενικά της πόλης αλλά για το όφελος του πατραϊκού λαού, αυτών δηλαδή που παράγουν, που μοχθούν καθημερινά και που του στερούν όλα όσα του ανήκουν.

– Κατηγορηθήκατε ότι κρατήσατε εχθρική κι όχι διεκδικητική στάση απέναντι στην κυβέρνηση. Πιστεύετε ότι αν είχατε δράσει διαφορετικά η Πάτρα θα κέρδιζε περισσότερα;

Ότι κατακτήθηκε και σε αυτή την χρονική περίοδο που έχουμε την ευθύνη διαχείρισης του Δήμου, αλλά και συνολικότερα, είναι αποτέλεσμα του αγώνα, της συλλογικής διεκδίκησης των φορέων, στην οποία πιστεύουμε και προσπαθούμε να υπηρετήσουμε.

Και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ όπως και οι προηγούμενες ΝΔ – ΠΑΣΟΚ είναι υπόλογες και υπεύθυνες, γιατί εφαρμόζουν αντιλαϊκές πολιτικές που  δυστυχώς φέρνουν στα λαϊκά στρώματα και τη νεολαία δυστυχία και αδιέξοδα.

Στερούν το Δήμο από την αναγκαία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και μόνιμους εργαζόμενους. Σ’ αυτό το πλαίσιο διεκδικήσαμε μαζί με τον πατραϊκό λαό και πετύχαμε σε πολλά ζητήματα.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι για την παραλιακή ζώνη η αρχική πρόταση, την οποία μάλιστα στήριξε η κυβερνητική παράταξη της ΡΑΠ στο Δημοτικό Συμβούλιο, ήταν να πάρει ο Δήμος 500.000 για τρία χρόνια και να μείνει η παραλιακή ζώνη στη διαχείριση του ΟΛΠΑ.

Αυτό ανατράπηκε με μεγάλες κινητοποιήσεις και με ντε φάκτο ενέργειες, όπως η δημιουργία του Νότιου Πάρκου που απέδειξαν την αποφασιστικότητα μας και έτσι φτάσαμε στην παραχώρηση.

Άλλο παράδειγμα που επιβεβαιώνει ότι ήταν καταλυτική η παρέμβαση του κινήματος είναι ότι ενώ η αρχική θέση της κυβέρνησης και του ΟΣΕ ήταν η επίγεια διέλευση του τρένου που θα διχοτομούσε την πόλη, η κάθετη αντίθεσή μας, οι κινητοποιήσεις των φορέων

και παρά την αρνητική στάση π.χ. της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και των πολιτικών δυνάμεων φτάσαμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Κουνούν το δάχτυλο στο λαό γιατί έκανε αμαρτία και μας ψήφισεΑποδείχθηκε ότι οι αγώνες και η διεκδίκηση έχουν αποτελέσματα. Σ’ αυτό το δρόμο θα συνεχίσουμε για το Ρηγανόκαμπο και την αδάπανη παροχή του νερού από το φράγμα Πείρου – Παραπείρου.

Με όλα αυτά, τις μεγάλες πορείες για την Ανεργία Πάτρα – Αθήνα, την οργάνωση, επιμέλεια, τεκμηρίωση των αιτημάτων του πατραϊκού λαού, αυξήθηκε το κύρος του Δήμου με ευνοϊκά αποτελέσματα.

– Μέσα στο 2019 ποια νέα έργα θα παραδοθούν στον πατραϊκό λαό για τα οποία δουλέψατε με συντονισμό και προοπτική;

Μέσα στο 2019 πιστεύουμε ότι θα παραδοθούν ο παιδικός σταθμός της Μανιακίου και Κορίνθου, το Αρσάκειο, η πλατεία Κοζάνης στα Άνω Συχαινά και στον Άγιο Αλέξη στο πρώην Λούνα Παρκ, 40 παιδικές χαρές, τα κτίρια του Δημοτικού Ωδείου στην Αράτου και Μαιζώνος,

θα ανακαινιστούν ριζικά 40 ακόμη σχολεία, θα γίνουν τα γήπεδα σε Σαραβάλι, Ροΐτικα, Πετρωτό, συντήρηση δρόμων δαπάνης 15 εκατομμυρίων ευρώ , ανάπλαση Ρηγανόκαμπου, Πλατανόδασους, έργα ύδρευσης – αποχέτευσης προϋπολογισμού 18 εκατομμυρίων ευρώ.

Παράλληλα θα είναι σε εξέλιξη το σύνολο των προαναφερθέντων έργων.

– Ποιο πιστεύετε ότι είναι το δυνατό σας «χαρτί» έναντι των συνυποψηφίων σας στις εκλογές του Μαΐου;

Το ό,τι είμαστε ένα με το λαό και υπηρετούμε τα συμφέροντά του με δύναμη και πάθος.

– Υπάρχουν συνοικίες της Πάτρας που εξακολουθούν να βιώνουν την εγκατάλειψη, όπως οι Ιτιές ή ακόμη και τμήματα των Ζαρουχλεΐκων. Πώς σκοπεύετε να άρετε αυτές τις ανισότητες;

Μεγαλύτερη εγκατάλειψη από το να υπάρχει ανεργία στις λαϊκές οικογένειες δεν υπάρχει. Αυτή η εγκατάλειψη είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένων πολιτικών που ασκούν μέχρι σήμερα το σύνολο των αστικών κομμάτων.

Κουνούν το δάχτυλο στο λαό γιατί έκανε αμαρτία και μας ψήφισεΣε ό,τι μας αφορά ως δημοτική αρχή προσπαθήσαμε να μην υπάρχει καμιά λαϊκή συνοικία που να μην έχουμε παρέμβει με όλους τους τρόπους και ιδιαίτερα στις Νότιες, με θετικά αποτελέσματα, όπως το Νότιο Πάρκο, παραλία Ιτεών , Κόκκινος Μύλος, με εκτεταμένα έργα οδοποιίας, αναπλάσεις σχολείων, παιδικές χαρές εκδηλώσεις κλπ.

Οι Νότιες συνοικίες, παρότι προσέφεραν την ψυχή τους στα εργοστάσια της περιοχής, ήταν σε εγκατάλειψη, που δείχνει και τον προσανατολισμό των προηγούμενων Δημοτικών Αρχών.

Με τη δημιουργία Πολιτιστικού – Αθλητικού Κέντρου στις σταφιδικές αποθήκες (ΑΣΟ), με την ανακαίνιση των Παλαιών Σφαγείων, με τη δημιουργία Διοικητικού – Πολιτιστικού – εκθεσιακού Κέντρου στου Λαδόπουλου, την ανακαίνιση και τη λειτουργία του Εργοστασίου Τέχνης οι Νότιες συνοικίες θα αναβαθμιστούν.

– Ένα από τα θέματα που είχατε προεκλογικά υποσχεθεί ήταν το κλείσιμο της Ξερόλακκας. Δυστυχώς αυτό δεν έγινε και τουλάχιστον δεν προβλέπεται να γίνει άμεσα. Αναγνωρίζεται το μέγεθος της ευθύνης που σας αναλογεί;

Εμείς αρνηθήκαμε τον σχεδιασμό των προηγούμενων δημοτικών αρχών που με την μέθοδο των ιδιωτικοποιήσεων (ΣΔΙΤ) θα επιβάρυνε με 15 εκατομμύρια ευρώ περίπου τον πατραϊκό λαό για δεκάδες χρόνια.

Προχωρήσαμε σε νέο σχεδιασμό, δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στο περιβάλλον και την λιγότερη δυνατή οικονομική επιβάρυνση. Κινηθήκαμε στα πλαίσια που ορίζει ο νέος εθνικός και περιφερειακός σχεδιασμός που έχει χρονοβόρες διαδικασίες και εγκρίσεις.

Είμαστε σε προχωρημένο στάδιο στο σχεδιασμό έργων, μαζί με τους γειτονικούς δήμους, ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ, χωρίς επιβάρυνση του πατραϊκού λαού.

Κουνούν το δάχτυλο στο λαό γιατί έκανε αμαρτία και μας ψήφισεΟ ΧΥΤΑ της Ξερόλακκας λειτουργεί με ξεχωριστή επιμέλεια κι ο όλος σχεδιασμός οδηγεί στο κλείσιμό του.

Εμείς θα είμαστε αυτοί που θα τον πραγματοποιήσουμε.

– Mεσογειακοί Αγώνες. Η πόλη θα εκμεταλλευθεί την ευκαιρία ή θα είναι μία ακόμη «φιέστα» για λίγους που θα αφήσει στην Πάτρα αμφίβολες υποδομές όπως η Πολιτιστική;

Δυστυχώς υπάρχει μεγάλη και ανησυχητική καθυστέρηση. Μέχρι σήμερα δεν έχουμε τίποτα χειροπιαστό. Επανειλημμένα κάναμε παρεμβάσεις στην κυβέρνηση που είναι υπεύθυνη για την πραγματοποίηση των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων.

Σε ότι μας έχει ζητηθεί, έχουμε ανταποκριθεί άμεσα. Ελπίζουμε ο χώρος του πρώην κολυμβητηρίου στην Αγυιά που ανήκει στο υπουργείο Αθλητισμού να σταματήσει να είναι ένας άθλιος χώρος και να αποκτήσει ζωή.

– Το Καρναβάλι ανέκαθεν υπήρξε εκτός από σημείο σύνθεσης και σημείο αντιθέσεων. Τι απαντάτε στους επικριτές σας για την «απαξίωση» και την μη αξιοποίησή του ως τουριστικό προϊόν της πόλης;

Εμείς ενισχύσαμε τη λαϊκότητα του καρναβαλιού, που είναι μια γιορτή που συμμετέχουν δεκάδες χιλιάδες δημοτών και επισκεπτών, παρά τις πολύ δύσκολες οικονομικές συνθήκες.

Να μην ξεχνάμε ότι όταν αναλάβαμε ο Καρναβαλικός Οργανισμός ήταν καταχρεωμένος με 4 εκατομμύρια ευρώ, με αδυναμία πληρωμών, κατασχέσεις κλπ.

Ο οργανισμός νοικοκυρεύτηκε και πλέον μπορούμε να στεκόμαστε στα πόδια μας.  Με βάση αυτά που ο Τύπος ανέγραψε πέρσι, ήρθε στην πόλη μια άλλη πόλη, που δεν είναι τυχαίο.

Οφείλεται στη μαζική συμμετοχή του πατραϊκού λαού στο Καρναβάλι και όταν αυτός περνά καλά και το χαίρεται, μεταδίδει το μήνυμα αυτό σε όλη την Ελλάδα.

Αυτοί που μας κατηγορούν δεν νοιάζονται για το πώς θα χαρούν όλοι, αλλά πως θα κερδίσουν από αυτό και μάλιστα κατά τρόπο απωθητικό.

Κουνούν το δάχτυλο στο λαό γιατί έκανε αμαρτία και μας ψήφισεΧαρακτηριστικό παράδειγμα η απόφαση της πλειοψηφίας του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την «παράταση ωραρίου» την ημέρα έναρξης του Καρναβαλιού.

Την ίδια στιγμή που εμείς καλούμε σε γιορτή στην πλατεία Γεωργίου, αυτοί τους καλούν την ίδια ώρα να επισκεφτούν τα λίγα εμπορικά καταστήματα του κέντρου. Κάποιοι, ευτυχώς λίγοι, έμποροι,  προτιμούν το κέρδος από τη χαρά.

Φέτος οι εκδηλώσεις θα είναι ακόμα καλύτερες και με τη συμμετοχή του κινέζικου δράκου, περισσότερα άρματα, επανέρχεται το άνθινο άρμα κλπ. Αυτό που χρειάζεται είναι να υπάρχει δουλειά, μισθοί, συντάξεις για να μπορεί να χαρεί ο καθένας το Καρναβάλι μας.

– Το προεκλογικό σκηνικό «φουντώνει» σιγά- σιγά. Ποια θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της δικής σας καμπάνιας;

Στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, όπως και τώρα, θα συγκρουστούν συγκεκριμένες πολιτικές.

Εμείς θα προβάλουμε την ανάγκη ο πατραϊκός λαός να έχει μια δημοτική αρχή που έμπρακτα θα αγωνίζεται μαζί του για να έχει αυτά που δικαιούται. Να έχει εργασία, μισθούς που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες, ζωή στις γειτονιές, ελεύθερους χώρους, πολιτισμό, υγεία, παιδεία.

Θα αγωνιστούμε ώστε να σταματήσει η δυστυχία των πολλών, να μετατρέπεται σε κέρδος για τους λίγους. Ως Δημοτική Αρχή θα παρουσιάσουμε το έργο μας σε όλους τους τομείς.

Να γίνει γνωστό σε όλους ότι καταργήσαμε τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς, ότι καταργήσαμε τα παρκόμετρα, ότι μειώσαμε τα ανταποδοτικά τέλη κατά 23% και τα μηδενίσαμε σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, το ίδιο και στα τιμολόγια της ΔΕΥΑΠ.

Τη λειτουργία των λαϊκών φροντιστηρίων, την δωρεάν λειτουργία των παιδικών κατασκηνώσεων για 1300 παιδιά.

Την βοήθεια για επιβίωση από τον κοινωνικό οργανισμό για να σταθούν όρθιοι οι συμπολίτες μας και να αγωνιστούν ώστε να μην έχουν ανάγκη από συσσίτια τρόφιμα κλπ. 

Κουνούν το δάχτυλο στο λαό γιατί έκανε αμαρτία και μας ψήφισεΤην εμπιστοσύνη που μας έδειξε ο πατραϊκός λαός, εμείς την τιμήσαμε, τον κάναμε να αισθανθεί περήφανος για την επιλογή που έκανε. Θα τον καλέσουμε να μας ψηφίσει ώστε να συνεχιστεί το φιλολαϊκό έργο που ξεκινήσαμε.

– Σας κατηγορούν ότι είστε Δήμαρχος του ΚΚΕ κι όχι των Πατρινών. Εσείς πως τελικά αισθάνεστε;

Ότι είμαι ο Δήμαρχος της μεγάλης πλειοψηφίας του πατραϊκού λαού, των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των επαγγελματιών που αγωνίζονται για την επιβίωσή τους, των μικρομεσαίων αγροτών που ξεκληρίζονται. 

Αυτό το γνωρίζουν οι συμπολίτες μας, το έχουν βιώσει. Εμείς δεν ξεχωρίζουμε το λαό με βάση την πολιτική του τοποθέτηση, αλλά αν ανήκει σε αυτούς που κτίζουν την πόλη μας ή σ’ αυτούς που ζουν από τον ιδρώτα άλλων.

Αυτοί που κυριαρχούν στην οικονομία και τα πολιτικά στηρίγματά τους, θέλουν το λαό να είναι διαιρεμένος, να μην έχει ενότητα, να μην βλέπει τη δύναμή του απέναντι σε αυτούς που κερδίζουν από το διαίρει και βασίλευε.

Αυτοί που με κατηγορούν ότι είμαι Δήμαρχος του ΚΚΕ και όχι των πατρινών είναι κουτοπόνηροι. 

Θέλουν να ξεμπερδεύουν από μια δημοτική αρχή που χαλάει τη σούπα συγκεκριμένων συμφερόντων στην περιοχή.

Κουνούν το δάχτυλο στο λαό γιατί έκανε αμαρτία και μας ψήφισεΓνωρίζουν πολύ καλά ότι οι συμπολίτες μου ξέρουν ποιον ψήφισαν, ότι είμαι μέλος του ΚΚΕ, ότι η Δημοτική Αρχή στηρίζεται από το ΚΚΕ και χιλιάδες που δεν ανήκουν στο ΚΚΕ.

Κουνούν το δάχτυλο στο λαό, γιατί έκανε την «αμαρτία» να μας ψηφίσει και να μας εμπιστευτεί.

Θέλουν οι πρωτοβουλίες μας, η δραστηριότητά μας που απευθύνεται σ’ αυτόν να συναντήσει «τοίχο». Θέλουν να δυναμώσουν τις προκαταλήψεις.

Ο πατραϊκός λαός είναι έμπειρος. Μας γνωρίζει και στις εκλογές θα δώσει την απάντηση του. Το διαίρει και βασίλευε δεν θα περάσει.

– Σε περίπτωση που περάσετε στο δεύτερο γύρο με ποιους θα συνεργαστείτε;

Ο Πατραϊκός λαός από την πρώτη Κυριακή πρέπει να επιλέξει ποια δημοτική αρχή θέλει, τι Δήμαρχο και με την ψήφο του να δώσει αποφασιστική στήριξη στη «Λαϊκή Συσπείρωση».

– Οι υποψήφιοι του συνδυασμού σας θα είναι αποκλειστικά στελέχη του ΚΚΕ ή θα επιχειρήσετε διεύρυνση;

Οι υποψήφιοι του συνδυασμού μας δεν ήταν και δεν θα είναι αποκλειστικά στελέχη του ΚΚΕ. Ο συνδυασμός μας στηρίζεται από το ΚΚΕ αλλά και από χιλιάδες αγωνιστές  από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους.

Κουνούν το δάχτυλο στο λαό γιατί έκανε αμαρτία και μας ψήφισεΣτις 6 Φλεβάρη στο γήπεδο της ΕΑΠ θα γίνει συγκέντρωση απολογισμού της «Λαϊκής Συσπείρωσης» όπου θα εκφραστεί η ευρεία συμμαχία όλων εκείνων των δυνάμεων που θέλουν να κάνουν καλύτερη τη ζωή των πολιτών της Πάτρας,

που διεκδικούν φιλολαϊκά μέτρα που μας πηγαίνουν μπροστά, που δεν θέλουν να  γίνουν  παρατρεχάμενοι της εκάστοτε αντιλαϊκής εξουσίας, αλλά είναι στην αντιπολίτευση των κυβερνητικών επιλογών που ματώνουν το λαό της Πάτρας.

Με όλους  αυτούς δηλαδή  που συναντηθήκαμε τα χρόνια που πέρασαν  απαιτώντας ο πατραϊκός λαός να έχει αυτά που δικαιούται.

Πηγή: Δήμος Πατρέων

(Visited 491 times, 1 visits today)