Print Friendly, PDF & Email

Πάτρα: «Λευκές Νύχτες» σε μαύρο φόντο!

Εν μέσω αντιδράσεων από πλευράς εμποροϋπαλλήλων, το περιφερειακό συμβούλιο αποφάσισε να ανάψει το «πράσινο φως» για τη διεξαγωγή «Λευκής νύχτας» την ημέρα έναρξης του πατρινού καρναβαλιού 2019.

Πάτρα: «Λευκές Νύχτες» σε μαύρο φόντο

Το περιφερειακό συμβούλιο έκανε δεκτό το αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου και της Ομοσπονδίας επαγγελματοβιοτεχνών, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση των συνδικάτων τα οποία, από την πλευρά τους, μιλάνε για απόφαση η οποία εξυπηρετεί τα συμφέροντα της εργοδοσίας.

Το τι ισχύει για τους εργαζόμενους στις διάφορες «λευκές νύχτες», «μαύρες Παρασκευές» κτλ. είναι γενικά γνωστό.

Όμως αυτή η ιστορία με τη «λευκή νύχτα», την ημέρα έναρξης του καρναβαλιού στην Πάτρα, έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Α) Η πρόταση έγινε από τον εμπορικό σύλλογο. Ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου είναι ο κ. Ρώρος, υποψήφιος δήμαρχος με την επίσημη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Τι πρότεινε ο Εμπορικός Σύλλογος;

Να παραμείνουν τα μαγαζιά ανοιχτά μέχρι τις 2.00 τη νύχτα, πρόταση που εισηγήθηκε ο κ Ρώρος.

Πρότειναν λοιπόν να διαλυθεί κυριολεκτικά κάθε έννοια εργατικού δικαιώματος, με τους εργαζόμενος να δουλεύουν μέχρι τις 2 τη νύχτα και την άλλη μέρα, Κυριακή, που είναι πάλι ανοιχτά τα μαγαζιά να ξαναπάνε οι εργαζόμενοι το πρωί για δουλειά!!!

Β) Ποιος εισηγήθηκε το συγκεκριμένο ζήτημα στο περιφερειακό συμβούλιο Δυτ. Ελλάδας συμφωνώντας με αυτό;

Πάτρα: «Λευκές Νύχτες» σε μαύρο φόντο
Πάτρα: «Λευκές Νύχτες» σε μαύρο φόντο!

Ο κ. Αλεξόπουλος, φερόμενος ως υποψήφιος Δήμαρχος που έχει τη στήριξη του ΚΙΝΑΛ και επιχειρηματικών κύκλων.

Στο περιφερειακό συμβούλιο τελικά ψηφίστηκε η πρόταση να μείνουν τα μαγαζιά ανοιχτά μέχρι τις 11 μ.μ., (κι αφού ο Εμπορικός Σύλλογος υποχώρησε από το 2 π.μ. μετά τη γενική κατακραυγή) από την παράταξη Κατσιφάρα, με την παράταξη της ΝΔ να διαφωνεί και να προτείνει τα μαγαζιά να κλείσουν στις 12 τα μεσάνυχτα!!

Είναι πραγματικά εξόχως αποκαλυπτικά όλα αυτά.

Δυο υποψήφιοι δήμαρχοι και η παράταξη της ΝΔ καταθέτουν τα διαπιστευτήριά τους στην οικονομική ελίτ της πόλης.

Οικονομική ελίτ που 4,5 χρόνια τώρα έχει δυσκολίες με τη Δημοτική αρχή της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Τι λένε όλοι αυτοί;

Ό,τι κάθε πολιτιστικό, κοινωνικό, αθλητικό γεγονός σε αυτή την πόλη δεν πρέπει να δημιουργεί χαρά, ξεγνοιασιά, τρόπο έκφρασης αλλά πρέπει να δημιουργεί ΠΕΛΑΤΕΣ!!!

Γι’ αυτούς δεν υπάρχουν πολίτες, δημότες, πόσο μάλιστα λαϊκές ανάγκες, λαϊκές οικογένειες κτλ. αλλά μόνο πελάτες.

Αυτές θα είναι και οι πολιτικές τους αν ποτέ εκλέγουν ως δημοτική αρχή.

Δημότες ‒ πελάτες που θα πρέπει να πληρώνουν για τις υπηρεσίες του Δήμου, για να χρησιμοποιούν τη δημοτική περιουσία (γήπεδα, κτήρια κ.ά.), για να πίνουν νερό, για να δουν ένα πολιτιστικό δρώμενο.

Η Πάτρα έχει 30.000 ανέργους, 9.000 χιλιάδες δικαιούχους του ΚΕΑ, 300 οικογένειες χωρίς ρεύμα και 10.000 ακόμη ειδοποιητήρια για διακοπή ρεύματος, ενώ έχουν χορηγηθεί 410 βεβαιώσεις αστεγίας σε 730 αιτούντες.

Πάτρα - «Λευκές Νύχτες» σε μαύρο φόντο

Σε αυτούς αλλά και σε πολλούς άλλους δεν λείπει ο χρόνος για να ψωνίσουν, λείπει η ζωή με δικαιώματα.

Τους λείπει η χαρά, η ασφάλεια, όλα αυτά που τους τα έχουν στερήσει οι αντιλαϊκές πολιτικές τους.

Επιχειρήματα όπως, ότι τη μέρα της έναρξης του καρναβαλιού θα υπάρχουν επισκέπτες που στις 10 το βραδύ θα πάνε να ψωνίσουν παπούτσια, πουλόβερ κτλ., όταν μάλιστα την επόμενη μέρα θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά σε όλη την Ελλάδα, έναν στόχο έχουν:

Να μασκαρέψουν την πολιτική τους, που εξυπηρετεί τα πολυκαταστήματα και τις πολυεθνικές, γιατί αυτοί θα ωφεληθούν κι όχι οι μικροέμποροι που δεν συμφωνούν με τέτοιες πρακτικές.

Τέλος, όσο θα βαδίζουμε προς τις εκλογές, κάποιοι θα πρέπει να καταλάβουν ότι η πολιτική αντιπαράθεση δε θα γίνει για τα σουβλάκια, τις συναυλίες, τις λακκούβες και πόσο δυνατά παίζουν τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια τα μεγάφωνα του δήμου.

Η αντιπαράθεση θα γίνει για τη μήτρα της πολιτικής τους, αυτής που φτωχοποίησε τον λαό, αυτής που ρήμαξε αυτή την πόλη και θα πρέπει να αναμετρηθούν με τα έργα και την πολιτική της Δημοτικής Αρχής Πελετιδη.

Πάτρα - «Λευκές Νύχτες» σε μαύρο φόντο

Ο λαός της πόλης έχει κρίση, ξέρει ποιος τον στήριξε όλα αυτά τα χρόνια, ξέρει ότι κάθε έργο που έγινε στην πόλη έγινε για να ικανοποιηθούν οι δικές του ανάγκες.

Γνωρίζει πολύ καλά ποιος σεβάστηκε και το τελευταίο ευρώ, ποιος ήταν πλάι στους εργαζόμενους σε κάθε αγώνα.

Ξέρει ποιοι θα κάνουν αυτή την πόλη ομορφότερη, πιο ανθρώπινη και χαρούμενη, όχι για τους λίγους αλλά για τους πολλούς!!!

Στέλιος Παλαρμάς

(Visited 227 times, 1 visits today)