Print Friendly, PDF & Email

Κυβερνητικό κτίριο ως ιδιοκτησία του Μοράλες παρουσίασε η ΝΔ

Η αντιπολίτευση του κωλόχαρτου σε νέες περιπέτειες!

Όταν δεν μπορείς να ασκήσεις ουσιαστική αντιπολίτευση στα κομβικά ζητήματα εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής, αφού οι στρατηγικές επιλογές σου συγκλίνουν με τις κυβερνητικές, θα το πας μέσω … Λατινικής Αμερικής.

Η τακτική αυτή έχει εδραιωθεί εδώ και κάποια χρόνια στη ΝΔ, μόνο που πλέον αποφάσισε να εμπλουτίσει το ρεπερτόριό της, καθώς είχαμε συνηθίσει το επίκεντρο της κριτικής της να είναι η Βενεζουέλα.

Κυβερνητικό κτίριο ως ιδιοκτησία του Μοράλες παρουσίασε η ΝΔ

Η πρόσφατη επίσκεψη του προέδρου της Βολιβίας Έβο Μοράλες με τον Αλέξη Τσίπρα ήταν η αφορμή να εντάξουν νέα βέλη στη φαρέτρα τους εκεί στην Πειραιώς, στη λογική

«κακοί αριστεροί χαραμοφάηδες που τρώτε τα λεφτά του κοσμάκη».

Με τη βοήθεια του Google image search και της φαντασίας του επικοινωνιακού τους επιτελείου, παρουσίασαν την εικόνα ενός ουρανοξύστη στην πρωτεύουσα La Paz ως «κατοικία του προέδρου της Βολιβίας» και διαρρηγνύοντας τα ιμάτιά τους, για το μέλλον που μας επιφυλάσσει τυχόν συνέχιση της διακυβέρνησης Σύριζα.

Στη Νέα Δημοκρατία θεωρούν πως η τέχνη της διαδικτυακής αναζήτησης είναι αποκλειστικό τους προνόμιο ή πως είμαστε το πολύ στο 1998.

Μπορεί βέβαια απλά να μην τους ένοιαζε καν το άμεσο ξεσκέπασμα της απάτης, όπως συμβαίνει εξάλλου με την πλειονότητα των fake news.

Ακόμα και στην εποχή του ίντερνετ εξάλλου (ή μάλλον πολύ περισσότερο σήμερα), η ρήση του Γκέμπελς πως:

«Όσο μεγαλύτερο είναι ένα ψέμα κι όσο πιο συχνά επαναλαμβάνεται, τόσο πιο πιστευτό γίνεται»

διατηρεί ακέραια την επικαιρότητα και – ελπίζουν στη ΝΔ τουλάχιστον – την αποτελεσματικότητά της.

Ήταν τόσο ξεδιάντροπο ωστόσο το τελευταίο προπαγανδιστικό γαλάζιο κατασκεύασμα, που εξανέστησαν ως και τα «Ελληνικά Hoaxes», τα οποία μια φορά εχθρικά προς τη ΝΔ, πολλώ δε μάλλον φιλικά προς τον Τσίπρα και δη τη λατινοαμερικανική σοσιαλδημοκρατία δεν τα λες.

Κυβερνητικό κτίριο ως ιδιοκτησία του Μοράλες παρουσίασε η ΝΔ

Εκεί μαθαίνουμε λοιπόν πως όχι μόνο το «Μεγάλο Σπίτι του Λαού» (απορούμε πως τα τσακάλια της ΝΔ δεν αξιοποιήσανε και το συνειρμό με την έδρα του ΚΚΕ, προφανώς είναι άλλη μια απόδειξη της ανίερης συμμαχίας Κούλη – Κουτσούμπα)

δεν είναι περιουσία του Μοράλες, αλλά από τους 29 ορόφους του κτιρίου, μόνο δύο αφορούν το γραφείο και την προεδρική κατοικία, η οποία φυσικά αφορά μόνο την εκάστοτε θητεία του ενοίκου της.

Σε όλο το υπόλοιπο γιγάντιο κτίριο στεγάζονται 5 υπουργεία και πολυάριθμες δημόσιες υπηρεσίες, που ως τότε βρίσκονταν σε ιδιωτικά κτίρια, απορροφώντας πολλά εκατομμύρια δολάρια ετησίως σε ενοίκια από το κράτος.

Υπό αυτή την άποψη, όντως κατά μία έννοια εντάσσεται στην «προσπάθεια να μειώσει τη φτώχεια των Βολιβιανών«, όπως έλεγε – ειρωνικά – η ανάρτηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Δεν ξέρουμε αν τέτοιου είδους φτηνή και εξόφθαλμα κούφια προπαγάνδα τσιμεντώνει ένα ήδη πεπεισμένο ακροατήριο.

Αν κρίνει κανείς από τα σχόλια στην ανάρτηση των EH, που εξανίστανται για «ξέπλυμα δικτατόρων» από τη σελίδα, ίσως ναι.

Κυβερνητικό κτίριο ως ιδιοκτησία του Μοράλες παρουσίασε η ΝΔ

Σε οποιονδήποτε άλλο το μόνο που καταφέρνουν είναι να ενισχύουν τη ρητορική του Σύριζα περί διπόλου «προόδου και συντήρησης», «αλήθειας εναντίον fake news» κι άλλα τέτοια βολικά για τον πυρήνα της κυρίαρχης πολιτικής συνθήματα.

Πηγή: Κατιούσα

(Visited 142 times, 1 visits today)