Print Friendly, PDF & Email

Αν βγει ο Κούλης… την βάψαμε!

Καζαμίας Πολιτικών εξελίξεων και δεξιών κυβερνήσεων

Δεν είναι αστείο και μην κάνετε ότι δεν καταλαβαίνετε.

Αν βγει ο Κούλης... την βάψαμεΑν βγει ο Κυριάκος καήκαμε. Καταστραφήκαμε. Άντε πάλι από την αρχή. Λιτότητα, εκμετάλλευση, υποτέλεια, αστυνομοκρατία, αντικομουνισμό κι όλα τα άλλα που κάνουν πάντα όλοι οι δεξιοί.

Πρώτα – πρώτα δε θα καταργήσει κανένα νόμο από αυτούς που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Και θα βάλει σε άμεση εφαρμογή τους νόμους Κατρούγκαλου και Αχτσιόγλου, για την προσωπική διαφορά, τις περικοπές συντάξεων και επιδομάτων, για εργασιακά και μισθούς, για συνδικαλιστικά και απεργία.

Άστα. Κόλαση μας περιμένει.

Όλους αυτούς τους νόμους του ΣΥΡΙΖΑ, που οι προηγούμενοι ανέβαλαν την εφαρμογή τους (μέχρι τις εκλογές) θα τους εφαρμόσει αμέσως.

Εντάξει… κι οι άλλοι μέχρι τις εκλογές ανέβαλαν την εφαρμογή τους,  αλλά αν τους εφαρμόσει ο Κούλης δεν είναι το ίδιο. Θα γίνει χαμός. Καήκαμε.

Θα προσφύγει στη δικαιοσύνη ενάντια στις αιτήσεις των συνταξιούχων για αναδρομικά.

Τι; Δεν πρόλαβε; Τόκαναν οι άλλοι;

Καλά. Σβήστο αυτό.

Αν βγει ο Κούλης... την βάψαμε

Θα ψηφίσει νόμο που θα λέει ότι όποιος παίρνει σύνταξη, έχει προθεσμία ένα χρόνο για να πεθάνει.

Τέλος πια στα ευχολόγια των άλλων κυβερνήσεων. Ήρθε η ώρα των αποφάσεων. Δεν μπορεί το κράτος να αντέξει το βάρος.

Θα σκληρύνει ακόμα και τη φρασεολογία της κυβέρνησης.

Αυτός τις απολύσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών, θα τις λέει «απολύσεις» και όχι «προσλήψεις».

Τις περικοπές θα τις λέει «περικοπές» κι όχι «αυξήσεις». Και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης θα τα λέει «στρατόπεδα συγκέντρωσης» κι όχι «Κ.Υ.Τ. Μόρια».

Θα απαιτήσει από τον ΣΕΒ και τους άλλους Μίχαλους να διατυπώσουν αμέσως νέες απαιτήσεις, γιατί όλες τις παλιές τις εφάρμοσαν οι άλλοι κατά γράμμα κι αυτός δε θάχει τώρα. Και γιατί δηλαδή; Αυτός παρακατιανός είναι;

Αλλά οι εργοδότες θα ζητήσουν πίστωση χρόνου, γιατί ακόμα δεν έχουν ξεμεθύσει από το προηγούμενο πάρτι.

Αν βγει ο Κούλης... την βάψαμε
Αν βγει ο Κούλης… την βάψαμε!

Θα κάνει δικό του μνημόνιο. Όλοι έχουν κάνει ένα. Αυτός γιατί όχι;

Μ’ αυτόν τον τρόπο θέλει να αποκαλύψει και τον Τσίπρα. Θα του πει στη Βουλή:

«Εγώ το δικό σου το ψήφισα. Εσύ τι θα κάνεις τώρα; Ε;»

Θα ολοκληρώσει όλες τις Νατοϊκές βάσεις, νέες και παλιές, που υποσχέθηκε και σχεδίασε ο ΣΥΡΙΖΑ, στα πλαίσια της πολιτικής «κάθε λιμάνι και αγκυροβόλιο – κάθε πόλη και βάση του ΝΑΤΟ».

Θα πάει τις Νατοϊκές δαπάνες στο 4%. Ο Τραμπ έδωσε  συγχαρητήρια στον Τσίπρα για το 2%. Φαντάσου τι θα πει σ’ αυτόν αν το κάνει 4%. Θα γίνει έτσι «πολύ πιο απαραίτητος σύμμαχος».

Τον πρέσβη Πάιατ θα τον πηγαινοφέρνουν στα υπουργεία για έλεγχο και στις πόλεις που θέλει να βρει οικόπεδα για βάσεις, με κρατικό ελικόπτερο.

Αν βγει ο Κούλης... την βάψαμεΌχι όπως τους άλλους, που τον άφηναν μόνο του τον άνθρωπο, χωρίς παρέα, να γυρνά όπου θέλει και να κάνει ό,τι θέλει.

Και θα βγάλει ανακοίνωση της κυβέρνησης που θα λέει ότι ο Τραμπ δεν είναι πια «διαβολικά καλός», αλλά «αγγελικά τέλειος».

Κι ότι η νέα κυβέρνηση δε θέλει να είναι απλώς «μεντεσές», αλλά θέλει να γίνει και «πόμολο».

Οι διαδηλώσεις ενάντια σε Νατοϊκές και Αμερικάνικες εγκαταστάσεις απαγορεύονται. Δε θα διαταράξουν τη συμμαχία μια χούφτα διαδηλωτές. Κάθε διαδηλωτής που δε θα υπακούει, θα τρώει μια χειροβομβίδα υδρόθειου στο κεφάλι του.

Θα καταργήσει το νόμο Κατσέλη για την πρώτη κατοικία. Όχι μετά από δυο μήνες όμως. Τώρα αμέσως. Θέλει λέει να γλυτώσει τον κοσμάκη από το βάρος του ΕΝΦΙΑ που έβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ… και που εκείνος δεν αντέχει να μην τον αυξήσει.

Θα συνεχίσει για άλλη μια τετραετία τη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Κι επειδή αυτοί είναι πολύ δεξιοί, όχι μόνο θα πηγαίνουν στις διάφορες εκδηλώσεις μαζί με τους Χρυσαυγίτες (όπως έκαναν οι «αριστεροί»), αλλά θα τους κρατούν και το χεράκι.

Θα ανακοινώσει ότι στο σύνθημα «Τί Πλαστήρας, τί Παπάγος», εκείνος θα έχει το ρόλο «Παπάγος», γιατί ο άλλος ακόμα δεν ξεκαθάρισε ποιος από τους δύο θέλει να είναι.

Αν βγει ο Κούλης... την βάψαμε
Αν βγει ο Κούλης… την βάψαμε!

Θα παραλάβει καμένη γη.

Θα απαιτήσει θυσίες από το λαό για την ανάπτυξη, την ανταγωνιστικότητα, την παραγωγικότητα. Θα ανήκουμε στη δύση ακόμα μια φορά. Θα βάλει το μαχαίρι στο κόκαλο και θα στείλει στη δικαιοσύνη τα παιδιά που λένε τα κάλαντα χωρίς αποδείξεις.

Επιτέλους να μπει μια τάξη σ’ αυτήν τη χώρα. Θα βλέπει το φως στο βάθος του τούνελ για 2 – 3 χρόνια και λίγο καιρό πριν τις επόμενες εκλογές θα πανηγυρίζει ότι σωθήκαμε εξ αιτίας του. Αυτονόητα πράγματα.

Θα κάνει κι άλλα τερατώδη, που τόλμησε ή δεν τόλμησε να τα κάνει ούτε ακόμα κι ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτές οι καταστροφές θα μας βρουν αν βγει ο Κούλης.

Ενώ αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ…ούτε γάτα ούτε ζημιά.

Αν βγει ο Κούλης... την βάψαμε

Θα συνεχίσουμε την ίδια «αριστερή» πολιτική, που κανένας δε μπορεί να την πει «δεξιά», γιατί είπε ο Κούλης κι ο Άδωνις (μόνο αυτοί το λένε, αλλά αρκεί) ότι είναι «αριστερή».

Μάνος Δούκας

Πηγή: Κατιούσα

(Visited 915 times, 1 visits today)