Print Friendly, PDF & Email

Κεράκι για να μακροημερεύσει η πολυχρονεμένη μας κυβέρνηση!

«Αυθαίρετα»: Αυτή ήταν η νούμερο 1 αιτία που επικαλούνταν η κυβέρνηση για τα τραγικά αποτελέσματα της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι.

Κεράκι για να μακροημερεύσει η πολυχρονεμένη μας κυβέρνηση
Ο ανένδοτος της κυβέρνησης κατά των αυθαιρέτων

Μάλιστα, την «αυθαίρετη δόμηση» την αξιοποίησε πολλαπλώς, τόσο για να ξεπλυθεί από τις ευθύνες της για το έγκλημα, όσο και για επικοινωνιακούς λόγους, δείχνοντας μπροστά στις κάμερες ότι «παίρνει μέτρα» με το γκρέμισμα μερικών παράνομων παραλιακών κατασκευών.

Από χτες, όμως, διαβάζουμε στον Τύπο τα στοιχεία που προκύπτουν από τις «τακτοποιήσεις αυθαιρέτων» τα τελευταία χρόνια και το χρήμα που έχει εισρεύσει στα κρατικά ταμεία (3 δισ. από το 2009), καθώς αυτές οι «τακτοποιήσεις» αξιοποιούνται ως ένα ακόμα φορομπηχτικό μέτρο από τις κυβερνήσεις του κεφαλαίου.

Μάλιστα, η κυβέρνηση διαφημίζει τις «εκπτώσεις» που κάνει στα τέλη «νομιμοποίησης» των αυθαιρέτων και οι οποίες λήγουν στις 8/10, σαν να λέει στους ιδιοκτήτες να τρέξουν για να μη χάσουν την ευκαιρία!

Από τη μία δηλαδή συκοφαντεί και χαρακτηρίζει συλλήβδην «εγκληματίες» όσους μεροκαματιάρηδες έβαλαν όπως – όπως ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι τους, κάτω από την πίεση της ανύπαρκτης κρατικής πρόνοιας για τη στέγη και τη λαϊκή κατοικία, που είναι πανάκριβο εμπόρευμα.

Κεράκι για να μακροημερεύσει η πολυχρονεμένη μας κυβέρνηση
Από τη μια καταδικάζουμε κι από την άλλη εισπράττουμε…

Και από την άλλη συντηρεί αυτήν την κατάσταση, αφού αποφέρει έσοδα, κάνοντας μάλιστα και …εκπτώσεις, για να μαζέψει ακόμα περισσότερα.

Χώρια που μέσα στο σωρό των τακτοποιήσεων «νομιμοποιούνται» και αυθαιρεσίες σε βίλες ή σε κατασκευές μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, που έτσι κι αλλιώς απολαμβάνουν διάφορες «διευκολύνσεις» στον – κατά τ’ άλλα – «ανένδοτο» που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση ενάντια στην αυθαίρετη δόμηση.

Κεράκι

Συνεχίζει τις «εξυπναδούλες» η σχολιογράφος της «Εφημερίδας των Συντακτών» ΝΟ.ΡΑ., αναφορικά με την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη Νέα Μάκρη, μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, θέλοντας προφανώς να διαφημίσει το ζήλο της στην υπεράσπιση της κυβερνητικής προπαγάνδας.

Με νέο σχόλιο στην εφημερίδα της, κάνει πως δεν κατάλαβε αυτά που της γράψαμε προχτές απ’ αυτήν εδώ τη στήλη, παραθέτοντας μάλιστα εκτενές απόσπασμα από την ομιλία του Δ. Κουτσούμπα, για τη δυνατότητα που υπάρχει σήμερα λόγω της εξέλιξης της επιστήμης να προγνωστούν έγκαιρα τα διάφορα καιρικά φαινόμενα

και ανάλογα να οργανωθεί η πρόληψη, ή να αξιοποιηθεί η τεχνολογία (π.χ. επιστημονικά μοντέλα πρόβλεψης της πορείας και της εξέλιξης της πυρκαγιάς) για να οργανωθεί αποτελεσματικότερα η καταστολή μια μεγάλης και επικίνδυνης φωτιάς.

Αντί να παραδεχτεί την εμπάθειά της η συντάκτρια της «ΕφΣυν» επιμένει στην ειρωνεία ότι το ΚΚΕ και ο Δ. Κουτσούμπας:

«Προφανώς γνωρίζει τον …επιστημονικό τρόπο να “προλαβαίνει και να καταστέλλει ακραία καιρικά φαινόμενα”», ενώ εμείς και οι επιστήμονες δεν τον γνωρίζουμε».

Κεράκι για να μακροημερεύσει η πολυχρονεμένη μας κυβέρνησηΠροφανώς η «ΕφΣυν» και οι δημοσιογράφοι της έχουν την άποψη ότι ο καλύτερος τρόπος για να προστατευθούμε από τις επόμενες φωτιές και πλημμύρες είναι να …ανάψουμε ένα κεράκι, για να μη μας βρει άλλο κακό,

αλλά και για να μακροημερεύσει η …πολυχρονεμένη μας κυβέρνηση, την οποία προκειμένου να υπερασπίσουν καταφεύγουν σε επιχειρήματα που αγγίζουν τη γελοιότητα…

Και η Φώφη σε ρόλο «προξενήτρας»

Ως «καταλύτη των εξελίξεων» βλέπει η Φώφη Γεννηματά το κόμμα της, εννοώντας την πιθανότητα συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με ΝΔ, στην οποία φιλοδοξεί να παίξει ρόλο το ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ).

Καμιά εντύπωση δεν προκαλεί, αφού κάθε τέτοιο «προξενιό» ανάμεσα στους δύο πόλους χρειάζεται και τον «καταλύτη» ή την «προξενήτρα» του, ρόλο που τα προηγούμενα χρόνια έφεραν σε πέρας το ΛΑΟΣ και η ΔΗΜΑΡ, στις συγκυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, που τσάκισαν το λαό.

Μάλιστα, η τοποθέτηση αυτή της Φ. Γεννηματά δεν προκάλεσε ιδιαίτερες αντιδράσεις από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, όπως είχε γίνει και με προηγούμενες δηλώσεις στελεχών της ΝΔ (π.χ. Κύρτσος), ότι δεν είναι απίθανο το σενάριο συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ, που διακινούν αξιωματούχοι της ΕΕ.

Κεράκι για να μακροημερεύσει η πολυχρονεμένη μας κυβέρνηση
Η Φώφη σε ρόλο… προξενήτρας ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ

Το αστείο της υπόθεσης είναι οι «όροι» που βάζει η Φ. Γεννηματά για να προχωρήσει ένα τέτοιο σχέδιο, μεταξύ των οποίων είναι και η:

«Αλλαγή του νόμου Κατρούγκαλου γιατί οι νέες συντάξεις είναι φιλοδωρήματα…».

Ε, να τα λέει αυτά η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, που έκανε καθημερινή συνήθεια τις μειώσεις στις συντάξεις μετατρέποντάς τες σε χαρτζιλίκι, είναι τουλάχιστον πρόκληση και δείχνει τη φτώχεια που υπάρχει σε δήθεν «εναλλακτικά σχέδια» από τα κόμματα της αστικής τάξης.

Πηγή: Ριζοσπάστης

(Visited 229 times, 1 visits today)