Print Friendly, PDF & Email

 Η «ΕφΣυν» και ο χορός της βροχής!

Υπεροψίαν και μέθην θα είχεν ο Δαρείος

Ο κάθε άνθρωπος κι ασφαλώς ο κάθε δημοσιογράφος – που θα όφειλε να παρακολουθεί και να γνωρίζει τις θέσεις των κομμάτων – έχει το δικαίωμα να διαφωνεί και να σχολιάζει τις θέσεις των κομμάτων, όμως καλό είναι να προσέχει να μην πετάει κοτσάνες!

Γιατί μόνο ως κοτσάνα μπορεί να εκληφθεί το ανεκδιήγητο σχόλιο στην «Εφημερίδα των Συντακτών» (1/10), με την υπογραφή ΝΟ.ΡΑ. (Νόρα Ράλλη) και το οποίο γράφει:

«Θυμήθηκα τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα, που πήγε πριν από λίγες βδομάδες στο Μάτι να μιλήσει, είχε αναρωτηθεί γιατί, ενώ έχουμε τα μέσα να ελέγχουμε τον καιρό, δεν το κάνει η κυβέρνηση και αφήνει όλα αυτά τα καιρικά φαινόμενα να λαμβάνουν χώρα…».

Φυσικά, ούτε ο ΓΓ ούτε κανένα μέλος του ΚΚΕ – κι ελπίζουμε και κανένας σοβαρός άνθρωπος στη χώρα μας – δεν πιστεύει στον «χορό της βροχής» και στην επίκληση του Μεγάλου Μανιτού!

Η «ΕφΣυν» και ο χορός της βροχής
 Η «ΕφΣυν» και ο χορός της βροχής!

Αυτό το δικαίωμα με χαρά το παραχωρούμε στη γνωστή για την αντικειμενικότητα και αμεροληψία της «Εφημερίδα των Συντακτών»… 

Μάλλον η σχολιογράφος της «ΕφΣυν» διάβασε και κατάλαβε κάτι λάθος, από την ομιλία του ΓΓ, στο εξής:

«Λες και ζούμε στο Μεσαίωνα. Λες και ο άνθρωπος σήμερα πρέπει να είναι έρμαιο των ακραίων φυσικών φαινομένων. Λες και δεν υπάρχει εκείνο το επίπεδο της επιστήμης και της τεχνολογίας για να μπορεί να προλαμβάνει και να καταστέλλει τέτοια φαινόμενα.

Αλλά και πάλι, δεν μας λένε τι μέτρα πήραν για να προσαρμόσουν τον μηχανισμό πυροπροστασίας στα νέα δεδομένα που επικαλούνται ως δικαιολογία».

Τι άλλο να πει για να γίνει κατανοητό ότι εννοούνται οι καταστροφές ελλείψει των μέτρων πρόληψης;

Επομένως η σχολιογράφος της «ΕφΣυν»:

  • ή πιστεύει ότι ζούμε στον Μεσαίωνα και πρέπει να είμαστε έρμαια των φυσικών φαινομένων,
  • ή αρνείται το επίπεδο της επιστήμης και της τεχνολογίας,
  • ή μπέρδεψε τις θέσεις του ΚΚΕ με την επιχειρηματολογία κομμάτων που έκαναν καριέρα με το «μας ψεκάζουν» και που βρίσκονται σήμερα στην κυβέρνηση… `

Η, όπως επικά αποτύπωσε ο ποιητής:

«Όμως μες σ’ όλη του την ταραχή και το κακό / επίμονα κ’ η ποιητική ιδέα πάει κι έρχεται / το πιθανότερο είναι, βέβαια, υπεροψίαν και μέθην / υπεροψίαν και μέθην θα είχεν ο Δαρείος».[1]

 Η «Αυγή» πουλάει καθρεφτάκια σε ιθαγενείς

Ο φιλοκυβερνητικός Τύπος, με προμετωπίδα την «Αυγή», προσπάθησε ανήμερα του δημοψηφίσματος στην ΠΓΔΜ να μας πείσει ότι κανένας ΝΑΤΟικός σχεδιασμός δεν επέβαλε τη συμφωνία των Πρεσπών,

Η «ΕφΣυν» και ο χορός της βροχήςότι πρόκειται τάχα για μια διμερή συμφωνία διευθέτησης των διαφορών, που εγγυάται την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή και άλλα παρόμοια.

Και μόνο το γεγονός ότι αυτά γράφονταν την ώρα που ο πρωθυπουργός διαβεβαίωνε από τις ΗΠΑ

ότι η Ελλάδα θα ανταποκριθεί στον «ιστορικό της ρόλο» ως «ηγέτιδα δύναμη» στην προώθηση των ευρωατλαντικών σχεδίων στη Βαλκανική είναι αρκετό για να αποδείξει πόσο έωλοι και κατασκευασμένοι είναι οι ισχυρισμοί τους.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό.

Το άρθρο 2 της Συμφωνίας των Πρεσπών περιγράφει βήμα – βήμα την πορεία ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, ενώ και το χρονοδιάγραμμα που ακολουθήθηκε στην υπογραφή της καθορίστηκε εξολοκλήρου από τη Σύνοδο Κορυφής της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας τον περασμένο Ιούλη.

Καθόλου τυχαία, μάλιστα, για την υπεράσπιση της συμφωνίας έσπευσε τους προηγούμενους μήνες στην ΠΓΔΜ η «αφρόκρεμα» των πολιτικών και στρατιωτικών εκπροσώπων των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, μοιράζοντας τελεσίγραφα για την υπερψήφισή της.

Η «ΕφΣυν» και ο χορός της βροχής

Και τέλος, δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη για τον ΝΑΤΟικό χαρακτήρα και τη σκοπιμότητα της συμφωνίας από την ερώτηση που τέθηκε στο προχτεσινό δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ:

«Είστε υπέρ της εισόδου στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ με την αποδοχή της συμφωνίας ανάμεσα στην Δημοκρατία της Μακεδονίας και τη Δημοκρατία της Ελλάδας;».

Γιατί λοιπόν, η «Αυγή» πουλάει καθρεφτάκια στους ιθαγενείς; Ποιους κοροϊδεύουν;

Σημείωση:

[1]. Στίχος από το «Ο Δαρείος» του Κ.Π. Καβάφη.

Πηγή: Ριζοσπάστης

(Visited 621 times, 1 visits today)