Print Friendly, PDF & Email

Μάνδρα – Σε κάθε σταγόνα πνίγεται κι η Δούρου που χτενίζεται! (vid)

Περιφέρεια Αττικής: Φταίει ο κακός της ο καιρός και η …κλιματική αλλαγή!

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες αναγκαζόμαστε να ασχοληθούμε με το… παρατράγουδο που ακούει στο όνομα Ρένα Δούρου… και την προκλητική ανακοίνωση που εξέδωσε η Περιφέρεια Αττικής σχετικά με τις νέες πλημμύρες και τις καταστροφές στη Μάνδρα.

Μάνδρα - Σε κάθε σταγόνα πνίγεται κι η Δούρου που χτενίζεται

Επιχειρώντας να παρουσιάσει το μαύρο-άσπρο, προκλητικά ισχυρίστηκε ότι:

«Τα έργα για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Μάνδρας προχωράνε με ρυθμούς-ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα»!

Μάλιστα, δήλωσε πως από την έναρξη της νεροποντής οι υπηρεσίες της ήταν σε πλήρη ετοιμότητα συνδράμοντας και την Πυροσβεστική με την αποστολή δύο μηχανημάτων(!), όταν η Πυροσβεστική έκανε απάντληση σε τουλάχιστον 80 σπίτια και καταστήματα.

Σε μια προσπάθεια να αποσείσει τις ευθύνες της, η Περιφέρεια Αττικής ξεπέρασε κάθε όριο προκλητικότητας, καθώς έφτασε στο σημείο να κατηγορεί για…

«Επιλεκτική ντροπή και επιλεκτικό καταλογισμό ευθυνών»,

όσους καταλογίζουν ευθύνες στην Περιφέρεια, καθώς όπως ισχυρίστηκε για τις καταστροφές, φταίνε τα «πρωτόγνωρα» πλημμυρικά φαινόμενα και η κλιματική αλλαγή, με ανάλογα προβλήματα σε Σαμοθράκη, Κρήτη, Βόλο, Χαλκιδική, όπου εκεί:

«Κανείς δεν αναζητά ευθύνες από τους κατά τόπους περιφερειάρχες, όπως συμβαίνει μόνο στην περίπτωση της Αττικής και της περιφερειάρχη Ρένας Δούρου»!

Μάνδρα - Σε κάθε σταγόνα πνίγεται κι η Δούρου που χτενίζεται
Μάνδρα – Σε κάθε σταγόνα πνίγεται κι η Δούρου που χτενίζεται

Η Περιφέρεια όμως φαίνεται πως ξεχνά ότι στη συγκεκριμένη περιοχή μόλις τον περασμένο Νοέμβριο είχαμε 24 νεκρούς από την ολιγωρία και την έλλειψη πολιτικής βούλησης να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

Στη συγκεκριμένη περιοχή, η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου είχε σπεύσει κι υποσχεθεί έργα υποδομής που 8 μήνες μετά δεν έχουν καν ξεκινήσει, ενώ από την προηγούμενη πολύνεκρη καταστροφή αποκαλύφθηκε πολύχρονη καθυστέρηση της σχετικής μελέτης για την κατασκευή αντιπλημμυρικών αγωγών.

Υπενθυμίζουμε ότι τον Ιούλη του 2017 το υπ. Περιβάλλοντος εκτιμούσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος πλημμύρας στη Νέα Πέραμο και άρα δεν χρειάζονται αντιπλημμυρικά έργα (!), παρότι κυβέρνηση και διοίκηση της σημερινής Περιφέρειας, όπως και οι προκάτοχοί τους, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ,

γνώριζαν τουλάχιστον από το Νοέμβρη του 2004, ότι για την αντιπλημμυρική προστασία του Θριασίου επιβαλλόταν χωρίς καθυστερήσεις η κατασκευή συγκεκριμένων αντιπλημμυρικών έργων… όπως είχε τονιστεί σε σχετική ημερίδα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

Μάνδρα - Σε κάθε σταγόνα πνίγεται κι η Δούρου που χτενίζεται
Κλιμάκιο του ΚΚΕ έφτασε αμέσως στην περιοχή

Για το θέμα, σημειώνεται πως η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αττικής έχει ζητήσει προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Στη Μάνδρα βρέθηκε κλιμάκιο του ΚΚΕ που συνομίλησε με τους οργισμένους κατοίκους την ώρα που έβλεπαν τις περιουσίες τους να για ακόμη μια φορά να καταστρέφονται.

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ επισήμανε τις βαρύτατες ευθύνες των κυβερνώντων που δεν προχωρούν στην κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων γιατί δεν είναι επιλέξιμα από την ΕΕ, σε αντίθεση με τα έργα βιτρίνας στα οποία επιδίδονται χωρίς κανένα αντίκρισμα για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των λαϊκών – εργατικών οικογενειών.

Η κυβέρνηση μάλιστα το προηγούμενο διάστημα έστηνε «αναπτυξιακές φιέστες» την ώρα που αφήνει τους εργαζόμενους να πνίγονται στην κυριολεξία από μία βροχή.

Στη Μάνδρα βρέθηκε και ο «902.gr», όπου κατέγραψε τις προσπάθειες του κόσμου και των συνεργείων της Πυροσβεστικής να αδειάσουν τα υπόγεια από τα νερά και να σώσουν ό,τι μπορούν, με το βλέμμα στραμμένο στον ουρανό και την ψυχολογική πίεση στα ύψη.

Μάνδρα – Σε κάθε σταγόνα πνίγεται κι η Δούρου που χτενίζεται! (vid)

Πηγή: 902.gr

(Visited 640 times, 1 visits today)