Print Friendly, PDF & Email

Η «ανάπτυξή» τους τσακίζει τους εργάτες! (vid)

Συνδικάτα ενάντια στην «Αναπτυξιακή Φιέστα»
Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών: «Καθείς εφ’ ω ετάχθη!»

Με τα συνθήματα:

«Η ανάπτυξή τους τσακίζει τους εργάτες, κέρδη φέρνει στους κεφαλαιοκράτες» και
«Ο σχεδιασμός σας πνίγει το λαό – τα κέρδη αυξάνει στο κεφάλαιο»,

να κυριαρχούν, πραγματοποιήθηκε στην Ελευσίνα μαζική, δυναμική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Ελευσίνας από Συνδικάτα και Μαζικούς φορείς της Αττικής ενάντια στη «φιέστα του αναπτυξιακού συνεδρίου» που έγινε την περασμάνη Κυριακή στις 15/12 στη Δυτική Αττική.

Η «ανάπτυξή» τους τσακίζει τους εργάτες! (vid)

Η πορεία έγινε στο πλαίσιο συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου ενώ στο πλευρό τους βρέθηκε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής τα μέλη του ΠΓ, Λουίζα Ράζου και Θοδωρή Χιώνη.

Τα Συνδικάτα κι οι μαζικοί φορείς της Αθήνας και του Πειραιά έφτασαν στο σημείο με πορεία που ξεκίνησε νωρίτερα από την προσυγκέντρωση που πραγματοποίησαν στην «Ελαιουργική».

Κεντρικός ομιλητής στη συγκέντρωση ήταν ο Χρήστος Ματαράγκας, εκ μέρους του Συνδικάτου Ενέργειας Ν. Αττικής, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και ο Μπάμπης Θεοδώρου, δημοτικός σύμβουλος Μάνδρας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Η «ανάπτυξή» τους τσακίζει τους εργάτες

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Κυριακής 17 Δεκέμβρη, με παρέμβασή τους Σωματεία, μαζικοί φορείς και φοιτητές έδωσαν αγωνιστική απάντηση στις κυβερνητικές προκλητικές φιέστες των «αναπτυξιακών» συνεδρίων στη Δυτική Αττική που είχαν στηθεί σε δυο αίθουσες σε εκθεσιακό κέντρο στα Μέγαρα. 

Αναφερόμενος στην πρόσφατη φονική, καταστροφική πλημμύρα που έπληξε τη Δυτική Αττική ο Χρήστος Ματαράγκας σημείωσε ότι:

«Είναι ένα διαρκές προδιαγεγραμμένο πολιτικό έγκλημα με έναν και βασικό υπεύθυνο. Την πολιτική που εφαρμόζουν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις, σήμερα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, μαζί με την Περιφερειακή και Τοπική Διοίκηση».

Στο χαιρετισμό του ο Μπάμπης Θεοδώρου, αναφερόμενος στην πρόσφατη πλημμύρα που έπληξε την περιοχή της Δυτικής Αττικής, μεταξύ άλλων σημείωσε ότι:

«Πρέπει να γνωρίζετε ότι ο φονιάς δεν είναι η νεροποντή. Ο φονιάς, ο δολοφόνος, ο εγκληματίας είναι η αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αλλά και της κάθε λογής κολεγιάς».

Πηγή: 902.gr

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών: Καθείς εφ’ ω ετάχθη!

Ανακοίνωση εξέδωσε η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών καταγγέλλοντας την πρώην Πρόεδρο και νυν μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ, Ελένη Ζωγραφάκη, για την συμμετοχή της στην κυβερνητική φιέστα – ξέπλυμα της εγκληματικής πολιτικής που εφορμόζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ως συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων και μάλιστα ως «συντονίστριας».

Αναλυτικά η Ανακοίνωση:

«Το σαββατοκύριακο που μας πέρασε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έστησε άλλο ένα πανηγύρι, στη Δυτική Αττική αυτή τη φορά, για να διαφημίσει την αντιλαϊκή της πολιτική.

Συνδικάτο μετάλλου Αττικής

Ο πραγματικός λόγος του συνεδρίου αυτού δεν είναι η ενίσχυση των εργαζομένων που πλήγηκαν από τις καταστροφές αλλά η ενίσχυση των μεγάλων επιχειρήσεων της περιοχής και ο πολλαπλασιασμός των κερδών της μεγαλοεργοδοσίας.

Στις «φιέστες» αυτές παρέλασαν όλοι οι υπουργοί της κυβέρνησης, με την «πραμάτεια» τους, τα προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης που τσακίζουν τις ζωές των εργαζομένων.

Ανάμεσα τους και σύσσωμη η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.

Μαζί με τους εκπροσώπους του Υπουργείου ήταν κι η πρώην πρόεδρος της ΟΛΜΕ, περιφερειακή σύμβουλος της κυβερνητικής πλειοψηφίας και εκπρόσωπος των ΣΥΝΕΚ στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Ε. Ζωγραφάκη που ήταν συντονίστρια στο πάνελ που θα «σερβίριζε» το παραμύθι της “δίκαιης ανάπτυξης” και για την Παιδεία.

Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών

Αλήθεια ποια συζήτηση θα συντόνιζε;

  • Πόσες ώρες θα μας αυξήσουν το ωράριο;
  • Πόσα τμήματα και σχολεία θα συγχωνευθούν ή
  • Πως θα μας πλασάρουν την αξιολόγηση και αυτοαξιολόγηση ως «αποτίμηση του εκπαιδευτικού έργου»;

Η «ανάπτυξή» τους τσακίζει τους εργάτεςΓια άλλη μια φορά απέδειξαν το ρόλο τους ως κυβερνητικοί συνδικαλιστές.

Την ίδια στιγμή δεκάδες σωματεία, χιλιάδες εργαζόμενοι διαδήλωναν έξω από το Συνέδριο, διεκδικώντας όσα τους έκλεψαν τα τελευταία χρόνια, βροντοφωνάζοντας ότι τα κέρδη που βγαίνουν από το μόχθο τους φτάνουν και περισσεύουν για να ικανοποιηθούν ολόπλευρα οι λαϊκές ανάγκες.

Δεν περιμέναμε βέβαια από τους εκπροσώπους της ΟΛΜΕ να βρίσκονται στο μετερίζι του αγώνα. Απ’ αυτόν έχουν πάρει διαζύγιο χρόνια τώρα.

Αλλά η συμμετοχή τους σε τέτοια πάνελ είναι πέρα για πέρα προκλητική. Καθείς εφ’ ω ετάχθη!

Όλοι στον αγώνα για ένα σωματείο που θα είναι παλεύει όλα τα προβλήματα, μικρά και μεγάλα απέναντι στις αντιλαϊκές πολιτικές κυβέρνησης και ΕΕ.

Στις εκλογές των ΕΛΜΕ άλλαξε το συσχετισμό δυνάμεων! Καταδίκασε  παλιό και νέο κυβερνητικό συνδικαλισμό!

Η «ανάπτυξή» τους τσακίζει τους εργάτες! (εικ)

Πηγή: Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ

(Visited 408 times, 1 visits today)