Print Friendly, PDF & Email

Μαρινάκης για «λίστα Πέτσα»: «Επιστρέφουμε τα χρήματα»

«Αμφισβητούμενες οι διαδικασίες και οι διανομές…»

Με ανακοίνωσή της η εταιρεία «Alter Ego Media» ιδιοκτησίας του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη αναφέρει ότι επέστρεψε τα κονδύλια της καμπάνιας «Μένουμε σπίτι» για «Τα Νέα», «Το Βήμα», το «Mega» και το in.gr.

ΚΚΕ: Για τη διανομή των χρημάτων της καμπάνιας για την πανδημία σε ΜΜΕ

Αναλυτικά η ανακοίνωση η Ομίλου:

«Τα έντυπα, τα ψηφιακά μέσα και οι τηλεοπτικοί σταθμοί του ομίλου «Alter Ego» από τις αρχές του περασμένου Ιανουαρίου, από την εμφάνιση δηλαδή της πανδημίας και της παρεπόμενης υγειονομικής κρίσης, πολύ πριν αναληφθούν οι όποιες κυβερνητικές πρωτοβουλίες, είχαν τοποθετηθεί και προειδοποιήσει έγκαιρα την κοινή γνώμη για τους κινδύνους που απορρέουν από την διασπορά του ιού.

Αναλυτικά ρεπορτάζ, επιστημονικές καταγραφές, έρευνες, συνεντεύξεις ειδικών επιδημιολόγων και πλήθος σχετικών άρθρων και εκπομπών φιλοξενήθηκαν στις εφημερίδες μας, στις ιστοσελίδες και στους τηλεοπτικούς μας σταθμούς, με μόνο γνώμονα την ορθή και έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών.

Και χωρίς βεβαίως καμία προσδοκία κρατικών ή άλλων διαφημιστικών εσόδων.

Αυτή ήταν η υποχρέωσή μας, αυτήν εκπληρώσαμε και με γνώμονα την προστασία της υγείας των πολιτών θα συνεχίσουμε ενημερώνουμε την κοινή γνώμη, καθώς η υγειονομική κρίση εξελίσσεται και συνεχίζει να απειλεί τη χώρα μας.

Επειδή δεν συντασσόμεθα με τη μέθοδο, τα μέτρα και τα σταθμά διανομής των διαφημιστικών κονδυλίων της καμπάνιας «Μένουμε στο σπίτι» και επιπροσθέτως, επειδή θέλουμε να δηλώσουμε με ευθύ και καθαρό τρόπο την ανεξαρτησία μας από κρατικούς πόρους και «αμφισβητούμενες διαδικασίες και διανομές», επιστρέψαμε από το μεσημέρι της 8ης Ιουλίου τα ποσά που προέκυψαν για τον όμιλό μας από τις σχετικές κρατικές διαφημίσεις.

Προτρέπουμε δε την κυβέρνηση να διαθέσει το επιστραφέν ποσό στις οικογένειες των άνεργων εργαζομένων στα ΜΜΕ.

H Διοίκηση της Alter Ego»

Μαρινάκης για «λίστα Πέτσα»: «Επιστρέφουμε τα χρήματα»
Μαρινάκης για «λίστα Πέτσα»: «Επιστρέφουμε τα χρήματα»

Σημείωση Ημεροδρόμου:

Αν η συγκεκριμένη κίνηση του εφοπλιστή Μαρινάκη, η οποία συνοδεύεται από σαφή χαρακτηρισμό για «αμφισβητούμενες διαδικασίες και διανομές» που ακολουθήθηκαν από την κυβέρνηση όσον αφορά την «λίστα Πέτσα», υποκρύπτει πολιτικο-επιχειρηματική κόντρα, είναι κάτι που δεν θα αργήσει να φανεί.

Σε καμιά περίπτωση όμως δεν αμφισβητεί τον πυρήνα και την ουσία του συστήματος που γεννά την σύμφυση της πολιτικής εξουσίας με τους εκάστοτε ολιγάρχες.

Αν μάλιστα διαβάσει κάποιος ανάποδα την ανακοίνωση θα διαπιστώσει ότι έρχεται ακριβώς να «προστατεύσει» αυτή τη δομική σχέση.

Η «μοιρασιά» της «λίστας Πέτσα» με τις «ευλογίες» Μητσοτάκη δεν εξέθεσε μόνο την κυβέρνηση.

Εξέθεσε μαζί με τη «μαρίδα» των «κολλητών» και φίλων και εκείνα τα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα τα οποία σε μια εποχή που εξαφανίστηκαν μισθοί και χάθηκαν χιλιάδες θέσεις εργασίας αυτά εμφανίστηκαν να «αρπάζουν» χρήμα από τον κρατικό κορβανά.

Τέτοιες εξόφθαλμες «μπάζες» εκθέτουν συνολικά την τάξη των κεφαλαιοκρατών.

Λίστα «Πέτσα»: Με καθυστέρηση 3 μηνών δόθηκε στη δημοσιότητα
Μαρινάκης για «λίστα Πέτσα»: «Επιστρέφουμε τα χρήματα»

Ειδικά, μάλιστα, όταν πρόκειται για «ψίχουλα» πάνω στο μεγάλο τραπέζι που κλείνονται «δουλειές» πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Εξάλλου η προάσπιση του ίδιου του κεφαλαιοκρατικού τρόπου παραγωγής, οι σχέσεις αίματος του αστικού πολιτικού συστήματος με τους εκπροσώπους του κεφαλαίου είναι πολύ πιο ουσιώδης από μερικά εκατομμύρια ευρώ που έπεσαν για να μάθουμε εμείς οι υπόλοιποι να …πλένουμε τα χεράκια.

Πηγή: Ημεροδρόμος

(Visited 518 times, 1 visits today)