Print Friendly, PDF & Email

Μεγάλη άνοδος του ΠΑΜΕ στο 19ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ (Πίνακες)

Ολοκληρώθηκαν την Τρίτη 2 Ιούλη οι εργασίες του 19ου Συνεδρίου της ΟΛΜΕ όπου βρήκε την «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» (ΑΣΕ) σημαντικά ενισχυμένη τόσο σε ψήφους όσο και σε ποσοστά.

Σημαντική άνοδος της ΑΣΕ στους Συλλόγους Πρωτοβάθμιας ΕκπαίδευσηςΗ ΑΣΕ σημειώνει τη μεγαλύτερη αύξηση σε ψήφους από όλες τις άλλες δυνάμεις, λαμβάνοντας 65 ψήφους (από 55) και εκλέγοντας 2 μέλη (από 2) στο νέο ΔΣ της ΟΛΜΕ.

Μάλιστα, ο ένας εκ των δύο εκπροσώπων της ΑΣΕ είναι αναπληρωτής εκπαιδευτικός, εκφράζοντας μ’ αυτόν τον τρόπο τους χιλιάδες αναπληρωτές του κλάδου.

Για το 37ο Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ, η ΑΣΕ πήρε 66 ψήφους (από 53) και εξέλεξε 18 αντιπροσώπους (από 14).

Είναι χαρακτηριστικό πως και στην 88η Γενική Συνέλευση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας – ΔΟΕ καταγράφηκε η ίδια τάση και σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό.

Στην ανακοίνωσή της η ΑΣΕ αναφέρει:

«Είναι θετικό και ελπιδοφόρο ότι ενισχύεται και μέσα στους εκπαιδευτικούς ο αγωνιστικός πόλος. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, όλα τα προηγούμενα χρόνια ηγήθηκαν στην πάλη για την απόκρουση της αντιλαϊκής επίθεσης, στάθηκαν με συνέπεια απέναντι σε όλες τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις.

Έβαλαν στο επίκεντρο του αγώνα την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, κόντρα στο ρεαλισμό της υποταγής στα κέρδη των λίγων.

Οι αντιπρόσωποι της ΑΣΕ επιδίωξαν το συνέδριο να εξοπλίσει τους εργαζόμενους με αποφάσεις που θα συμβάλλουν στην υπεράσπιση των συμφερόντων τους. Επιδίωξαν να παρθούν αποφάσεις, ώστε ο κλάδος τη νέα χρονιά να αποκρούσει την αντιλαϊκή επίθεση που έρχεται την επόμενη ημέρα των βουλευτικών εκλογών.

Οι αντιπρόσωποι της ΑΣΕ κατέθεσαν πρόταση να είναι το επόμενο Συνέδριο της ΟΛΜΕ καταστατικό.

Δεν μπορεί μια από τις μεγαλύτερες Ομοσπονδίες του Δημοσίου να μην μπορεί να προκηρύξει 24ωρη Απεργία σε έκτακτες καταστάσεις ή να μην έχει την οργανωτική δομή, για να μπορεί να καλύψει τα χιλιάδες μέλη της.

Η πρόταση αυτή υπερψηφίστηκε από την πλειοψηφία των συνέδρων, εκτός από τις δυνάμεις των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ που προσπάθησαν με διάφορα τερτίπια να μην υιοθετηθεί.

Μεγάλη άνοδος του ΠΑΜΕ στο 19ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ (Πίνακες)
Αποτελέσματα για  το ΔΣ της ΟΛΜΕ

Μεγάλη άνοδος του ΠΑΜΕ στο 19ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ (Πίνακες)

Η ΑΣΕ κατέθεσε πρόταση στο συνέδριο για σχέδιο δράσης, ώστε με την έναρξη της σχολικής χρονιάς να πραγματοποιηθούν Γενικές Συνελεύσεις, ενημερώσεις, αγωνιστικές πρωτοβουλίες, ενάντια στην εφαρμογή του Νέου Λυκείου, την αξιολόγηση, την πολιτική των περικοπών και των απολύσεων των αναπληρωτών.

Αυτή η πρόταση καταψηφίστηκε από τις δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού, ΣΥΝΕΚ – ΔΑΚΕ – ΠΕΚ, αφοπλίζοντας έτσι τον κλάδο απέναντι στην νέα κυβέρνηση.

Προκλητική ήταν και η στάση τους στην πρόταση που κατέθεσαν αναπληρωτές σύνεδροι και ΕΛΜΕ για τη μόνιμη και σταθερή δουλειά, τη μονιμοποίηση εδώ και τώρα των πάνω από 30 χιλιάδων αναπληρωτών, το αίτημα να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχος.

ΣΥΝΕΚ – ΔΑΚΕ ΠΕΚ απέρριψαν την πρόταση πάνω από 40 ΕΛΜΕ για κήρυξη απεργίας – αποχής από κάθε διαδικασία αξιολόγησης. Έστρωσαν, έτσι, το χαλί στην επόμενη κυβέρνηση να συνεχίσει την πολιτική της κατηγοριοποίησης των σχολείων και των εκπαιδευτικών, της προσαρμογής τους στις ανάγκες της αγοράς.

Αλγεινή εντύπωση έκανε στην πλειοψηφία των Συνέδρων, ο αντικομουνιστικός οχετός, η ρητορική του μίσους και του εθνικισμού από την ηγεσία της ΔΑΚΕ.

Ο αντιδραστικός κατήφορος δεν είναι απλά επιλογή της ηγεσίας της ΔΑΚΕ.

Ταυτόχρονα, προσπαθούν να κρύψουν τη συμφωνία τους με τις αντιεκπαιδευτικές επιλογές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, την υπερψήφιση όλων σχεδόν των αποφάσεων της Ομοσπονδίας μαζί με τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ στο κλάδο.

Μεγάλη άνοδος του ΠΑΜΕ στο 19ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ (Πίνακες)
Αποτελέσματα για την ΑΔΕΔΥ

Μεγάλη άνοδος του ΠΑΜΕ στο 19ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ (Πίνακες)Δεν έλειψαν και από αυτό το Συνέδριο, οι εκφυλιστικές διαδικασίες, η μη τήρηση του προγράμματος, οι χαώδεις διαδικασίες της τελευταίας ημέρας που κράτησαν μέχρι τις 4:00 το πρωί, οι τακτικισμοί και οι αντεγκλήσεις, έτσι ώστε να μην παρθούν αποφάσεις σε αγωνιστική κατεύθυνση.

Οι εκπρόσωποι της ΑΣΕ δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε με αυταπάρνηση την προσπάθεια να δυναμώσουν οι αγώνες του κλάδου μας και του εργατικού – λαϊκού κινήματος. Θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να αλλάξουμε την κατάσταση στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, ν’ αλλάξουν οι συσχετισμοί στα σωματεία προς όφελος των εργαζομένων.

Καλούμε τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς να πάρουν θέση και μπροστά στις βουλευτικές εκλογές στις 7 Ιούλη.

Να καταδικάσουν με την ψήφο τους τα κόμματα που μας τσακίζουν τη ζωή, που μας έφτασαν μέχρι εδώ.

Να δυναμώσουν τη δύναμη εκείνη που στάθηκε δίπλα μας σε κάθε αγώνα, σε κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα».

Πηγές: ΠΑΜΕ Εκαπιδευτικών και 902.gr

(Visited 553 times, 1 visits today)