Print Friendly, PDF & Email

Μεγάλος καημός για να «σωθεί» η Πάτρα από τον Πελετίδη!

To (προ) εκλογικό τοπίο της Πάτρας:
Τους ενώνουν οι πολιτικές τους, μας ενώνουν οι ανάγκες μας

Μεγάλος καημός για να «σωθεί» η Πάτρα από τον ΠελετίδηΟχτώ μήνες πριν από τις Δημοτικές εκλογές και οι διαβουλεύσεις οι οποίες πραγματοποιούνται μεταξύ παρατάξεων και υποψηφίων που σχετίζονται με τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ είναι κάτι το πρωτόγνωρο.

Συσκέψεις, συναντήσεις, διαγγέλματα, ανακοινώσεις,

 • ρεπορτάζ που ενημερώνουν για νέες υποψηφιότητες,
 • συνδυασμούς παρατάξεων σε όλες τις πιθανές εκδοχές,
 • υποψήφιοι που τη μια μέρα είναι σε ένα σχήμα και την επόμενη σε κάποιο άλλο
 • και τέλος πολλοί υποψήφιοι Δήμαρχοι.

Κοινή συνισταμένη όλων είναι μία:

Πώς θα «απαλλαχτεί» η Πόλη από τη Δημοτική αρχή της Λαϊκής Συσπείρωσης και από τον Δήμαρχο Κ. Πελετίδη!

Μεγάλος καημός για να «σωθεί» η Πάτρα από τον ΠελετίδηΣίγουρα θα υπάρχουν κάποιοι που ακόμα ξαφνιάζονται με την ευκολία που οι εκπρόσωποι των ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ ενώνονται ενάντια στον κοινό τους εχθρό.

Μην ψάχνετε να βρείτε τι τους χωρίζει, σκεφτείτε τι τους ενώνει…

 • Τους ενώνουν οι πολιτικές τους. Γιατί, μπορεί στην κεντρική πολιτική να βρίσκουν κάποια θέματα για να συγκρουστούν, όμως ο πυρήνας των πολιτικών τους είναι ίδιος.

Μαζί ψήφισαν το 3ο μνημόνιο, κοινή αντίληψη έχουν για την «ανάπτυξη» που θα φέρει κέρδη για τους λίγους, για τις ιδιωτικοποιήσεις και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, το ξεζούμισμα του λαού με τη φορολογία, την τυφλή υποταγή στην Ε.Ε. και ΝΑΤΟ και άλλα πολλά.

 • Τους ενώνει ο φόβος της αμφισβήτησης των πολιτικών τους. Γιατί το έργο που έχει παράξει τα τελευταία 4 χρόνια η Δημοτική αρχή, την οποία αναγνωρίζει η συντριπτική πλειοψηφία του πατραϊκού λαού, έγινε με όρους σύγκρουσης και απειθαρχίας στις εφαρμοζόμενες πολιτικές των κομμάτων τους.

Μεγάλος καημός για να «σωθεί» η Πάτρα από τον ΠελετίδηΤο να καταργούνται στην πράξη κάποιες από τις αντιλαϊκές πολιτικές τους, και ταυτόχρονα οι λαϊκές οικογένειες να στηρίζονται, να ανακουφίζονται από τις συνέπειες των πολιτικών τους είναι πολύ κακό παράδειγμα.

Μπορεί να βρει μιμητές σε άλλους Δήμους, άλλα και γενικότερα, να δείξει τον δρόμο για την ανατροπή των πολιτικών τους που τις παρουσιάζουν ως μονόδρομο αναγκαιότητα κτλ.

 • Τους ενώνει η αγωνία ότι η Πάτρα, ο 3ος μεγαλύτερος Δήμος της χώρας, δε θα συμμετάσχει στο «πάρτι της ανάπτυξης».

Η Πάτρα, ένας τεράστιος Δήμος, δεν θα ξεπουλήσει τις εκτάσεις φιλέτα, αλλά θα τα κάνει πάρκα, δεν θα ιδιωτικοποιήσει το νερό και τα απορρίμματα αλλά θα μειώνει τα ανταποδοτικά τέλη για τον λαό και θα τα αυξάνει για το μεγάλο κεφάλαιο, δεν θα ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα για να κονομάνε οι λίγοι και να πληρώνουν οι πολλοί!!

Είναι μάλιστα τόσο μεγάλη η αγωνία τους που, αν πιστέψουμε τα δημοσιεύματα των τοπικών ΜΜΕ, καλούν μεγαλοεπιχειρηματίες να είναι υποψήφιοι δήμαρχοι απέναντι στον Κ. Πελετίδη.

Μεγάλος καημός για να «απαλλαχθεί» η Πάτρα από τον Πελετίδη

Δηλαδή θα μπορούσε να πει κάποιος ότι θέλουν να δημιουργήσουν έναν τοπικό Τραμπ ή Μπερλουσκόνι για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του λαού!!!

Άρα καθόλου τυχαίο δεν είναι που οι παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στο δημοτικό συμβούλιο λειτούργησαν ως μια, με κοινή στάση και ανακοινώσεις σε πολλά κορυφαία ζητήματα που αφορούν την πόλη.

Το βασικό επιχείρημά τους για την κοινή στάση τους αλλά και για τις πιθανές συνεργασίες των παρατάξεών τους είναι ότι για το καλό της Πόλης αφήνουν εκτός Δημοτικού συμβουλίου τις κομματικές τους ταυτότητες!!

Δηλαδή το πρωί είναι μέλη, στελέχη, υποστηριχτές των κομμάτων τους που εφάρμοσαν ή εφαρμόζουν τις γνωστές αντιλαϊκές πολιτικές και το απόγευμα, στο Δημοτικό συμβούλιο, είναι «ανεξάρτητοι» και δεν ξέρουν τίποτα γι‘ αυτές…

Και όλα αυτά για το καλό της Πόλης, βέβαια!

Τους ενώνουν οι πολιτικές τους, μας ενώνουν οι ανάγκες μας

Μεγάλος καημός για να «σωθεί» η Πάτρα από τον ΠελετίδηΑπό την πρώτη στιγμή που η Λαϊκή Συσπείρωση ανέλαβε τη διοίκηση της Πάτρας τόνισε ότι θα κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να ανακουφίσει τον λαό που δοκιμάζεται σκληρά από τις σκληρές αντιλαϊκές πολιτικές.

Και αυτό έκανε με έργα, αποφάσεις και πράξεις.

 • Ελεύθεροι χώροι, πάρκα, γήπεδα,
 • παιδικοί σταθμοί χωρίς τροφεία,
 • παρεμβάσεις σε σχολεία,
 • παιδικές χαρές,
 • δημοτικά κτήρια,
 • η τιμολογιακή πολιτική στα ανταποδοτικά τέλη,
 • στη ΔΕΥΑΠ,
 • οι αποφάσεις για τους πλειστηριασμούς,
 • τα χρέη προς τον Δήμο,
 • για κανένα λαϊκό σπίτι με κομμένο νερό,

είναι ελάχιστα από αυτά που θα μπορούσαν να αναφερθούν για την φιλολαϊκή πολιτική του Δήμου.

Μεγάλος καημός για να «σωθεί» η Πάτρα από τον ΠελετίδηΚάθε καλόπιστος δημότης αυτής της Πόλης που πιστεύει ότι στη 2η δεκαετία του 21ο αιώνα είναι δικαίωμα του ίδιου και της οικογένειάς του να ζει και να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες του, βρήκε στη Δημοτική αρχή της Πάτρας έναν αποφασισμένο σύμμαχο.

Ο λόγος λοιπόν που η μεγάλη πλειοψηφία του λαού της Πόλης μας υποστηρίζει ή δείχνει συμπάθεια στη Δημοτική αρχή είναι γιατί είδε κάτι μικρό η μεγαλύτερο να αλλάζει προς το καλύτερο στην καθημερινότητά του στον αγώνα να καλύψει τις ανάγκες του.

Η ενότητα του λαού, το κοινό συμφέρον της πλειοψηφίας μπορεί να βάλει ένα στοπ στα σχέδια να ξαναγίνει ο Δήμος Πατρέων φορέας αντιλαϊκών πολιτικών.

Όσοι το προηγούμενο διάστημα στάθηκαν στο πλάι της Δημοτικής αρχής, όσοι την υποστηρίζουν, αλλά και όσοι -και είναι πάρα πολλοί αυτοί- διαμόρφωσαν θετική γνώμη κατά τη διάρκεια της θητείας της, ας συμπορευτούμε μαζί της,

και όχι μόνο μέχρι τις εκλογές αλλά και μετά από αυτές για να ανατρέψουμε τις πολιτικές τους, για να ζούμε με αξιοπρέπεια, καλύπτοντας τις σύγχρονες ανάγκες μας!!!

Στέλιος Παλαρμάς

Εκπαιδευτικός
Μέλος της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Πατρέων

(Visited 609 times, 1 visits today)