Print Friendly, PDF & Email

Να επιταχτούν τα ιδιωτικά νοσοκομεία και να ενταχθούν από απόψε στις εφημερίες!

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για την εκρηκτική κατάσταση του ΕΣΥ: «Να διοριστούν με κατεπείγουσες διαδικασίες όλοι οι γιατροί με πτυχίο Ιατρικής και τίτλο ειδικότητας και είναι υποψήφιοι για θέσεις που έχουν προκηρυχθεί χωρίς καμία άλλη προϋπόθεση»

Να επιταχτούν στο Λεκανοπέδιο τα ιδιωτικά νοσοκομεία και να ενταχθούν από απόψε στο σύστημα εφημερίας, όπως επίσης να διοριστούν με κατεπείγουσες διαδικασίες όλοι οι γιατροί που είναι υποψήφιοι για τις θέσεις που έχουν προκηρυχθεί ζητά μεταξύ άλλων το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του Γραφείου Τύπου της ΚΕ για την εκρηκτική κατάσταση του δημόσιου συστήματος Υγείας στην Αττική και τα νέα μέτρα της κυβέρνησης.

Να επιταχτούν τα ιδιωτικά νοσοκομεία και να ενταχθούν από απόψε στις εφημερίες
Να επιταχτούν τα ιδιωτικά νοσοκομεία και να ενταχθούν από απόψε στις εφημερίες!

Αναλυτικά:

«Η μετατροπή του ΕΣΥ στην Αττική σε σύστημα μιας νόσου έχει πλέον και την επίσημη σφραγίδα της κυβέρνησης.

Η εξέλιξη αυτή, εκτός όλων των άλλων, το μόνο που θα επιφέρει είναι η εξάπλωση μιας νέας «παράλληλης» πανδημίας, η οποία αφορά όλους όσοι στερούνται την αναγκαία περίθαλψη και θεραπεία από το δημόσιο σύστημα Υγείας.

Χιλιάδες ασθενείς παραμένουν σχεδόν αποκλεισμένοι από τις διαγνώσεις και τις θεραπείες, αφού η μία μετά την άλλη κλινικές, κρεβάτια ΜΕΘ και προσωπικό αφαιρούνται για τις μεγάλες ανάγκες των ασθενών με κορωνοϊό.

Η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία της Αθήνας και του Πειραιά έχει χτυπήσει «κόκκινο»!

Ήδη σήμερα 3 Μάρτη, από τις 311 κλίνες ΜΕΘ για Covid-19 είναι κατειλημμένες οι 283, οι εισαγωγές ασθενών για νοσηλεία αυξάνουν, με προσωπικό ελάχιστο και εξαντλημένο.

Ενδεικτικά:

Στο «Θριάσιο» 1 πνευμονολόγος όταν εφημερεύει έχει στην ευθύνη του πάνω από 65 νοσηλευόμενους ασθενείς, από τους οποίους οι 35 είναι ασθενείς με Covid, καθώς και τα επείγοντα περιστατικά.

Στην «Παμμακάριστο» 5 γιατροί παθολόγοι έχουν στην ευθύνη τους 92 κρεβάτια, από τα οποία τα 12 είναι Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ).

Στο «Ασκληπιείο» αντί να υπάρχουν 4 νοσηλευτές ανά κρεβάτι ΜΕΘ, υπάρχει 1 νοσηλευτής ανά 4 κρεβάτια!

Το «ειδικό σχέδιο ενίσχυσης του ΕΣΥ» της κυβέρνησης αφήνει ανενόχλητους τους μεγαλοεπιχειρηματίες στην Υγεία, οι οποίοι, λες και δεν έχουμε έκτακτες συνθήκες, αξιοποιούν τα χάλια του δημόσιου συστήματος για να βγάλουν επιπλέον κέρδη σε βάρος του λαού.

Το ίδιο ανέγγιχτο να θησαυρίζει αφήνει τον ιδιωτικό τομέα Υγείας και το «νέο ΕΣΥ» του Σύριζα.

Να επιταχτούν τα ιδιωτικά νοσοκομεία και να ενταχθούν από απόψε στις εφημερίες

Η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη και το ενδεχόμενο να επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο είναι ήδη ορατό.

Κανένα lockdown πάνω στο lockdown δεν πρόκειται να αντικαταστήσει τα αναγκαία μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, στα μέσα μεταφοράς κ.α., ούτε να συμβάλει στην εξεύρεση επιπλέον νοσοκομειακών κλινών, κλινών ΜΕΘ και υγειονομικού προσωπικού.

Γι’ αυτό απαιτούμε από την κυβέρνηση, χωρίς άλλη καθυστέρηση, τώρα, σήμερα, να προχωρήσει στις αναγκαίες ενέργειες:

1. Να επιτάξει στο Λεκανοπέδιο τα ιδιωτικά νοσοκομεία

Α. «Μετροπόλιταν» (Ν. Φάληρο),
Β. «Ιασώ» (Μαρούσι),
Γ. «Ερρίκος Ντυνάν» (Αμπελόκηποι),
Δ. «Υγεία» (Μαρούσι),
Ε. «Ιατρικό Κέντρο» (Μαρούσι),

χωρίς αποζημίωση των ιδιοκτητών, για να προστεθούν απλές, ειδικές κλίνες και διαγνωστικά εργαστήρια για τις ανάγκες των ασθενών.

Να ενταχθούν από απόψε στο σύστημα εφημερίας και νοσηλείας ασθενών (Covid και μη Covid), με αξιοποίηση όλων των υποδομών τους και όλου του προσωπικού τους με μισθοδοσία από το κράτος.

Να αξιοποιηθούν οι ειδικοί επιστήμονες κύρους που συνεργάζονται με τα συγκεκριμένα ιδιωτικά θεραπευτήρια και ταυτόχρονα αποτελούν μέλη της επιστημονικής επιτροπής του υπουργείου Υγείας για την προσαρμογή τους στις ανάγκες νοσηλείας ασθενών από τον κορωνοϊό.

2. Όλοι οι γιατροί που έχουν πτυχίο Ιατρικής και τίτλο ειδικότητας και είναι υποψήφιοι για τις θέσεις που έχουν προκηρυχθεί, να διοριστούν με κατεπείγουσες διαδικασίες και χωρίς καμία άλλη προϋπόθεση.

3. Όλοι οι γιατροί που είναι στη λίστα αναμονής για ειδικότητα να ξεκινήσουν άμεσα.

Να επιταχτούν τα ιδιωτικά νοσοκομεία και να ενταχθούν από απόψε στις εφημερίες
Να επιταχτούν τα ιδιωτικά νοσοκομεία και να ενταχθούν από απόψε στις εφημερίες!

Ταυτόχρονα χρειάζεται να προχωρήσει, με γρήγορες διαδικασίες, ο εμβολιασμός του πληθυσμού, με πρόσβαση σε όλα τα διαθέσιμα εμβόλια.

Αυτές οι προτάσεις είναι ρεαλιστικές γιατί απαντάνε άμεσα και πρακτικά στα αδιέξοδα που ήδη έχει οδηγηθεί το δημόσιο σύστημα Υγείας, ιδιαίτερα στην Αττική και για το οποίο έχουν βάλει το «χεράκι τους» όλες οι εναλλασσόμενες κυβερνήσεις.

Με την προστασία και την υγεία του λαού δεν έχει κανένας το δικαίωμα να παίζει!».

Πηγή: 902.gr

(Visited 301 times, 1 visits today)