Print Friendly, PDF & Email

Ιταλία: Ασθενείς λαμβάνουν οξυγόνο στα αυτοκίνητά τους έξω από νοσοκομεία

Νεκρός βρέθηκε ασθενής με Covid-19 στην τουαλέτα νοσοκομείου της Νάπολης

Με το φράγμα του 1 εκατομμυρίου κρουσμάτων να σπάει στην Ιταλία, σκηνές χάους αρχίζουν να καταγράφονται σε μεγάλες πόλεις της χώρας, όπου ο λαός βιώνει τραγικές καταστάσεις και στο δεύτερο κύμα της πανδημίας, αφού η κυβέρνηση δεν έλαβε κανένα ουσιαστικό μέτρο προετοιμασίας του ήδη καταπονημένου συστήματος Υγείας.

Ο περιφερειάρχης της Καμπανίας με πρωτεύουσα τη Νάπολη, την τρίτη μεγαλύτερη πόλης της χώρας, Βιντσέντσο Ντε Λούκα, ζήτησε από την κυβέρνηση να περιορίσει τις μετακινήσεις των πολιτών, ιδίως στην παραλιακή οδό της πόλης.

Ιταλία: Ασθενείς λαμβάνουν οξυγόνο στα αυτοκίνητά τους έξω από νοσοκομεία
Ιταλία: Ασθενείς λαμβάνουν οξυγόνο στα αυτοκίνητά τους έξω από νοσοκομεία ενώ και τα ασθενοφόρα περιμένουν στις ουρές μέχρι να αδειάσουν κλίνες

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε όμως απάντησε ότι, στη φάση αυτή, η άμεση προτεραιότητα είναι τα νοσοκομεία, τα οποία συνεχίζουν να είναι υπερπλήρη και η καταστάση ολοένα κια χειροτερεύει.

Παράλληλα με τη δραστηριοποίηση του στρατού, στενοί συνεργάτες του Κόντε προσθέτουν ότι θα χρησιμοποιηθεί και σειρά ξενοδοχείων για να μπορέσουν να τεθούν σε ασφαλή απομόνωση ασθενείς που δεν παρουσιάζουν βαριά συμπτώματα της covid-19.

Η Νάπολη και τα νοσοκομεία της είχαν ήδη μπει «στο μάτι του κυκλώνα» λόγω των θετικών στον ιό πολιτών που αναγκάσθηκαν να περιμένουν επί ώρες μέσα στα αυτοκίνητά τους έξω από τα επείγοντα περιστατικά.

Νοσηλευτές μετέφεραν φιάλες οξυγόνου έξω από τα αυτοκίνητα για να βοηθήσουν, όπως τους ήταν δυνατόν, τους ασθενείς με αναπνευστικά προβλήματα.

Σκηνές σοκ καταγράφονται έξω από το νοσοκομείο αναφοράς «Contugno», το οποίο έχει κυριολεκτικά γεμίσει με αποτέλεσμα ασθενείς που προσέρχονται να παίρνουν οξυγόνο μέσα στα αυτοκίνητά τους. (Δείτε βίντεο και ρεπορτάζ εδώ).

Ασθενοφόρα και ΙΧ αυτοκίνητα περιμένουν ακόμα και για 24 ώρες, προκειμένου να φτάσουν στο χώρο πρώτων βοηθειών του νοσοκομείου, όπου γίνεται η διαλογή των ασθενών.

Η κατάσταση θεωρείται ιδιαίτερα ανησυχητική, ιδιαίτερα στο νότο όπου το σύστημα υγείας είναι ακόμη πιο υποβαθμισμένο.

Ο δήμαρχος στο Παλέρμο δήλωσε ότι η πόλη του και η υπόλοιπη Σικελία κινδυνεύουν να οδηγηθούν σε μια «προαναγγελθείσα σφαγή».

Οι γιατροί συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη στα νοσοκομεία, ωστόσο χθες πέθαναν από τις επιπλοκές του κορονοϊού άλλοι 623 άνθρωποι -αριθμός ρεκόρ από τις αρχές Απριλίου- και ανακοινώθηκαν 32.961 νέα κρούσματα.

Ιταλία: Ασθενείς λαμβάνουν οξυγόνο στα αυτοκίνητά τους έξω από νοσοκομεία
Ιταλία: Ασθενείς λαμβάνουν οξυγόνο στα αυτοκίνητά τους έξω από νοσοκομεία

Ο αριθμός όσων εισάγονται σε ΜΕΘ διπλασιάζονται κάθε δέκα ημέρες και σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ιταλικής ομοσπονδίας ιατρών, με τέτοιους ρυθμούς πολύ δύσκολα κάποιος θα μπορέσει να εγγυηθεί θεραπεία σε ασθενείς με άλλα νοσήματα.

Ένας ασθενής με Covid-19 πέθανε στην τουαλέτα!

Σοκ προκλήθηκε από την είδηση ότι ασθενής με κορωνοϊό, που είχε μεταφερθεί στα έκτακτα περιστατικά του Νοσοκομείου Καρνταρέλι της Νάπολης, πέθανε μέσα σε τουαλέτα του κτιρίου.

Το πτώμα του δεν βρέθηκε από γιατρούς ή νοσοκόμους, αλλά από άλλους ασθενείς που βρίσκονται στο νοσοκομείο προσωρινά σε ράντζα, με την ελπίδα να αδειάσουν κάποια κρεβάτια στους θαλάμους.

«Πρόκειται για δραματικά και απαράδεκτα συμβάντα. Πρέπει να δράσουμε άμεσα, διότι σε πολλές περιοχές της Νάπολης και στα περίχωρά της, η κατάσταση ξεφεύγει από τον έλεγχο»,

δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο.

Με πληροφορίες από NBC News και 902.gr

Ροβεσπιέρος

(Visited 148 times, 1 visits today)