Print Friendly, PDF & Email

Νέες βρωμιές της ΕφΣυν κατά συγκεντρώσεων του ΚΚΕ (vid)

που διοργανώνει σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λάρισα την ερχόμενη Πέμπτη
ενάντια στη Νατοϊκή Συμφωνία των Πρεσπών

Όπως δε λείπει ο Μάρτης από τη Σαρακοστή, έτσι δε θα μπορούσε να λείπει και η ΕφΣυν από το πάρτι συριζαϊκής συκοφαντίας για το «εθνικιστικό» ΚΚΕ που τάχα:

«Στοχοποιεί μονομερώς τον αλυτρωτισμό των γειτόνων».

Συγκεντρώσεις σχεδιάζει σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λάρισα την Πέμπτη 24 Γενάρη το ΚΚΕ, ενάντια στη νατοϊκή συμφωνία των Πρεσπών, κάτω από τα συνθήματα που είναι ήδη γνωστά εδώ και κάποιες μέρες από τη γνωστή αφίσα με το όχι στη συμφωνία:

«Όχι στη Συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ – Όχι στα σχέδια ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ – Όχι στον αλυτρωτισμό και τον εθνικισμό – Ναι στη φιλία – αλληλεγγύη και κοινή πάλη των λαών».

Νέες βρωμιές της ΕφΣυν κατά συγκεντρώσεων του ΚΚΕΤι κατάλαβε απ’ αυτά η ΕφΣυν, πριν ακόμα ανακοινωθούν επίσημα οι συγκεντρώσεις;

Μα φυσικά ότι το ΚΚΕ έχει διολισθήσει σε εθνικιστικές θέσεις, στοχοποιεί μόνο τον αλυτρωτισμό των γειτόνων και το λοιπό τροπάρι που ψέλνουν με πάθος συριζαίοι με στολή και πολιτικά τις τελευταίες μέρες.

Ως επιστήμονες στην παραχάραξη των θέσεων του ΚΚΕ μας ενημερώνουν:

«Ότι το ΚΚΕ πρώτη φορά προσανατολίζεται σε συλλαλητήριο για το Μακεδονικό (ή με αφορμή το Μακεδονικό) και μάλιστα επικεντρώνοντας την κριτική του προς τον εθνικισμό και τον αλυτρωτισμό που υπάρχει στο έδαφος της γειτονικής χώρας».

Πού το είδε αυτό στην αφίσα που η ίδια η συντάκτρια επικαλείται ως τεκμήριο, κανείς δεν ξέρει, μάλλον γράφτηκε με μαγικό μελάνι που αποκαλύπτεται μόνο στα μάτια συριζαίων.

Χώρια βέβαια πως η συγκέντρωση δε σχετίζεται γενικά κι αόριστα με το Μακεδονικό, αλλά συγκεκριμένα με την ευρωνατοϊκή συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ, στην οποία αντιτίθεται όπως έχει αντιτεθεί σε κάθε αντίστοιχη επέκταση ιμπεριαλιστικών οργανισμών από τον καιρό που πρωτοδημιουργήθηκαν.

Νέες βρωμιές της ΕφΣυν κατά συγκεντρώσεων του ΚΚΕΣυνεχίζοντας τη συκοφαντία, η συντάκτρια παραποιεί τις θέσεις του ΓΓ του ΚΚΕ γράφοντας πως:

«Αφήνει (η συμφωνία των Πρεσπών) «ανοιχτό παράθυρο για να εκδηλωθεί ο εθνικισμός και ο αλυτρωτισμών των γειτόνων», όπως έχει δηλώσει ο κ. Κουτσούμπας πολλές φορές».

Τόσες πολλές φορές, που η δημοσιογράφος δεν μπήκε να στον κόπο να παραθέσει ένα λινκ σε κείμενο ή δήλωση του γγ του ΚΚΕ, για να δούμε αν και σε ποια συμφραζόμενα λέγεται κάτι τέτοιο.

Αντιλαμβανόμαστε την κούρασή της και για να τη διευκολύνουμε παραθέτουμε συνέντευξη του Κουτσούμπα μόλις πριν λίγους μήνες, όπου αναλύει ξεκάθαρα τον αλυτρωτικό χαρακτήρα του συνθήματος:

«Η Μακεδονία είναι μία και ελληνική»

και επισημαίνει τις επικίνδυνες στοχεύσεις των εθνικιστών και της άρχουσας τάξης ακόμα και για απόσπαση εδαφών από την ΠΓΔΜ.

Νέες βρωμιές της ΕφΣυν κατά συγκεντρώσεων του ΚΚΕ

Το συγκινητικότερο απ’ όλα όμως είναι το πατρονάρισμα που επιχειρεί να κάνει η συντάκτρια στις σχέσεις του ΚΚΕ με τα ΚΚ της περιοχής, εφευρίσκοντας μάλιστα κάποιο ανύπαρκτο,

«Κομμουνιστικό Κόμμα της ΠΓΔΜ»

καθώς το κανονικό του όνομα είναι Κομμουνιστικό Κόμμα Μακεδονίας, αλλά κάπου εδώ ο συριζαϊκός διεθνισμός παθαίνει – κατά το κοινώς λεγόμενο – κοκομπλόκο.

Για να μην ανησυχεί πάντως η συντάκτρια, να την ενημερώσουμε ότι το ΚΚΜ συμμετείχε και φέτος στη διεθνή συνάντηση των ΚΚ στην Αθήνα, ενώ είχε αποστείλει και χαιρετιστήριο μήνυμα στο 20ό συνέδριο του κόμματος το 2017, αναφερόμενο σε αμφότερες με το όνομά του.

Τις όποιες διαφορετικές προσεγγίσεις για το ζήτημα, τα δυο κόμματα τις συζητούν στα πλαίσια των διεθνών επαφών τους, χωρίς να χρειάζονται τη διαμεσολάβηση κανενός «νατοϊκού διεθνιστή».

Αλήθεια, τι να λέει το ΚΚ Μακεδονίας για το ΝΑΤΟ άραγε;

Πηγή: Κατιούσα

Οι συγκεντρώσεις του ΚΚΕ ενάντια στη Νατοϊκή συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ
σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λάρισα την Πέμπτη 24 Γενάρη

Νέες βρωμιές της ΕφΣυν κατά συγκεντρώσεων του ΚΚΕΗ Κομματική Οργάνωση Αττικής, η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας και η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλίας του ΚΚΕ διοργανώνουν συγκεντρώσεις – συλλαλητήρια, την Πέμπτη 24 Γενάρη, με θέμα:

«Όχι στη Συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ – Όχι στα σχέδια ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ – Όχι στον αλυτρωτισμό και τον εθνικισμό – Ναι στη φιλία – αλληλεγγύη και κοινή πάλη των λαών».

  • Η συγκέντρωση στην Αθήνα θα γίνει στις 18.30, στο πάρκο Ελευθερίας (πρώην ΕΑΤ – ΕΣΑ, δίπλα στην Αμερικανική Πρεσβεία, Στάση Μετρό – Μέγαρο Μουσικής),
  • στη Θεσσαλονίκη, στις 18.30, στο Άγαλμα Βενιζέλου
  • και στη Λάρισα επίσης στις 18.30 στην πλατεία ΑΤΑ.

Πηγή: 902.gr

(Visited 691 times, 1 visits today)