Νεοναζί σχεδίαζαν δολοφονίες πολιτικών και τη μεταφορά τους σε μαζικό τάφο με ασβέστη!

Νέες αποκαλύψεις για δίκτυα νεοναζί στις Γερμανικές ένοπλες δυνάμεις

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τα δίκτυα νεοναζί μέσα στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Γερμανίας.

Νεοναζί σχεδίαζαν δολοφονίες πολιτικών και τη μεταφορά τους σε μαζικό τάφο με ασβέστη
Νεοναζί σχεδίαζαν δολοφονίες πολιτικών και τη μεταφορά τους σε μαζικό τάφο με ασβέστη!

Σε αποκαλυπτικό δημοσίευμα των «New York Times», που επικαλείται γνώση των ερευνών που είναι σε εξέλιξη, γίνεται λόγος για σχέδιο ενός πυρήνα φασιστών από τις ειδικές δυνάμεις του γερμανικού στρατού, που προέβλεπε τη δολοφονία πολιτικών που αντιμετωπίζουν θετικά τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, τη μεταφορά τους σε μαζικό τάφο και την …εξαφάνισή τους στον ασβέστη.

Από έρευνες που ξεκίνησαν το 2016 και οδήγησαν στην πρόσφατη …καταδίκη 21 μηνών με αναστολή για παράνομη οπλοχρησία στον Μάρκο Γκρος, ελεύθερο σκοπευτή της αστυνομίας και πρώην αλεξιπτωτιστή, φαίνεται ότι υπήρχε ένα δίκτυο με την επωνυμία «Βόρειος Σταυρός» («Nordkreuz») που δρούσε στο ανατολικό κρατίδιο του Μεκλεμβούργου – Δυτικής Πομερανίας.

Νεοναζί σχεδίαζαν δολοφονίες πολιτικών και τη μεταφορά τους σε μαζικό τάφο με ασβέστη
Βιτρίνα καταστήματος στρατιωτικών αξεσουάρ στο Schwerin, ο ιδιοκτήτης του οποίου ήταν μέλος της ομάδας Nordkreuz

Συμμετείχαν, σύμφωνα με καταθέσει, πρώην μελών, αστυνομικοί, πρώην στρατιωτικοί, μέλη ειδικών δυνάμεων, αλλά και ένα τοπικό στέλεχος της «Εναλλακτικής για τη Γερμανία» (ΑfD – αστικό κόμμα, εθνικιστικό και ευρωσκεπτικιστικό), ένας δικηγόρος, ένας ιδιοκτήτης γυμναστηρίου, στο υπόγειο του οποίου γίνονταν οι συναντήσεις.

Η ομάδα, που εκπαιδευόταν και σε σκοπευτήριο που είχε φτιάξει σε δάσος κοντά στα πολωνικά σύνορα, προετοιμαζόταν για τη λεγόμενη «Ημέρα Χ».

Νεοναζί σχεδίαζαν δολοφονίες πολιτικών και τη μεταφορά τους σε μαζικό τάφο με ασβέστη
Νεοναζί σχεδίαζαν δολοφονίες πολιτικών και τη μεταφορά τους σε μαζικό τάφο με ασβέστη! (Το σκοπευτήριο στο Güstrow, όπου μαζεύονταν τα μέλη του Nordkreuz)

Την στιγμή δηλαδή που:

«Θα καταρρεύσει η γερμανική πολιτική και θα κληθούν οι νεοναζί να επιβάλουν την τάξη».

Ο Γκρος δεν αρνείται την ύπαρξη του πυρήνα, αλλά δηλώνει ότι δεν είχαν σκοπό τη διάπραξη δολοφονιών.

Όπως σημειώνεται στο ρεπορτάζ, ο πυρήνας αυτός δεν είναι ο μοναδικός και η διείσδυση των νεοναζί στον κρατικό κατασταλτικό μηχανισμό είναι διευρυμένη, όπως επίσης και εμφανής η «αδυναμία» του αστικού κράτους να την αντιμετωπίσει.

Μάρκο Γκρος
«Ήμασταν ένα ολόκληρο χωριό», θυμάται ο Μάρκο Γκρος, ένα από τα 30 περίπου μέλη του Nordkreuz

Με πληροφορίες από «New York Times» και Ριζοσπάστη

Ροβεσπιέρος

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 343 times, 1 visits today)
Back2Top