Print Friendly, PDF & Email

New York Times: «Γιατί ο Λαγός κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος;»

«Η Ελλάδα τον θέλει στη φυλακή, όμως βρίσκεται στο …Ευρωκοινοβούλιο!»

To …παράξενο γεγονός ότι ο Γιάννης Λαγός παραμένει ακόμα ελεύθερος, καλυπτόμενος πίσω από την ασυλία που του προσφέρει (ακόμα;) το Ευρωκοινοβούλιο (δηλαδή η ΕΕ), αν και έχει καταδικαστεί εδώ και μήνες ως ηγετικό στέλεχος της εγκληματικής, ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, αναδεικνύουν σε άρθρο τους οι «New York Times».

New York Times: «Γιατί ο Λαγός κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος;»
New York Times: «Γιατί ο Λαγός κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος;»

Το άρθρο που υπογράφει η δημοσιογράφος Matina Stevis-Gridneff, δημοσιεύτηκε χτες (19/12/20) στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας υπό τον τίτλο:

«Η Ελλάδα τον θέλει στη φυλακή. Όμως αυτός βρίσκεται στο Ευρωκοινοβούλιο».

Το ρεπορτάζ περιλαμβάνει ένα σύντομο χρονικό της περίπτωσης Λαγού αλλά και σχόλια ανθρώπων που έχουν υποστηρίζουν πως ο Λαγός δεν μπορεί να συνεχίσει να είναι ευρωοβουλευτής.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, λίγο μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής και του Γιάννη Λαγού, οι ελληνικές δικαστικές αρχές κοινοποίησαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έγγραφα 2.000 σελίδων για να υποστηρίξουν το αίτημα της άρσης της ασυλίας του.

Όμως η υπόθεση έχει μπλεχτεί στα γρανάζια της… γραφειοκρατίας (όταν πρόκειται για φασίστες και ναζί υπάρχει διαχρονικά μια… καθυστέρηση) ενώ όπως τονίζουν οι ειδικοί νομοθέτες:

«Πολλά ακόμα βήματα πρέπει να ακολουθηθούν προτού η ευρωπαϊκή επιτροπή μπορέσει να διατυπώσει την εισήγησή της για την υπόθεση και να λάβει θέση μέσω ψηφοφορίας η ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου. Μια διαδικασία που διαρκεί περίπου πέντε μήνες!».

Ωστόσο, ο επικεφαλής της νομικής επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου, Adrián Vázquez Lázara που χειρίζεται την άρση της ασυλίας, είναι αποφασισμένος να μην κάνει καμιά ενέργεια για να επισπευτεί η διαδικασία στην υπόθεση του Λαγού.

Για να δικαιολογήσει μάλιστα αυτή την καθυστέρηση μπλέκει την περίπτωση του Λαγού με τις περιπτώσεις της άρσης της ασυλίας άλλων μελών του Ευρωκοινοβουλίου, (υποστηρικτών της τέως Καταλανικής Κυβέρνησης), που οι ισπανικές αρχές ζητούν να δικαστούν για τις αυτονομιστικές τους δραστηριότητες.

New York Times: «Γιατί ο Λαγός κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος;»

Έφτασε μάλιστα στο σημείο να πει:

«Τα εγκλήματα του Λαγού είναι σοβαρά, οι υποθέσεις εναντίον των καταλανικών πολιτικών είναι επίσης πολύ, πολύ σοβαρές. Κατηγορούνται για Στάση!»

Ωστόσο, η προτροπή –υποκίνηση για ανατροπή της κυβέρνησης– σε πολλές χώρες της Δύσης δεν θεωρείται ποινικό αδίκημα, ενώ σε άλλες διώκεται σπάνια και επιβάλλει μόνο μικρές κυρώσεις.

Επιπλέον, οι καταλανικοί πολιτικοί δεν έχουν κριθεί ένοχοι για τίποτα ακόμα, σε αντίθεση με τον Γιάννη Λάγο που έχει ήδη καταδικαστεί και μάλιστα δύο φορές!

Ο Adrián Vázquez Lázara σε πρόσφατη συνέντευξή του δήλωσε πως:

«Ο κ. Λάγος είναι 12ος στη λίστα των υποθέσεων για την άρση ασυλίας που πρέπει να αποφασίσει εγκαίρως η επιτροπή και ότι οι υποθέσεις αυτές πρέπει να εξεταστούν με τη σειρά που παραλήφθηκαν».

Προειδοποίησε μάλιστα πως οποιαδήποτε απόκλιση από τη διαδικασία θα μπορούσε να εκθέσει την επιτροπή σε κατηγορίες για …προκατάληψη!

«Οι κανόνες και ο νόμος είναι οι ίδιοι, ανεξάρτητα από την ιδεολογία σας».

Κι αν νομίζετε ότι αυτές οι απόψεις εκφράζουν μονάχα τον ίδιο, δείτε τι απάντησε και μάλιστα γραπτώς το γραφείο Τύπου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το ίδιο θέμα:

«Η ασυλία υπερασπίζεται την ακεραιότητα και την ανεξαρτησία του Κοινοβουλίου στο σύνολό του και δεν είναι προσωπικό προνόμιο ενός βουλευτή. […] Εναπόκειται στην επιτροπή Νομικών Θεμάτων να οργανώσει την ατζέντα τους».

Αν όλα αυτά συνδυαστούν με το κατάπτυστο αντικομμουνιστικό ψήφισμα εξίσωσης Ναζισμού – Κομμουνισμού που υιοθέτησε πρόσφατα το ευρωκοινοβούλιο, καταλαβαίνει κανείς την …«ευαισθησία» της ΕΕ σε ότι αφορά τα «δικαιώματα» των καταδικασθέντω ναζιστών εγκληματιών και δολοφόνων, χρηματοδοτώντας τους κιόλας με 13.000 ευρώ τον μήνα…

Απαντώντας στο αντικομμουνιστικό ψήφισμα της ΕΕ με στοιχεία από την... «Καθημερινή»

Υ/Γ.: Τον Χρήστο Παππά οι διωκτικές αρχές, Ελλάδας και ΕΕ, ακόμα τον ψάχνουν φαντάζομαι ε;

Με πληροροφίες από New York Times

Ροβεσπιέρος

(Visited 538 times, 1 visits today)