Print Friendly, PDF & Email

Ο Νικολόπουλος πήρε στο λαιμό του 500 συμβασιούχους!

Ο βουλευτής και υποψήφιος δήμαρχος για να εκδικηθεί τον Πελετίδη έπαιξε μπάλα στις πλάτες τόσο των εργαζομένων όσο και των οικογενειών τους

Αφού σαν τη σουπιά έριξε το μελάνι του και «μαύρισε» την ελπίδα 500 συμβασιούχων του δήμου Πατρέων που διεκδικούν την προσωρινή παραμονή στην εργασία τους, μπορεί να επιχαίρει τώρα ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Νικολόπουλος,

Ο Νικολόπουλος πήρε στο λαιμό του 500 συμβασιούχουςεπειδή οι αποφάσεις της δικαιοσύνης είναι αρνητικές για όσους δεν πρόλαβαν να δικαιωθούν μετά την παρέμβασή του στην υπόθεση με σχετική ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή τον περασμένο Ιανουάριο.

Ο βουλευτής και υποψήφιος δήμαρχος ήθελε να εκδικηθεί τον Πελετίδη κι έπαιξε μπάλα στις πλάτες τόσο των εργαζομένων όσο και των οικογενειών τους.

Πριν την ερώτηση Νικολόπουλου στη Βουλή, προς τους υπουργούς Εργασίας και Εσωτερικών, είχαν δικαιωθεί στα δικαστήρια 328 συμβασιούχοι, οι οποίοι επέστρεψαν για δουλειά στο δήμο Πατρέων (η προσωρινή διαταγή του δικαστηρίου πάγωσε την απόλυσή τους).

Μετά την παρέμβασή του, όπου, μεταξύ άλλων, ζητούσε να κινηθούν διαδικασίες εναντίον του δημάρχου (θεωρούσε παράνομη την παραμονή των συμβασιούχων στο δήμο παρότι επετεύχθη με απόφαση δικαστηρίου) οι επόμενες προσφυγές απορρίφθηκαν από τη δικαιοσύνη! Τυχαίο;

Ο Νικολόπουλος πήρε στο λαιμό του 500 συμβασιούχουςΕίναι όντως αξιοπερίεργο ότι, πριν το Γενάρη, οι προσφυγές συμβασιούχων γίνονταν δεκτές, αλλά όταν ο Νικολόπουλος έφερε το θέμα στη Βουλή έκτοτε οι αποφάσεις είναι απορριπτικές γι’ αυτό και οι περισσότεροι συμβασιούχοι παραιτήθηκαν του δικαιώματός τους,

εκτιμώντας πως δεν θα έχει καμία τύχη η διεκδίκηση της παραμονής τους στο δήμο, ενώ θα ήταν υποχρεωμένοι να επιβαρυνθούν με τα έξοδα της προσφυγής δίχως κανένα αποτέλεσμα.

Η ερώτηση της ντροπής

Τι ακριβώς έλεγε ο βουλευτής στην ερώτησή του στη Βουλή;

«[…] Αφού γνώριζε τις παραμέτρους του προγράμματος ο κ.Πελετίδης, γιατί επανατοποθέτησε στις θέσεις τους 32 συμβασιούχους; Ποια είναι η θέση του υπ. Εργασίας για την ενέργεια του δημάρχου Πατρέων; Προκύπτει κάποια παρατυπία και αν ναι, θα κινήσει τις σχετικές νόμιμες διαδικασίες;

Κάτω από ποιες διεργασίες και πιθανόν διασφαλίσεις οι 32 κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα και επανατοποθετήθηκαν στις θέσεις τους παρόλο που ήταν σαφές και ξεκάθαρο από τις παραμέτρους του προγράμματος ότι δεν προβλεπόταν παράταση της σύμβασής τους;»

Ο Νικολόπουλος πήρε στο λαιμό του 500 συμβασιούχους

Όπως γίνεται αντιληπτό, οι 32 ήταν οι τελευταίοι τυχεροί συμβασιούχοι. Οι άλλοι 183 που έπονταν δεν είχαν τη δική τους τύχη, αφού τέλη Φεβρουαρίου εκδικάστηκε η προσφυγή τους και απορρίφθηκε.

Έκανε τούμπα

Ωστόσο, δύο ημέρες πριν – κι ενώ το κλίμα ήταν βαρύ για τον βουλευτή εξαιτίας αντιδράσεων από συμβασιούχους – ο Νικολόπουλος με μια απίστευτη κυβίστηση προέβη σε δήλωση «στήριξης» των συμβασιούχων.

Δήλωσε «αλληλέγγυος του αγώνα τους», υποσχέθηκε να παρέμβει υπέρ τους στον υπουργό Εσωτερικών, ενώ ζήτησε να υπάρξει συνεννόηση μεταξύ υποψηφίων δημάρχων για να διεκδικηθεί η μόνιμη πρόσληψη στο δήμο των 800 και πλέον συμβασιούχων!

Επίσης, ο βουλευτής υποσχέθηκε σε συμβασιούχους πως θα παραστεί για συμπαράσταση στο δικαστήριο.

Το δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή των 183, ενώ ο Νικολόπουλος ήταν άφαντος!

Παρόντες στα δικαστήρια ήταν ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης και στελέχη της δημοτικής Αρχής.

Πληρωμή δεδουλευμένων

Ο Νικολόπουλος πήρε στο λαιμό του 500 συμβασιούχους

Ο Νικολόπουλος προέβη και σε μια άλλη «πονηρή» ενέργεια προκειμένου να δυσκολέψει τη δημοτική Αρχή για την παράταση εργασίας στο δήμο των συμβασιούχων.

Απέστειλε έγγραφο-ερώτημα προς τον Υπουργό και ζητούσε να πληροφορηθεί τον τρόπο πληρωμής των συμβασιούχων που παρέμειναν στο δήμο.

Αν δηλαδή θα πληρώσει το υπουργείο, ο ΟΑΕΔ ή ο δήμος.

Το ερώτημα τέθηκε κι ενώ ο δήμαρχος έκανε επαφές με υπουργούς και ΟΑΕΔ (δικό του ήταν το πρόγραμμα) για να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση για τη μισθοδοσία.

Τελικά όλες οι κυβερνητικές πλευρές αρνήθηκαν τη χρηματοδότηση, αλλά η δημοτική Αρχή κατάφερε να βρει τρόπο πληρωμής.

Με εισήγηση του δημάρχου στο Δημοτικό Συμβούλιο συζητήθηκε και εγκρίθηκε αναμόρφωση προυπολογισμού του δήμου κι έτσι με ιδίους πόρους ο δήμος θα πληρώσει τη μισθοδοσία όλων των συμβασιούχων.

Ο Νικολόπουλος πήρε στο λαιμό του 500 συμβασιούχους

Η καταβολή των χρημάτων θα γίνει στις 27 Μαρτίου.

O Νικολόπουλος πήρε στο λαιμό του 500 συμβασιούχους!

Όταν το μόνο που κάνεις είναι μικροπολιτική για να είσαι στην επικαιρότητα, όταν δεν σε ενδιαφέρουν ο κόπος οι αγώνες και η αγωνία εκατοντάδων εργαζομένων και των οικογενειών τους αυτά είναι τα αποτελέσματα!

Πηγή: Ρεπόρτερ

(Visited 847 times, 1 visits today)