Print Friendly, PDF & Email

Οι νεκροθάφτες ως «υπερασπιστές ατομικών δικαιωμάτων»

Τον αντικομμουνισμό, το ψέμα και τη διαστρέβλωση των θέσεων του ΚΚΕ από βουλευτές και τον υπουργό Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε ο βουλευτής του Κόμματος, Γιάννης Δελής. 

Σχετικά με το νομοσχεδίο για τη «νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου», το οποίο έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής κι αναμένεται να εισαχθεί στην Ολομέλεια το επόμενο διάστημα, ο Γ. Δελής τόνισε ότι οι νεκροθάφτες εμφανίζονται ως «υπερασπιστές ατομικών δικαιωμάτων»

Οι νεκροθάφτες ως «υπερασπιστές ατομικών δικαιωμάτων»Ακολουθούν αποσπάσματα από την ομιλία του Γ. Δελή:

«Πρέπει να υπάρχει νομική αναγνώριση της αλλαγής του φύλου στα νομικά έγγραφα ενός trans ατόμου; ΑΣΦΑΛΩΣ!

Η νομική αναγνώριση, όμως, αυτού του δικαιώματος χρειάζεται να βασίζεται σε ορισμένα μέτρα για την κοινωνική, επιστημονική στήριξη του ατόμου για να βοηθηθεί ουσιαστικά να επιλύσει αυτή τη σύγκρουση προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση, με βάση την ατομική του απόφαση.

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο όχι μόνο δεν θεσμοθετεί την ολόπλευρη κοινωνική προστασία τέτοιων περιπτώσεων, αλλά την ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΙ.

Στο νομοσχέδιο υιοθετείται και αναπαράγεται ο άκρως ανορθολογικός, αντιεπιστημονικός, ιδεαλιστικός διαχωρισμός ανάμεσα στο «βιολογικό» και «κοινωνικό» φύλο.

Yποβαθμίζετε – σχεδόν πλήρως – ότι το φύλο προσδιορίζεται αντικειμενικά. Αποδέχεστε ως κριτήριο του προσδιορισμού του φύλου ενός ατόμου τον άκρατο υποκειμενισμό.

Το λέει πιο καθαρά η ίδια η ΕΕ σε κείμενά της:

«Είναι ο τρόπος που αισθανόμαστε και σκεφτόμαστε για το φύλο.»

Επιδιώκετε, δηλαδή, να διαπεράσει στη στάση και να ποτίσει τη συνείδηση των ανθρώπων το εξής:

«Σημασία δεν έχει η πραγματικότητα που ζεις, αρκεί να σκέφτεσαι και να μιλάς διαφορετικά για αυτήν.»

Αντίστοιχα, διαστρεβλωμένα κριτήρια προσπαθείτε να διαμορφώσετε και για την έννοια του ατομικού δικαιώματος.

Κανένα ατομικό δικαίωμα δεν ολοκληρώνεται έξω
από τα συλλογικά, κοινωνικά δικαιώματα

Κι επειδή δεν θέλετε και δεν μπορείτε να ικανοποιήσετε κοινωνικά δικαιώματα καθολικά για όλες και όλους, υποκριτικά παρουσιάζεστε υπερασπιστές των ατομικών δικαιωμάτων.

Και λέτε ότι:

«Με αυτό το νομοσχέδιο θεραπεύονται οι κοινωνικές διακρίσεις σε βάρος των trans ατόμων ή ότι βγαίνουν από το κοινωνικό περιθώριο.»

Τις κοινωνικές διακρίσεις, την κοινωνική περιθωριοποίηση – που βιώνουν κι άλλες ομάδες του πληθυσμού κι άλλοι άνθρωποι – δεν την αντιμετωπίζεις με τη θεσμοθέτηση ατομικών δικαιωμάτων απομονωμένα από το κοινωνικό πλαίσιο.

  • Μπορούν άραγε αυτές να αντιμετωπιστούν με μια απλή δικαστική απόφαση ή διοικητική πράξη, με μια απλή αλλαγή του φύλου στην ταυτότητα;

Είναι τουλάχιστον αφέλεια, αφού το νομοσχέδιο δεν θίγει τις κοινωνικές αιτίες που γεννούν το ρατσισμό, τη μισαλλοδοξία, την πολύμορφη βία, στη συγκεκριμένη περίπτωση με βάση την ταυτότητα φύλου.

Κι εδώ η κυβέρνηση έχει ευθύνες γιατί με τον τυχοδιωκτικό τρόπο που ανοίγει το θέμα, δίνει «πάσα» για να αναπτυχθούν αντιδραστικές διαφωνίες με το νομοσχέδιο.

Είναι χαρακτηριστικές και ανατριχιαστικές οι απόψεις που εκφράστηκαν από τη ναζιστική ΧΑ, που επανέφερε στο σήμερα τις θεωρίες του Μεσαίωνα.

Αναρωτήθηκε χθες η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ:

«Tο ΚΚΕ που διαφωνεί με το νομοσχέδιο, πώς θα κοιτάξει στα μάτια αυτούς τους ανθρώπους που τραβάνε τα μύρια όσα για τις όποιες επιλογές τους;

Με σεβασμό και πνεύμα αλληλεγγύης, γιατί ξέρουν πολύ καλά ότι το ΚΚΕ είναι μαχητικά δίπλα τους απέναντι σε όποιους ρατσιστές και σκοταδιστές τους προσβάλλουν και τους επιτίθενται.

Για να δούμε όμως εσάς του ΣΥΡΙΖΑ και των υπόλοιπων κομμάτων! Τι θαρρείτε!

  • Ότι ξεπλένεστε για την αντιλαϊκή σας πολιτική με τέτοια νομοσχέδια που δεν αντιμετωπίζουν επί της ουσίας τα πραγματικά προβλήματα αυτών των συνανθρώπων μας;
  • Μήπως τους εξαιρείτε από την επίθεση που έχετε εξαπολύσει στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα;

Και για να δούμε πώς θα κοιτάξετε στα μάτια εσείς όλοι τους φτωχοποιημένους συνταξιούχους, τους απλήρωτους εργαζόμενους που πληθαίνουν, τους μεροκαματιάρηδες που δεν τα βγάζουν πέρα, τους ανέργους που ζουν το δικό τους δράμα, πώς θα κοιτάξετε στα μάτια τα υποσιτισμένα παιδιά που λιποθυμούν μες στα σχολεία!».

Οι νεκροθάφτες ως «υπερασπιστές ατομικών δικαιωμάτων»Ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Δελής απάντησε στο χυδαίο αντικομμουνισμό από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ:

«Περιμέναμε απαντήσεις στα επιχειρήματά μας για το νομοσχέδιο, περιμέναμε αντεπιχειρήματα γιατί εμείς επιδιώκουμε την ουσιαστική αντιπαράθεση, θέλουμε αυτή να διεξάγεται ανοιχτά, ειλικρινά και τίμια. Αποδείξατε ότι ούτε μπορείτε ούτε θέλετε!

Ομολογώντας την αδυναμία τους να απαντήσουν στην τεκμηριωμένη επιχειρηματολογία του ΚΚΕ, αρκετοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέφυγαν στον αντικομμουνισμό. Αντικομμουνισμός είναι η διαστρέβλωση και η παραποίηση των θέσεων του ΚΚΕ προκειμένου να τις αντιμετωπίσετε.

Το χορό έσυρε πρώτος ο κ. Καραγιαννίδης, ο οποίος κατηγόρησε το ΚΚΕ ότι έχει πάρει διαζύγιο με την επιστήμη ισχυρίστηκε:

«Η επιστήμη είναι ορθολογική, μόνο εάν συμφωνεί με τα δεδομένα τους.»

Αυτή ήταν η απάντησή του και νόμισε πως «ξεμπέρδεψε» με τη βασική κριτική του ΚΚΕ στον αντιεπιστημονικό – ιδεαλιστικό διαχωρισμό ανάμεσα στο «βιολογικό» και «κοινωνικό» φύλο, διαχωρισμό στον οποίο βασίζεται και τον οποίο αναπαράγει το νομοσχέδιο.

Διαστρέβλωσε τα όσα είπαμεισχυριζόμενος ότι είπαμε:

«Τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας είναι αποτέλεσμα της σήψης της αστικής δημοκρατίας.»

και φυσικά διάνθισε την τοποθέτησή του με τις απαραίτητες αντικομμουνιστικές «πινελιές» για το «σταλινισμό».

Η τοποθέτηση του κ. Καραγιαννίδη δεν έχει καμία σχέση με κριτική στις επιστημονικά τεκμηριωμένες θέσεις του ΚΚΕ.

Είναι ένα εμετικό αντικομμουνιστικό παραλήρημα και θα πρέπει να το σκεφτεί πάρα πολύ καλά ο λαός, οι αριστεροί, οι προοδευτικοί άνθρωποι.

Μάλιστα, ο κ. Καραγιαννίδης έφτασε να αρνείται και την πραγματικότητα. Μας είπε ότι λέμε ψέματα ότι υπάρχουν υποσιτισμένα παιδιά.

Δεν υπάρχουν κατά τον κ. Καραγιαννίδη υποσιτισμένα παιδιά στα σχολειά.

  • Τότε γιατί υπάρχουν αυτά τα ανεπαρκή κονδύλια στον προϋπολογισμό για να δίνονται γεύματα στα παιδιά;
  • Στη Θεσσαλονίκη χίλια τόσα παιδιά δέχονται αυτά τα γεύματα, επειδή είναι φαγωμένα και δεν είναι υποσιτισμένα;

Τελικά, την απάντηση στον κ. Καραγιαννίδη για το αν υπάρχουν ή δεν υπάρχουν πεινασμένα παιδιά, τη δίνει η ίδια η πραγματικότητα. Φυσικά και υπάρχουν και υπάρχουν γιατί στηρίζετε και ψηφίζετε μια τέτοια πολιτική».

Οι νεκροθάφτες ως «υπερασπιστές ατομικών δικαιωμάτων»

Πηγή: 902.gr

(Visited 475 times, 1 visits today)